|
|
|
Papírsárkányos gyerekszendvics
8 szelethez:
8 szelet bagett, 4 dkg vaj (vagy sajtkrém), 15 dkg trappista (1 körcikk)
A díszítéshez:
4 levél saláta, 1 szál újhagyma, 4 karika sárgarépa , 4 szem olajbogyó
A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk.
Az újhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
A sárgarépából lev... |
|
|
|
|
|
|
|
... folyamán több ilyen tányér kenyérhéjat mentettem meg. Ugyanis szerintem a kenyérhéj ízletesebb, minta bél. Aki szokott például vacsorakatonákat készíteni, az jól tudja ezt. Kenyérhéj, rá sajtkrém, aztán egy kis szalámi, császár, téli vagy erdélyi, és a végén egy könnycsepp, nagy dolgok ezek. Sokan azt mondják, hogy a kenyérhéj nem tiszta. Összefogdossa a pék, a pékné meg a pékné s... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
300 g eidami sajt, 150 g sonka, 2 db főtt tojás, 1 db tejszínes sajtkrém, 3 szál újhagyma, piros-sárga-zöld kaliforniai paprika - összesen 1db, 1/2 csokor petrezselyem, 1 kk. mustár só, bors ízlés szerint.
Elkészítése:
A tojásokat lereszeljük, a hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk és a sajtkrémmel, mustárral együtt kikeverjük ... |
|
|
|
|
|
|
|
... reszelt füstölt sajtot. A sonkát apróra, az ementálit dobókocka nagyságúra vágjuk.
A kivajazott formát kibéleljük a tésztalapok harmadával és meglocsoljuk a tejszin felével, erre jön a sajtkrém majd a sonka meg az ementáli fele. Folytatjuk a rétegezést a hozzávalók arányos részével, a tetejére fél centi vastagra szeletelt paradicsomkarikák és vajdarabkák kerülnek. Fóliával le... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg cukkini, 1-1 cső piros és sárga húsú paprika, 30 dkg penne tészta, só, 3 ek. olívaolaj, 2 dl leves (tyúkhúsleveskockából), 20 dkg zöldfűszeres sajtkrém, bors, 1,5 csokor bazsalikom.
1. Megtisztítjuk és finomra aprítjuk a hagymát és a fokhagymát. A sárgarépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A cukkinit megmossuk, és szeletekre vá... |
|
|
|
|
|
|
|
... hogy sok hasznos anyag is eltávozik belőle. Tudja, mi a
történet csattanója? A kakaós tejtáblába még csak kakaóvaj sem kell!
Konklúziónk: értékes anyagok száma: 0!
21. SAJTKRÉM
Mi van benne: selejt sajt, ömlesztősók (foszfátok), tejzsír, ízesítőanyag.
Ami miatt ne fogyassza: az esztétikailag hibás sajtból készülő sajtkrémeknek,
kockasajtoknak re... |
|
|
|
|
|
|
|
... sok hasznos anyag is eltávozik belőle. Tudja, mi a
történet csattanója? A kakaós tejtáblába még csak kakaóvaj sem kell!
Konklúziónk: értékes anyagok száma: 0!
21. SAJTKRÉM
Mi van benne: selejt sajt, ömlesztősók (foszfátok), tejzsír, ízesítőanyag.
Ami miatt ne fogyassza: az esztétikailag hibás sajtból készülő sajtkrémeknek,
kockasajtoknak r... |
|
|
|
|
|
|
|
... csattanója? A kakaós tejtáblába még csak kakaóvaj sem kell! Konklúziónk: értékes anyagok száma: 0!
Mit egyen helyette: nézze meg a címkét, és vegyen helyette igazi csokoládét.
21. SAJTKRÉM
Mi van benne: selejt sajt, ömlesztősók (foszfátok), tejzsír, ízesítőanyag.
