Regisztráció  Belépés
Mimóza tojássaláta
... közepes savanykás alma,
15dkg trappista sajt,
2 csokor újhagyma,
1 dl majonéz,
1 dl tejföl vagy kefir,
1 citrom leve,
só,
fehér bors,
tálaláshoz salátalevelek.

A hámozott almát reszeljük le durva reszelőn, locsoljuk meg citromlével.
Adjuk hozzá a lereszelt (szintén durva reszelőn) sajtot, a majonézt, A tejfölt, és só...
Bodzaszorbet
... bodzavirág
1 evőkanál akácméz
fél csokor mentalevél
2 dl víz
4 gombóc citromfagyi



ELKÉSZÍTÉS

A szebb virágokból négyet félreteszünk a tálaláshoz, a többibôl a vízzel bodzateát készítünk. Belekeverjük a mézet, és hagyjuk kihűlni. Apróra vágjuk a mentaleveleket, a leszűrt teába szórjuk, és villával hozzákeverjük a fag...
Cseresznyés-csokoládés terrin
... margarin
20 dkg cukor
6 tojásfehérje
5 dkg kakaó
5 dl tejszín
5 dl cherry likőr
50 dkg cseresznye (kimagozott)

A sziruphoz:
10 dkg cukor

A tálaláshoz:
50 dkg mascarpone (vagy tejszínkrémsajt)



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét és a margarin felét egy vízfürdőbe állított lábasban felolvasztjuk, maj...
Csokis-narancsos fondü
... tej
5 dkg vaj

A narancsos krémhez:
5 dl narancslé
1 evőkanál kukoricaliszt
1 narancs reszelt héja
3 evőkanál méz
2 evőkanál narancslikőr

A tálaláshoz:
3-3 banán, mandarin, kivi
2 narancs
1-1 mangó, citrom, zöldbélű sárgadinnye
6 mézes keksz
6 briós



ELKÉSZÍTÉS

A gyümölcsök...
Burgonyás lángos tejföllel
... készíthetünk!




Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg főtt és áttört burgonya, 2 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 1 csipet cukor, só, étolaj a sütéshez
Tálaláshoz: friss tejföl, trappista sajt, fokhagyma

A lisztet szitáljuk tálba. A langyos tejben keverjük el a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, várjunk vele 5-10 percet, h...
Túrós saláta
... tehéntúró
4 evőkanál olívaolaj
só, őrölt fehérbors
1 fej saláta
1 fej lilahagyma

A salátát megmossuk, lecsepegtetjük, a szebb leveleket félretesszük a tálaláshoz, a többit összetépkedjük. Az uborkát, zöldpaprikát, újhagymát, retket, lilahagymát felkarikázzuk és a paradicsomokat gerezdekre, vágjuk. Sóval, borssal, olajbogyóval ízesítjük, majd hozzákev...
Nizzai saláta
... paradicsom (25 dkg)

bors

Az öntethez:
4 evőkanál olívaolaj
1 tört fokhagymagerezd
3 evőkanál fehérborecet
2 kiskanál (francia) mustár

A tálaláshoz:
4 nagy salátalevél (elhagyható)
3 főtt tojás (elhagyható)
1 nagy fej lilahagyma (elhagyható)
3 evőkanál kimagozott fekete olivabogyó
bazsalikom (ha lehet, ...
Csokoládésmazsolás rizsfelfújt
...

20 dkg rizs, 4 dl tej, só, 15 dkg porcukor, 6 dkg margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 5 dkg mazsola, 1 citrom lereszelt héja, a tepsi kikenéséhez margarin, zsemlemorzsa, a tálaláshoz kész vaníliaöntet.

1. A rizst lábasba töltjük. Annyi forrásban levő vizet öntünk alá, amennyi éppen ellepi, és kevergetve főzzük. Közben a tejet fölforraljuk. Amikor a r...
Kelbimbóleves
... megmossuk, majd a tej és a leves keverékében feltesszük főni. Megsózzuk, a borssal és a tárkonnyal fűszerezzük, majd puhára főzzük. Amikor...
"csak úgy" romantikus vacsi
... helyezzük, aztán beletesszük a halfilét, kb. 15 percig nagyon lassú lángon pároljuk a lefedett serpenyőben. A rizst fokhagymás, petrezselyemzöldes vízben megfőzzük.
Tálaláshoz ajánlott egy nagy lapos tányér egyik oldalára a rizst kiönteni, a másik felére a halat elhelyezni. A rizst körbevenni a szétszedett mandarin cikkekkel, a tetejére a 8-ba bevágott paradicso...
Olasz sajtleves
Egy tányér forró leves, pirított zsemlekockák, és több sem kell...

