Belépés
Harmincszázalékos női kvótát javasol az Együtt-PM
... mutatják, hogy hatékonyabban, kevesebb korrupcióval működnek azok a szervezetek, amelyek vezetését legalább egyharmadnyi arányban nők látják el.
Hozzátette, nem hívei ugyan az adminisztratív eszközöknek, ám mégis szükségesnek tartják a kvóta bevezetését, mert az Országgyűlésben ezen a területen az elmúlt 20 évben nemhogy javult, hanem folyamatosan romlott a helyzet.
Szab...
Az "intoleráns" európaiak megfigyelését és megbüntetését kö
... emberei, valamint Svédország és Spanyolország volt miniszterelnökei küzdenek a zsidó érdekek hatékonyabb képviseletéért.

A Tanács elképzelései szerint ,,speciális adminisztratív egységeket" kellene létrehozni minden egyes EU-tagállamban az Igazságügyi Minisztériumok felügyelete alatt. A ,,speciális egységek" feladata lenne az ,,intoleráns̶...
Kereskedelem napja - Pénztárgépek - Varga: az NGM rendeletmódosítással gyorsítaná a kasszacserét
... intézkedésnek pozitív hatása lesz a húságazatra, és fehéríteni fogja a termelési és értékesítési folyamatot. Elmondta azt is, hogy a kormány jelentős lépéseket tett a vállalkozók adminisztratív terheinek csökkentésére az egyszerű állam program keretében; 90 eljárási könnyítést vezetett be 10 területen, ezzel 25 százalékkal csökkentek a vállalkozói terhek.
Varga Mihály az idé...
Londoni elemzők stagnáló vagy kissé csökkenő októberi magyar inflációt várnak
... meredek esése jelentős mértékben csökkenthette az inflációs ütemet, ugyanakkor a dohánytermékek kiskereskedelmi árrésének korábbi emeléséből eredő, folytatódó átszűrődő hatás és egyéb adminisztratív árintézkedések valószínűleg felfelé ható nyomást gyakoroltak a fogyasztói árakra.
Ebben a környezetben a JP Morgan londoni elemzői alapesetben további 0,40 százalékpontnyi MNB-kam...
A maffia érdekeit sértem, a NAV is benne van
... cégnek, amely nagyon gyakran aztán eladja egy másik közvetítőnek. Ők az áfát befizetik, aztán visszaigénylik, általában alacsony haszonkulccsal dolgoznak, amiből a strómanokat és az adminisztratív költségeket fizetik. A szerepük csak az, hogy a lánc hosszabb és átláthatatlanabb legyen, semmi más.

A láncolat végén a kiskereskedő áll, nagy magyar cégek és multik, ők az ig...
Erős növekedésre számítanak a német "gazdasági bölcsek"
... bíráltak több elképzelést a konzervatív CDU/CSU pártszövetség és a szociáldemokrata párt (SPD) koalíciós tárgyalásain formálódó tervek közül.
A lakbérek emelkedésének tervbe vett adminisztratív korlátozása és a tervezett adóemelések rontanák a német gazdaság kilátásait - emelték ki. A minimálbér bevezetése és a nyugdíjasoknak ígért "jótétemények" pedig a következő nemzedékek...
Többet fordítana marketingre az idegenforgalmi adóból a szállodaszövetség
... szállodaszövetség szerint kívánatos lenne az is, hogy Budapesten az ifát minden kerületben egységesen - a szobaár 4 százalékában - vessék ki. A szolgáltatók (szállodák, panziók) adminisztratív terheinek csökkentése érdekében azt javasolja az MSZÉSZ, hogy az ifa alóli mentességet minden kerületben azonos formában, a külföldi vendégek részére is érthetően igazolják.
A szervezet...
Magyar innovációs szakemberek mehetnek Kínába
... kínai partnerszervezet fedezi majd. Míg a NIH az igények közzétételére szolgáló online platform működtetésében, a lehetőség népszerűsítésében, illetve a kiutazások magyarországi adminisztratív kezelésében segít. A megállapodás időtartama három év.
A közlemény szerint a két intézmény közti kapcsolat elmélyítésére a SAFEA főigazgatója felajánlotta egy Magyarországon megvalósul...
Izrael három éve titokban őrizetbe vette az al-Kaida egyik feltételezett fegyverszakértőjét
... tervezett. A 39 éves Barak ellen ugyanakkor az eltelt több mint három év alatt nem emeltek vádat.
A 2010 augusztusa óta fogva tartott palesztin férfit mindeddig úgynevezett adminisztratív fogságban tartották, amely az izraeli törvények értelmében titkos bizonyítékokra hivatkozva, biztonsági okokból lehetővé teszi a bebörtönzést.
A Háárec című izraeli lap honlapja szerint...
Bebörtönzések a tolerancia és a demokrácia mintaországában
... ki hétfőn nyilvánosságra került dokumentumokból azt követően, hogy a férfi az izraeli legfelsőbb bírósághoz fordult szabadulása érdekében. A palesztin férfit mindeddig úgynevezett adminisztratív fogságban tartották, amely az izraeli törvények értelmében titkos bizonyítékokra hivatkozva, biztonsági okokból lehetővé teszi a bebörtönzést.

