Belépés
Krónika 4. rész (Eximbank)
... beruházási környezete, és a leggyorsabb és leghatékonyabb exportfinanszírozási rendszer.
A tárcavezető elmondta: a javaslat célja, hogy tovább csökkentse a magyar vállalkozások adminisztratív terheit, valamint felgyorsítsa az exportőrök finanszírozáshoz jutását, ami főleg most fontos, amikor a világjárvány miatti nehézségek közepette a vállalatok likviditási kihívásokkal szem...
Koronavírus - A kormány intézkedésekkel segíti a civil szervezetek munkáját a veszélyhelyzet ideje alatt
...
A közleményben azt írták, a civil szervezetek életét meghatározó jogszabályokat úgy alakította át a kormány, hogy az adminisztratív kötelezettségeiknek személyes találkozás nélkül is eleget tudjanak tenni.
A veszélyhelyzeti rendelkezések ezért lehetővé teszik a civil szervezetek döntéshozó és egyéb szervei ülésének elektronikus megtartását, valamint az ülés tartása nélk...
Krónika 6. rész (kiskereskedelmi adó, felnőttképzés)
... felnőttképzési adatok naprakész ismeretét, a képzések és a munkaerőpiaci igények közötti nagyobb összhang megteremtését, a képzésekbe bekapcsolódók számának növelését, valamint a képzők adminisztratív terheinek csökkentését nevezte a vonatkozó törvény módosításának céljaként expozéjában az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.
György László közölte: a koronav...
Fizetésképtelenné vált az egri férfi vízilabdaklub
... vált.
"A fentiek következtében a mai nappal minden alkalmazottunknak felmondtunk rendkívüli felmondással. Az Egri Vízilabda Kft. vezetősége és irodai alkalmazottai a továbbiakban adminisztratív tevékenységüket társadalmi munkában végzik" - áll a közleményben.
Az egrieknél jelenleg az a cél, hogy megmentsék a több mint 300 gyermek sportolását szervező 110 éves Egri Vízila...
Koronavírus - Karácsony: hétvégére megnyitják a gyalogosok előtt a pesti alsó rakpartot
... fertőzések közel egyharmada kórházban történt.
A főpolgármester azt mondta: az adatokat a kormány és a fideszes politikusok ismerték, és szerinte a fővárosi idősotthonokra helyezett adminisztratív és politikai nyomással az volt a céljuk, hogy a saját felelősségüket a kórházakban kialakult fertőzésekről elvonják a figyelmet.
Karácsony Gergely szerint a lakossági fertőzött...
Benyújtották a szegedi lézeres kutatóközpontot is működtetető konzorcium létrehozásáról szóló kérelmet
... együttműködések. Az Európai Unióban ezért hozták létre az európai kutatási infrastruktúra konzorcium (European Research Infrastructure Consortium - ERIC) formát, ami arra szolgál, hogy jogi-adminisztratív keretet biztosítson az adott nagyberendezés nemzetközi működtetéséhez.
A szegedi ELI-ALPS mellett a csehországi és romániai társintézményeket egybefogó ELI-projekt (Extreme ...
A bolgár parlament tiltakozott az ukrajnai bolgár kisebbség által lakott régió átszabása ellen
... szófiai parlament szerint a készülő változtatás csapást mér az ukrajnai bolgár közösségre, és végeredményben elvezethet annak asszimilációjához. A szófiai képviselők kiemelték, hogy az adminisztratív döntéssel Ukrajna nemzetközi megállapodásokban vállalt kötelezettségeit is megszegné.
A Fakti bolgár hírportál beszámolója szerint a történelmi Besszarábiában a 18. század óta é...
MKIK: 33 milliárd forint támogatást kaphatnak a vidéki vállalkozások
...
Hangsúlyozták, a cégek az elnyert támogatást egyebek közt eszközbeszerzésre, vállalatirányítási rendszerek megvásárlására és üzembe helyezésére, az adminisztratív vagy gyártási folyamatok automatizálására is fordíthatják.
