Belépés
szeretettel
... Altatják?

- Természetesen.

- De ugye - dadogta Vencel -, ugye, nem veszélyes? Úgy értem, kérem - javította ki magát félszegen -, hogy nem életveszélyes?

- Nem. Dehogy - legyintett Elzász. - Ellenben sürgős. Holnap, okvetlenül holnap. A Horváthban operálok.

- Délben?

- Reggel. Ő lesz az első. A gyermeket azonnal át kell vitetni...
szeretettel
... is kevert belé, vastagon. A beteg nem lett jobban tőle. Este titokban elhívatta hozzá a háziorvost.

A háziorvos hosszan, szótlanul kopogtatta, hallgatta szívét és tüdejét. Legyintett, hogy semmi. De arca mást fejezett ki. Kétoldali tüdőgyulladás volt.

- Jól aludt? - érdeklődött reggel Béla bácsi.

- Köszönöm, elég jól - válaszolt Marika.

...
szeretettel
... akaratát teljesíti, amikor igyekszik megtisztítani Szent Júdás méltatlanul bemocskolt nevét. Igazam van?
Lukyan mosolya a füléig ért.
— Frászkarikát! — legyintett. — Én találtam ki az egészet.
Elakadt a lélegzetem.
— Hogyan?
— Én találtam ki az egészet — ismételte meg. Büszkén kezébe fogta a könyvet. ...
szeretettel
... az emberek. Azt mondták: "Ó!" - és fölemelték fazéknyaló ujjukat, a mutatóujjat, s szaporán bólogattak. Hanem a szegény halászok, akik sokszor hallották az igazi fülemüle énekét, csak legyintettek.

- Szépen hangzik, meg kell adni, de hiányzik belőle valami, csak magunk se tudjuk, hogy mi.

Hanem az igazi fülemülét száműzték a kínai császár birodalmából.
|...
szeretettel
... vagy, pedig cseppet sem hasonlítasz hozzánk, cserebogarakhoz!

Később meglátogatták őket a fán lakó cserebogarak. Szemügyre vették Pöttöm Pannát; a cserebogár-kisasszonyok legyintettek a csápjaikkal, és azt mondták: - Nyomorék szegényke, csak két lába van!

- Csápja meg egy sincs - ócsárolták mások.

- Fuj, és milyen vékony a dereka! Olyan, mint egy e...
szeretettel
... már biztosan minden lámpája ég, s hogy egy hintóravaló vidám társaság talán épp most toppan be esernyők védőpáncélja alatt Florentin bácsiékhoz, a vakáció vége előtt... Aztán szomorúan legyintettem: minek ilyen boldog pillanatokra gondolni, ha Meaulnes, a barátom nem lehet ott, sem ifjú felesége...

Ebben a pillanatban, ahogy fölemeltem a fejem, Yvonne de Galais-t pillan...
szeretettel
... lassan, nehogy más is észrevegye, felemeltem balkezemet, és letörtem a fa törzsébe fúródott nyílvessző pazarul díszített végét.

Meg akartam mutatni sorstársamnak, de ő csak legyintett.

- Ne dőlj be neki. Ez egy navajo díszítés. Kizárt, hogy errefelé akár csak egyetlen indiánnal is összefussunk.

- Mit jelent a díszítés? - kérdeztem suttogva.
...
szeretettel
II.

A NEDVES HÓ KAPCSÁN


Mikor heves, igaz szavakra
Fakadva, az árból a partra
Kimentettem vak lelkedet,
És te mély fájdalommal telve
Átkoztad, kezeid tördelve
A bűnt, mely téged tönkretett,|...
Igaz történet: Szerelem kis kitérővel
... a kérdést.

- Egy bolond levele, képzeld, nem hagy békén. Állandóan ilyenekkel bombáz - hazudtam sután. Ákos vagy elhitte, vagy csak kamasz nemtörődömsége miatt legyintett egyet.
- Na, mekkora hülye!

Más helyzetben kikértem volna magamnak ezt a megalázó megjegyzést, de most csak nyeltem egyet, és gyorsan enni adtam a fiamnak. Túléltem a ...
A madárijesztő szeretője
... Vele akarok beszélni - rebegte megtört hangon. - Egy negyedóráig.

- Egy szempillantásig sem.

- Sikoltani fogok, hogy meghallja a hangomat.

Prépostvári legyintett.

- Mi nem félünk a botránytól, ami házunkon kívül történik. A fődolog, hogy odabenn csendesség és boldogság legyen. Nyugodtan mutassa az óra az időt, és senki se lopja el az álm...
Ki is út - be is út
... másnak biztosan nehéz - ravaszkodott Kukucsi. - Például neked.

- Nekem miért? - vágott gyanakvó képet Csipike. Már attól tartott, hogy Kukucsi újabb sértésre készül. De ez csak legyintett.

- Jó na. Inkább nem nehéz neked. De nekem az, én pedig becsületes vagyok, és éppen ezért nehéz annak, aki becsületes. Na.

- Ez nálad tényleg megvan - bólintott C...
Karácsonyi ének
... boldogság csak pénzkérdés volna, te igazán nem lehetnél ilyen mogorva és elégedetlen. - Scrooge nem sokat törte a fejét, hogy a fiúnak valami szellemes választ adjon, hanem egyszerűen csak legyintett:

- Hagyd már abba ezt a szamárságot.

- Ne mérgelődj, bátyám, - mondta szeliden a fiú.

