Belépés
Joghurtos málnatorta
Hozzávalók (kb. 12 szelethez): 12-13 dkg vaj vagy margarin, 7-8 dkg tejes tortabevonó, 17-18 dkg csokoládés gabonapehely, 5 dkg darált mandula, 50 dkg málna, 36 g színtelen zselatin, 5 dl tejszín, 5 dl joghurt, 1 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom leve, 1,5 dl krémföl, a forma kikenéséhez olaj, a díszítéshez limett- vagy citromkarikák, citromfű és csokoládéforgác...
Joghurtos-túrós meggykrém
Hozzávalók (4 személyre): fél tasak / 3 lap zselatin (5 g), egy üveg kimagozott meggybefőtt, 25 dkg tehéntúró, 2,5 dl natúr joghurt, 8 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, egy csipet őrölt szegfűszeg, 1,5 + 2,5 dl tejszín, 1 tasak habfixáló, 1 kk. kakaópor, néhány citromfűlevél.
1. A zselatint beáztatjuk 0,5 dl hideg vízbe. A meggyet levével együtt tálba csúsztatjuk. Félreteszün...
Hűtött túrógerinc eperrel
Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró, 25 dkg eper, 2 dl kefír, 2 dl tejszín, 4 evőkanál porcukor, 1 dl tej, 2 evőkanál zselatinpor, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, fél citrom leve.

Elkészítése:

Közepes nagyságú őzgerincformát frissentartó fóliával úgy bélelek ki, hogy lelógó pereme is legyen, majd beteszem a hűtőszekrénybe. A zselatinporra ráöntöm a ...
Epres-krémes palacsinta
Hozzávalók (8 palacsintához):
100 g finomliszt, 2 tojás, egy csipet só, 2,5 dl tej, 1 ek. olaj, 1 ek. rum, 4 citromfű-/mentabóbita. A mártáshoz és a töltelékhez: 50 dkg eper, 10 + 5 dkg cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményítő, 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 0,5 dl rum.
1. A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel, lefedjük, 30 ...
Mártogatós kalács
Hozzávalók:

50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 7 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, kevéske reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük. A cukrot, a citromhéjat, a tojást, a sót és a vaníliás cukrot is a liszthez adjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Legalább egy ó...
Nektarinos-habos csokoládépudi
Hozzávalók (4 személyre):

1 tasak csokoládéspuding-por, 0,5 liter tej, 2 ek. kakaópor, 3 + 2 ek. cukor, 1 tasak vaníliás cukor (10 g), 500 g nektarin, fél citrom leve, 5 ek. őszibaracklikőr/-vodka, 1,5 dl tejszín, 4-8 piros ribizlifürt, 4 ribizlilevélke vagy citromfűbóbita.

1. A pudingport simára keverjük a teljes mennyiségből elvett 5 ek. hideg tejjel....
Indián krémes
Hozzávalók:

Kb 4 csomag kakaós Be-be keksz, kis gömbölyű babapiskóta, vaníliás pudingpor, tej, rumaroma, ráma, porcukor, ét tortabevonó.

Elkészítés:

A kekszek felét lerakjuk egy tálcára. A pudingot megfőzzük (ált egy nagy tálcához 2 zacskóval főzök meg) kevesebb tejben, mint amennyit a zacskóján ír, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a rámát és a po...
Mézes zserbó
Mézes zserbó

50 dkg lisztet eldörzsölünk 6 dkg zsírral, hozzá adunk 16 dkg cukrot 1 kávés kanál szódabikarbónát és 2 egész tojással 4 evőkanál mézzel és 4 kanál tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk 5 cipóba osztjuk kissé pihentetjük, kés hát vékonyra sodorjuk ,majd sütjük.

Töltelék:
3 tojássárgájából 3 evő kanál cukorral 1 cs. vaníliás cukorral 3 e...
Krémes mézes
Krémes mézes

15 dkg cukorból 3 dkg zsírból 4 evő kanál lisztből 2 evő kanál mézből 1 egész tojásból gőz felett forrásig hevített sodót főzünk.45 dkg lisztbe 1 csapott evő kanál szódabikarbónát keverünk, hozzá vegyítjük a sodóhoz és fél óráig pihentetjük 4 cipóba osztva kinyútjuk késhát vastagra .Zsírozott lisztezet tepsibe sütjük vigyázzunk mert gyorsan sül.
Töltelé...
Vegyes sütik
...

Szaggatott mézes

3 fél liter liszt 1 kévés kanál szódabikarbóna 2 ½ dl olvasztott méz diónyi vaj, fahéj szegfűszeg 2 tojás és tej az össze állításhoz, nyújtjuk, szaggatjuk és sütjük.

Mézes tészta öntve

5 tojássárgája 25 dkg cukor 5 dkg vaj 1 kanál kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehér...
Francia csokikrém 2 személyre
... Közben a tojásokat szétválsztom, és a tejszínes csokiba beleteszem a tojássárgákat, és sűrűn kevergetem, nehogy csokis tojásrántottát kapjak. Közben a fehérjét kemény habbá verjük a vaníliáscukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a csokiba. Ezután pedig tálkába szedjük, és mehet a hűtőbe.

Még finomabb, ha megcsináljuk az étcsokisat, csinálunk egy tejcsokisat, és a kettőt ...
Arab mézes rudacskák
...

