Belépés
Kacsahús almával, burgonyapüré
... áttörjük. Belekeverjük a vaj felét, jól összedolgozzuk, és meleg helyre félretesszük. Meghámozzuk az almákat, kivájjuk a magházukat, a gyümölcsöt pedig cikkekre vágjuk. A maradék vajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük az almadarabokat, meglocsoljuk juharsziruppal, és mindkét oldalukat 3 percig sütjük, amíg szépen pirulni kezdenek. A tálaláshoz egy kanálnyi burgonyapüré...
Mogyorós sült banán
... banán
...................

Hozzávalók: 4-6 db banán, 2 evőkanál vaj, 5 dkg mogyoró, 3 evőkanál
méz, 1 evőkanál konyak.

Elkészítése: A banánokat meghámozzuk és karikákra vágjuk, majd
egy serpenyőben átsütjük a vajon. Szûrőkanállal kiemeljük belőle és
félretesszük. A mogyorót egészen finomra vágjuk vagy megd...
Törtpaszuly és borsos csipetke
... szalonnatepertőt is, nem fogja elrontani. Frissen sült, lágykenyérrel és hordóskáposztával ettük ezt a zamatos, gesztenye ízû pompás ételt. Ha véletlenül maradt belőle, m...
Dudari sült kárász polgármeste
... pirospaprikával. Így sütéskor nem kap keserû ízt. Ezután forgatom bele lisztbe.
=Amikor a halpaprikás elfogyott, a parazsat felélesztem. Erre helyezem az én speciális halsütő serpenyőmet, és olajat öntök bele. A serpenyőt házilag alakítottuk át egy talajaprító tárcsából úgy, hogy a tengelyfuratot egyszerûen befoltoztuk. A halsütés figyelmet igényl...
Lapcsánka erdész módra
... tartjuk.
=A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. Belekeverjük a 2-3 kanál lisztet, vigyázva arra, hogy gyenge maradjon masszánk. Sóval, borssal, tejföllel vagy kefirrel ízesítjük. Serpenyőben, forró zsíron, lapostányér nagyságú 3-5 mm vastagságú lapcsánkára formázzuk és mindkét oldalát piros-barnára sütjük.
=Mielőtt a sütéshez fogunk, vegyük ki ...
Tojás omlett ténsasszony módra
... tyúktojás személyenként
só, őrölt bors, pirospaprika ízlés szerint

=A szalonna és sonkaszeletek széleit bevagdossuk. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát egy nagy öntöttvas serpenyőben vagy lábasban libazsíron megfonnyasztjuk. Rátesszük a szalonnát, sonkát, a kicsontozott és apróra vágott kacsacombot és megpirítjuk. A tojásokat feltörjük, egy edényben vil...
Köménymagos leves
... felforralom.
Betét I: A két evőkanál lisztet elkeverem a két tojással, majd folytonos keverés mellett belecsurgatom a forró levesbe.
Betét II: A három zsemlét felkockázom és egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom. Tányérunkba szedve rámerjük a forró levest.
äAz első betétváltozattal készültet eresztett levesnek, a zsemlekockásat katonás egyszerû...
Zsemlegombóc
... először egyet kettévágva megbizonyosodni. Ha kész, szûrőkanállal kiszedem egy tálba és forró olajban megforgat...
Bélszínfilék hagymásan
... szeletet
bekenünk, törött borssal megszórjuk és mély tálba egymásra rakjuk úgy,
hogy az egyes szeletekre még egy-egy kanál olajat is öntünk. Pár órán
át hagyjuk így állni. Serpenyőben, nagy tûzön kevés zsírt vagy olajat
forrósítunk és a szeleteket előbb lisztbe mártva hirtelen kisütjük,
ezután sózzuk és tálra téve leöntjük a sült zsírral, am...
Beefsteak
... szeleteket vágunk.
Kés hátával megveregetjük, majd eredeti kerek alakjára összenyomkodjuk.
Gyengén megsózzuk, megborsozzuk, olajjal bekenjük és egy fél órára
félretesszük. Serpenyőben, nagy lángon zsírt vagy olajat forrósítunk
és a bélszín szeleteket mindkét oldalukon rozsdabarnára sütjük.
Tükörtojással tálaljuk. Burgonyapürét és mustárt adunk mellé v...
Hagymás rostélyos
... szeleteket hártyáitól megtisztítjuk, az izmokat és a
széleit átvagdossuk és húsverővel vékonyra kiverjük. Törött borssal
meghintjük, leöntjük olajjal és félóráig állni hagyjuk. Serpenyőben,
forró zsíron vékony karikákra vágott hagymát megpirítunk szép pirosra
(személyenként 3 dkg-ot), majd szûrőlapáttal kiszedjük és meleg
helyre tesszük...
Tejfölös sült csuka
... kiskanál
só.

