|
|
|
... szendvics
Hozzávalók: vaj, zöldpaprika, sajt-, esetleg körözött.
A vajas kenyérszeletre kisebb darabokra szeletelt sajtot teszünk, vajjal és zöldpaprikával, esetleg körözöt-tel díszítjük. A sajtszeleteket felvágott- vagy sonkaszeletekkel felváltva is rakhatjuk.
Ezenkívül még, igen sok szendvicset készíthetünk a sajtos szendvicsből, ilyenkor a díszítéseket másk... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát.
Belekeverem a sűrített paradicsomot, megborsozom, oregánózom, sózom ízlés szerint.
Kenyérszeletekre rákenem a mártást, tete... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... hagymát.
4 Forró vízzel hígított gombamártással felöntjük, és az egészet egy folpackkal kibélelt tálba öntjük.
5 A krumplipürével egyenletesen befedjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... fektetjük, és a szélét kihajtjuk. A kolbászt egyenletesen a tésztára simítjuk. A felkarikázott, előfőzött pórét, a ropogósra sütött szalonnát, a felkockázott paradicsomokat, a sonka- és sajtszeleteket rétegezve a formába halmozzuk. A tojásokkal, a reszelt sajttal összekevert és a sóval, borssal, szerecsendióval ízesített tejszínt (1 ek.-nyit félreteszünk) az egyes rétegekre öntjük... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... csirkemellet keresztben ráterítjük. Sóval, borssal, oreganóval és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Rátesszük a szeletekre vágott fokhagymát és a juhsajtot, erre ráborítjuk a sajtszeleteket, majd az egészet feltekerjük.
Egy tűzálló tálra burgonyapürét teszünk, majd a feltekert húsból szeleteket vágunk és a püré mellé tesszük. Olívaolajjal megöntözzük, 220 fokos ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük. Beleteszünk egy réteg zöldséget, beborítjuk sajtszeletekkel, s így rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A tetejére ismét sajtszeleteket teszünk, vékonyan megkenjük tejföllel és előmelegített sütőben a sajt olvadásáig sütjük.
Hozzávalók
20 dkg szeletelt Pannónia sajt
10 dkg vöröshagyma
3 gerezd fo... |
|
|
|
|
|
|
|
... Végül hozzáadjuk a tojást és egy kevés zsemlemorzsát.
A félretett gombafejeket egy kivajazott tűzálló edénybe sorba rakjuk és megtöltjük a fűszeres gombapéppel. Tetejükre sajtszeleteket teszünk és olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Párolt rizzsel, vagy burgonyapürével kínáljuk
Hozzávalók
60 dkg gomba... |
|
|
|
|
|
|
|
... kirántott ételnél célszerű alkalmazni, mert a nem eléggé forró olajban leázik a sajt illetve a zöldség bundája. Arra is ügyeljünk, hogy a serpenyőbe öntött olaj nem lepheti el teljesen a sajtszeleteket vagy a vékonyra vágott zöldséget, mivel ebben az esetben is leázik a bundájuk. Túl kevés se legyen az olaj alattuk, mert akkor meg leégnek. Teljes lángon, gyorsan süssük, hogy a meg... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1 kg burgonya
5 tojás megfőzve
tartármártás
Elkészítés: A sonkaszeleteket kockára, a sajtszeleteket 3 felé vágjuk. A csirkecombokat alaposan megmossuk, tepsibe fektetjük, a bőre alá betöltjük a sajtot, sonkát. Ráhajtjuk a bőrt, megkenjük 1-1 kávéskanálnyi Piros Arannyal. A hagymát, fokhagy... |
|
|
|
|
|
|
|
... krémet kend kenyérre, szórd meg bőven vékony füstöltszalonna-szeletkékkel és grillsütőben süsd meg.
SZALONNÁVAL SZÓRT MELEGSZENDVICS A kenyérszeletekre teríts vékony sajtszeleteket (nem baj, ha nem fedik mindenhol a kenyeret), s szórj a tetejére kicsi kockákra vágott füstöltszsalonnát. (Esetleg egy pici sóval is meghintheted.) Addig süsd grillsütőben, amíg a szalonnako... |
|
|
|
|
|
|
|
... megszabadítjuk héjuktól és hosszában bevágva egy kivajazott tálba
helyezzük, vágással lefelé. A sütőbe tesszük és 4 percig 500 W-on sütjük.
Kivesszük a virsliket, belehelyezzük a sajtszeleteket és körültekerjük
angolszalonnával, majd két végén fából készült fogvájóval összetűzzük. A
virsliket vágással felfelé visszatesszük a mikróba és további 4 percig 500 W-on... |
|
|
|
|
|
|
|
... vághatod, ha nem jut eszedbe jobb mértani alakzat. A kiterített húsira oszd el szép egyenletesen az alkotórészeket: májat, sonkát, gombát, kolbászt, uborkát, terítsd a közepére a sajtszeleteket és az egészet tekerd fel. Jó szorosan csomagold be a fóliával, s óvatosan tedd be a sütőbe sülni.
Viszonylag hamar megsül (közepes hőfokon kb. egy óra), és a fólia benntartja az ízeke... |
|
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
|
|
|
|
|
|
|
... törött fekete bors
* currypor és piros fűszerpaprika
* késhegynyi szerecsendió-reszelék
* ízlés szerint só
Elkészítés
Előkészítése: a sajtszeleteket vékony csíkokra vágom, és a felét egy lapos tűzálló tálra terítem. A tojásokat egyenként felütve úgy rakom a sajt tetejére, hogy a sárgája egynek se menjen szét. Megsózom, és mindegyikr... |
|
|
|
|
|
|
|
... sajtot.
Tekerjük fel és tegyük oket egy hoálló tálba hajtással lefelé.
A tasak tar... |
|
|
|
|
|
|
|
... (ferdén szeletelve), 2 dkg margarin, 8 vékony sajtszelet (emmentáli, trappista, stb.), 2 koktélparadicsom, 4 pritaminpaprika csík, 1 kemény tojás, 2 ek tojáskrém, zsázsa.
A sajtszeleteket feltekerem és enyhén lenyomom. A paradicsomokat kettévágom, a tojást felszelem. A bagettkenyereket megkenem margarinnal, majd ráfektetem a sajthengereket. A szendvicseket paradicsommal, tojá... |
|
|
|
|
|
|
|
... ujjainkkal jó erősen össze is dörzsöljük, majd rászórjuk a burgonyára. (esetleg 3-4 baconszelettel be is takarhatjuk). A virsliket hosszában kettévágjuk, a résbe hosszúra vágott sajtszeleteket helyezünk. Vékony szalonnacsíkokkal körbetekerjük, és sorba rakjuk a hagymás burgonya tetején. Lassú tűzön sütjük, amíg a szalonna megüvegesedik, ill. a sajt megolvad. Előnye: előre elkészít... |
|
|
|
|
|
|
|
... zellerkarikákkal
Hozzávalók:
25 dkg zeller
5 dkg light trappista sajt
2 evőkanál olívaolaj
friss bazsalikom
... |
|
|
|
|
|
|
|
... tálra egymás mellé tesszük. Közben a füstölt sonkát ledaráljuk,... |
|
|
|
|
|