Belépés
Seehofer: antiszemita és szélsőjobboldali hátterű lehetett a hallei lövöldözés
... fekvő Lipcsében egy megemlékezésen, amelyet a rendszerváltást és a német újraegyesítést megelőző tömegtüntetések 30. évfordulójára rendeztek. Ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy Németországban mindenkinek szolidaritást kell vállalnia zsidó polgártársaival.
A jóm-kipúr, vagyis az engesztelés napja a legszentebb, bűnbánó imákkal töltött zsidó főünnep. Izraelben ekkor gyakorlat...
Német miniszter: szélsőjobboldali terrorcselekmény volt a hallei zsinagóga elleni támadás
... e...
Másfél éves mélypontra csökkent az infláció Németországban szeptemberben
...
Szeptemberben, az egy évvel korábbihoz képest, 1,2 százalékkal - 2018 februárja óta a leglassabb ütemben - nőttek a fogyasztói árak. Augusztushoz képest nem változtak az árak.
Augusztusban éves szinten 1,4 százalékkal, havi szinten pedig 0,2 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak.
A gyakran változó energia- és élelmiszerárakat nem tartalmazó maginfláció éves össz...
Kiss Attila lett az E.ON magyarországi tevékenységéért felelős vezérigazgató
... tájékoztatás szerint Kiss Attila 1999-ben végzett közgazdászként és csatlakozott az E.ON-hoz. Azóta számos területen töltött be vezetői pozíciókat a vállalaton belül, Magyarországon és Németországban is. Az E.ON Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatójának tavaly júniusban nevezték ki.
Az E.ON múlt pénteken tájékoztatott arról, hogy keretmegállapodást kötött az MVM Magyar Villamos ...
Katalán válság - Kilenc függetlenségi vezetőt ítéltek el zendülés miatt
... elnök és egykori kormányának vele együtt külföldre menekült négy tagja ebben az eljárásban nem ült a vádlottak padján, mivel a spanyol bíróság által kért kiadatásukat Belgiumban és Németországban is elutasították. Spanyolországban viszont elfogatóparancs van érvényben ellenük.
A volt elnök Twitter-oldalán szörnyűnek nevezte, hogy összesen 100 év börtönt kaptak a katalán polit...
A vártnál erősebben nőtt az euróövezet ipari termelése augusztusban
... 0,8 százalékkal.
Az egy évvel korábbihoz képest az ipari termelés a legnagyobb mértékben, 8,1 százalékkal, Szlovákiában esett vissza. A legnagyobb euróövezeti gazdaságban, Németországban 5,0 százalékkal csökkent az ipari termelés augusztusban, míg júliusban 5,1, júniusban pedig 5,9 százalékos volt a visszaesés.
A legnagyobb mértékben Málta ipari termelése nőtt, 7,4 száz...
Katalán válság - Ismét nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Carles Puigdemont ellen
... önkéntes száműzetésben ott élő függetlenségi politikust.
A leváltott elnök és egykori kormányának szintén külföldre menekült négy tagjának kiadatását korábban Belgiumban és Németországban is elutasították.
A belga bíróság akkor a kérelem szabálytalanságára hivatkozott, míg a német bíróság a vádpontok közül nem látta megalapozottnak a lázadás bűncselekményét, és csak hűt...
Német kutatás: a munkanélküliség megduplázza az elhalálozás kockázatát
... megerősítik az úgynevezett egészséges migráns hatás (healthy migrant effect) létezését. Mint írták, a szocioökonómiai és egyéb változók súlyozása után az adatok azt mutatják, hogy a Németországban élő munkaképes korú nem német állampolgárok körében feleakkora a halálozási valószínűség, mint a német állampolgárok körében.
Ugyanakkor az adatokból az is kitűnik, hogy a nem néme...
Katalán válság - A volt katalán elnök felháborítónak nevezte a spanyol legfelsőbb bíróság hétfői döntését
... Puigdemont és egykori kormányának vele együtt külföldre menekült négy tagja az eljárásban nem ült a vádlottak padján, mivel a spanyol bíróság által kért kiadatásukat Belgiumban és Németországban is elutasították. A spanyol hatóságok abban bíznak, hogy Belgium ezúttal kiadja a két éve önkéntes száműzetésben ott élő függetlenségi politikust. A belga bíróság akkor a kérelem szabályta...
Csökkent a közveszélyes iszlamisták száma Németországban
... Államnak (IÁ) nevező terrorszervezet lefegyverzett harcosait és a hozzátartozóikat kurd felügyelet alatt őrző észak-szíriai táborokból. További lehetséges veszélyforrás, hogy több Németországban fogva tartott közveszélyes iszlamista hamarosan szabadlábra kerülhet.
A potenciális iszlamista terroristák környezetében mozgó, és lehetséges akcióik támogatására hajlandó, úgyneveze...
Több mint hetven év után jövőre Franciaországban is ismét megjelenik kritikai kiadásban a Mein Kampf
... lapnak Florent Brayard szerkesztő, a tudományos akadémiának megfelelő CNRS kutatója, a holokauszt francia szakértője. "Fontos volt, hogy nyugalomban dolgozzunk" - tette hozzá.
Németországban 2016-ban jelent meg hetven év után ismét a Mein Kampf, amelyet a második világháború után betiltottak. Franciaországban az utolsó kiadás 1934-re datálódik, későbbi és kritikai kiadása ne...
Újabb náci lágerőrt állítottak bíróság elé Németországban
...
A német állampolgárságú férfit azzal vádolják, hogy 1944 augusztusától 1945 áprilisáig a náci párt önkéntesekből álló fegyveres szervezete, az SS őrszolgálatot teljesítő tagjaként közreműködött a lengyelországi Sztutowo (Stutthof) térségében működtetett koncentrációs tábor 5230 rabjának meggyilkolásában.
