Belépés
EU-bíróság: el kell halasztani az európai elfogatóparancs végrehajtását, ha fennáll az embertelen bánásmód vesz
...
Az ügy előzménye, hogy egy magyar, illetve egy román bíróság európai elfogatóparancsot adott ki egy-egy személy ellen, akiket végül Németországban találtak meg.
A brémai felsőbíróság ezen elfogatóparancsok végrehajtásának kérdését vizsgálva megállapította, hogy azok a fogvatartási körülmények, amelyeknek Aranyosi P. a magyar, illetve R. Caldararu a román börtönökben eset...
soha nem hagyták még el ennyien Magyarországot
... alacsonyabb képzettséggel rendelkezők közül is egyre többen vállalnak munkát külföldön. A Magyarországról elvándorlók döntő többsége a hivatal szerint az Európai Unió államaiban, főként Németországban, Nagy-Britanniában és Ausztriában él.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: Ne feledjük! ŐK KIVÁNDORLÓK!-és nem “kalandozni" vágyók! Ők azok, akik besokalltak, és úgy gondolták...
Németországi molesztálás - Szinte kivétel nélkül külföldieket gyanúsítanak a kölni szexuális támadásokkal és ra
... származású.
A nem német állampolgárok közül 68-an menedékkérők, további 4-en felnőtt kísérő nélkül érkezett kiskorú menedékkérők, 18 ember feltehetően illegálisan tartózkodik Németországban, 47 embernek ismeretlen a jogállása, 10 gyanúsított pedig tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi. További 2 emberrőlnem közöltek adatokat.
Előzetes letartóztatásba 24 embert he...
Londonban is bemutatják Gárdos Péter Hajnali láz című kötetét
...
A regény tavaly nagy sikert aratott a Londoni Könyvvásáron, azóta Németországban, Ausztriában, Svájcban, Olaszországban, Svédországban, Ausztráliában, Portugáliában, Tajvanon és Hollandiában is kiadták, és hamarosan megjelenik az Egyesült Államokban, Kanadában és Izraelben.
Az Egyesült Királyságban szerdától kapható a könyv, amely Gárdos Péter szüleinek egymásra találás...
Orbán Viktor az OECD főtitkárával tárgyal Párizsban, április 18-án Németországba látogat
...
Az Orbán Viktor németországi látogatásával kapcsolatos német lapértesüléseket Havasi Bertalan úgy kommentálta: a miniszterelnök április 18-án, 19-én és 20-án tartózkodik Németországban. Stuttgartban és Bonnban tárgyal majd vállalatvezetőkkel és a politikai élet szereplőivel, illetve több fórumon is előadást tart.
Havasi Bertalan helytállónak nevezte azt a lapinformációt...
A román hatóságoknak vissza kell adniuk a tulajdonosnak a Szovátán levett Wass Albert-szobrot
... világháború között az Erdélyi Szépmíves Céh tagjaként jelentkezett a magyar irodalomban. Farkasverem című regényéért 1934-ben Baumgarten-díjat kapott. Az író 1944 és 1952 között Németországban, majd 1952-től 1998-as haláláig az Amerikai Egyesült Államokban élt, 1956-tól a University of Florida tanára volt.
Írói munkásságára halála után irányult a figyelem. A marosvásárhelyi M...
Illegális bevándorlás - Ellutasítják Brüsszel reformjavaslatait a cseh politikusok
... keresztény menekültet fogadott be. Közülük 25-en meggondolták magukat, és a múlt hét végén Németországba távoztak, ahol menedéket kértek. Ezt azzal indokolták, hogy rokonaik vannak Németországban. Prága erre reagálva leállította a projekt folytatását.
"Éppen csak megállapodtunk Törökországgal, és máris egy pótprojektet tervezünk? Ez vagy alacsony önbizalomra vagy európai zűr...
Németországban eljárás indult egy televíziós műsorvezető ellen a török államfő megsértésének gyanúja miatt
...
A mainzi ügyészség szerint az alkotás a büntetőtörvénykönyv azon paragrafusába ütközhet, amely tiltja más országok intézményeinek és képviselőinek sértegetését. Ezért három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az eljárást magánszemélyek panaszai nyománindították el.
Jan Böhmermann a Neo Magazin Royale című szatirikus műsor március 30-i adásában olvasta fel a török ...
Bajnokok Ligája - Kikapott Wolfsburgban a Real Madrid, döntetlen Párizsban
... értékesített egy kipattanót. Nem sokkal később egyenlített a Manchester City: egy szintén óriási védelmi hibát kihasználva Fernandinho egalizált, beállítva ezzel a végeredményt.
Németországban a Real Madrid korán megszerezhette volna a vezetést, de Cristiano Ronaldo gólját les miatt nem adta meg a játékvezető. A hazaiak a 18. percben szerezték meg a vezetést, Casemiro szabály...
Illegális bevándorlás - Újabb incidensek Németországban
...
A bajorországi Neutraubingban egy menekültszállásként használt háromemeletes társasház pincéjében ütött ki tűz. Kilencen könnyebb füstmérgezést szenvedtek. A tűz oka egyelőre ismeretlen, arra utaló jelek nincsenek, hogy idegenellenesség miatti szándékos gyújtogatásról lenne szó.
A rajna-vidék-pfalzi Bingenben történt tűzeset ügyében viszont szándékos gyújtogatás alapos g...
Illegális bevándorlás - Németországban több százezer eurót koboztak el a menedékkérőktől tavaly
...
A szövetségi kormány az ellenzéki Baloldal parlamenti (Bundestag) frakciójának írásbeli kérdésére adott válaszában azt írta, hogy a határőrizetet végző szövetségi rendőrség munkatársai a belépésre jelentkező menedékkérőktől átkutatásuk során előzetes számítások szerint 349 438,97 eurót (több mint 100 millió forintot) koboztak el.
A német jogszabályok szerint a menedékké...
Terrorizmus - Németországban terrorgyanú miatt őrizetbe vettek két embert
... egy vasútállomást. Másnap a tartományi belügyminiszter elmondta: egy külföldi, "baráti" titkosszolgálattól azt az információt kapták, hogy az IÁ merényletet tervez a városban.
Németországban évek óta nagy a terrorveszély, de a hatóságok szerint "absztrakt", elméleti fenyegetettségről van szó, vagyis bármikor történhet terrortámadás, de nincsenek konkrét merénylet előkészítésé...
Megkezdődött a kínai lampionfesztivál a Fővárosi Állatkertben
... láthatóak világító lampionok.
Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója hangsúlyozta: a kínai "fényfesztivál" Európában eddig csak Hollandiában, Belgiumba és Németországban volt látható. Felhívta a figyelmet arra, hogy a bejáratnál a látogatókat egy csaknem tízméteres klasszikus kínai sárkánylampion fogadja. A kínai mondavilág figurái és alakzata mellett p...
Illegális bevándorlás - Németországban kétharmadával csökkent a menedékkérők száma egy hónap alatt
... rendszer például nem alkalmas annak számbavételére, hogy az érkezők közül mennyien utaznak rögtön tovább, hogy más országban nyújtsanak be menedékjogi kérelmet. Az EASY adatai és a Németországban valóban menedékjogi kérelmet benyújtók száma között akár 15-20 százalékos eltérés is lehet - mondta Thomas de Maiziere.
Pontosabb kép bontakozik ki a határigazgatást végző szövetségi...
Terrorizmus - Elengedték a Németországban terrorgyanú miatt őrizetbe vett két embert
... egy vasútállomást. Másnap a tartományi belügyminiszter elmondta: egy külföldi, "baráti" titkosszolgálattól azt az információt kapták, hogy az IÁ merényletet tervez a városban.
Németországban évek óta nagy a terrorveszély, de a hatóságok szerint "absztrakt", elméleti fenyegetettségről van szó, vagyis bármikor történhet terrortámadás, de nincsenek konkrét merénylet előkészítésé...
Illegális bevándorlás - Spiegel: Merkel és Seehofer félreteszi az ellentéteket
... hogy a néppártok - a CDU/CSU és az SPD - egykor a szavazók 80 százalékát képviselték, most pedig már ennek csak a felét.
Az újonnan érkező menedékkérők száma rohamosan csökken Németországban, a napi átlag 200 alatt van, holott tavaly ősszel volt időszak, amikor naponta 10-15 ezren érkeztek. Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter pénteken Berlinben az idei első negyedé...
Az “idegenellenes” németek háromszor magasabb bü
... éves nőre vetették ki. A csoport tettét "nemzetiszocialista idegen- és fajgyűlölet" motiválta - idézték német hírportálok az ügyben eljáró bírót. Az ítélet nem jogerős.

