Belépés
Demográfia, közegészség
... megterhelő emberiség.

Földünk társadalma a legutolsó évtizedek során a népesség rendkívüli ütemű gyarapodása, az ezzel párhuzamosan hihetetlenül bővülő, pazarló fogyasztás nyomán felbukkanó feszültségek átélésén keresztül jutott el a ,,hiány", az érzékelhető ,,határ" nyomasztó, nemegyszer fenyegető közelségébe.

A Föld eltartóképessége

Jel...
A mindennek közepén...
... magukat leginkább,mikor pár évvel ezelött ujra elökerült életébe az ö legjobb barátja.ami már azért is érdekes,hix milyen legjobb barát az,aki totál eltünik az életedböl évekre,aztán felbukkan?talán pont azért a legjobb h.mindig melletted legyen.ha nem is xemélyesen,de bármilyen kapcsolatot fenntartva.náluk pedig semmilyen távolság nem volt,de kapcsolattartás sem.amugy is:milyen e...
A népesség fejlődése
... megterhelő emberiség.
Földünk társadalma a legutolsó évtizedek során a népesség rendkívüli ütemű gyarapodása, az ezzel párhuzamosan hihetetlenül bővülő, pazarló fogyasztás nyomán felbukkanó feszültségek átélésén keresz¬tül jutott el a ,,hiány", az érzékelhető ,,határ" nyo¬masztó, nemegyszer fenyegető közelségébe.
A puszta létfenntartás gondjait, a hiány...
Az én 1956-om
... nevezetű emberről írok, aki 1994 őszén, a Pesti Fekete Doboz által- a pince-börtönökről készített sorozatában megjelent. Pontosabban, a Köztársaság téri pincében forgattak, amikor váratlanul felbukkant ,,Laci bácsi" és kijelentette, hogy: "A szóban-forgó épület alatti pince-rendszerben soha, semmiféle rabokat nem tartottak..."
Laci bácsi úgy rondított bele az é...
Változás
Ha a világ nem úgy zajlik, ahogy szeretnénk, felbukkan egy érzés, boldogtalanok leszünk.

Pedig minden úgy történik, ahogy történnie kell.
Ha rossz dolog történik velünk, annak, mégha közvetve is, de mi vagyunk az oka. Fordítva is igaz ám: ha jó, annak is. Mert kapunk meglepetéseket az életben, az élettől. Jó dolgokat. Anélkül, hogy tettünk volna érte.

M...
kellemetlen emlék
...elveszett érzés
a semmiből felbukkan
habzik a szája...
Lelkitárs
... nincs veled?Miért nem jön?Miért nem véd?Ki vagy szolgáltatva az életne...
Álomhalál
... beleláncolódik az univerzumba, és k.kabai élesztővel keni be a mester testét. És mozdulatlanul, észrevehetetlenül megkezdődik az át-kelés. Nem születés és nem halál, nem kezdet és nem vég, nem felbukkanás és nem elmúlás, hanem az át-kelés. Tűz, víz, kovász. Embertészta, létkenyér. Az anyaméh és a sírgödör egzisztenciális kemence. A végtelenségig bontható az átmenetek sora, minden ...
Colombre
... nézte merőn a habokat.
-Gyere ide, papa, nézd! Odament hát a kapitány, s meregette is a szemét abba az irányba, melyet a fiú mutatott, de hiába, nem látott semmit.
-Időnként felbukkan valami sötét tárgy a nyomdokvízben -mondta a gyerek. -Követ bennünket.
-Bár negyvenesztendős is elmúltam -mondta az apa -, a szemem még kifogástalan. De nem látok semmit, az égvilágo...
Taoista mese
... kezdem másként gondolni a dolgokat.
Lehet, hogy csak bölcsebbek nálam?
Van egy taoista mese egy idős emberről, akit elsodor a sebes áramlású folyó.
Lebukik a víz alá, aztán felbukkan a víz felszínén, majd újra alámerül. Nem kapálódzik, nem hadonászik, csak hagyja magát sodortatni az árral. A parton nagy a kavarodás, az emberek hadonásznak és üvöltöznek, nem tudják ...
Légycsapó hadművelet
Kitaláltam egy új módszert a hirtelen felbukkanó és hivatlanul érkező, de a hangulatot meglehetősen elrontó rossz gondolatok ellen.
Ahogy érzékelem a közeledtét és mielőtt még elkúszna a gyomromig ( érdekes módom ott érzem leginkább ) egy képzeletbeli légycsapóval jól nyakon csapon. Ha ez nem lenne elég, akkor persze csak képzeletben - mert az ember azért ad a látszatra, arra...
Mágusmeditációk (by P. Coelho)
... csapjanak, fényesen lobogjanak. "Megparancsolom, hogy a tudatalattim megjelenjen. Megnyitja és feltárja előttem a mágikus titkokat!" Várj egy kicsit, koncentrálj kizárólag a tűzoszlopra. Ha felbukkan egy kép, az a tudatalattid megjelenése lesz. Próbáld megőrizni.

