Belépés
Joghurtos málnatorta
... hűtőszekrénybe állítjuk.
2. 25 dkg málnát átválogatunk. A tejszínt felverjük. A joghurtot összedolgozzuk a kétféle cukorral, a citromlével és a krémes tejföllel. A hideg vízbe áztatott zselatint alacsony hőfokon feloldjuk, félrehúzzuk, és cseppenként 4-5 evőkanál joghurtmaszszát keverünk bele. A többi joghurthoz adjuk, és dermedésig hűtőszekrényben tartjuk. Végül apránként be...
AMIT TE ESZEL, ABBÓL TE LESZEL
... veszélye. Ellenben azok közül, akik sok tejet ittak, kevesebben kaptak mellrákot. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy időnként nem fogyaszthat zsírban sült krumplit.

Szép haj zselatintól?

Nem szereti a disznósajtot és a kocsonyát? Kár! Ugyanis hasznos zselatint tartalmaz, amely a kollagénhez szükséges aminosavak forrása. A kollagén a felelős a bőr, a haj, ...
Joghurtos-túrós meggykrém
... tehéntúró, 2,5 dl natúr joghurt, 8 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, egy csipet őrölt szegfűszeg, 1,5 + 2,5 dl tejszín, 1 tasak habfixáló, 1 kk. kakaópor, néhány citromfűlevél.
1. A zselatint beáztatjuk 0,5 dl hideg vízbe. A meggyet levével együtt tálba csúsztatjuk. Félreteszünk 1 dl lét a zselatinhoz, 12-20 szép meggyszemet pedig a díszítéshez, a többit péppé turmixoljuk. A...
A MAGYAR HÁZIASSZONY LEXIKONA
A szobafal nedvessége

Hogy nedves-e a szobafal, azt megtudhatjuk, ha gombostűvel vékony lap zselatint erősítünk rá. Akkor nedves, ha kis idő múlva felkunkorodik. Ha a falat timsóoldattal mossuk le, megakadályozzuk a gombaképződést. A jó tüzelés és a szellőztetés is ellenszere a fal nedvességének.

Ha nedves falú lakásban kell élnünk, különös gondot kell fordíta...
Gyümölcstorta másképp
... háztartási keksz, kevés tej, 3 db natúr joghurt, 3 kis zacskó zselatin, 13 evőkanál kristálycukor, 1 nagy tejszín, kb fél kg gyümölcs (fagyasztott is jó).

Elkészítés:
A zselatint, a cukrot és a joghurtokat összemelegítjük, majd kihűtjük. Közben egy kapcsos tortaformát kibélelünk tejben puhára áztatott háztartási kekszel. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleke...
Almazselé málnával
HOZZÁVALÓK:

3 citrom
5 dl szűrt almalé
5 evőkanál méz
1 tasak zselatin
25 dkg málna
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd takaréklángon feloldjuk. A citromok levét egy lábosban összekeverjük az almalével, a mézzel, a feloldott zselatinnal, és forrásig hevítjük, majd levesszük a tűzről...
Bajor csokis körtetorta
... A tejet felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük. Lassanként hozzáöntjük a tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről. A kinyomkodott zselatint a krémhez keverjük, majd a vaníliát is hozzáadjuk, és kihűtjük, közben időnként megkeverjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a krém kihűlt, beletesszük a körtéket, az alkoholt, ...
Citromkrém
... citrom
2 citrom (zöld)
15 dkg cukor
8 dkg eper

A díszítéshez
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt 10 percre fagyasztóba tesszük. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A citromok héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk, és a cukorral együtt serpenyőbe tesszük. Felolvasztjuk a cukrot, felforraljuk, majd kislángon 10...
Epres rizskrém
... verve.

Elkészítése:

A tejet felforraljuk, a cukorral édesítjük. A tojássárgáját a rizsliszttel simára keverjük, 2-3 evőkanál tejjel lazítjuk, majd a forró tejbe csorgatjuk.

A zselatint 2 evőkanál vízben feloldjuk és a forró tejes-tojásos mártásba keverjük. A tűzről lehúzzuk. Gyakran kevergetve kihűtjük, majd a szörpöt belecsorgatjuk. Az epret és a ...
Zöld almás csavart torta
... sütőben, 200 fokon (10-12 perc alatt) megsütjük.
2. A piskótát porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, és a sütőpapír lehúzása után a konyharuhát a széleire hajtjuk. A beáztatott zselatint alacsony hőfokon feloldjuk, az almalével és az almaborral elvegyítjük, majd 30 percig hűlni hagyjuk. A citromfüvet csíkokra metéljük. 2,5 dl tejszínt 2 evőkanál cukorral keményre felv...
Csillagos tojás
... formából, és hűlni hagyjuk. Közben a maradék tojássárgáját elkeverjük a vaníliáscukorral, hozzáadjuk a likőrt, a ricottát, 2 dl tejszínt és a hideg vízbe áztatott, és takaréklángon feloldott zselatint. A keveréket a kihűlt tojástésztára kenjük, fél tojást formázunk belőle, és 4-5 órára hűtőbe tesszük. Sodrófával kinyújtjuk a marcipánt, derelyevágóval csíkot vágunk, szalagot, masni...
Pop-corn torta
... kipattogtatjuk (nem sózzuk!), majd nagyobb darabokra metéljük, és a megolvadt csokiba keverjük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a csokis kukoricát, és hagyjuk megdermedni. A zselatint a használati utasítás szerint hideg vízbe tesszük, hagyjuk kocsonyásodni. A túrót, a tejfölt, a cukrot és a citrom levét jól kikeverjük. A kocsonyás zselatint takaréklángon fölolvas...
Mexikói piskótaszelet
... narancsszelet, citromfű, koktélcseresznye

