Regisztráció  Belépés
Réteslap készen
...
Hozzávalók:

Készen vett, mélyhűtött réteslap.

Elkészítés:

A készen vett, mélyhűtött réteslapnál is megmaradt annyi a régi technológiából, hogy egy tiszta konyharuhát vízbe mártunk, majd jó erősen kicsavarjuk, s még ki is rázzuk belőle a vizet. Az asztalra terítjük, erre helyezzük a réteslapot, amit egyenletesen meglocsolunk olvasztott zsírr...
Baklava
Hozzavalok

1/2 kilo mandulabel
1/2 kilo diobel
2 EK fahejpor
1 csesze cukor
1/2 kilo zsiros margarin
1 1/2 kilo reteslapok

sziruphoz:

1 1/2 kilo cukor
1 citrom
3 pohar viz

1. Leforrazuk a mandulabelet es lehuzzuk a hejat.
2. Ledaraljuk a mandulabelet es a
diobelet majd egy talban osszekeverjuk...
Császárrétes
...

Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 20 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 3 dl tejföl, 10 dkg búzadara, 8 tojás, 4 dkg zsemlemorzsa, 6 dkg mandula, 1,5 dl tej.
A vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát, és végül a habbá vert tojásfehérjét. Az előkészített réteslapot vastagon meghintjük zsemlemorzsával, megtöltjük, feltekerjük...
Epertulipán
HOZZÁVALÓK:

40 dkg eper
3 evőkanál narancslikőr
2 evőkanál akácméz
2 evőkanál édes fehérbor
4 dkg vaj
fél kávéskanál őrölt fahéj
8 réteslap
cukor
5 dkg fehér csokoládé
a forma kikenéséhez, vaj

A díszítéshez:
mézfűlevél



ELKÉSZÍTÉS

1.
A megtisztított epreket szeletekre v...
Magyaros húsos rétes
Hozzávalók:

1 csomag réteslap, 40 dkg sült hús, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg vaj, 10 dkg zöldpaprika, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 2 db tojás sárga, fűszerpaprika, törött bors, só.

Elkészítése:

A borjú-, vagy sertéssültet ledaráljuk. A finomra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a ledarált húst, az apró kis kockákra öszsz...
Sült Carte d'Or jégkrém
HOZZÁVALÓK:

1 csomag réteslap
3 dkg vaj
2 dl Carte d' Or Ír Krémlikőr Jégkrém



ELKÉSZÍTÉS

A jégkrémet réteslapba csomagoljuk, mintha töltöttkáposzta-töltelék lenne (azaz az oldalán jól behajtva batyut formálunk). Vajjal megkenjük. Szűrőkanállal addig tartjuk a forró olajba, amíg aranybarnára nem sül. Ez kb 1-2 perc. Lecsepeg...
Baklava
Hozzávalók:

1/2 kg mandulabél, 1/2 kg dióbél, 2 evőkanálnyi fahéjpor, 1 csésze cukor, 1/2 kg zsíros margarin vagy vaj, 1 1/2 kg réteslap, a vékonyabb fajtából. A sziruphoz: 1 1/2 kg cukor, 1 citrom, 3 pohár víz.

Elkészítése:

Leforrázzuk a mandulabelet és lehúzzuk a héját. Ha sikerült fehér, héj nélküli belet kapnunk, ez nem szükséges. Ledaráljuk a m...
Gibanica II
Gibanica II.


50 dkg kész réteslap, 50 dkg túró, 2 dl joghurt

2 dl tejföl, 1 dl olaj, 4 egész tojás

1 dl ásványvíz, 1 evőkanál só



A túrót kikeverjül a tejföllel, joghurttal, tojásokkal, ásványvízzel, sóval és az olajjal.
A tepsi alját kiolajozzuk, 2 réteslappal kibéleljük.
Kevés túrós masszát kenünk rá, maj...
Ropogós zöldségtekercsek
... sütött zöldséges finomság egy kis színt visz az étkezésedbe.




Hozzávalók:

1 csomag réteslap
15 dkg mini kukorica
15 dkg mini répa
15 dkg mini cukkini
3 evőkanál olívaolaj
friss gyömbér
friss koriander
1 db chilipaprika
1 db grapefruit...
gibanica
Gibanica II.

50 dkg kész réteslap, 50 dkg túró, 2 dl joghurt
2 dl tejföl, 1 dl olaj, 4 egész tojás
1 dl ásványvíz, 1 evőkanál só

A túrót kikeverjül a tejföllel, joghurttal, tojásokkal, ásványvízzel, sóval és az olajjal.
A tepsi alját kiolajozzuk, 2 réteslappal kibéleljük.
Kevés túrós masszát kenünk rá, majd újra 2 réteslapot teszünk.
E...
Sajtos táskák
Hozzávalók:

20 dkg juhtúró, 10 dkg ricotta sajt, 5 dkg reszelt mozzarella vagy eidami sajt, 1 db simára kevert sajt, őrölt fehérbors, 2 csomag réteslap, 2 ek. olíva olaj, 5 dkg olvasztott vaj.

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra bemelegítjük. A juhtúrót egy tálban simára keverjük, majd a ricottát és a reszelt sajtot meg a tojást hozzáadva összedolgozzuk....
Rebarbarás rétes
Hozzávalók:

1 csomag friss réteslap vagy leveles tészta, 3 közepes alma, 6 szál rebarbara, 4 evőkanál barna cukor, diónyi vaj, fél citrom leve, olvasztott vaj a réteslapok kenéséhez.