Czimbalmos Levente, a program szakmai vezetője a közleményben elmondta, a Modern Vállalkozások Program célja, hogy a kérelmező vállalkozások magabiztos...
Elemzők: az újraindulással a foglalkoztatási helyzet normalizálódása is várható
... állásukat, nem teljesítették a munkaerőpiaci aktivitási feltételeket, így az inaktív kategóriába sorolódnak. Ennek azonban némileg ellentmond, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adminisztratív adatai szerint a nyilvántartott álláskeresők létszáma 331 ezer volt április végén.
Kiemelte, hogy ebben a különlegesen nehéz időben az adatok átláthatatlansága a gazdaságpolitika ...
KSH: 2,2 százalékkal nőtt a GDP az első negyedévben
... a legnagyobb emelkedést, 8,8 százalékkal az információ és kommunikációérte el. A kereskedelem, szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás, illetve a szakmai, tudományos, műszaki és adminisztratív tevékenység hozzáadott értéke egyaránt 5,0 százalékkal emelkedett. A pénzügyi, biztosítási tevékenység teljesítménye 4,4 százalékkal nőtt. A közigazgatás, oktatás, egészségügy együttes hozzá...
Koronavírus - Megtérítik az erasmusos diákok plusz költségeit
... elszámolniuk. Ez azt jeleni, hogy a veszélyhelyzethez kapcsolódó valamennyi felmerült költségüket meg kell téríteni.
"Támogatni szeretnénk a magyar fiatalokat, ezért minimalizáljuk az adminisztratív terheket, a kiadásaikat pedig a lehető legnagyobb mértékben megtérítjük" - közölte.
Hozzátette: az alapítvány kapcsolatban van az érintett hallgatókkal, akik így minden fon...
Koronavírus - Szlovéniában vasárnap adminisztratív értelemben is véget ér a járvány
...
A szlovén kormány még május közepén - elsőként az Európai Unióban - hivatalosan is kihirdette a járvány végét, vasárnaptól ezt adminisztratív ételemben is megteszi. Ez annyit jelent, hogy hatályon kívül kerülnek azok a rendelkezések, amelyeket a járvány megfékezésére hozott a kabinet, és az élet visszatérhet a rendes kerékvágásba - írták a lapok.
Szlovénia március 12-én...
Koronavírus - Szlovéniában harmadik napja nincs új fertőzött
... április végén és május elején kezdte feloldani.
A szlovén kormány még május közepén - elsőként az Európai Unióban - hivatalosan is kihirdette a járvány végét, vasárnaptól pedig "adminisztratív értelemben" is véget ér a koronavírus-járvány. Ez annyit jelent, hogy hatályon kívül kerülnek azok a rendelkezések, amelyeket a járvány megfékezésére hozott a kabinet.
A szomszédo...
Brexit - Szakértő: gazdasági problémát okozhat, ha nem születik megállapodás az Egyesült Királyság és az EU köz
... okoz, a briteknél két százaléktól akár tíz százalékot meghaladó mértékű visszaesés lehetséges. Gálik Zoltán szerint ha ehhez még hozzáadódik egyebek mellett a vámok bevezetése, az adminisztratív akadályok felállítása, illetve ha nem születnek megállapodások a légügyi területen, az a mindennapi életet is megnehezítheti majd.
Elmondta, az Egyesült Királyságnak lehetősége van ar...
Koronavírus - Szlovéniában negyedik, Horvátországban második napja nincs új fertőzött
... korlátozásokat fokozatosan, április végén és május elején kezdte feloldani.
Május közepén - elsőként az Európai Unióban - hivatalosan is kihirdette a járvány végét, vasárnaptól pedig "adminisztratív értelemben" is véget ér a koronavírus-járvány. Ez annyit jelent, hogy hatályon kívül kerültek azok a rendelkezések, amelyeket a járvány megfékezésére hozott a kabinet. Továbbra i...