Elkészítése: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A halat megmossuk,
szárazra töröljük és kizsírozott edénybe tesszük. Felforrósítjuk a
vajat egy serpenyőben és puhára pároljuk rajta a hagymát, a paprikát
és a zellert. Hozzáadjuk a paradicsomot és lassú forralással addig
főzzük, amíg a lé el nem párolog. Rákanalazzuk...
Sügérfilé garnélarák mártásban
... Beleforgatjuk
a lisztbe. A tojást elkeverjük a tejjel. A halfiléket beleforgatjuk
a tojáskeverékbe és a zsemlemorzsába, majd félretesszük egy időre.
Felforrósítjuk a vajat egy serpenyőben, és 3 evőkanál liszt
hozzáadásával rántást készítünk. 2 percig pirítjuk, majd felengedjük
tejföllel, a hal-erőlevessel és a sherryvel. Besûrû...
Rákkal töltött sült alligátort
... pohár tejföl,
225 g rákhús, 2 pohár zsemlekocka, 3 evőkanál citromlé, 2,2 kg vörös
alligátorteknős.

Elkészítése: Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Serpenyőben
felforrósítjuk a vajat. Hozzáadjuk a hagymát és puhára pároljuk.
Keverőtálban összekeverjük a töltelék többi hozzávalóját. Ezt
a keveréket és a vajban megpirít...
Adolf Hitler - Harcom -2. rész
... ezt a szót használni, mielőtt kipróbálta volna valódi értelmét ott, ahol vége minden játéknak, és a sors istennőjének kérlelhetetlen keze népeket és embereket egykedvűen tesz serpenyőjébe, hogy megmérje érzelmük igaz voltát és mibenlétét. Magam is azok
közé a milliók közé tartozom, akiknek büszke boldogságtól dagadozott a keble azért, hogy végre megszabadulhatn...
Adolf Hitler - Harcom 4.rész
Adolf Hitler - Harcom 4.rész

II. Az állam

A polgári világ már 1920-21-ben szemére vetette mozgalmunknak, hogy elveti a mai államot. Ezért a különböző irányzatok pártpolitikai rablólovagjai jogosultnak érezték magukat arra, hogy ahol csak tehették, elnyomjak az új világnézetnek e fiatal, kényelmetlen hirdetőjét. Közben természetesen szándékosan elf...
Adolf Hitler - Harcom 5. rész
Adolf Hitler - Harcom 5. rész

X. A föderalizmus mint álarc

1919 telén, de még inkább 1920 tavaszán és nyarán fiatal pártunknak olyan kérdésben kellett állást foglalnia, amely már a háború alatt is rendkívüli fontosságra tett szert. Már az első kötetemben érintettem azokat a jelenségeket, amelyek Németországot összeomlással fenyegették, és rámutattam az...
Magyar Adorján :A Magyar Nyelv
... katona.
Staat (latin) . . . . . . . állam.
Schreiben (latin) ............ írni.
Strasse (latin) .......... út.
Schüssel (latin: scutula) ....... tál, serpenyő
Struktur (latin) .......... alkat
Spiegel (latin: speculum) ......... tükör.
Skizze (olasz) ............. vázlat
System (görög) .............. rendszer....
Kecskesajtos palacsinta olajbo
... palacsintákat, mindegyiket megszórjuk apróra vágott snidlinggel, bazsalikommal, elosztjuk rajtuk a darabokra vágott olajbogyókat, és 1-1 kanálnyi krémet. A palac...
Sajó Sándor
... tartozott" (V. kötet 7.1.), úgy vélem, ideje szembenézni a Sajó-hagyaték ellentmondásos megítélésének kérdéskörével, vállalva a rajongóan magasztaló, illetőleg sommásan elutasító vélemények serpenyői között mozgó mérlegnyelvnek, egy friss, egy mai olvasat birtokában levő esztétikai értékítéletnek a feladatát is.

Mielőtt azonban erre rátérnék, ismerkedjünk meg a kö...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
Címkék: Adolf Hitler, Magyar Adorján, Magyar Nyelv, Sajó Sándor, Betét, Betét II, gyümölcsöt pedig, maradék vajat, kanálnyi burgonyapüré, banánokat meghámozzuk, mogyorót egészen, halpaprikás elfogyott, parazsat felélesztem, talajaprító tárcsából, tengelyfuratot egyszer&#251, halsütés figyelmet, sütéshez fogunk, apróra vágott, nagy öntöttvas, tojásokat feltörjük, forró levesbe, három zsemlét, forró levest, zsemlekockásat katonás, egyes szeletekre, szeleteket el&#245, sült zsírral, bélszín szeleteket, halat megmossuk, tojást elkeverjük, halfiléket beleforgatjuk, töltelék többi, vajban megpirít, szót használni, sors istenn&#245, milliók közé, keble azért, polgári világ, föderalizmus mint, háború alatt, darabokra vágott, rajongóan magasztaló, betétváltozattal, összenyomkodjuk, megbizonyosodni, megszabadulhatn, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, értékítéletnek, kérlelhetetlen, zsemlemorzsába, tojáskeverékbe, felforrósítjuk, összedolgozzuk, zsemlekockásat, ellentmondásos, szalonnatepert, tengelyfuratot,
© 2013 TVN.HU Kft.