|
|
|
... padlizsán, 3 evőkanál olívaolaj, 1 pohár joghurt, fél citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss korianderlevél, só, darált bors.
Elkészítése:
Fél centi vastagságú szeletekre szeleteljük a padlizsánt. Szórjuk meg sóval és darált borssal, majd kenjük meg mindkét oldalát olívaolajjal. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt, tegyük bele a padlizsánszeleteket, és ... |
|
|
|
|
|
|
|
... paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A csípős zöldpaprikát megmossuk, felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A patisszont ugyancsak apró kockákra. A fokhagymát megtörjük. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... majd a megsütött paprikahússal. Göngyöljük fel, széleit nyomkodjuk össze... |
|
|
|
|
|
|
|
... torma.
Elkészítése:
A csípős kolbászt sűrűn bevagdaljuk, a szalonnából kakastaréjokat vágunk. A megtisztított hagymákat vastagabb cikkekre, a paprikákat hos... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... túrókrémet a bélelt formába simítom és befedem. Legalább 1 óráig hűtőszekrényben dermesztem. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... brokkoli, a mártáshoz: 2 ek. cukor, 2 dl félédes vörösbor, 1,5 dl tejszín, a forma kikenéséhez: olaj, a díszítéshez: 20 dkg brokkoli.
Elkészítése:
A hagymát vastagabb szeletekre vágjuk. Borral felöntjük, 15 percig főzzük. Közben a mézet belecsorgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és az apróra vágott kakukkfűvel fűszerezzük, az olajat is hozzáadjuk. A zselatinport csom... |
|
|
|
|
|
|
|
... kalapkájukat levágjuk, az ereket és magokat eltávolítjuk a belsejükből. Megtöltjük őket a körözöttel, alufóliába csomagoljuk, és 1 órár... |
|
|
|
|
|
|
|
... bors, 2 dl tyúkhúsleves (kockából), 2 ek. étkezési keményítő, 400 g makaróni (csőtészta), 2 ek. olívaolaj, 4-12 olívabogyó.
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A gombát vékony szeletekre, a hagymát karikákra, a kaprot (néhány szél kivételével) finomra vágjuk. A paradicsomokat almaszerűen, vékony csíkban meghámozzuk, héjukat (mintegy rózsát formálva) feltekerjük, és félretes... |
|
|
|
|
|
|
|
... kenyérkockákkal. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a húst. Kívülről bedörzsöljük a paprikakrémmel, sózzuk, borsozzuk.
3. A zöldségeket, a hagymát, az almát és a maradék szalonnát vastagabb szeletekre, a gombát cikkekre vágjuk.
4. A sütőt 160 °C-fokra előmelegítjük. Akkora tepsit vagy vaslábast választunk, amelyben a hús éppen belefér. Az edény aljába tesszük a szalonnát, és... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérjével fel verni gőz felett, levéve 1 cs. Kókuszreszeléket közé keverni és 1-2 kanál rumot A tésztát kinyújtani és egy- egy lapra 2-2 ½ kanál masszát kenünk fel göngyöljük ujjnyi szeletekre vágjuk tekésével lefele rakjuk tepsibe majd sütjük, porcukrozzuk..
Almás pite
10 dkg vaj 6 tojássárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral kis fahéjjal 2 dkg éleszt... |
|
|
|
|
|
|
|
...
2 dl tejet,
5 dkg vajat,
4 dkg lisztet,
15 dkg lágy juhsajtot,
egy pohárka vodkát,
sót, őrölt borsot.
A meghámozott burgonyát vágd vékony szeletekre és - a
tejhez 1 dl vizet adva - sóval, borssal főzd puhára. Ezután
turmixold össze a lével, majd tedd vissza az edénybe, lassú
tűzre. Add hozzá a vajat és a felkockázot... |
|
|
|
|
|
|
|
... színű tésztát és ráhelyezzük az ugyanakkorára kinyújtott kakaósat. Felsodorjuk, mint a bejglit. Több óráig pihentetjük, lehet egy éjszakán át is. Sütés előtt a tésztát ujjny... |
|
|
|
|
|
|
|
... félóráig keményre keverünk.
Legvégül, ha a cukros keverék már elég kemény ahhoz, hogy a kávéskanállal kirakott halmocskák szilárdan megállnak, 12 deka héjazott, keskeny, hosszú szeletekre vágott mandulát keverünk hozzá, és vajazott lemezre vagy tepsibe dió nagyságú halmokat rakunk két kis kávéskanál segítségével. Tetejükre 1-1 tisztított mandulát teszünk, és langyos sütőben ... |
|
|
|
|
|
|
|
... sárgabaracklekvár
4 briós
1 dkg mandulaforgács
ELKÉSZÍTÉS
A mazsolát fél órára a borba áztatjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, és szeletekre vágjuk. A mézzel, 5 dkg vajjal és a fahéjjal kislángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, a mazsolát és a bort. A briósok héját levágjuk, 4-5 háromszög alakú szel... |
|
|
|
|
|
|
|
...
4 kanál cukor,
2 vaniliáscukor,
5 dkg olvasztott vaj, fahéj - nagyon fontos -,citromlé.
A hozzávalókat összekev... |
|
|
|
|
|
|
|
... lisztet, és a diót. Teljesen simára dolgozzuk. Kivajazott téglalap alakú formába simítjuk, majd langyos sütőben készre sütjük. Ami... |
|
|
|
|
|
|
|
... cseresznyét szórunk a tetejére, és ezt még egyszer ismételjük. A tetej... |
|
|
|
|
|
|
|
... serpenyőben addig főzzük, amíg szirup sűrűségű lesz, majd hűlni hagyjuk. A terrint kivesszük a fagyasztóból. Kb. 10-15 perc alatt annyira megpuhul, hogy szeletelni lehet, és 2-3 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírba burkoljuk, visszatesszük a formába, és újra a fagyasztóba rakjuk.
Tálalás előtt minden tányérra 1-2 evőkanál mascarponét adagolunk, r... |
|
|
|
|
|
|
|
... dl vizet serpenyőbe öntjük, és kislángon karamellé sűrítjük. Levesszük a tűzről, belek... |
|
|
|
|
|
|
|
... kivi
2 narancs
1-1 mangó, citrom, zöldbélű sárgadinnye
6 mézes keksz
6 briós
ELKÉSZÍTÉS
A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra, szeletekre vágjuk, vagy felkarikázzuk. Rögtön meglocsoljuk mindet citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A darabokat tálakra rendezzük, folpackkal lefedjük, és tálalásig hűtőbe tesszük. A kekszeke... |
|
|
|
|
|