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt,
2 teáskanál őrölt fahéj,
1 csomag vaníliás cukor,
1 db narancs reszelt héja,
2,5 dl fehérbor,
1 dl finom étolaj,
3 dl méz,
1,5 dl víz,
kb. 1 liter finom étolaj a sütéshez.

A lisztet kupacoljuk fel egy fa gyúrótábla közepén, a halom tetején alakítsunk ki egy mélyedést. ...
Borzas teasütemény
...

Hozzávalók:

2 db tojásfehérje,
csipetnyi borkősav,
1 dl méz (melegített, hogy jól folyós legyen),
4 dl kukorica-, vagy zabpehely,
1 dl apróra vágott datolya,
1 dl apróra vágott dió,
1 teáskanál vanília.

Verjük habossá a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a csipetnyi borkősavat és verjünk kemény habot belőle. Vékony sug...
Csokoládés puszedli
...

Hozzávalók:
12,5 dkg vaj,
5 dkg vaníliás cukor,
1 tojás,
12,5 dkg liszt,
2 evőkanál kakaópor,
5 dkg barnacukor,
1 csomag sütőpor,
csipetnyi só,
12,5 dkg durvára vagdalt étcsokoládé.

A vajat, két féle cukrot, és a tojást habosra keverjük. Szitáljuk bele a lisztet, sütőport, a sót, a kakaóport és alaposan d...
Diós linzer
...

Hozzávalók:
15 dkg lisztet,
1 csapott kávéskanál sütőport,
1 csomag vaníliás cukrot,
1 tojást,
6,5 dkg cukrot,
6,5 dkg margarint összegyúrunk,

kisodrunk, tepsibe rakjuk, és két evőkanál lekvárral megkenjük.

Tetejére:
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál víz,...
Kétszínű keksz
...

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
20 dkg cukor,
20 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojás,
3 evőkanál kakaópor.

A hozzávalókat a kakaó nélkül jól összedolgozzuk, majd két cipót formálunk. Az egyikbe beleszitáljuk a kakaóport és eldolgozzuk. Kinyújtjuk téglalap alakúra a világos színű tésztát és ráhelyezzük az ugyanak...
Kosárkák
...
Hozzávalók:

10 dkg darált dió,
25 dkg liszt,
15 dkg margarin,
7 dkg porcukor,
1 egész tojás,
1 evőkanál kakaó,
késhegynyi sütőpor,
kis kosár alakú sütőformák.

Töltelék:
1. masszához:
4 egész tojás,
30 dkg porcukor,
3 csomag vaníliás cukor.

2. masszához:
25 dkg margarin.|...
Lea süti
...

Hozzávalók:

4 tojássárgája,
60 dkg liszt,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag sütőpor,
1 citrom reszelt héja,
3 evőkanál tejföl,
10 dkg cukor.

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra. 2 féle nyomóval kell kiszaggatni: az alsó felét teli nyomóval - erre kenünk lekvárt, a felsőt pedig ...
Lili-kifli
...

Hozzávalók:

20 dkg vaj,
20 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
20 dkg túró,
kevés só,
lekvár.

A vajat a liszttel, amelyet előzőleg a sütőporral elkevertünk, a túróval és a sóval összegyúrjuk. Késhátvastagságúra kinyújtjuk, és háromszög alakú darabokra vágjuk. Az egyes darabokat lekvárral megkenjük, és összecsavarjuk. A ké...
Linzer
...

Hozzávalók:

70 dkg liszt,
30 dkg zsír,
25 dkg cukor,
4 egész tojás,
2 zacskó vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
1 csomag sütőpor.

A fentieket összegyúrni, vékonyra kinyújtani, és lehet szaggatni a formákat. Világos pirosra kell sütni, és zárható dobozban tartani, mert abban megpuhul (egyébként száraz) és so...
1 2 3 ......654 655 ...982 983 ....1308 1309 1310 
Címkék: forma kikenéséhez, díszítéshez limett-, üveg kimagozott, csipet őrölt, zselatint beáztatjuk, meggyet levével, zselatinporra ráöntöm, palacsintákhoz simára, langyos tejben, lisztbe öntjük, vaníliás cukrot, liszthez adjuk, pudingport simára, teljes mennyiségből, kekszek felét, pudingot megfőzzük, nagy tálcához, össze állításhoz, tojásokat szétválsztom, tejszínes csokiba, fehérjét kemény, lisztet kupacoljuk, halom tetején, csipetnyi borkősavat, tojást habosra, kakaó nélkül, egyikbe beleszitáljuk, világos színű, alsó felét, felsőt pedig, sütőporral elkevertünk, sóval összegyúrjuk, egyes darabokat, fentieket összegyúrni, vaníliáscukorral, csokoládéspuding, tojássárgájából, szódabikarbónát, csokoládéforgác, őszibaracklikőr, összedolgozzuk, szódabikarbóna, citromfűbóbita, ribizlilevélke, összecsavarjuk, őzgerincformát, hűtőszekrénybe, palacsintákhoz, tojásrántottát, palacsintához, tojásfehérjét, beleforgatjuk, tojássárgákat, kristálycukor, beleszitáljuk, citromkarikák, zselatinporra, csokoládépudi, citromfűlevél,
© 2013 TVN.HU Kft.