Belépés
Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú
..................................
- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Sem élet, sem halál nem szakíthat el minket Isten szeretetétől.
Testvéreim!
Ha Isten velünk, ki ellenünk? Aki nem kímélte saját Fiát, hanem mindnyájunkért áldozatul adta, hogyne ajándékozna ne...
Tanítási szünet lesz Bukarestben a pápalátogatás napján
... imán vesz részt a még befej...
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képek
... pillanat, hogy az énekkarral megismerkedjem. Szabó Balázs színész, akit először megszólítok, először szerényen Zseni Anikóhoz irányít, aki elmondja, hogy Győrújfaluból érkeztek: ők az ottani római katolikus plébánia ének- és zenekara, Az Öröm Hírnökei. Tíz éve alakultak, havonta egyszer zenélnek a misén, minden tagjuk képzett zeneileg. Balázs három-négy évvel ezelőtti csatlakozása...
Római Riportok - 2019. május 26
Videó
Magyar felirat a videón látszik

Papszentelés a Szent Péter-bazilikában
A pápa jóváhagyta a medjugorjei zarándoklatokat
Imatalálkozó a Vatikánban cigány kisebbségek részvételével
Női szerzetes elöljárókat fogadott a pápa
Új szabályozás a zaklatás és az erőszak jelzésére
Egy hirosimai túlélő...
magyar nyelven a román pápaváró himnusz
Május 11-én mutatták be Ferenc pápa romániai látogatásának hivatalos himnuszát, melyet a Bukaresti Római Katolikus Főegyházmegye tett közzé. Az erről szóló hírünket több tízezren olvasták. Kérésünkre a Bukaresti Főegyházmegye ellátta magyar felirattal a szívmelengető, örömteli videoklipet.
Videó


Himnusz szövege:
A...
Több tízezer embert várnak Ferenc pápa bukaresti látogatására
... háromnapos látogatás keretében, amely során Bukarest mellett Csíksomlyót, Jászvásárt (Iasi) és Balázsfalvát is felkeresi. A pápának a román fővárosban tett pénteki látogatásáról a bukaresti római katolikus érsekség tartott sajtótájékoztatót.
Elmondták, a vizit idején az iskolák zárva lesznek, a hatóságok így próbálják megkönnyíteni a közlekedést, hiszen számos forgalmi korlát...
Az M5 kulturális csatorna is készül a csíksomlyói pápa.....
... itt a kérdés extra műsorában láthatják először a Csaba testvérék Rómában című kisfilmet. A 26 perces dokumentumfilm Böjte Csaba testvér és a dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekkórusának római zarándoklatát, a Szentatyával való találkozás pillanatait mutatja be.
A kisfilm mellett egy olyan exkluzív adással is készülnek, melyben Federico Lombardival, a Szentszék egykori szóvi...
Pápalátogatás - Egész napos műsorfolyammal készül a közmédia
... igyekszünk történelmi és társadalmi kontextusba helyezni a csíksomlyói pápalátogatást, illetve magát a csíksomlyói Mária-kegyhelyet és az ortodox és református többség között élő erdélyi római katolikus közösséget" - fogalmazott.
Elmondta: a háttérműsor közben várhatóan megérkezik majd Ferenc pápa helikoptere a csíksomlyói nyeregbe, és amennyiben ezt a - közvetítésre egyedül...
Megkezdte háromnapos apostoli látogatását Romániában Ferenc pápa
... román ortodox katedrálist is felkeresi.
Ezt követően délután kezdődik Ferenc pápa "járjunk együtt" mottóval megszervezett pásztori útja Romániában, amelynek első állomásán a bukaresti római katolikus Szent József székesegyházban pontifikál szentmisét.
Az egyházfő mostani látogatásán egyházmegyéjükben keresi fel a romániai katolikus közösségeket, húsz évvel II. János Pál ...
Pápalátogatás - A társadalmi és politikai erők összefogására buzdított Ferenc pápa Bukarestben
... pátriárkát is, akivel a délután folyamán közösen megy az ortodox hívők közé, hogy megtekintse az épülő Nemzet Megváltása-katedrálist. Este a pápa szentmisét mutat be a bukaresti Szent József római katolikus székesegyházban, amit környező utcákban és tereken kivetítőkön követhetnek figyelemmel a katolikus hívek.
Ferenc pápa háromnapos romániai apostoli látogatásának egyik kiem...
Pápalátogatás - A katolikus és ortodox egyház testvériségét hangsúlyozta Ferenc pápa
... mérföldkövének számító - húsz évvel ezelőtti történelmi látogatást, amelyet II. János Pál pápa tett Teoctist ortodox pátriárka meghívására Bukarestben - akkor először járt ortodox többségű országban a római pápa.
Ferenc pápa ezt követően Daniel pátriárkával együtt felkereste az ortodox egyház Bukarestben épülő székesegyházát, a Nemzet Megváltása-katedrálist, ahol a román poli...
Pápalátogatás - Plébániai kormányzó: a pápának fontos a római és a keleti rítusú katolikusok meglátogatása is
...
Emlékeztetett: az 1999-es II. János Pál pápa romániai látogatásakor rosszul esett a székelyeknek, hogy csak Bukarestbe ment el az egyházfő.