Németországban a menedékkérők szállásai ellen elkövetett támadások száma 2015-ben 173-ra emelkedett az előző évi 28-ról. A bűncselekmények e csoportján belül a gyújtogatásos támadások száma 92-re emelked...
Állatbordélyok nyílnak zoofiloknak szerte Németországban


A Hitler utáni szép új világban már annyira "szabad" az élet, hogy Németországban a homoszexualitás és a pedofília egyes formáinak legalizálása után már az állatokkal való közösülés is legálisnak számít.

Az egyre "szabadabb" világban már semmi akadálya az erotikus állatkert néven futó helyek működésének...
Nógrádi György: az Iszlám Állam megsemmisítéséhez földi erő kell
... képesek megsemmisíteni, a kérdés csak az, hogy mikor kaphatnak felszállási engedélyt a gépek.
Nógrádi György arr...
Bizakodóak a német építőipari gépgyártók
... német építőiparigép-gyártó vállalatok ki tudták védeni a nagyobb külföldi piacokon, Kínában, Brazíliában és Oroszországban a megrendelések csökkenésének a hatását. Az üzlet mind Németországban, mind Európában "megfelelően" halad - mutatott rá a VDMA igazgatója.
Hasonló következtetésekre jutott a Landesbank Baden-Württemberg szakértőinek az ágazat kilátásairól készített tanul...
1 2 3 .........345 346 ....502 503 504 .518 519 .....690 691 692 
Címkék: Gárdos Péter Hajnali, Orbán Viktor, Wass Albert-szobrot, Ellutasítják Brüsszel, Bajnokok Ligája, Kikapott Wolfsburgban, Real Madrid, Fővárosi Állatkertben, Nógrádi György, Iszlám Állam, Aranyosi, Európai Unió, Londoni Könyvvásáron, Egyesült Államokban, Egyesült Királyságban, Gárdos Péter, Havasi Bertalan, Erdélyi Szépmíves Céh, Amerikai Egyesült Államokban, Magazin Royale, Manchester City, Cristiano Ronaldo, Persányi Miklós, Fővárosi Állat-, Landesbank Baden-Württemberg, európai elfogatóparancs, embertelen bánásmód, kölni szexuális, román hatóságoknak, cseh politikusok, televíziós műsorvezető, török államfő, menedékkérőktől tavaly, kínai lampionfesztivál, menedékkérők száma, hónap alatt, német építőipari, román bíróság, brémai felsőbíróság, fogvatartási körülmények, román börtönökben, hivatal szerint, regény tavaly, miniszterelnök április, politikai élet, magyar irodalomban, projekt folytatását, pótprojektet tervezünk, mainzi ügyészség, eljárást magánszemélyek, szintén óriási, bajorországi Neutraubingban,
© 2013 TVN.HU Kft.