Elkészítése:

Vágjuk egy centis kockákra a meghámozott és kimagozott almákat, majd tegyük egy lábasba a vajjal, a citromlével és a cukorral együtt. Kis lángon kezdjük e...
Szamócás rétes
Hozzávalók:

1 csomag friss leveles tészta vagy réteslap, 60 dkg szamóca, 10 dkg darált dió, 15 dkg cukor, fél citrom leve, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 tábla étcsokoládé.

Elkészítése:

Vágjuk le a szamócák csumáit, mossuk meg jól, majd csepegtessük le alaposan. Tegyük egy tálba, ha szükséges, a nagyobb szemeket vágjuk kétfelé. Szórjuk rá a cukrot...
MOZAIK meggyes mákos rétes


MOZAIK meggyes mákos rétes

Hozzávalók:
2 cs. 6-os réteslap, kb 1 kg meggy amit jól megcukrozunk, 30 dkg darált mák, 15 dkg cukor, 1,75 dl tej-víz felesben.
Elkészítés:
a 3 db réteslapot vizes konyharuhára tesszük megolajozzuk, megszórjuk búzadarával, majd a meggy neg...
Réteskosár
Hozzávalók:

1 réteslap, 1 db padlizsán, 1 db pirospaprika, 5-6 szem paradicsom, 3 ek olívaolaj, só, darált bors, szerecsendió, bazsalikom, 2 dl tejszín, 2 db tojás sárgája.

Elkészítése:

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd tegyük hozzá a kis kockákra felvágott paprikát. Lassú lángon, állandóan kevergetve süssük körülbelül 5-6 pe...
Sütik Anna figyelj!!!!!!!!!!!!
... meghintve , melegen tálalom.





Káposztás rétes
Hozzávalók: 1 kg fejeskáposzta, 10 dkg zsír vagy olaj, 3 dkg cukor, só, őrölt bors, réteslapok.

Elkészítése: A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és egy órán át állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A zsírban megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a káposztát, és őrölt feketeborssa...
Gombás rétes
Hozzávalók:

35 dkg gomba, vaj, zöldpetrezselyem, bors, só, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, 1 csomag réteslap, 8 dkg parmezán sajt

Elkészítése:

A gombát felszeleteljük, vajon megpirítjuk. Petrezselyemzölddel, sóval, borssal fűszerezzük. Egy lábasban vajat olvasztunk, hozzákeverjük a lisztet, de nem pirítjuk. Felengedjük a forró te...
Levendulás málnasaláta
Hozzávalók:

1 csomag réteslap, 30 dkg málna, 3 dl joghurt, 2 evőkanál méz, 1 citrom, fél dl bodzaszörp, mentaág, bodza- és levendulavirág.

Elkészítése:

A réteslapokat vágjuk fel 12x12 centiméteres kockákra. Négy kockát tegyünk egymás tetejére, majd ezzel béleljünk ki muffin sütőformákat. Minden muffin formához 4 lapot használjunk. Előmelegített sütő...
Baklava
... csésze cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
1/8 teáskanál darált szegfűszeg
2 evőkanál méz


Vajazzunk ki egy közepes tepsit és rakjunk az aljára 9 réteslapot. Mindegyiket kenjük meg olvasztott vajjal. Keverjük össze a diót, a mandulát a cukorral és a fűszerekkel és a keverék felét öntsük a réteslapokra. Fedjük be 2 réteslappal, ezeket is ke...
Vargabéles
Vargabéles

Hozzávalók:

1 csomag réteslap, 15 dkg cérnametélt, 25 dkg tehéntúró, 10 dkg vaj (vagy margarin), 3 tojás, 10-15 dkg porcukor ízlés szerint, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só.

Elkészítés:

Egy közepes nagyságú tepsit kibélelek a réteslapok felével úgy, hogy a lapokat egyenként ke...
1 2 3 ......25 26 ....38 39 ...49 50 51 
Címkék: Sült Carte, Gibanica II, Sütik Anna, Krémlikőr Jégkrém, készen vett, régi technológiából, tiszta konyharuhát, asztalra terítjük, talban osszekeverjuk, tojások sárgájával, cukorral habosra, habbá vert, előkészített réteslapot, forma kikenéséhez, megtisztított epreket, finomra vágott, vajon üvegesre, ledarált húst, jégkrémet réteslapba, forró olajba, vékonyabb fajtából, túrót kikeverjül, tepsi alját, tálban simára, reszelt sajtot, tojást hozzáadva, réteslapok kenéséhez, centis kockákra, cukorral együtt, szamócák csumáit, nagyobb szemeket, nagy serpenyőben, káposztát legyaluljuk, zsírban megpirítjuk, gombát felszeleteljük, lábasban vajat, réteslapokat vágjuk, közepes tepsit, keverék felét, közepes nagyságú, réteslapok felével, lapokat egyenként, zöldségtekercsek, zöldpetrezselyem, töltöttkáposzta, zsemlemorzsával, összedolgozzuk, levendulavirág, felszeleteljük, technológiából, megtisztított, tojásfehérjét, hozzákeverjük, fűszerpaprika, előmelegített, szűrőkanállal, fejeskáposzta, osszekeverjuk, tojássárgája,
© 2013 TVN.HU Kft.