Mint mondta, ennek az volt az oka, hogy ez volt az első alkalom, hogy egy ortodox többségű ország meghívta a pápát, így ez kevésbé lelkipásztori, inkább egy felekezetek közötti, ökumenikus látogatás volt.
Húsz év elteltével Fere...
Ferenc pápa homíliája Csíksomlyón 2019.06.01
... jövőt!
A zarándoklat erre a kegyhelyre tekintetünket Mária felé és az Isten általi kiválasztottság titka felé fordítja. Ő, ez a Názáretből, Galilea egyik kis településéről származó leány, a Római Birodalom félreeső részén és Izraelnek is a szélén, igenjével utat tudott nyitni a gyengédség forradalma előtt (vö. uo., 88). Az Isten általi kiválasztottság titka - Isten álta...
Pont olyan megoldhatatlan,
... pontosak akarunk lenni, úgy viselkedik a vándorolni kényszerülőkkel, mint ahogy egy mélyen keresztény embernek viselkednie kell. De a valódi törést a XX. század közepe óta nem az okozza a római katolikus egyházban, hogy Ferenc ,,soros pápa" lenne. A törés a nyitottak és a zártak között van.
Nagyobb kép ...
Pápalátogatás - A román hatóságok letakartatták a magyar feliratot a pápa csíksomlyói miseruháján
... kitessékelték a hazai újságírókat, hogy beférjenek a pápát kísérő nemzetközi sajtóküldöttség tagjai.
Ferenc pápa Csíksomlyón találkozott a magya...
Felhívásban keresi a francia katolikus egyház a szexuális visszaélések áldozatait
... érdekében.
Az elmúlt években a katolikus egyházat megrázó pedofil jellegű szexuális bántalmazási botrányok nyomán a Fer...
„Beavatkoztak az alkotásomba”
... zavarta a nem hivatalos nyelvű felirat.
Értetlenül és megdöbbenve áll a történtek előtt az egyedi miseruhát szeretettel és nagy örömmel megtervező-elkészítő, a pályán már 35 éve alkotó, római katolikus vallású Cristina Sabău-Trifu szatmárnémeti egyházművész.
,,Nagyon sajnálom, hogy így alakult, sajnálom, hogy beleavatkoztak a munkámba, a művészi koncepciómba. És saj...
„Beavatkoztak az alkotásomba”
... zavarta a nem hivatalos nyelvű felirat.
Értetlenül és megdöbbenve áll a történtek előtt az egyedi miseruhát szeretettel és nagy örömmel megtervező-elkészítő, a pályán már 35 éve alkotó, római katolikus vallású Cristina Sabău-Trifu szatmárnémeti egyházművész.
,,Nagyon sajnálom, hogy így alakult, sajnálom, hogy beleavatkoztak a munkámba, a művészi koncepciómba. És sajnálom...
Kásler Miklós: az idei csíksomlyói búcsú eltér a korábbiaktól
... Miklós felidézte, hogy milyen feladata volt az eseménnyel kapcsolatban az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi): a tárca előkészítette a pápalátogatást, hogy a pápa érzékelje az erdélyi római katolikus egyház "ősiségét, folyamatosságát, jelenlétét", és azt a jelentős szerepet, amelyet az évszázadok során betöltött. A minisztérium különböző ismertetőket adott át neki, többek k...
Ferenc pápa vezette a hagyományos pünkösdi virrasztást a Szent Péter téren
...
A katolikus egyházfő vezette pünkösdi vigílián hagyományosan a római egyházmegyében szolgáló papok és az olasz főváros plébániáinak hívei vettek részt, összesen mintegy ötvenezren. Jelen volt Virginia Raggi római főpolgármester is. Hívők és turisták esernyővel a kezükben hallgatták a pápát, így védekezve a tűző nap ellen.
Ferenc pápa Róma városához intézte szavait, hang...
1 2 3 ..........124 125 .....186 187 ....241 242 243 247 248 249 
Címkék: Boldog Apor Vilmos, Római Riportok, Romániában Ferenc, Kásler Miklós, Szent Péter, SZENTLECKE Szent Pál, Szabó Balázs, Zseni Anikóhoz, Öröm Hírnökei, Szent Péter-bazilikában, Bukaresti Római Katolikus Főegyházmegye, Bukaresti Főegyházmegye, Böjte Csaba, Szent Ferenc Alapítvány, Federico Lombardival, Szent József, János Pál, Nemzet Megváltása-katedrálist, Római Birodalom, Cristina Sabău-Trifu, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Virginia Raggi, pápalátogatás napján, templomi képek, román pápaváró, csíksomlyói pápa, pápának fontos, keleti rítusú, román hatóságok, magyar feliratot, pápa csíksomlyói, francia katolikus, szexuális visszaélések, idei csíksomlyói, hagyományos pünkösdi, énekkarral megismerkedjem, ottani római, videón látszik, pápa jóváhagyta, medjugorjei zarándoklatokat, erőszak jelzésére, hirosimai túlélő, erről szóló, román fővárosban, bukaresti római, vizit idején, iskolák zárva, kérdés extra, dévai Szent, kisfilm mellett, olyan exkluzív, csíksomlyói pápalátogatást, csíksomlyói Mária-kegyhelyet,
© 2013 TVN.HU Kft.