|
|
|
Fogyókúra
HÉTFô
Reggeli: alma
Ebéd: tejfölös paprikás csirke illatának beszippantása. Az asztalon hagyott morzsák, savanyúsággal.
Vacsora: két deci aludttej savója, néhány cukrászsütemény receptjének lemásolása.
KEDD
Reggeli: sárgarépa saját zsírjában, rágógumi.
Ebéd: hatalmas tál töltöttkáposzta, hozzávaló fr... |
|
|
|
|
|
|
|
Fogyókura
HÉTFô
Reggeli: alma
Ebéd: tejfölös paprikás csirke illatának beszippantása. Az asztalon hagyott morzsák, savanyúsággal.
Vacsora: két deci aludttej savója, néhány cukrászsütemény receptjének lemásolása.
KEDD
Reggeli: sárgarépa saját zsírjában, rágógumi.
Ebéd: hatalmas tál töltöttkáposzta, hozzávaló friss kenyér megtekin... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... Fogyókúra
HÉTFô
Reggeli: alma
Ebéd: tejfölös paprikás csirke illatának beszippantása. Az asztalon hagyott morzsák, savanyúsággal.
Vacsora: két deci aludttej savója, néhány cukrászsütemény receptjének lemásolása.
KEDD
Reggeli: sárgarépa saját zsírjában, rágógumi.
Ebéd: hatalmas tál töltöttkáposzta, hozzávaló friss kenyér megtekin... |
|
|
|
|
|
|
|
Olcsó, egész évben kapható, gazdag tápértékű és változatos formában elkészíthető - ennyi jó tulajdonsága ellenére méltánytalanul hanyagoljuk egyik legértékesebb zöldségfélénket, a fejes káposztát.
Ismerjük meg!
A fejes káposzta az egyik legrégebben ismert és termesztett zöldségféle, kutatások szerint már az i. e. II. évezredben ismerték és termesztették a F... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Fedezzük fel újra a szódabikarbónát!
A mindennapi életben az étkezési szódabikarbónát élelmiszerüzletekben árusítják, de a sütőporok és fogkrémek alkotórészeiként is találkozunk vele. Bizonyára kevesen tudják, hogy e régóta használatos szernek hányféle felhasználási lehetősége van a mai, modern háztartásokban is.
Kémiai neve nátrium-hidrogén-karbonát... |
|
|
|
|
|
|
|
Norbi bevezette az U1-es Kód, Ultra Update 1 Kód, a legerősebb, fogyasztó Kód - fogalmát.
Egy kis felsorolás az U1-es Kódú ételekből és alapanyagokból!
Norbi párizsi
Activia kaukázusi kefir
Activia natur joghurt
Adriai csirke rablóhús
Alma jonatán
Alma starking
Alma gála
Alma golden
Alma, zöld
Almapaprika
Almás füstö... |
|
|
|
|
|
|
|
Olcsó, egész évben kapható, gazdag tápértékű és változatos formában elkészíthető - ez az egyik legértékesebb zöldségfélénk, a fejes káposzta.
A fejes káposzta az egyik legrégebben ismert és termesztett zöldségféle, kutatások szerint már az i. e. II. évezredben ismerték és termesztették a Földközi-tenger partvidékén. Ma a legelterjedtebb zöldségfélék közé tartozik.|... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 1 kg uborka, 5 dkg só, tartósítószer
Az uborkákat alaposan megmossuk és meghámozzuk. Legyaluljuk, fele mennyiségű sóval besózzuk, elkeverjük és rövid ideig állni hagyjuk, majd gyengén kinyomjuk. Az üvegek aljára sót szórunk, erre ujjnyi vastagon uborkát, ismét sót, majd uborkát teszünk. Tetejére sót és tartósítószert szórunk.
