Belépés
Illegális bevándorlás - Németországban több mint 90 ezer menedékkérőt vettek nyilvántartásba januárban
...
A BAMF még nem nyilvános kimutatása alapján az év első hónapjában 91 671 ember adatait rögzítették a menedékkérők regisztrálását és tartományok közötti elosztását szolgáló rendszerben (EASY). Ez nagyjából a háromszorosa a tavaly januári 32 200-nak, és éves szintre vetítve azt jelzi, hogy a menedékkérők száma meghaladhatja a tavalyi 1,1 milliót.
Az idén januárban nyilvánt...
Vlagyimir Putyinnal találkozik a bajor kormányfő
... Seehofert, hogy “Putyin kezére játszik", pedig hivatalos jelentések is beszámolnak arról, hogy a gazdák a szankciók első évében 800 millió euró bevételtől estek el, és Németországban félmillió munkahely szűnik meg a külpiacok egy részének elérhetetlenné tétele miatt.

Seehofer október közepén bejelentette, hogy a szíriai válság nem megoldható Oroszország rész...
Egyre több német párt sürgeti az elektromos autók értékesítésének támogatását
... elősegíteni az elektromos autók terjedését, és kötelezni kell az állami, önkormányzati intézményeket, hogy autóflottájuk bizonyos része elektromos meghajtású kocsikból álljon.
Németországban közvetlenül vagy közvetve az autóipar foglalkoztatja nagyjából minden hetedik munkavállalót, és az elektromos autók terjedése nemcsak esélyt jelent, hanem kockázatot is, mert az ilyen aut...
Illegális bevándorlás - Bakondi: Magyarországon nem haladhat keresztül migrációs útvonal
... Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria is. Már csak az iraki, szír, és afgán menekülteket engedik be, és közülük is csak azokat, akik úgy nyilatkoznak, hogy Ausztriában vagy Németországban kívánnak menedéket kérni.
Már nincs olyan felelős politikus Európában, aki ne hangsúlyozná Európa határainak védelmét - mondta a főtanácsadó. Görögország is számos ígéretet tett a sza...
Németországban stratégia készül az elektromobilitás elterjesztésére
... az állami, önkormányzati intézményeket, hogy autóflottájuk bizonyos része elektromos meghajtású kocsikból álljon.
A német kormány célja, hogy 20...
Brutális médiacenzúra működik Németországban
Brutális médiacenzúra működik Németországban

