|
|
|
... majd e páclében egyenként megmártom a húsdarabokat. A megmaradt páclét rácsorgatom a húsra és hűtőszekrényben néhány órán keresztül érlelem. (Fogyasztás előtt való nap is előkészíthető.) Serpenyőben felforrósítom az olajat és a páclétől lecsöpögtetett szárnydarabokat erős tűzön mindkét oldalukon ropogósra sütöm. Melegített tálra szedem. A serpenyőben maradt zsíradékba öntöm a mara... |
|
|
|
|
|
|
|
... (Törökországból)
Törökországban tanultam.
10-15 zöldhagyma zöldjét összevágjuk apró karikákra, hozzáadunk sót, őrölt borsot, 2 tojást és annyi lisztet, hogy lágy tészta legyen.
Egy serpenyőben olajat teszünk a sütéshez, a forró olajba evő kanállal bele adagoljuk a hagymás masszát, és enyhe barnásra megsütjük. Finom nassolni való teához, de csak úgy magában is. ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
A Földközi-tenger mellékéről származó, hazánkban is termesztett illatos növény hosszúkás, világoszöld, ánizsra emlékeztető ízű magjai. Indiában szárazon, serpenyőben megpirítva, étkezés után rágcsálják. Így fogyasztva frissíti a leheletet és segíti az emésztést. Teaként... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 paprika,
2 cukkíni,
1 padlizsán,
1 paradicsom, néhány virsli,
3-4 tojás
Elkészítés:
Egy serpenyőben apróra vágott
hagymát megfonnyasztani pici olajon, hozzáadni a
kockára vágott friss pa... |
|
|
|
|
|
|
|
... (Törökországból)
Törökországban tanultam.
10-15 zöldhagyma zöldjét összevágjuk apró karikákra, hozzáadunk sót, öröltborsot, 2 tojást és annyi lisztet, hogy lágy tészta legyen.
Egy serpenyőben olajat teszünk a sütéshez, a forró olajba evő kanállal bele adagoljuk a hagymás masszát, és enyhe barnásra megsütjük. Finom nasolni való teához, de csak úgy... |
|
|
|
|
|
|
|
... az istállóban meg a kutyák az udvaron, a galambok a háztetőn meg a legyek a falon, még a tûzhelyen lobogó tûz is elcsöndesedett és elaludt, a sült nem sistergett tovább a serpenyőben, a víz nem rotyogott tovább a fazékban; a szakács éppen nyakon akarta vágni a szeles kuktát, de a keze megállt a levegőben, s elaludt ő is, a kukta is meg a kisszéken a k... |
|
|
|
|
|
|
|
... margarinnal Tápanyag mutatók: 359 kalória, 5% zsír (2 gr: 0.2 telített), 83% szénhidrát, (75.5 gr), 12% fehérje (11 gr), 9 gr rost, 382 mg kálcium
2. Indiai Tofurántotta: forró serpenyôben gyakori keverés mellett 5 percig süssön 10 dkg-nyi kockára vágott tofut, 1/4 csésze felkockázott paradicsomot (konzerv is lehet), fél teáskanálnyi curry port és köményt, valamint 2 te... |
|
|
|
|
|
|
|
... hőtıben. Közben készítsük el a masszát. Keverjük össze az aprított petrezselymet
és fokhagymát valamint a diót és annyi olajat, hogy sőrő masszát kapjunk. Forrósítsuk fel a vajat egy
serpenyıben és a húsok mindkét oldalát pirítsuk meg, majd vegye ki ıket és kenjük be a masszával.
Tegyük vissza a serpenyıbe és pirítsuk készre a hússzeleteket. Krum... |
|
|
|
|
|
|
|
... 2010. szeptember 9. 10:51
Válaszolj!
Farkas Jánosné [Marika]
http://www.nosalty.hu/kremsajtos-cuk kinis_csirkemell_serpenyoben_recept_ 16310
Ez is nagyon finom, már többször megcsináltam. Bocsi, hogy nem saját recepttel jövök, de az nekem nincs
#1009
2010. szeptember 4. 08:37
Válaszolj... |
|
|
|
|
|
|
|
... egyforma darabra osztjuk, golyókat formálunk belôle, amelyeket lisztes deszkán 15-18 cm átmérôjû lepényekké nyújtunk. A készeket ismét befedjük, hog... |
|
|
|
|
|
|
|
... hőtıben. Közben készítsük el a masszát. Keverjük össze az aprított petrezselymet
és fokhagymát valamint a diót és annyi olajat, hogy sőrő masszát kapjunk. Forrósítsuk fel a vajat egy
serpenyıben és a húsok mindkét oldalát pirítsuk meg, majd vegye ki ıket és kenjük be a masszával.
