|
|
|
... háromszorosára.
Borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, majd vizespohárral szaggassuk ki.
Tegyük tálcára, takarjuk le, és még kelesszük 10 percig.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel étolajat, a kiszaggatott tésztát olajos kézzel húzzuk szét, és óvatosan tegyük a forró olajba. Mindkét oldalát süssük aranysárgára. Ha kisült, papír törl&ot... |
|
|
|
|
|
|
|
Desperado : Aranyhal
Úsztam az óceán vizében
Kukacra vadászva merészen
Nem figyeltem fel a botodra
S ráharaptam a horogra
Bárhogy is nézed, serpenyőben végzed
Végy 2 tojást és süss majd ki mást
Nem úszod meg, ha mondom, megsütlek roston
Elrontom a gyomrod
De ez már nem a Te gondod
Engedd, had menjek, engedj el... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... mandarin, savanyú uborka, paradicsom
Elkészítése: A hideg tejbe belekeverjük a delikátot, borsot, bazsalikomot, az apróra vágott fokhagymát, összekeverjük, majd egy nagy serpenyőbe helyezzük, aztán beletesszük a halfilét, kb. 15 percig nagyon lassú lángon pároljuk a lefedett serpenyőben. A rizst fokhagymás, petrezselyemzöldes vízben megf&otild... |
|
|
|
|
|
|
|
... megfagy.
Hogyan főzzük:
Ha vízben akarjuk megfőzni a burgonyát, helyezzük hideg, sós vízbe, s utána főzzük.
A serpenyős burgonyát készíthetjük nyers vagy vízben főtt, esetleg gőzölt krumplival. Az előbbi ropogósabb, az utóbbi lágyabb lesz.
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... szeletkékre, és citromlével locsoljuk meg, nehogy megfeketedjenek.
Hogyan főzzük?
Nincs finomabb a serpenyős gombánál, amelyet ízlés szerint puhára vagy kissé roppanósra párolunk (előzetesen érdemes citromos vízben kissé blansírozni). Egy darabka szikkadt kenyér segítségével szívjuk föl a... |
|
|
|
|
|
|
|
... képzőművészek alapképletében jelentős. Az aszcendensen vagy a karrierponton - főleg, ha ezt a hatást a Jupiter vagy a Vénusz is támogatja - fényes karriert jelez.
Déli Serpenyő
Ártalmas hatást, hirtelen halált, szerencsétlenséget jelezhet. Úgy tartják, hogy az éjszakai időpontokban ártalmasabb. A kedvezőtlen hatáson még a Jupiterrel történő együttállás... |
|
|
|
|
|
|
|
... hagyom jó pár órát pácolódni.
Közben felvágok 3 sárgarépát jó vékonyra és hosszúkásra, és a narancs héját is felaprózom hosszúkásra, lehetőleg egyformára, mint a répát.
Előveszem a serpenyőt. Alaposan felmelegítem, és a kacsamelleket óvatosan rárakom. Át kell sütni a mellek /husok/ mindkét oldalát, csak figyelmesen, oda ne kapjon. A sült melleket félrerakom egy tányérra.... |
|
|
|
|
|
|
|
JÚLIUS 27. - EÖTVÖS LORÁND SZÜLETÉSNAPJA - 1848
"... Hiába, mindig vonzó az, ami nagy, és még vonzóbb a nagyobb. Azért aki dombra hágott hegyekre kívánkozik, s aki hegyen volt, az égbetörő sziklákra kapaszkodik ..."
/ Eötvös Loránd /
E... |
|
|
|
|
|
|
|
... sajt.
Elkészítés:
Elkészítése:
A csirkét főzze meg és aprítsa kicsire. A paradicsomot főzze meg, majd
turmixolja az erős paprikával, korianderrel, tejjel, fokhagymával és sóval
simára. Serpenyőben hevítse az olajat középforróra, öntse bele a pépet és
süsse kb. 5 percig, kevergetve. Vegye le a tûzről, keverje bele a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojásokból habart tojást készítünk. Forró zsírban szalmaburgonyát sütünk. Ezután a nagyon finomra vagdalt hagymát zsírban megfonnyasztjuk, majd a hússal, sóval, borssal, kevés majoránnával, a serpenyőt állandóan rázogatva, erős tűzön megpirítjuk. Ha a hús félig megsült, hozzáadjuk a libamájat, ha az is átsült, ráöntjük a vörösbort, kevés liszttel meghintjük, majd hozzáadjuk a gomb... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzáadjuk a vörösbort, és beforraljuk.
