Belépés
Németországban a választók alig felét képviseli az új parlament
...
A vasárnapi parlamenti (Bundestag-) választáson 44,3 millióan vettek részt, ami a 61,8 millió választásra jogosult állampolgár 71,5 százalékát jelenti. Ez ugyan javulás a 2009-ben 70,8 százalékon elért mélységi rekordhoz képest, de így is csaknem 120 éve a második legalacsonyabb választási részvételi arány.
A választókorú népesség egészét tekintve még alacsonyabb részvé...
Az SPD készen áll a tárgyalásra a Merkel vezette konzervatívokkal
... választásokat kell tartani, amitől a szociáldemokraták egyáltalán nem félnek - mondta az SPD elnöke.
Az SPD-nek nem az a fontos, hogy kormányra kerüljön, hanem az, hogy változás legyen Németországban. "Minket csak a szociáldemokrata politika céljai vezérelnek" - mondta Sigmar Gabriel.
A német lakosság és az SPD szavazóinak többsége üdvözölné, ha a konzervatívok és a szo...
Panni cica világrekorder?
... lányuk születhetett. Később viszont magukhoz vettek és sajátjukként felneveltek két állami gondozott lánygyermeket is, ennek több mint harminc éve. Egyikőjük új barátjával jelenleg Németországban dolgozik, viszont a férfi kislánya, Izabella itthon, a Faragó házaspárnál maradt (Iza édesanyja idén szeptemberben elhunyt). Így Panni mellett leginkább ő tölti ki mostanában az asszony é...
Nőtt augusztusban a német kiskereskedelmi forgalom
...
Augusztusban szezonális és naptári kiigazítással reálértéken az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal, az egy évvel korábbihoz képest 0,3 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom Németországban.
Elemzők havi összevetésben reálértéken 0,8 százalékos, éves összevetésben pedig 0,4 százalékos növekedést vártak augusztusra.
Januártól augusztusig az előző évive...
Café Budapest: több mint hetven esemény a fesztiválon
... rendszerében.
A Trafó Kortárs Művészetek Háza több kiemelkedő táncszínházi produkcióval szállt be a fesztiválba, egyik ezek közül Salamon Eszter Mesék a testtelenségről című alkotása. A Németországban élő koreográfus 2011-ben bemutatott tánckompozíciójából hiányoznak a táncosok, így meglepő élménnyel szembesülhet a néző.
A nagyszebeni Radu Stanca nemzeti színházbeli vend...
Bajai választás - Rogán szerint ismét nyerni fognak
... szavazókörben nagy arányban nyert a Fidesz jelöltje. Így szinte biztos benne, hogy újra győznek majd.
A Fidesz frakcióvezetője megjegyezte azt is: ahogyan számos országban - így például Németországban, Angliában vagy épp az Egyesült Államokban - nincs kampánycsend, úgy jövőre már Magyarországon sem lesz.
A politikus emlékeztetett egyúttal arra, hogy a Fidesznek szintén v...
Új fejezet Balog könyvébe: születésüktől fogva lopni tanítot
... kelet-franciaországi Nancyban, akik gyermekeiket betörésekre kényszerítették (Miféle kényszer? Eleve erre tanították őket, lásd alább! - a szerk.) Franciaországban, Belgiumban és Németországban.
Az ügyészség szimbolikusnak tartja az esetet néhány nappal azt követően, hogy Manuel Valls belügyminiszter az illegális cigánytelepek felszámolása kapcsán többször megismételte, hogy ...
Eckhart Tolle a belső béke megteremtésének Mestere – V
... lehetőségét. Az elme és a gondolatok zaja mögött rámutat arra a csendre, ami mindannyiunk igazi Én-je.

"Aki Te vagy, és a Csend, az egy és ugyanaz"
Eckhart Németországban született, tinédzser éveit Spanyolországban töltötte, majd Angliába ment tanulni és szakmai gyakorlatot szerezni.

...
Most a bajor népviseleten akadtak ki a liberálisok
... bőrnadrágot.


A majd' féloldalas, három fotóval illusztrált tudósítás szerint egész Németországban a bajor népviselet darabjait - mint a stüszi kalapot is - mind többen veszik. Berlinben az Angermaier, a híres bajor ruhagyár 2002-höz képest 750 százalékkal növelte fo...
Végveszélybe került a Loewe német televíziógyártó társaság
... Loewe az egyik utolsó német márka a szórakoztatóelektronika piacán. Televíziót mellette már csak az ugyancsak a luxuskategóriás készülékekére szakosodott TechniSat és a Metz gyárt Németországban, ahol az utóbbi években olyan hagyományos márkák szűntek meg, mint a Telefunken vagy a Grundig, amely egy török cég tulajdonába került.
Az egyebek között hangszórórendszerek gyártásá...
Németországban januárig elhúzódhat a kormányalakítás
... eddig nem kormányoztak együtt, a nagykoalíció - a két legnagyobb politikai erő közös kormányzása - viszont nem ismeretlen, a második világháború óta két nagykoalíciós kormány is volt Németországban.
A CDU/CSU és a két baloldali párt között elsősorban az adórendszert illetően vannak nehezen áthidalhatónak tűnő különbségek. Az SPD és a Zöldek választási programjában egyaránt f...
szeretettel
... Ugye, beszélt vele?

Fauchery felugrott, a nők köréhez közeledett, összeszedte magát, s fesztelenül válaszolt:

- Ó, Istenem, őszintén megvallom, asszonyom, hogy Németországban megjelent életrajzok után írtam azt a cikket... Nem láttam én soha Bismarck urat.

