|
|
|
Hozzávalók (kb. 12 szelethez): 12-13 dkg vaj vagy margarin, 7-8 dkg tejes tortabevonó, 17-18 dkg csokoládés gabonapehely, 5 dkg darált mandula, 50 dkg málna, 36 g színtelen zselatin, 5 dl tejszín, 5 dl joghurt, 1 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom leve, 1,5 dl krémföl, a forma kikenéséhez olaj, a díszítéshez limett- vagy citromkarikák, citromfű és csokoládéforgác... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): fél tasak / 3 lap zselatin (5 g), egy üveg kimagozott meggybefőtt, 25 dkg tehéntúró, 2,5 dl natúr joghurt, 8 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, egy csipet őrölt szegfűszeg, 1,5 + 2,5 dl tejszín, 1 tasak habfixáló, 1 kk. kakaópor, néhány citromfűlevél.
1. A zselatint beáztatjuk 0,5 dl hideg vízbe. A meggyet levével együtt tálba csúsztatjuk. Félreteszün... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró, 25 dkg eper, 2 dl kefír, 2 dl tejszín, 4 evőkanál porcukor, 1 dl tej, 2 evőkanál zselatinpor, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, fél citrom leve.
Elkészítése:
Közepes nagyságú őzgerincformát frissentartó fóliával úgy bélelek ki, hogy lelógó pereme is legyen, majd beteszem a hűtőszekrénybe. A zselatinporra ráöntöm a ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (8 palacsintához):
100 g finomliszt, 2 tojás, egy csipet só, 2,5 dl tej, 1 ek. olaj, 1 ek. rum, 4 citromfű-/mentabóbita. A mártáshoz és a töltelékhez: 50 dkg eper, 10 + 5 dkg cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményítő, 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 0,5 dl rum.
1. A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel, lefedjük, 30 ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 7 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, kevéske reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük. A cukrot, a citromhéjat, a tojást, a sót és a vaníliás cukrot is a liszthez adjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Legalább egy ó... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
1 tasak csokoládéspuding-por, 0,5 liter tej, 2 ek. kakaópor, 3 + 2 ek. cukor, 1 tasak vaníliás cukor (10 g), 500 g nektarin, fél citrom leve, 5 ek. őszibaracklikőr/-vodka, 1,5 dl tejszín, 4-8 piros ribizlifürt, 4 ribizlilevélke vagy citromfűbóbita.
1. A pudingport simára keverjük a teljes mennyiségből elvett 5 ek. hideg tejjel.... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Kb 4 csomag kakaós Be-be keksz, kis gömbölyű babapiskóta, vaníliás pudingpor, tej, rumaroma, ráma, porcukor, ét tortabevonó.
Elkészítés:
A kekszek felét lerakjuk egy tálcára. A pudingot megfőzzük (ált egy nagy tálcához 2 zacskóval főzök meg) kevesebb tejben, mint amennyit a zacskóján ír, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a rámát és a po... |
|
|
|
|
|
|
|
Mézes zserbó
50 dkg lisztet eldörzsölünk 6 dkg zsírral, hozzá adunk 16 dkg cukrot 1 kávés kanál szódabikarbónát és 2 egész tojással 4 evőkanál mézzel és 4 kanál tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk 5 cipóba osztjuk kissé pihentetjük, kés hát vékonyra sodorjuk ,majd sütjük.
Töltelék:
3 tojássárgájából 3 evő kanál cukorral 1 cs. vaníliás cukorral 3 e... |
|
|
|
|
|
|
|
Krémes mézes
15 dkg cukorból 3 dkg zsírból 4 evő kanál lisztből 2 evő kanál mézből 1 egész tojásból gőz felett forrásig hevített sodót főzünk.45 dkg lisztbe 1 csapott evő kanál szódabikarbónát keverünk, hozzá vegyítjük a sodóhoz és fél óráig pihentetjük 4 cipóba osztva kinyútjuk késhát vastagra .Zsírozott lisztezet tepsibe sütjük vigyázzunk mert gyorsan sül.
Töltelé... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Szaggatott mézes
3 fél liter liszt 1 kévés kanál szódabikarbóna 2 ½ dl olvasztott méz diónyi vaj, fahéj szegfűszeg 2 tojás és tej az össze állításhoz, nyújtjuk, szaggatjuk és sütjük.