- Már hogyne mérgelődnék, mikor a világon annyi ostoba fickó jár...
Hűség
Hűség

1

A nyár vége felé, harmincéves korában, Szebek Miklós összecsomagolta a fehérneműjét, néhány könyvét s az írógépét, és D.-be utazott. Szerette a rozoga helyiérdekű villamost, melyen oly rég nem ült már. Maguk mögött hagyták a főváros körzetét. Egyórai rázkódás után mind bizonyosab...
Minden megvan
Minden megvan

1

Jacobi március elején érkezett meg, tehát két héttel korábban, mint okvetlenül szükséges lett volna, a híres európai nagyvárosba, ahol gyerekkorát töltötte, s amely most, ötvenedik születésnapjára aranyhegedűvel tüntette ki. Napokon át csatangolt az utcákon. Délelőtt, délu...
A nagyhét
... aszalódott mutatóujját -, mondtam az előbb, hogy aki játszik, az fizessen is!... Különben is azt mondta Danka szomszéd, hogy maga nem szokott nyavalyogni, panaszkodni!

- Ejh! - legyintett a paraszt indulatosan -, maga mindétig csak tudományoskodik, mindétig csak illen bölcsességeket mond!... Könnyű magának, maga csak szipákol, csak igazgatja az ókuláját, csak adogatja e...
2.
...2.

Az elhagyott fővárosi éjszakák emléke még három hétig fojtogatta a fiatalembert, akkor lesiklott róla. A láz megszűnt, Róbert felkelhetett. Szmertik, a körorvos megtartotta szokásos záró és feddő beszédjét és csak azután vonult vissza.

- Arra kérem önt, fiatal barátom, hogy felejtse...
Nincs Cím
... Gyönyörű, a leggyönyörűbb, amelyet láttam valaha - mormogta Pogrányi. - Csak azt nem tudom, hogy Wart úrnak, esetleg Wart kisasszonynak nem lesz-e ellene kifogása?

Kavaczky legyintett:

- No, azok miatt ugyan bátran ideköltözhetsz. Az öreg Wart bácsi igen mulatságos ember. A leánya pedig... Eh, a leányok nem számítanak.

Kavaczky a kapuig kísérte bar...
első közlés - Dr. Deák Ernő emlékezése
Az alábbiakban egy kuriózum, először itt jelenik meg, Dr. Deák Ernő (Bécs) önéletírása. Közölni fogom a szél-járásban, s könyv alakban is. Belőle a nyugati emigráció sorsa rajzolódik ki. Hiteles forrásból.

ÉLETEM ÁLLOMÁSAI
(A 2012. január 6-ra szóló peresztegi meghívásra kezdtem az alábbi szöveg megírásába.)

Gyermek- és kamaszkor Magyarországon
Közép...
STEPHEN KING - Rémület a sivatagban 2.rész 3.fejezet
... Vissza-mennek megnézni, nincs-e 22-es lőszer?
- Nem! - vágta rá azonnal Mary.
Johnny dühösen meredt rá. Nem szerette azokat a nőket, akik válaszoltak a neki címzett kér-désekre. Aztán legyintett. Igaza van. - Nincs idő - válaszolta Billingsleynek. - Azért magunkkal visszük. Valakinek csak lesz a városban 22-es tölténye. Hozza maga, Mary.
- Nem, köszönöm - válaszolta...
STEPHEN KING - Rémület a sivatagban 3.rész 1.fejezet
HARMADIK RÉSZ

AZ AMERIKAI NYUGAT: LEGENDÁS ÁRNYAK

1. FEJEZET

1

- Mi a szent szar! - álmélkodott Steve. - Hát ez elképesztő!
- Kurva hátborzongató, az már szent! - helyeselt Cynthia, majd körülnézett, hogy nem bán-totta-e meg az öregembert, de Billingsley eltűnt.
- Ifjú hölgy - mondta Johnny -, a tőzsdei aréna gödre a hátb...
1 2 3 7 8 .11 12 13 14 15 16 
Címkék: Nincs Cím, Deák Ernő, STEPHEN KING, Szent Júdás, Pöttöm Pannát, NEDVES HÓ KAPCSÁN, Szebek Miklós, ÉLETEM ÁLLOMÁSAI, HARMADIK RÉSZ, AMERIKAI NYUGAT, LEGENDÁS ÁRNYAK, madárijesztő szeretője, gyermeket azonnal, háziorvos hosszan, egészet &#8212, szegény halászok, igazi fülemüle, igazi fülemülét, kínai császár, hintóravaló vidám, vakáció vége, navajo díszítés, bolond levele, megalázó megjegyzést, fiúnak valami, világon annyi, nyár vége, rozoga helyiérdekű, főváros körzetét, híres európai, paraszt indulatosan, elhagyott fővárosi, körorvos megtartotta, öreg Wart, leánya pedig, kapuig kísérte, nyugati emigráció, alábbi szöveg, neki címzett, városban 22-es, szent szar, tőzsdei aréna, szempillantásig, tudományoskodik, cserebogarakhoz, születésnapjára, összecsomagolta, bölcsességeket, billingsleynek, ideköltözhetsz, aranyhegedűvel, magyarországon, nemtörődömsége, tüdőgyulladás, megtisztítani, hátborzongató, életveszélyes, természetesen, sorstársamnak, meglátogatták, leggyönyörűbb, kisasszonynak, legyintettek, védőpáncélja,
© 2013 TVN.HU Kft.