3. Megtartva a jobb oldali tüzet, most képzelj el egy másik tűzoszlopot a bal oldaladon. Amikor a lángok már...
Az időutazásról
... eredeti helyére: Az idő másképpen fog folyni a féreglyuk két végén [és] bármi, ami a féreglyuk egyik végébe zuhan, pillanatok alatt a múltba vagy a jövőbe kerül [amikor a lyuk másik végében felbukkan]."
És mindez egy olyan jó hírű folyóiratban jelent meg, mint a Physical Review Letters (ha nem hiszik el, ellenőrizzék a Vol. 61-es szám 1446. oldalán kezdődő cikket). Bár...
Kalandjáték készítés..
Szöveges kalandjátékok készítésének gyakorlati problémái.
------------------------------------ ------------------------------------ ---

1. TARTALOMJEGYZÉK

1. TARTALOMJEGYZÉK
2. ÖSSZEFOGLALÓ
3. KIDOLGOZÁS
3.1. A kalandjáték-készítés általános tudnivalói
3.1.1. A kalandjáték fogalmának tisztázása
3.1.2. Kalandjáték és mitológia...
A számítástecnika tanításáról.
... az oktatási eszközök között. A mai gépek hatékonyabbak, kibővült a paletta a multimédia lehetőségeivel, és most már itt az Internet is. Permanens módon tartja magát, hol itt, hol ott felbukkanva ugyanaz a jelenség, ami annak idején az írásvetítő kapcsán megjelent. Vagyis az a meggyőződés, hogy megtaláltuk a legjobb oktatási eszközt.

Valóban?

Amit a számítógép...
Humor
A szülőszobán várakozik egy fiatalember, mikor megtudja hogy apa lett a ájultan esik össze. Miközben az ápolónők ellátják az orvos felbukkan, kezében a csecsemővel. Meglepődve kérdezi az ápolónőt:
- Hát az apukával meg mi történt?
- Azt hittem csak az időt kérdezi, én meg rávágtam, hogy 6...

Anya, apa miért kopasz?
- Mert sokat gondolkodik.
- És neked...
Mese világ
... Utána!

Szaladott a csodaszép szarvas, mint a sebes szélvész, utána Hunor és Magyar s velük száz deli legény. Tisztásról sűrűbe, sűrűből tisztásra, hegyeken föl, vizeken keresztül. Hol eltűnt, hol felbukkant a csodaszép szarvas: csalta, csalogatta Hunort s Magyart.

Habba keveredtek a vitézek paripái, mind lassúbb, lassúbb lett a vágtatásuk, de Hunor és Magyar ...
Távolság
... történt valami,
hiszed,
csupán a hangulatod,
ami megváltozott.
Csak annyit ...
A másik csaló
... de azonközbe egyre visszavonulóban van az ajtó felé, s mire odaér, akkorra már fehérebb az arcocskája, mint a fal. Egyszerre aztán Pétör elvesz, s néha öt perc is beletelik, mire újra felbukkan kócos buksija a látóhatáron. Az ábrázata egyre vörösebb lesz, ahogy közelebb kerül az asztalhoz, ami attól lehet, hogy roppant elszántsággal szopogatja az utolsó csöppeket.
A tanító ur...
Nagy Zoltán
... Haladó politikus és merőben politikamentes, humanista költő. Korábban főleg gazdag nyelvezetével, a versekben megnyilvánuló kultúrával tűnik fel. Mitológiai látomások, úti élmények nyomán felbukkanó távoli tájak ködbe vesző emlékei, az élet távlatainak szimbólumai kötik a kor nemzetközi szecessziójához. Soha, sehol személyes utalás, költészetének sem ez időben, sem később nincs kö...
1 2 3 4 ...........138 139 ......208 209 .....276 277 278 
Címkék: Nagy Zoltán, Pesti Fekete Doboz, Physical Review Letters, mindennek közepén, népesség fejlődése, számítástecnika tanításáról, másik csaló, legutolsó évtizedek, népesség rendkívüli, ezzel párhuzamosan, érzékelhető &#8222, életedböl évekre, puszta létfenntartás, pince-börtönökről készített, szóban-forgó épület, semmiből felbukkan, mester testét, sírgödör egzisztenciális, végtelenségig bontható, átmenetek sora, szemét abba, nyomdokvízben -mondta, taoista mese, idős emberről, sebes áramlású, parton nagy, emberek hadonásznak, hirtelen felbukkanó, hangulatot meglehetősen, képzeletbeli légycsapóval, ember azért, tudatalattim megjelenjen, mágikus titkokat, jobb oldali, másik tűzoszlopot, féreglyuk egyik, múltba vagy, jövőbe kerül, lyuk másik, kalandjáték fogalmának, oktatási eszközök, multimédia lehetőségeivel, írásvetítő kapcsán, legjobb oktatási, szülőszobán várakozik, ájultan esik, ápolónők ellátják, orvos felbukkan, időt kérdezi, csodaszép szarvas, sebes szélvész, vitézek paripái, ajtó felé,
© 2013 TVN.HU Kft.