A férfi - akiknek nevét a személyiségi jogok védelméről rendelkező ...
Valor Hungariae: évente 6-7 ezer szabadalmazható ötletet nyújtanak be Magyarországon
...
A vezérigazgató elmondta, Németországban ez a szám mintegy 20 ezer, tehát ez egy összemérhető nagyságrend, s azt jelzi, nagyon kreatívok a magyarok.
Az általa vezetett céghez hetente 10-15 ötlet érkezik, és ezeknek körülbelül egyharmadával-felével érdemes foglalkozni.
A cél az, hogy a találmányok ténylegesen járuljanak hozzá a nemzeti össztermékhez, hiszen Magyaror...
Jogi szakértő: jogosítványhoz kellene kötni az elektromos rollerek használatát
... ezért a használóját gyalogosnak tekintik, miközben egyes rollerek akár óránként 75 kilométeres sebességre képesek.
Az e-rollerekre vonatkozó szabályok országonként változóak, Németországban például 20, Spanyolországban 25 kilométer per órával lehet velük közlekedni, sok helyen korhoz kötött, és a sisak viselése is kötelező - mondta.
Hozzátette, Magyarország több ország p...
Életműrekordok születtek a Virág Judit Galéria őszi árverésén
... elismeréseket szerzett külföldön. Schönberger Armand Pozsonyban, Nagyváradon, 1932-ben pedig Malmöben rendezett sikeres kiállításokat. Kádár Béla pedig jelentős sikerrel szerepelt Németországban és Amerikában az 1920-as évektől. Képeit nemcsak magángyűjtők vásárolták meg, hanem neves amerikai és európai múzeumok is.
A Concertina című festményt Kádár vitte ki hajóval egy ameri...
Csökkent az államháztartási hiány és a GDP-arányos államadósság az EU-ban és az euróövezetben is
... az euróövezetben, az unió egészében pedig 82,1 százalékról 80,4 százalékra mérséklődött.
Az államháztartás többlettel zárt 14 uniós országban: Luxembourgban (2,7 százalék), Németországban és Máltán (egyaránt 1,9 százalék), Bulgáriában (1,8 százalék), Hollandiában (1,5 százalék), Csehországban (1,1 százalék), Görögországban (1,0 százalék), Dániában, Szlovéniában és Svédország...
Román elnökválasztás - Több mint 800 szavazókört rendeznek be külföldön
... szavazókört az Európai Unióban szervezik meg, ott, ahol a négymilliósra tehető román diaszpóra legnagyobb része él. Olaszországban a korábbi 76-ról 142-re, Spanyolországban 50-ről 143-ra, Németországban 25-ről 80-ra, Nagy Britanniában 29-ről 72-re növekszik a szavazóhelyiségek száma.
A bukaresti külügyminisztérium szerint a külföldi szavazókörök számának megduplázása a külké...
Szolnokon látható a Messerschmitt Bf 109 vadászrepülőgép
... később a holttestét kiemelték, a roncs pedig 55 évig pihent a tó fenekén. 1999-ben a roncsot kiemelték és a Lengyel Sasok Alapítvány restaurálta.
Bf 109 típusú vadászgépet Németországban fejlesztették ki, a típus a spanyol polgárháborútól egészen a második világháború végéig harcolt a szövetségesek ellen. A világ legeredményesebb vadászpilótája Erich Hartmann őrnagy 352 légi...
Több tucat új program indul a magyarországi német kisebbség támogatására
... alkotják.
Valamennyi program finanszírozási háttere biztosított, és a megállapodást "nagy közös megelégedéssel" írták alá - mondta az államtitkár a kétévente - felváltva Magyarországon és Németországban - tanácskozó testület ülése után.
Maruzsa Zoltán a Baden-Württemberg tartományi fővárosban részt vett az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem kuratóriumának ülés...
Török offenzíva - Koalíciós vitát okozott Németországban a védelmi miniszter rendezési javaslata
...
Német hírportálok jelentései szerint a kormányfő rendkívüli megbeszélésre fogadta a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) részéről Olaf Scholz alkancellár-pénzügyminisztert és Heiko Maas külügyminisztert, akik nehezményezték, hogy Annegret Kramp-Karrenbauer védelmi miniszter, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke a koalíciós partnerek megkérdezése nélkül terjesztett elő javasla...
1 2 3 .........337 338 .....506 507 ....663 664 665 674 675 676 
Címkék: Kiss Attila, Carles Puigdemont, Mein Kampf, Valor Hungariae, Virág Judit Galéria, Messerschmitt Bf, Hungária Zrt, Magyar Villamos, Florent Brayard, Schönberger Armand Pozsonyban, Kádár Béla, Európai Unióban, Nagy Britanniában, Lengyel Sasok Alapítvány, Erich Hartmann, Maruzsa Zoltán, Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem, Német Szociáldemokrata Párt, Olaf Scholz, Heiko Maas, Annegret Kramp-Karrenbauer, Kereszténydemokrata Unió, hallei lövöldözés, hallei zsinagóga, infláció Németországban, vártnál erősebben, euróövezet ipari, munkanélküliség megduplázza, elhalálozás kockázatát, volt katalán, spanyol legfelsőbb, közveszélyes iszlamisták, elektromos rollerek, államháztartási hiány, magyarországi német, védelmi miniszter, német újraegyesítést, engesztelés napja, leglassabb ütemben, fogyasztói árak, gyakran változó, vállalaton belül, vádlottak padján, spanyol bíróság, volt elnök, katalán polit, ipari termelés, legnagyobb mértékben, legnagyobb euróövezeti, leváltott elnök, belga bíróság,
© 2013 TVN.HU Kft.