A csirkemájat kockákra vágjuk, és leforrázzuk.
A gombát megmossuk, kockára vágjuk,a megtisztított mandulát éleskéssel metéltre vágjuk.
Serpenyőben vajat olvasztunk, hozzáadjuk a kockára vágott gombát, a csirkemájat és a metéltre vágott mandulát.
Fűszerezzük, és finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
... ízlés szerint.
Elkészítés:
A zellert megtisztítom, lehámozom, és az almareszelő durva fokán csíkokra reszelem. A hagymát finomra metélem.
ELKÉSZÍTÉSE: a margarint serpenyőben felforrósítom, ráteszem a vöröshagymát. Kevergetve megfonnyasztom, ezután a tûzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ráöntök egy kevés füstölthús-levet és 5 percig ... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagymával ízesítjük, majd baconba tekerjük. A göngyölt libamájdarabokat megtűzhetjük hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne essenek szét. Apróra vágjuk a vöröshagymát, serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, rátesszük a libamájat, és pirosra sütjük.
Ezután tűzálló edényben, előmelegített sütőben 200 fokon sütjük mé... |
|
|
|
|
|
|
|
... pótoljuk a vizet. A körethez a brokkolirózsákat megfőzzük, leszûrjük, majd a vaj felén sóval, borssal, szerecsendióval átforgatjuk Az almát megtisztítjuk, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... ecettel, mustárral, sóval, őrölt borssal, kevés apróra vágott petrezselyemmel és egy teáskanál napraforgóolajjal elkeverjük, majd a köményes babhoz adjuk.
160 kcal
Serpenyős brokkoli
10 dkg marhahúst vékony csíkokra vágunk. 30 dkg brokkolit a rózsáira szedünk, egy csokor snidlinget finomra metélünk. Serpenyőben két evőkanál kuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
só
Elkészítés:
A megtisztított és megmosott zellert vágd fel szeletekre. Egy edényben kb. egy liter vizet tegyél fel forrni, egy kis sóval és egy fej megtisztított egész vöröshagymával.
Egy serpenyőben olvassz fel egy kis vajat (vagy margarint), tedd rá a zellert, pár percig kevergetve pirítsd meg kicsit, majd öntsd bele a fo... |
|
|
|
|
|
|
|
... megmarad.) A blansírozás után kinyomkodjuk és durvára aprítjuk. A sajtokat lereszeljük.
Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra (gáznál 5. fokozat). Olvasszuk meg a vajat nagy serpenyőben, és mérsékelt lángon fonnyasszuk meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a gombát, és kevergetve pirítsuk 2-3 percig. Keverjük hozzá a parajt, a fokhagymát, összezúzva és kevés ... |
|
|
|
|
|
|
|
... felvert tojásokat keverjük össze a tejföllel és a liszttel. Sózzuk, borsozzuk; szórjunk bele apróra vágott (lehetőleg friss) zöldfűszereket: oreganót, petrezselymet. Egy nagyobb serpenyőben olajon süssünk belőle egy vagy több omlettet.
A még meleg omletteket szórjuk meg a reszelt sajttal, helyezzük rá a vékonyra szeletelt sonkát, és tekerjük össze. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Hagyjuk benne pácolódni 15 percig. Keverjük össze a tojást a kukorica és a búzaliszttel. Amint egységes masszát kapunk, forgassuk bele a húskockákat. Hevítsünk olajat egy közepes méretû serpenyőben, süssük ki kis adagokban a bundás húskockákat. Ropogós, aranysárga falatokat kapunk. Csöpögtessük le. Tálaljuk forrón, szecsuáni fûszeres szezámmártás kíséretében.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... vágjuk, és 1 evőkanál olajon tovább pároljuk. Hozzáadunk a tejben áztatott, kifacsart zsemlét, a tojásokat, a zsemlemorzsát, sót, borsot.
Tükörtojás -sütőben (lehet rendes serpenyő is) mindkét oldalát megsütjük.
Füstölt sonkás rizsfelfújt párolt savanyú káposztával
Kategória: Tésztafélék
Hozzávalók: 20dkg paradicsom, 10dkg rizs, 15 ... |
|
|
|
|
|