Ott maradt a grófné mellett. S miközben vele beszélgetett, folytatta megfigyeléseit. A grófné...
Pénzügyi csúcs - Járai: elismerésre méltó a magyar gazdaság teljesítménye
... jártak.
Járai Zsigmond elmondta: Magyarországnak szerencséje is volt, finanszírozni lehetett az országot, mert a világban pénzbőség és kockázatéhség egyszerre volt jelen a piacokon. A Németországban és az EU-ban tapasztalható lassú növekedés jelentős mértékben hatott és hat ránk is - elemezte.
Rámutatott: a költségvetés és az államadósság alakulása végig kézben volt tart...
Mérges az elköltöző zsidókra az izraeli miniszter
... kiemelkedően magasak Izraelben: az átlagfizetés 45 százalékát kell lakbérre és élelemre fordítani, miközben Nagy-Britanniában 32, Amerikában 30, Spanyolországban és Franciaországban 28, Németországban pedig csak 25 százalék megy el erre.

A Globes című gazdasági lapban megjelent szeptemberi felmérés szerint az utóbbi időben az izraeliek 51 százaléka mérlegelte az ország ...
Második világháborús hétköznapok a hátországban és a fronton - Konferencia Szegeden
... a fiatal Dajka Margitot, Kiss Manyit.
Palasik Mária kutató azokról a magánfeljegyzésekről beszélt, amelyeket magyar egyetemisták készítettek a háború végén az összeomló náci Németországban. A Szálasi-rendszer 1944 végén a felsőbb éves, végzős műszaki és orvosi egyetemistákat SAS-behívóval küldte Németországba, hogy "megmentse az alkotó értelmiséget a győzelem utáni újjáépítés...
EP-képviselők kegyelmet kértek Timosenkónak, akit külföldön gyógyíttatnának
...
Szerhij Vlaszenko ügyvéd elmondta, hogy az EP két ukrajnai megfigyelője a nap folyamán felkereste Timosenkót is a harkivi börtönkórházban, ahol azt ajánlották neki, hogy Németországban gyógykezeltesse magát.
Vlaszenko közlése szerint Timosenko elfogadta az ajánlatot.
A bebörtönzött politikus kérte ügyvédjét, hogy tegye közzé: nem azért akarja magát gyógykezeltetni k...
Magyarország a társadalmi válság küszöbén
... speciális, mert itthon - szemben a gazdagabb nyugat-európai társadalmakkal - a bevándorlás sem enyhíti a közeledő demográfiai válságot. Összehasonlításként a szintén öregedő Németországban 2011-ben a második világháború óta a legkevesebb, 663 ezer gyermek született (852 ezer halálozás történt), mely hosszú távon hasonló problémákat okozna, mint a közép-kelet-európai ré...
Miért nem minősül vegyi fegyvernek a kemoterápia?
... nem készül...Tehát nem a rákos megbetegedések száma magasabb itthon, mert az a velünk azonos kultúrájú országokban is így van. A gyógyítás gyakorlata egészen más. Ausztriában, Németországban például nem egy magánklinikán, kórházban már többféle kezelésből választhat a beteg: vagy a hagyományos kemoterápiát, vagy az alternatív gyógymódokat, vagy a kettőt kombinálva. Miután Ferk...
A holokauszt-bohóc elismeri: tehetségtelen, és örül Auschwit
... viszont az egész világ megtudhatja a naplójából, hogy végig "holokauszt-bóhócnak" érezte magát. Arra a kérdésre, hogy nem vált-e "egy kicsit holokauszt-iparrá" az emlékezet kultúrája Németországban, azt válaszolta: "nem egy kicsit, hanem teljesen".
Kifejtette: az irodalmi Nobel-díjat azért kapta meg, mert dicsőíteni akarták "a tanúság irodalmát", előtte pedig meghívták Stockh...
Öt évnyi meddőség után a kenyér miatt lett terhes!
... terhes!

Pontosabban a kenyér és még jó néhány élelmiszer étrendjéből való kizárása után szállt végre a házaspár házára a gólya.

A nő és párja, Dávid 2004-ben találkozott Németországban és egymásba szerettek. Szerelmüket egy évvel később egy kisbabával szerették volna meg koronázni, de a fogantatás elmaradt.

Mindketten orvoshoz fordultak, ahol végül...
1 2 3 .........327 328 329 ....492 493 .....656 657 658 
Címkék: Café Budapest, Eckhart Tolle, Konferencia Szegeden, Sigmar Gabriel, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Salamon Eszter Mesék, Radu Stanca, Egyesült Államokban, Manuel Valls, Eckhart Németországban, Járai Zsigmond, Dajka Margitot, Kiss Manyit, Palasik Mária, Szerhij Vlaszenko, Miután Ferk, választók alig, német kiskereskedelmi, belső béke, bajor népviseleten, magyar gazdaság, elköltöző zsidókra, izraeli miniszter, társadalmi válság, holokauszt-bohóc elismeri, kenyér miatt, vasárnapi parlamenti, második legalacsonyabb, választókorú népesség, szociáldemokraták egyáltalán, szociáldemokrata politika, német lakosság, férfi kislánya, előző hónaphoz, kiskereskedelmi forgalom, előző évive, testtelenségről című, nagyszebeni Radu, politikus emlékeztetett, ügyészség szimbolikusnak, esetet néhány, illegális cigánytelepek, gondolatok zaja, bajor népviselet, stüszi kalapot, híres bajor, egyik utolsó, luxuskategóriás készülékekére, utóbbi években, egyebek között, második világháború, adórendszert illetően,
© 2013 TVN.HU Kft.