Belépés
Szarvas zsemlegombóccal
Hozzávalók: 1 kg szarvashátszín, 6 gerezd fokhagyma, bors, 1 kávéskanál kakukkfű, borókabogyó, olívaolaj, 2 evőkanál mustár, áfonyalekvár, 2 dl vörösbor, 20 dkg erdeigomba-keverék, 4 adag zsemlegombóc.

Elkészítése:

A szarvashátszínt megtisztítjuk, a 3 gerezd lereszelt fokhagymával, borssal, kakukkfűvel, őrölt babérral, borókabogyóval és borsikafűvel ízesítjük,...
Esik eső szép csendesen...
...felüdül a táj, az ember a növényzet. Nagyon hosszú volt a száraz periódus, legalább is nálunk. Lassan múlnak a fájdalmak, talán még egy hét mire rendben leszek.
Elészítettem az ebédet; zöldségleves (húsleves) eperlevéltésztával, marhasült, Stefáni-sült, rizs, zsemlegomboc, fejessaláta, almáspite. ...
Szalontüdő
... citrom lereszelt héját ...
Sörben sült csülök
... egészen besűrűsödik) a tetejét bekenjük.
Csak a...
Zsemlegombóc-knédli
Zsemlegombóc-knédli

Hozzávalók:

35 dkg rétesliszt
2 tojás
2,5 dl tej
5 dkg margarin
2 kiskanál só
2 darab zsemle

A zsemléket vágd fel apró kockákra, és száraz serpenyőben pirítsd aranyszínűre. Egy robotgép segítségével kezdd el összedolgozni a hozzávalókat: a lisztet a sóval, a tojásokkal, a margarinnal, majd adagold ...
Pontyderék lengyelesen
... petrezselymet beleszórjuk, megsózzuk, megborsozzuk, az elősütött halat ráfektetjük. Lefedve, kis lángon kb. 15 percig pároljuk, de közepesen forró sütőben is süthetjük ugyanennyi ideig. Zsemlegombóc az igazi mellé.
____________________________________ ____
Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 675 kcal / 2840 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Tihanyi kékfrankos ...
Hamis vadas
... beletesszük a c...
Kedd
Vadas marha zsemlegombóccal
Kategória: Egytálételek
Hozzávalók: 1 kg marhahús (nyelvből, szívből is lehet)
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 nagy fej hagyma
3-3 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
babérlevél

bors
1 savanykás alma
2 dl tejföl
2 csapott ek. liszt
mustár
cukor
Elkészítés: A húst kisebb szeletekre ...
Májasok
... a beleszúrt hústű vagy hurkapálca teljesen száraz, illetve könnyen beleszalad. Ezután felszeleteljük, sózzuk, és a sütéskor keletkezett mártást ráöntjük. Apró burgonyafánk vagy zsemlegombóc illik mellé. A tányéron sózzuk.

Torjai májgaluska (egytálétel)
25 perc
30 dkg sertésmáj, 2 tojás, 4 evőkanál kukoricaliszt, 1,5 dl tej, 2 evőkanál zöldp...
Vadas
... majd visszatesszük a tűzre, s állandó keverés mellett kétszer-háromszor átrotyogtatjuk. Ráöntjük a mártást a húsra, levés tejföllel díszítjük a tetejét, s már találhatjuk is. Köretként zsemlegombóc a legfinomabb hozzá.

Tipp: Ha túl pikánsnak találjuk a mártást, tehetünk hozzá egy kis áfonya, feketeribizli, vagy szeder lekvárt.