Számer al-Barak mikrobiológiát...
Az EP magának igényli a döntés jogát arról, hol ülésezzen
... több ezer fős apparátus jelentős része havonta egyszer egy üléshétre átutazik a Brüsszeltől több mint 400 kilométerre fekvő Strasbourgba, ami hatalmas költséget jelent. Bizonyos adminisztratív feladatokat ugyanakkor az EP "harmadik székhelyén", Luxembourgban látnak el.
Az EP a szerdai állásfoglalás értelmében az EU működéséről szóló szerződés módosítását kívánja kezdeményezni...
Harrach: a keresztény erőknek együtt kell működniük a keresztény társadalmi rend képviseletekor
... jól működik a közigazgatás, azzal megerősítik az emberek bizalmát a demokráciában és a jogállamban. Kitért arra, hogy huszonöt százalékkal csökkentették az állampolgárokra rakódó adminisztratív terheket.
A résztvevőket köszöntve megjegyezte, januártól - amíg átalakítják az üléstermet a csökkentetett létszámú parlamentnek - a felsőházi termben tartják majd az üléseket.
...
Uniós kutatás-fejlesztési keretprogram - Gyürk András értékelése
... szereplők számára kedvező hír - tette hozzá -, hogy a részvételi szabályok egyszerűsítése és a pályázatok gyorsabb elbírálása révén csökkennek a keretprogramban való részvételből adódó adminisztratív terhek. A program további előnye, hogy a kis- és középvállalkozások számára testre szabott eszközöket kínál a kutatás-fejlesztési tevékenységek ösztönzéséhez.
Magyarország számár...
Magyar választókörzet jöhet létre Kárpátalján - Gajdos István
... egységeknek, amelyek területén egy tömbben élnek a nemzeti kisebbségek képviselői, illetve amelyek határosak egymással. Nagyon fontos kitétel, hogy abban az esetben, ha az egymással határos adminisztratív-territoriális egységekben az adott nemzeti kisebbséghez tartozó szavazópolgárok száma magasabb, mint amennyi egy választókörzet kialakításához szükséges, akkor a körzeteket úgy k...
Kormányrendelettel szüntették meg a NAV elitcsapatát –
... ellenőrzés hatékonyságát gyengítő lépések sorában az első éppen a Rapid vidéki hálózatának felszámolása volt.

N. úr szerint 2010-től kezdődően fokozatosan olyan mennyiségű adminisztratív feladattal árasztották el a KÜIG-et, hogy a kapacitások jelentős részét kizárólag a ,,jelentésgyártás" kötötte le. 2011-12-ben aztán felmentették az igazgatóság felsővezetőit...
KSH: csökkent a munkanélküliség augusztus-októberben
... százalékra nőtt.
A munkanélküliek 55,5 százaléka egy éve vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 19,6 hónap v...
Hol és mennyit kereshet egy frissdiplomás?
A friss diploma csak adminisztratív tényező.
Persze vannak diplomához kötött munkakörök... Van egy vegyészmérnök ismerősöm... Komplett víztisztító rendszereket tervez, gyárt és telepít. Ahhoz, hogy ezt csinálhassa kell egy elektromérnöki végzettség. Na, az nincs neki. Viszont elég gyakran alkalmaz friss diplomásokat a diploma miatt... Napi 4 órában... Csupán a műszaki dokument...
KSH: tovább nőttek a beruházások a harmadik negyedévben
... hozzá.
A kisebb súlyt képviselő nemzetgazdasági ágak közül jelentősen, 47,9 százalékkal nőttek a beruházások a szakmai, tudományos, műszaki tevékenység, valamint 30,7 százalékkal az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenység nemzetgazdasági ágakban, ami egyedi nagy beruházások eredménye.
Az építőiparban 9,9 százalékos volumennövekedést regisztrált a KSH.
S...
Elfogadták az új földtörvénnyel összefüggő törvénycsomagot
... gazdálkodóknak be kell kerülniük a földművesek, illetve a mezőgazdasági termelőszervezetek nyilvántartásába. Ez és a földhasználati jogosultság megszerzésével kapcsolatos eljárás jelentős adminisztratív terhet jelent a földhasználóknak és a hatóságnak. Ezért lehetővé teszik, hogy a földhasználók engedélyezési eljárás helyett adataik közlésével kerüljenek be a nyilvántartásba, a ny...
Javult, de akadozik az amerikai egészségügyi reformprogram ügyfélablakának működése
... rendszernek december 23-ig egyre erősödő rohamokat kell kiállnia, mert akkor jár le a január 1-től érvénybe lépő első új egészségbiztosítási szerződések megkötésének határideje. További adminisztratív nehézségeket okozhat az online elindított kontraktusok véglegesítése és a konkrét biztosítási összegek számfejtése.
Az egészségügyi reformot Barack Obama elnökségének legnagyobb...
1 2 3 ..........66 67 68 .....99 100 .....131 132 133 
Címkék: Gyürk András, Gajdos István, Igazságügyi Minisztériumok, Varga Mihály, Barack Obama, maffia érdekeit, idegenforgalmi adóból, al-Kaida egyik, demokrácia mintaországában, döntés jogát, keresztény erőknek, keresztény társadalmi, harmadik negyedévben, amerikai egészségügyi, adminisztratív eszközöknek, kvóta bevezetését, zsidó érdekek, kormány jelentős, vállalkozók adminisztratív, egyszerű állam, vállalkozói terhek, inflációs ütemet, dohánytermékek kiskereskedelmi, fogyasztói árakra, másik közvetítőnek, áfát befizetik, adminisztratív költségeket, szerepük csak, lánc hosszabb, láncolat végén, szociáldemokrata párt, lakbérek emelkedésének, tervezett adóemelések, német gazdaság, minimálbér bevezetése, nyugdíjasoknak ígért, következő nemzedékek, ifát minden, külföldi vendégek, igények közzétételére, lehetőség népszerűsítésében, kiutazások magyarországi, megállapodás időtartama, közlemény szerint, eltelt több, 2010 augusztusa, izraeli törvények, izraeli legfelsőbb, palesztin férfit, üléshétre átutazik,
© 2013 TVN.HU Kft.