3 db tömlős krémsajt , 20 dkg szalonna, 3 evőkanál ketchup
3 gerezd fokhagyma , 2 db húsleves kocka

A kockára vágott szalonnát megsütjük szép pirosra a mikróhullámú sütőben.
Forró húslét készítünk a leveskockából, belekeverjük a sajtot, majd a szalonnát. Ezután zúzott fokhagymát ...
Buffalo csirkeszárny
... hűtőszekrénybe tesszük.
Kivesszük a csirkeszárnyat a hűtőből, leöntjük róla a marinádot. Direkt módszerrel,...
Farsangi fánk.....
... tojássárgája
- 80 g vaj
- 25 g élesztő
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl rum
- só

- a szóráshoz: 100 g liszt
- a tetejére: 15 g vaníliás cukor
- a töltéshez és a tálaláshoz: 100 g barackíz
- a sütéshez: olaj


Elkészítése

Egy dl langyos tejjel, az elmorzsolt élesztővel, nyolcvan gr liszttel, kevés cukorral a gyúrt él...
Buffalo csirkeszárny
... hűtőszekrénybe tesszük.
Kivesszük a csirkeszárnyat a hűtőből, leöntjük róla a marinádot. Direkt módszerrel, magas hő...
Dupla hagymaleves
...

1-1 nagy fok- és vöröshagyma, 5 dkg vaj, kb. 1 liter szűrt húsleves (leveskockából is jó), 2 ek. finomliszt, só, őrölt fekete bors, 1-2 dl tejföl, egy kis csokor petrezselyem, a tálaláshoz: 4 kicsi (kb. 25 dkg-os, ,,egyszemélyes") rozsos cipó.

1. Megtisztítás után a fokhagymát összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük.
2. A vajat fazékban fölolvasztj...
magvas, pácolt ponty
... sárgarépa
# 1 fej vöröshagyma
# 1 színes paprika
# 1 dl fehérborecet
# 1 mokkáskanál cukor (ízlés szerint)
# 2 evőkanál olívaolaj
# 2 babérlevél
# A tálaláshoz:
# 1 fej saláta
# 1 citrom

Előkészítés: A halszeleteket megmossuk, majd megsózzuk, és állni hagyjuk. Gorombára összetörjük a magokat és összekeverjük a zsemlemorzsával...
Boci golyók; Bocigömb
... gömböket 2-3 kocka Bocival. Mindenki imádni fogja!

Bocis eper
Hozzávalók:
• Pár kocka Boci étcsokoládé
• Kb. 5-6 szem nagyobb eper
• Tálaláshoz színes pálcikák
Kényeztető, keserédes, minden képzeletet felülmúló Bocifalatok következnek! A félbevágott epreket gondosan hempergesd meg a csokireszelékben. Tűzz bele színes pálciká...
Leves firenzei módra
... 1 fej káposzta, 10 dkg hámozott, előfőzött konzerv paradicsom, 10 dkg előfőzött nagy szemű fehérbab, 10 dkg cukkíni, 4 evőkanál olaj, 1,5 dl víz vagy erőleves, só, bors, bazsalikom, tálaláshoz parmezán sajt

Elkészítése:

A felaprított hagymát, fokhagymát, felkarikázott pórét és zellerszárat az olajon 5 percig üvegesre pároljuk, és egy picit megsózzuk. Ezután h...
Fűszeres burgonya chilis márto
...
200 g aprított paradicsom konzerv
1 kimagozott, finomra vágott friss piros chili
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál aprított friss koriander
plusz koriander a tálaláshoz

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A burgonyákat félbe-, majd nyolc cikkre vágjuk.
A cikkeket egy lábas hideg vízbe tesszük. Felforraljuk, aztán kis lángon 10 percig főzzük...
Llévai szakácskönyvből
... nagy kanál zsírt teszünk. A fejet megtöltjük puhára főtt füstölt kolbásszal, a dinsztelt káposztával és apróra darált sonkával. Sütőben egy óráig sütjük, s közben tejföllel öntözzük. A tálaláshoz lisztből, tejfölből és paprikából sűrűbb mártást készítünk, azt felforraljuk. (Justh Zoltánné receptje)

Habsburgi fánk

Hozzávalók:

6 tojás, 6 kanál liszt,...
1 2 3 ............43 44 .......65 66 .......86 87 88 
Címkék: Justh Zoltánné, hámozott almát, szebb virágokból, vízzel bodzateát, margarin felét, vízfürdőbe állított, narancsos krémhez, lisztet szitáljuk, langyos tejben, salátát megmossuk, szebb leveleket, többit összetépkedjük, paradicsomokat gerezdekre, tepsi kikenéséhez, tálaláshoz kész, rizst lábasba, tejet fölforraljuk, leves keverékében, tárkonnyal fűszerezzük, lefedett serpeny&otilde, rizst fokhagymás, nagy lapos, rizst kiönteni, másik felére, halat elhelyezni, rizst körbevenni, szétszedett mandarin, 8-ba bevágott, tányér forró, kockára vágott, mikróhullámú sütőben, elmorzsolt élesztővel, fokhagymát összezúzzuk, vöröshagymát lereszeljük, vajat fazékban, halszeleteket megmossuk, félbevágott epreket, felaprított hagymát, picit megsózzuk, sütőt előmelegítjük, burgonyákat félbe-, lábas hideg, fejet megtöltjük, dinsztelt káposztával, óráig sütjük, tálaláshoz lisztből, csokireszelékben, zsemlemorzsával, tejszínkrémsajt, fokhagymagerezd, szakácskönyvből, mentaleveleket, hűtőszekrénybe, összetépkedjük,
© 2013 TVN.HU Kft.