Mézes tészta öntve
5 tojássárgája 25 dkg cukor 5 dkg vaj 1 kanál kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehér... |
|
|
|
|
|
|
|
... Közben a tojásokat szétválsztom, és a tejszínes csokiba beleteszem a tojássárgákat, és sűrűn kevergetem, nehogy csokis tojásrántottát kapjak. Közben a fehérjét kemény habbá verjük a vaníliáscukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a csokiba. Ezután pedig tálkába szedjük, és mehet a hűtőbe.
Még finomabb, ha megcsináljuk az étcsokisat, csinálunk egy tejcsokisat, és a kettőt ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
2 teáskanál őrölt fahéj,
1 csomag vaníliás cukor,
1 db narancs reszelt héja,
2,5 dl fehérbor,
1 dl finom étolaj,
3 dl méz,
1,5 dl víz,
kb. 1 liter finom étolaj a sütéshez.
A lisztet kupacoljuk fel egy fa gyúrótábla közepén, a halom tetején alakítsunk ki egy mélyedést. ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
2 db tojásfehérje,
csipetnyi borkősav,
1 dl méz (melegített, hogy jól folyós legyen),
4 dl kukorica-, vagy zabpehely,
1 dl apróra vágott datolya,
1 dl apróra vágott dió,
1 teáskanál vanília.
Verjük habossá a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a csipetnyi borkősavat és verjünk kemény habot belőle. Vékony sug... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj,
5 dkg vaníliás cukor,
1 tojás,
12,5 dkg liszt,
2 evőkanál kakaópor,
5 dkg barnacukor,
1 csomag sütőpor,
csipetnyi só,
12,5 dkg durvára vagdalt étcsokoládé.
A vajat, két féle cukrot, és a tojást habosra keverjük. Szitáljuk bele a lisztet, sütőport, a sót, a kakaóport és alaposan d... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
15 dkg lisztet,
1 csapott kávéskanál sütőport,
1 csomag vaníliás cukrot,
1 tojást,
6,5 dkg cukrot,
6,5 dkg margarint összegyúrunk,
kisodrunk, tepsibe rakjuk, és két evőkanál lekvárral megkenjük.
Tetejére:
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál víz,... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
20 dkg cukor,
20 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojás,
3 evőkanál kakaópor.
A hozzávalókat a kakaó nélkül jól összedolgozzuk, majd két cipót formálunk. Az egyikbe beleszitáljuk a kakaóport és eldolgozzuk. Kinyújtjuk téglalap alakúra a világos színű tésztát és ráhelyezzük az ugyanak... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
10 dkg darált dió,
25 dkg liszt,
15 dkg margarin,
7 dkg porcukor,
1 egész tojás,
1 evőkanál kakaó,
késhegynyi sütőpor,
kis kosár alakú sütőformák.
Töltelék:
1. masszához:
4 egész tojás,
30 dkg porcukor,
3 csomag vaníliás cukor.
2. masszához:
25 dkg margarin.|... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
4 tojássárgája,
60 dkg liszt,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag sütőpor,
1 citrom reszelt héja,
3 evőkanál tejföl,
10 dkg cukor.
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra. 2 féle nyomóval kell kiszaggatni: az alsó felét teli nyomóval - erre kenünk lekvárt, a felsőt pedig ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
20 dkg vaj,
20 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
20 dkg túró,
kevés só,
lekvár.
A vajat a liszttel, amelyet előzőleg a sütőporral elkevertünk, a túróval és a sóval összegyúrjuk. Késhátvastagságúra kinyújtjuk, és háromszög alakú darabokra vágjuk. Az egyes darabokat lekvárral megkenjük, és összecsavarjuk. A ké... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
70 dkg liszt,
30 dkg zsír,
25 dkg cukor,
4 egész tojás,
2 zacskó vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
1 csomag sütőpor.
A fentieket összegyúrni, vékonyra kinyújtani, és lehet szaggatni a formákat. Világos pirosra kell sütni, és zárható dobozban tartani, mert abban megpuhul (egyébként száraz) és so... |
|
|
|
|
|