Ha nincs kuktánk, jól záródó fed...
zsemlegombóc

* 2 db vizes zsemle
* 2 tojás
* 5 dkg kenyérszalonna
* 40 dkg liszt
* 1 mk só
* frissen vágott petrezselyemzöld

1. A zsemlét felkockázzuk.
2. A szalonnát is apró kockára vágjuk.
3. A lisztből a tojással, sóval és vízzel nokedli té...
Recept
Vadas marhaszelet zsemlegombóccal

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller)
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
60 dkg stefánia (fartő, hátszín)
4+2 evőkanál olaj
1 babérlevél
1 csipet szárított kakukkfű
1 dl száraz, testes vörösbor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál cuk...
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
Sertéshúsos ételek
... káposztát, szükség esetén további csülöklét engedünk rá. Zúzott fokhagymával, finomra vágott petrezselyemmel ízesítve puhára főzzük. A csontjáról lefejtett, szeletekre vágott körítésként zsemlegombóccal tálaljuk.

Zsemlegombóc
Hozzávalók: 6 db zsemle, 2 tojás, 2 dkg zsemlemorzsa, 1 dl tej, 1 csomó petrezselyemzöld, só, őrölt bors, 1 kis fej hagyma, 1,5 dkg vaj
...
Disznótoros ételek
... a szétzúzott fokhagymát, meghintjük a fűszerekkel és megsózzuk. Fedő alatt, kis lángon, gyakori kevergetés közben puhára pároljuk. Ha leve idő előtt elfő, kevés vízzel pótoljuk. Apró zsemlegombóccal a legfinomabb.

Ragu Júlia módra
50 perc
50 dkg lapocka vagy comb, 2 ecetes uborka, 10 dkg füstölt kolbász, 1 paradicsompaprika, 1 nagy csokor zöldpetrezselyem, 2 d...
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
Külföldi receptek magyarul
Receptek
Oz = ou = 28,34 gramm
Csésze (CUP) = 2-2,5 dl
Afaranege (Angol-francia)
3 tojás fehérjét 1/4 csésze cukorral keményre verjük. 4 nagy gombócot készítünk és forró vízben (170C) lassan megfőzzük. Cukorból, vízből karamellt főzünk. 6 fél őszibarackot összeturmixolunk kis cukorral, vaníliával, 1 csésze joghurttal, kevés Quantroval.
A barackos massza tet...
Erdelyi fokhagymaleves
... egészen besűrűsödik) bekenjük
a tetejét. Cs...
Vadas zsemlegombóccal
VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller)
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
60 dkg stefánia (fartő, hátszín)
4+2 evőkanál olaj
1 babérlevél
1 csipet szárított kakukkfű
1 dl száraz, testes vörösbor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál cukor...
Csülkös receptkönyv
Ezt a receptkönyvet ajánlanám kedves barátomnak és volt kolegámnak akinek csülök nélkül nem is volna kerek a világ.



CSÜLKÖS RECEPTEK


Abált csülök
Hozzávalók:
1db nagyobb nyers hátsó csülök, 30g fokhagyma, 10g fűszerpaprika, 2db babérlevél, 5g egész bors, 80g vöröshagyma, 20g só, 50g lilahagyma
A csülköt perzseléssel és a rajta...
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Ragu Júlia, VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL, CSÜLKÖS RECEPTEK, szarvashátszínt megtisztítjuk, száraz periódus, tetejét bekenjük, zsemléket vágd, robotgép segítségével, elősütött halat, igazi mellé, beleszúrt húst&ucirc, sütéskor keletkezett, tányéron sózzuk, legfinomabb hozzá, zsemlét felkockázzuk, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, csontjáról lefejtett, szétzúzott fokhagymát, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, barackos massza, receptkönyvet ajánlanám, csülköt perzseléssel, petrezselyemzöld, összeturmixolunk, zöldpetrezselyem, zsemlegombóccal, petrezselyemmel, szarvashátszínt, fokhagymaleves, csirkemellfilé, kenyérszalonna, szarvashátszín, arányeltolódás, felszeleteljük, borókabogyóval, hozzávetőleges, átrotyogtatjuk, nagyságrenddel, összedolgozni, fűszerpaprika, petrezselymet, megtisztítjuk, visszatesszük, receptkönyvet, feketeribizli,
© 2013 TVN.HU Kft.