|
|
|
... rizlinget kortyolgatják.
Természetesen a sajt és a bor "összeházasításában" is érvényes a mondás: ahány ház, annyi szokás!
Az sem mindengy, hogy a bort isszuk a sajthoz vagy a sajtfalatokat eszegetjük a borhoz.
Persze, ha elfogadjuk a mondást, hogy a sajt az "ivósok süteménye".
... |
|
|
|
|
|
|
|
... egyszer valamit felraktunk a tálra, annak további mozgatása, kézzel való többszöri érintése sem esztétikai, sem higiéniai szempontból nem kívánatos.
Ha vegyes sajttálat vagy sajtfalatokat készítünk, akkor érdemes fatálat, esetleg kisebb fakorongot beszerezni, mert a sajtok rendkívül szépen mutatnak rajta. Ilyen esetben bőven használjunk friss salátaleveleket, vagy ha mó... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... vágjuk. A lisztet a mustárporral összeforgatjuk. Egy kis tálban a tojást a tejjel elhabarjuk. Egy harmadik tálkában a morzsát keverjük össze a pirospaprikával és a borssal.
A sajtfalatokat először a lisztbe, majd a tojásba, azután a fűszeres morzsába forgatjuk, de hogy a sajt biztosan ne folyjon ki belőle sütés közben, a tojásban és a morzsában még egyszer megforgatjuk.... |
|
|
|
|
|