Elkészítése:

A margarint a piskótával összegyúrjuk, sütőlemezre nyomkodjuk, majd kis dermesztés után megkenjük baracklekvárral. A zselatint feloldjuk, a tejszínt kemény habbá verjük. A camparit és a tequilát a citromhéjjal és a cukorral összekeverjük, majd mascarponéval vegyítjük. A feloldott zselatint és a tejszínt i...
Csokis dinnyekocsonya
... meglangyosítjuk. 1 evőkanál sziruphoz adjuk a zselatin negyedét, hozzáadjuk a turmixolt görögdinnyehúst, majd téglalap alakú tortaforma aljára simítjuk, és 20 percre fagyasztóba tesszük. 1 evőkanál zselatint 1 evőkanál szirupba áztatunk, ehhez adjuk a görögdinnyekockákat és a -levet. Ezt is a formába simítjuk, és újra 20 percre fagyasztóba tesszük. 1 evőkanál zselatint 1 evőkanál ...
Dióval töltött körte
... öntethez borostyánszínűre karamellizáljuk a cukrot, hirtelen felengedjük a vízzel, és addig forraljuk, míg a karamell el...
Epercharlotte
... (őrölt)



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk.1 dl vizet a porcukorral felforralunk. A tűzről levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint, oldódásig kevergetjük, majd langyosra hűtjük. A babapiskótákra öntjük a narancsszörpöt. Egy kerek tortaforma alját és széleit a babapiskótával csillag alakban kibéleljük. (Ha kell, közép...
Eperzselé
... percig hideg vízben áztatjuk. A bort felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Külön 1,5 dl vizet a cukorral kevergetve felforralunk. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromfűágakat, a kinyomkodott zselatint, a bort, és kihűtjük. Pürésítjük, és egyharmadát egy agyagtálba öntjük. 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy megkössön. Az epreket megtisztítjuk, a zselére rendezzük, majd a maradék zselét...
Epres mandulaálom
... Hozzáadjuk a keményítőt, és ezzel is simára keverjük. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a meleg tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük, belekeverjük az eperpürét, és teljesen kihűtjük. A maradék epret felszeleteljük. A piskótát 3 lapra vágjuk, és a sziruppal meglocsoljuk. Egy kerek tortaformát zsírpapírral...
Epres-mandulás charlotte
... babapiskóta

A sziruphoz:
2,5 dl víz
15 dkg cukor
2 evőkanál eper- vagy mandarinlikőr

A díszítéshez:
tejszínhab



ELKÉSZÍTÉS

A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A sajtot, a cukrot és az őrölt mandulát habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mandulás krémbe forgatjuk. A feloldott z...
Fekete-fehér csokikrém
... krémhez:
5 dl tej
1 vaniliarúd
4 tojássárgája
10 dkg cukor

A díszítéshez:
csokoládédarabkák
kávészemek



ELKÉSZÍTÉS

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét apróra tördeljük, és a víz felében kislángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a zselatin felét. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, a felét a ...
1 2 3 ...............99 100 ........148 149 ........197 198 199 
Címkék: AMIT TE ESZEL, ABBÓL TE LESZEL, MAGYAR HÁZIASSZONY LEXIKONA, tejszínt felverjük, joghurtot összedolgozzuk, kétféle cukorral, krémes tejföllel, hideg vízbe, többi joghurthoz, kollagénhez szükséges, csipet őrölt, zselatint beáztatjuk, meggyet levével, többit péppé, szobafal nedvessége, falat timsóoldattal, joghurtokat összemelegítjük, kapcsos tortaformát, tejszínt kemény, zselatint hideg, citromok levét, lábosban összekeverjük, feloldott zselatinnal, tejet felforraljuk, cukorral fehéredésig, kinyomkodott zselatint, krémhez keverjük, hideg tejszínt, krém kihűlt, citromok héját, levüket kinyomjuk, cukorral együtt, cukorral édesítjük, rizsliszttel simára, forró tejbe, forró tejes-tojásos, tűzről lehúzzuk, szörpöt belecsorgatjuk, piskótát porcukorral, sütőpapír lehúzása, széleire hajtjuk, beáztatott zselatint, almaborral elvegyítjük, citromfüvet csíkokra, maradék tojássárgáját, kihűlt tojástésztára, megolvadt csokiba, tortaformát sütőpapírral, csokis kukoricát, használati utasítás, citrom levét,
© 2013 TVN.HU Kft.