Belépés
A burgonya
... adagban piríts, mert fontos, hogy a krumplinak a forgatáshoz legyen mozgástere.

A petrezselyem helyett kaphat tört fokhagymát is.
Egy másik változatban a zsiradékot apró szalonnakockák adják, amelyek együtt pirulnak a krumplival. Ilyenkor a tálalásnál finomra vágot snidlinggel szórjuk meg.

...
Babszem Jankó
... kár, mindössze csak annyi történt vele, hogy belekeveredett a kolbászhúsba. Megsózták, megborsozták, megpaprikázták, hogy csak úgy prüszkölt tole, aztán jött a böllér, és egy csomó szalonnakocka meg egy marék daráit hús társaságában beletöltötte Babszem Jankó a kolbászhéjba.
Hát ez meglehetosen szuk kvártély volt! Ráadásul füstre akasztották a kéménybe; ott aztán aszalódhatot...
Babszem Jankó
... kár, mindössze csak annyi történt vele, hogy belekeveredett a kolbászhúsba. Megsózták, megborsozták, megpaprikázták, hogy csak úgy prüszkölt tőle, aztán jött a böllér, és egy csomó szalonnakocka meg egy marék daráit hús társaságában beletöltötte Babszem Jankó a kolbászhéjba.

Hát ez meglehetősen szűk kvártély volt! Ráadásul füstre akasztották a kéménybe; ott aztán aszaló...
Hal a tortán:Fekete Laci
...
pirospaprika,
halászlékocka,
pörköltkocka,
tészta,
túró,
tejföl

Elkészítés:

A marhahúst tepsibe rakjuk, fűszerezzük, szalonnakockát, hagymát, sárgarépa csíkokat teszünk rá és fólia alatt puhára sütjük. A harcsapaprikáshoz sűrű pörköltalapot készítünk. A hagymát olajon megfuttatjuk, kis vízzel főzzük, pirospaprikát ad...
Küzdelem a kilók ellen
... halakban található zsírfajták igen egészségesek.

- Egy kis adag saláta is megterhelheti a gyomrot, ha olyan összetevôk vannak benne, mint: avokádó, nehéz sajtok, bacon, tojás, szalonnakockák. Ügyeljen a részletekre!

-A párolás az egyik legegészségesebb fôzési eljárás. Kiválóan alkalmas zöldségek, halak elkészítéséhez, ám húsételeknél is bevethető.

...
Túró
... készíthetsz - néhány masszírozó mozdulat, és máris felfrissül a bőr a túró és a petrezselyem remek párosától.

8. Karcsú vonalakat szeretnél? A túró nemcsak a hizlaló, szalonnakockás csuszába, cukros túrós rétesbe, vargabélesbe tehető. Alacsony szénhidrát- és zsírtartalmú, ellenben magas fehérjetartalmú diétás fogásokat is készíthetünk belőle: fogyaszthatjuk édess...
Fõételek
... vöröshagymát; s ha már üveges, add hozzá a marhahúst is. Amikor a hús kifehéredett, szórd meg a pirospaprikával, keverd hozzá a paradicsompürét, majd sózd és borsozd. (A félretett szalonnakockákat is visszateheted.) Fedő alatt lassú tűzön párold 15-20 percig, majd keverd bele az előkészített babot, s lassan főzd tovább, míg meg nem puhul. (Időnként egy kis vizet kell aláönteni.) T...
Melegszendvicsek
... (nem baj, ha nem fedik mindenhol a kenyeret), s szórj a tetejére kicsi kockákra vágott füstöltszsalonnát. (Esetleg egy pici sóval is meghintheted.) Addig süsd grillsütőben, amíg a szalonnakockák meg nem pirulnak.

SZARDELLÁS MELEGSZENDVICS Vajat keverj habosra szardellapasztával, valamint egy kis mustárral, őrölt borssal és pirospaprikával. Zsemlét vágj ujjnyi vastag sz...
Sós főtt tészták
... tojással, a
tészta másik oldalát ráhajtjuk, jól összenyomkodjuk, hogy összeragadjon
és derelyevágóval rombusz alakúra vágjuk. Sós vízben kifőzzük, leszűrjük
és kiolvasztott szalonnakockák zsírján átforgatva, tejföllel meglocsolva
tálaljuk.

Energiatartalom: 3630 kJ
Fehérjetartalom: 36 g
Zsírtartalom: 39 g
Szénhidráttartalom: 93 g
|...
Juhtúrós puliszka
... megpiritjuk.
Kizsirozunk egy hoallo uvegtalat. Zsirba martogatott evokanallallal puliszkagaluskakat szaggatunk bele, es retegezve
beteritjuk a juhturoval es a reszelt sajttal, szalonnakockaval, (titokban a szalonnazsirbol is kerul bele valahogyan:-),
biztos a franya kanallal, amivel a szalonnakockat meritem. ) Forro sutoben nehany percig sutjuk (csak amig a sajt ...
Burgonyalepény
... ki, és terítsük a formába úgy, hogy túllógjon a szélén. A tésztát rakjuk ki egy sor burgonyával, sózzuk, borsozzuk, majd szórjunk rá egy réteg apróra vágott zöldfűszerrel összekevert szalonnakockát. Ezután egy újabb réteg burgonya következik, amjd ismét zöldfűszeres szalonna és így tovább mindaddig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A szalonna miatt csak mérsékelten sózzunk, viszo...
Sütő-e a mikrohullámú sütő?
... szegélyű tányérok egészen különös "produkciókra" képesek. A keletkező áram hatására szikrázva válhatnak le a tányérról!