Tegyük vissza a serpenyıbe és pirítsuk készre a hússzeleteket. Krum... |
|
|
|
|
|
|
|
... citrom
Elkészítés:
Sárgarépából vékony szeleteket vágunk, a spárgát megtisztítjuk, sós, néhány csepp citromlével ízesített vízben mindkettőt megpároljuk. A füstölt sajtot lereszeljük, egy serpenyőben állandó keverés mellett felolvasztjuk, tejjel mártás sűrűségűre hígítjuk és felforraljuk. A répaszeleteket kiterítjük, beletekerjük a spárgát, forrón a... |
|
|
|
|
|
|
|
... só.
Elkészítés:
A csirkehúst vágjuk nagyon vékony csíkokra, úgyszintén az összes
zöldséget, beleértve az újhagymát is. Hevítsük fel a serpenyôben az
olajat, szórjuk rá a csirkehúst, állandó kevergetés mellett pirítsuk
aranyszínûre. Adjuk hozzá az összes zöldségcsíkot és gyors, állandó
keverés közben pirítsuk ... |
|
|
|
|
|
|
|
... só.
Elkészítés:
A csirkemelleket kiveregetjük enyhén, sózzuk, borsozzuk, félretéve állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. Szalonnát kockákra vágunk, majd serpenyôben ropogósra pirítjuk, ezen az apróra vágott hagymát üvegesítjük, majd ráhelyezzük a csirkemájat és a megmosott szeletelt gombát, amit megfûszerezve együtt lepirítunk. F&... |
|
|
|
|
|
|
|
... (esetleg
szódavízzel) a szokásos módon palacsintatésztát készítünk. Az olajban
vastagabb palacsintákat sütünk belőle, amelyeket hosszú csíkokra
vágunk. Egy nagyobb teflonedényben vagy serpenyőben 1 evőkanál olajon
jól megpirítjuk, majd megpároljuk a megtisztított és felkockázott
hagymát. Erre dobjuk a palacsintacsíkokat és a tejföllel még eg... |
|
|
|
|
|
|
|
... trappista sajt, néhány szál petrezselyem, 1 evőkanál olaj, 1
teáskanál só,
Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk.
Egy nagy fenekû serpenyőben az olajon megpirítjuk a felkarikázott
hagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát és fedő alatt puhára pároljuk.
Beletesszük az ízesítőket és ráütjük a 4 db tojást egym... |
|
|
|
|
|
|
|
... 2 gerezd fokhagyma, 1 db tojás, 1 teáskanál
olaj, 1 teáskanál só.
Elkészítése: A padlizsánokat megtisztítjuk és kb. 7-8 mm vastag
karikákra szeleteljük. Egy széles serpenyőben felforrósítjuk az
olajat, ráhelyezzük a padlizsánszeleteket, és közepes lángon, mindkét
oldalát megsütjük. Eközben elkeverjük a tejfölben a felvert tojást,
a lisztet,... |
|
|
|
|
|
|
|
Serpenyős kacsa lencsesalátával
Hozzávalók: 2 kacsamell, 20 dkg lencse, 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál méz, 1 teáskanál szójaszósz, 10 dkg (zacskós) vegyes saláta, őrölt bors, só
Elkészítés: Forró vízben puhára főzzük a lencsét, majd leszûrjük, lecsöpögtetjük, összekeverjük 2 evőkanál olajjal, ízlés szer... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukorral, a reszelt gyömbérrel, a curryvel, rálocsoljuk a sáfrány levét meg 1 evőkanál borecetet, és 20 percig kislángon főzzük, majd hulni hagyjuk. A kacsa bőrét bevagdossuk, serpenyőben először a bőrös felét 10, majd a húsos felét 5 percig sütjük, aztán kiszedjük, és két tányér közé téve melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékot csészébe öntjük. A ... |
|
|
|
|
|