Ami miatt ne fogyassza: az esztétikailag hibás sajtból készülő sajtkrémeknek, kockasajtoknak ... |
|
|
|
|
|
|
|
... csésze liszt, 3 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál só, 3/4 csésze cukor, 1 tojás, 3 ek vaj vagy margarin, 1 csésze tej. Eper, cukor ízlés szerint, tejszínhab, vaníliás jégkrém vagy édesített sajtkrém.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, belemorzsoljuk a vajat, és a tejet is hozzáöntj... |
|
|
|
|
|
|
|
... nap
Reggeli: Kefires reteksaláta, hagymás kenyér
Hozzávalók (1 főre számított mennyiség):
0, 5 dl kefir
2 db durvára reszelt hónapos retek
1 evőkanál sovány sajtkrém
2 szelet hagymás kenyér
Elkészítés:
0, 5 dl kefirbe keverünk 2 db durvára reszelt hónapos retket és 1 evőkanál sovány sajt krémet, majd a hagymás kenyérre kenve... |
|
|
|
|
|
|
|
... forró vízben feloldjuk.
A krémsajtot és a kecskesajtot összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint. A paprika, a kakukkfű és a tökmag egy részét félretesszük díszítésnek, a többit a sajtkrémbe keverjük, és sóval, borssal ízesítjük.
A mozzarellát lecsepegtetjük és vékony szeletekre vágjuk. Folpack fóliával kibélelünk egy négyszögletes formát. A forma alját kirakjuk a mozza... |
|
|
|
|
|
|
|
Tormás sonkatekercs
Hozzávalók:
20 dkg gépsonka,
majonézes torma,
tubusos ömlesztett sajtkrém.
Elkészítés: A majonézes tormából ízlés szerinti mennyiséget teszünk a sajtkrémhez, majd jól elkeverjük. A sonkaszeleteket egyenként megtöltjük vele, és feltekerjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
...4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál finomliszt
8 dl víz
2 húsleveskocka
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszín
fél-fél mokkáskanál reszelt szerecsendió
őrölt bors
4 tojássárgája
4 vékony szelet kenyér
Elkészítés: A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többszö... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál fokhagymás chiliszósz
pár csepp Tabasco
8 dkg akácméz
2 nagy evőkanál vörösborecet
só
bors
A salátaöntethez:
20 dkg rokfortos sajtkrém
2 dl főzőtejszín
1 tojás + 1 tojássárgája
2 evőkanál vörösborecet
1,3 dl olaj
só
bors
Valamint:
2 szelet pirítós
2 fej sa... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg meghámozott sütőtök, 35 dkg kemény sajt, 10 dkg sajtkrém, kb. 2 dl tejföl vagy kefi r, 3 tojás, Graham-liszt, zsemlemorzsa, olaj.
A sütőtököt egyforma, kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk, magjait eltávolítjuk. Enyhén sós, forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. A kemény sajtot lereszeljük, elkeverjük annyi tejföllel, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... személyre)
Hozzávalók:
6 egész főtt tojás
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg natúr sajtkrém
1 evőkanál csemege mustár
só
őrölt fehér bors
porcukor
pár csepp citrom leve
A főtt egész tojásokat villával áttörjük, majd a habosra kikevert ... |
|
|
|
|
|
|
|
Habkönnyű májkrém (5 személyre)
Hozzávalók:
50 dkg kenőmájas
15 dkg natúr sajtkrém
1 evőkanál mustár
majoránna
őrölt fekete bors
(Tipp: Ha majoránnás kenőmájast veszünk, akkor nem kell külön majoránnával fűszereznünk a krémet)
A kenőmájast a sajtkrémmel együtt (robotgéppel) jó habosra keverjük, majd mustár... |
|
|
|
|
|
|
|
Burgonyalángos Karaván sajtkrémmel
Hozzávalók:
1.5 kg burgonya,
50 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
3 dl tej,
3 dkg cukor,
15 dkg Karaván sajtkrém,
3 dl olaj,
só
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, még melegen áttörjük. Az átszitált... |
|
|
|
|
|
|
|
... lenmagpehely
tengeri só... |
|
|
|
|
|
|
|
... tesszük.
Friss gyümölcssalátát kínáljunk mellé.
Hozzávalók
30 dkg sós keksz
10 dkg cukor
10 dkg vaj
A töltelékhez:
1 rúd vaníl... |
|
|
|
|
|