A zsírok különösen jól melegednek mikrohullámú sütőben. Szalonnakockák pillanatok alatt "megsűlnek", de célszerű lefedni, ha nem akarunk nagyobb sütőtakarítást a szétfröcsögő zsír miatt. Az edény is nagyon felforrósodik tőle. Ha nem hőálló edényben, pl...
szalonnás rakott pogácsa !
... kelesztjük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ha megkelt a tészta, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és a felét jól kikent tepsibe sorakoztatjuk. Mindegyik pogácsára egy szalonnakockát teszünk, és befedjük egy másik ogácsatésztával. Ennek a tetejét jól belisztezett, kisebb méretű szaggatóval rányomjuk, hogy jól összetapadjanak. Tojásfehérjével megkenjük, köménymaggal ...
Babszem Jankó
... kár, mindössze csak annyi történt vele, hogy belekeveredett a kolbászhúsba. Megsózták, megborsozták, megpaprikázták, hogy csak úgy prüszkölt tőle, aztán jött a böllér, és egy csomó szalonnakocka meg egy marék daráit hús társaságában beletöltötte Babszem Jankó a kolbászhéjba.

Hát ez meglehetősen szűk kvártély volt! Ráadásul füstre akasztották a kéménybe; ott aztán aszaló...
Pogácsák
... kelesztjük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ha megkelt a tészta, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és a felét jól kikent tepsibe sorakoztatjuk. Mindegyik pogácsára egy szalonnakockát teszünk, és befedjük egy másik ogácsatésztával. Ennek a tetejét jól belisztezett, kisebb méretű szaggatóval rányomjuk, hogy jól összetapadjanak. Tojásfehérjével megkenjük, köménymaggal ...
Receptek
... reszelünk.
Kaporral,borssal,sóval egy zacskó mélyhűtött erdei gombával /3 féle/ 2 marék barna rizzsel és 4tojással össze keverjük majd állni hagyjuk egy órát.
Betöltjük a levelekbe...
Sajtos Rakott Sztrapacska
... szalonnazsírban alaposan megforgatjuk.
Egy tepsiben elsimítunk egy adag galuskát, megszórjuk az egyik féle sajttal, majd megint galuska, majd sajt következik, de ezt a réteget megszórjuk a szalonnakocka felével és rátesszük a juhtúrót, ismét galuska, majd sajt jön. Az utolsó sor galuskára ráöntjük a tejfölt, megszórjuk a szalonna másik felével, és beterítjük a szeletelt mozza...
5 különleges bográcsos
... petrezselyemgyökér
* 30 dkg füstölt szalonna
* 4 dl száraz vörösbor
* 3 nagy fej vöröshagyma
* 5 gerezd fokhagyma
* só
* bors

A szalonnakockák zsírját süsd ki, add hozzá a pirospaprikát, illetve pár evőkanálnyi vizet. Szórd bele a felaprított hagymát, a felkarikázott kolbászt, illetve a paprikát. Csak pár perc múlva...
Római tálas receptek
... megtisztítom és feldarabolom. A füstölt szalonnát apró kockákra metélem. Egy evőkanálnyit kisütök, és átpirítom rajta a húsdarabokat. A lecsurgatott cseréptál aljára teszek egy kevés szalonnakockát, majd a káposzta egyharmadát ráterítem. Erre rákarikázom a csöves paprika felét, rászórom a csombor egyharmadát, megsózom és elosztom rajta a lepirított fácánhús felét. Ezt is megsózom,...
Töltött krumli
... ízesítőket), kivájt krumplikat jól megtölteni, tepsibe helyezni, zsírt közé adagolni, sózni, ill. ételízesítővel megszórni, tejföllel tetejét alaposan megkenni, minden krumpli tetejére kis szalonnakockát tenni, kevés vizet aláönteni. Alufóliával lefedve 1,5-2 órát (kis-közepes lángon) sütni. A krumpli, ha puha nyitottan sütni, amíg szép színt kap. Ilyenkor még kis tejfölt szoktam ...
1 2 3 
Címkék: Babszem Jankó, Fekete Laci, Sajtos Rakott Sztrapacska, SZARDELLÁS MELEGSZENDVICS Vajat, kilók ellen, mikrohullámú sütő, forgatáshoz legyen, petrezselyem helyett, másik változatban, zsiradékot apró, tálalásnál finomra, csomó szalonnakocka, marék daráit, marhahúst tepsibe, harcsapaprikáshoz sűrű, hagymát olajon, egyik legegészségesebb, petrezselyem remek, túró nemcsak, félretett szalonnakockákat, előkészített babot, tetejére kicsi, pici sóval, hoallo uvegtalat, reszelt sajttal, franya kanallal, szalonnakockat meritem, tésztát rakjuk, réteg apróra, újabb réteg, szalonna miatt, keletkező áram, zsírok különösen, szétfröcsögő zsír, szalonnát apró, szalonnakockát teszünk, másik ogácsatésztával, zacskó mélyhűtött, tepsiben elsimítunk, adag galuskát, egyik féle, réteget megszórjuk, szalonnakocka felével, szalonna másik, szeletelt mozza, szalonnakockák zsírját, felaprított hagymát, felkarikázott kolbászt, füstölt szalonnát, evőkanálnyit kisütök, lecsurgatott cseréptál, kevés szalonnakockát, káposzta egyharmadát,
© 2013 TVN.HU Kft.