Koronavírus - Szlovéniában karantén alá került egy egész osztály egy iskolában
... iskolába.
A szlovén kormány március 12-én hirdetett járványhelyzetet. Május közepén - elsőként az Európai Unióban - hivatalosan is kihirdette a járvány végét, vasárnaptól pedig "adminisztratív értelemben" is véget ért a koronavírus-járvány. Ez annyit jelent, hogy hatályon kívül kerültek azok a rendelkezések, amelyeket a járvány megfékezésére hozott a kabinet. Továbbra is aján...
Krónika 3. rész (azonnali kérdések)
... a kormány mégis "megjutalmazta" őt 17 milliárd forinttal. A "csókosoknak" akkor is jut, ha elbocsátanak, közben a magyar kis- és középvállalkozások arra panaszkodnak: mindenfajta adminisztratív teherrel kell megküzdeniük ahhoz, hogy munkahelymegőrző támogatáshoz jussanak - fogalmazott.
A külgazdasági és külügyminiszter úgy reagált: a versenyképesség-növelő támogatási rendszer...
Krónika 4. rész (határozathozatalok)
... felnőttképzési adatok naprakész ismeretét, a képzések és a munkaerőpiaci igények közötti nagyobb összhang megteremtését, a képzésekbe bekapcsolódók számának növelését, valamint a képzők adminisztratív terheinek csökkentését célozza a felnőttképzési törvény módosítása, amelyet 139 igen, 13 nem szavazattal és 21 tartózkodás mellett fogadott el a Ház.
Létrejön és fokozatosan épü...
Amerikai tüntetések - Moszkva: a hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a békés tüntetés jogát
... megoldásához.
Az orosz szóvivő Kína belügyének minősítette a Hongkongban kialakult helyzetet, s elfogadhatatlannak nevezett minden beavatkozást a központi kormány és a különleges adminisztratív terület közötti viszonyba. Álláspontja szerint az Egyesült Államok és Nagy-Britannia az ENSZ Biztonsági Tanács ülésének összehívására tett kísérlettel megpróbálta "rendezni a számlát"...
Nemzeti emlékhellyé nyilvánították a mátraverebély-szentkúti kegyhelyet
... élő nemzetiségek összetartozását erősíti, és "identitásképző jellegénél fogva a nemzet önképében kiemelkedő fontossággal bír".
Az emlékhellyé nyilvánítás előkészítését, az adminisztratív, ellenőrzési feladatokat a Nemzeti Örökség Intézete végezte el - tették hozzá.
Idézték Orosz Lóránt kegyhelyigazgatót, aki "nagy örömmel" fogadta a Országgyűlés rendelkezését, amely Sze...
1 2 3 ..........66 67 .....99 100 .....131 132 133 
Címkék: Egyesült Királyság, Technológiai Minisztérium, György László, Egri Vízilabda Kft, Egri Vízila, Karácsony Gergely, Európai Unióban, European Research Infrastructure Consortium, Czimbalmos Levente, Modern Vállalkozások Program, Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, Gálik Zoltán, Egyesült Királyságnak, Egyesült Államok, ENSZ Biztonsági Tanács, Nemzeti Örökség Intézete, Idézték Orosz Lóránt, kormány intézkedésekkel, civil szervezetek, veszélyhelyzet ideje, egri férfi, gyalogosok előtt, pesti alsó, szegedi lézeres, bolgár parlament, ukrajnai bolgár, vidéki vállalkozások, foglalkoztatási helyzet, első negyedévben, erasmusos diákok, egész osztály, hatóságoknak tiszteletben, békés tüntetés, tárcavezető elmondta, javaslat célja, magyar vállalkozások, exportőrök finanszírozáshoz, világjárvány miatti, vállalatok likviditási, veszélyhelyzeti rendelkezések, ülés tartása, munkaerőpiaci igények, képzésekbe bekapcsolódók, képzők adminisztratív, vonatkozó törvény, fentiek következtében, továbbiakban adminisztratív,
© 2013 TVN.HU Kft.