által Világfigyelő · 2016-02-01

A német hatóságok engedelmességet követelnek meg az országban működő médiától, és teljes cenzúrát működtetnek, az újságírók “fentről" kapott utasításokat kell kövessenek annak kapcsán, mit és hogyan írhatnak meg, illetve mi az, amiről egyáltalán nem írhatnak.
...
Illegális bevándorlás - Németországban több ezer gyermek-, vagy fiatalkorú menedékkérőt tartanak nyilván eltűnt
...
A hatóság kimutatása alapján 2016. január 1-jén 4749 felnőtt kísérő nélkül érkezett gyermek-, vagy fiatalkorú menedékkérőt tartottak nyilván eltűntként. A 13 évesnél kisebb gyermekek száma 431 volt, a 13-18 éves korosztályba 4287-en tartoztak, és 31-en 18 éven felüliek voltak.
A BKA szóvivője a lapnak hangsúlyozta, hogy az adatok csupán egy "pillanatfelvételt" mutatnak. ...
A Herendi Porcelánmanufaktúra történetéről szóló könyvet mutattak be Veszprémben
... István Gergely elmondta, hogy három évig dolgozott a köteten, amelyben párhuzamosan mutatja be Gulden életét és a vállalat történetét.
A szerző beszélt arról is, hogy kutatott Németországban és Ausztriában is, Amerikában pedig megtalálta Gulden Gyula lányát, aki 1944 őszén hagyta el Magyarországot, és számos szubjektív elemmel, egyebek között személyes fotókkal gazdagította a...
A német kormány korlátozná a készpénzforgalmat
... egy tranzakciós határt, amely felett nem szabad készpénzt használni a tagállamokban. Az uniós felső határt még az idén be kell vezetni, és ha nem sikerül erről megállapodni, akkor Németországban az 5000 euró feletti tranzakcióknál kell megtiltani a készpénzhasználatot.
A tárca azután foglalt állást a kérdésben, hogy megrendelésére elkészült egy tanulmány a pénzmosásról. A hal...
Hatmillió németet gyilkoltak meg 1945-48 között, emiatt mégs
... hivatalos 3.700.000-es kérelmi alappal szemben összesen 5.250.000-en vannak." (Littlejohn a CG-nek,
TSFET Főhadiszállás, 1945.aug.27. In: QM Jelentések, NARS, Washington.) Németországban több, mint 200 amerikai tábor volt, Németország francia zónájában, valamint Franciaországban együttesen több, mint 1.600 francia tábor működött. Legalább tízszer annyi német halt meg fr...
Illegális bevándorlás - Tovább szigorítanak a migránsok ellenőrzésén a balkáni útvonalon
... következő országba. A határellenőrzés...
Csaknem 50 magyar bor indul a nemzetközi szőlészeti és borászati szervezet legnagyobb versenyén
... elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésért felelős miniszteri biztos állapodott meg a DWM vezetőivel még tavaly novemberben. A miniszteri biztos akkor az MTI-nek elmondta: Németországban egyre kedveltebbek a magyar borok, ezért fontos, hogy Magyarország ott legyen a legnagyobb németországi borversenyen és -vásáron.
Budai Gyula hozzátette: a Németországba irányuló ...
Tovább bővült a magyar jelenlét a világ legnagyobb zöldség-gyümölcs szakkiállításán
... paprika-, paradicsom-, illetve tormatermesztéssel foglalkozó vállalkozások is csatlakoztak hozzájuk.
A nemzetközi, és különösen a németországi megjelenés fontosságát jelzi, hogy a Németországban elfogyasztott konzervmeggy 80 százalékát magyar meggyből gyártják, és a magyarországi termés 80-90 százalékát külföldön értékesítik. A friss paprika exportjában pedig csaknem 50 száz...
Alpesi vk - Miklós Edit is rajthoz áll Garmisch-Partenkirchenben
... végezni, szuper-óriásműlesiklásban pedig tovább gyarapítaná vk-pontjai számát.
Az olimpiai hetedik síző szerint hibátlan teljesítménnyel a dobogós helyezés is összejöhet számára Németországban. A közleményben felidézték, hogy ezen a pályán 2013-ban szerepelt a legjobban, amikor lesiklásban a 18. lett.
"Két napot Kühtaion edzettünk a hét elején, szerda óta pedig Garmisch...
Terrorizmus - Németországban őrizetbe vettek két feltételezett dzsihadista terroristát
...
A közlemény szerint terrorelhárító egységek bevetésével egy időben több helyszínen házkutatást tartottak Berlinben, Észak-Rajna-Vesztfália és Alsó-Szászország tartományban. A fővárosban két lakást és két további helyszínt kutattak át. Az akció négy férfi ellen irányult. Őrizetbe két férfit vettek, és egy nőt, aki ellen más ügyben elfogatóparancs volt érvényben.
Az egyik ...
Terrorizmus - Berlinben tervezhettek merényletet a Németországban elfogott feltételezett dzsihadista terroristá
... Sajtójelentések szerint a csütörtöki razziák során sem találtak nyomokat, amelyek alapján arra lehetne következtetni, hogy az akcióval küszöbön álló terrortámadást akadályoztak meg.
Németországban a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) legutóbbi, január végi adatai szerint 644 nyomozati eljárást folytatnak az iszlamista terrorizmussal kapcsolatban. Az ügyeknek összesen 944 gyanús...
Illegális bevándorlás - Szlovénia idén 70 migráns küldött vissza Horvátországba
...
Szlovénia január közepétől csak azokat a menekülteket engedi be területére, akik Ausztriában vagy Németországban akarnak menedékjogot kérni, továbbá háború sújtotta területekről, Szíriából, Irakból vagy Afganisztánból érkeztek.
A szlovén rendőrség csütörtökön őrizetbe vett 9 olyan illegális határsértőt is, akik a zöldhatáron, ellenőrizetlenül léptek át szlovén területre....
A németek 81 százaléka szerint a Merkel-kormány nem uralja a
A németek 81 százaléka szerint a Merkel-kormány nem uralja a menekültügyi helyzetet
2016. február 04. 17:13
Hunhír.info

Németországban négy és fél éves mélypontra süllyedt Angela Merkel kancellár támogatottsága, és a lakosság 81 százaléka szerint kormánya elveszítette az ellenőrzést a menekültügyi helyzet felett - mutatta ki egy csütörtökön ismertetett fe...
Illegális bevándorlás - Szakértő: nincs alternatívája Merkelnek
...
Az elemző elmondta, jelenleg Németországban - amellett, hogy óriási az elégedetlenség - mégsem látnak olyan politikust vagy pártszervezetet, amely "normálisan" meg tudná oldani ezt a helyzetet.
Szerinte a német társadalom számára is egyre világosabb, hogy ilyen nagy bevándorló tömeget nem lehet integrálni.
Németországnak ugyan vannak tapasztalatai ezen a téren, visz...
1 2 3 .........328 329 ....490 491 492 493 .....656 657 658 
Címkék: Vlagyimir Putyinnal, Herendi Porcelánmanufaktúra, Miklós Edit, István Gergely, Gulden Gyula, TSFET Főhadiszállás, Budai Gyula, Angela Merkel, bajor kormányfő, elektromos autók, elektromobilitás elterjesztésére, német kormány, migránsok ellenőrzésén, balkáni útvonalon, nemzetközi szőlészeti, magyar jelenlét, világ legnagyobb, szerző könyvét, tavaly megjelenteket, brit Guardian, menedékkérők regisztrálását, tavaly januári, menedékkérők száma, idén januárban, szankciók első, részének elérhetetlenné, szíriai válság, autóipar foglalkoztatja, német hatóságok, országban működő, újságírók &#8220, hatóság kimutatása, 13-18 éves, lapnak hangsúlyozta, adatok csupán, vállalat történetét, szerző beszélt, tranzakciós határt, uniós felső, 5000 euró, tárca azután, miniszteri biztos, magyar borok, legnagyobb németországi, németországi megjelenés, magyarországi termés, friss paprika, olimpiai hetedik, dobogós helyezés, közleményben felidézték, pályán 2013-ban, közlemény szerint, időben több, akció négy,
© 2013 TVN.HU Kft.