Használat előt... |
|
|
|
|
|
|
|
A tartósítás története dióhéjban
Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj... |
|
|
|
|
|
|
|
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a... |
|
|
|
|
|
|
|
Aprópecsenyék, raguk, tokányok
Aprópecsenye körösi módra
50 perc
Nehézség: 2
50 dkg lapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl paradicsomlé (ketchup vagy 2 evőkanál paradicsompüré és 1,5 dl víz), 1 dl tejszín, kicsi zellergumó (vagy 1 evőkanál szárított zellerlevél), kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, letö... |
|
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
|
|
|
|
|
|
|
Receptek
Aliz túrós-tésztája
A nagykockatésztát a szokott módon kifőzzük, leöblítjük. Melegen elkeverjük vajjal. Tűzálló tál aljára egy sor tésztát rakunk, erre egy sor, túrót majd egy réteg tejfölt, ezt megszórjuk reszelt sajttal. A rétegezést addig folytatjuk, míg az edény megtelik. Tetejére sajt kerüljön. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
Anikó körözött -... |
|
|
|
|
|
|
|
Receptek
Oz = ou = 28,34 gramm
Csésze (CUP) = 2-2,5 dl
Afaranege (Angol-francia)
3 tojás fehérjét 1/4 csésze cukorral keményre verjük. 4 nagy gombócot készítünk és forró vízben (170C) lassan megfőzzük. Cukorból, vízből karamellt főzünk. 6 fél őszibarackot összeturmixolunk kis cukorral, vaníliával, 1 csésze joghurttal, kevés Quantroval.
A barackos massza tet... |
|
|
|
|
|
|
|
KOLBÁSZ KUKORICAKÁSÁVAL RAKVA
Hozzávalók (4 személyre)
½ kg kukorica kása, húsleves kocka, Vegeta, 40 dkg kolbász (házi, vagy lecsókolbász) ½ l fokhagyma szósz, sajt
Elkészítés: A kukoricakását húsleves kockával, Vegetával puhára főzzük. A kolbászt karikára vágva puhára pároljuk. Csinálunk ½ l fokhagyma szószt szokás szerint. Ki... |
|
|
|
|
|
|
|
Szőke Ciklon-B és Kunczián
2009. március 2. 10:07:31
A ciánról lesz itt szó. A megfelelően iskolázott nép se tud róla sokat. Sőt, mondhatnám, semmit. Egy doktorátussal rendelkező vegyészt a Tisza szennyezésekor megkérdeztem, hogy mit tud a folyóba került cianidokról? Hát semmi lényegest. Azt sem, hogy azok mennyire mérgezők.
Na, akkor fogjunk ... |
|
|
|
|
|
|
|
Savanyú, a káposzta
Volt már veled olyan, hogy a hűtőben (neadjisten a kamrában lévő nagy káposztásbödönben) várakozó káposztára jártál, fejed hátrahajtva engedted nyitott szádba a világos káposztacsíkokat, hogy aztán szemedet a savanyúságtól összehúzva rágcsáld a mennyei m... |
|
|
|
|
|
|
|
Mititei
Hozzávalók:
3/4 kg dagadó
1/2 - 3/4 kg marhanyak
ha van, kevés faggyú vagy kövér birkahús
1 evőkanál koriandermag összetörve
1 teáskanál őrölt köménymag
néhány cikk fokhagyma összetörve
só, bors
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 dl víz
1/2 dl olaj
A húst 2-3-szor ledaráljuk. Alaposan összekeverjük a hozzáva... |
|
|
|
|
|
|
|
... BUNDI KENYÉR MÁSKÉPP
Hozzávalók:
40 dkg szeletelt kenyér-
5 dkg reszelt sajt-
2 tojás-
1 dl tej-
1 tk.ételízesítő-
1 g.fhagyma-
Elkészítés:
A tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a zúzott fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót és az ételízesítőt. Minden darab kenye... |
|
|
|
|
|
|
|
Levesízesítő
Elkészítése: Egyenlő mennyiségű sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és karalábét jól megmosva, megtisztítva apró kockákra vágunk, és nagyon kevés vízben vagy gőzben egészen puhára párolunk, majd átdarálunk. Minden kg zöldségpéphez 10 dkg sót keverünk, néhány percig még forraljuk, majd kisebb üvegekbe töltjük, szorosan lekötjük, és 20-25 percig gőzöljük. ... |
|
|
|
|
|