Regisztráció  Belépés
Wass Albert üzenete a hazátlan
Wass Albert üzenete a hazátlanoknak
2008. Február 17. 01:16

Látogatás a Nemzeti Emlékparkban - Fotók a Képgalériában

Abcúg.hu

Szeles, borongós délután érkeztem a Tolcsvay klubbot keresve a Kassai téri Szentlélek templomhoz közeli Nemzeti Emlékparkhoz. A kerítés mellet egy ember gereblyézte az elszáradt füvet, lombot, gondoltam, ő lehet a kertés...
Paprikás pulykaragu
... további öt ...
Kemencében sült
Kemencében sült (konfitált) libamell, oportós szilvamártás, libazsíron pirított puliszkával

Hozzávalók 4 fő részére
1 kg libamell fél kg libazsír 10 g nagyszemű tengeri só mozsárban durvára tört bors 3 db közepes babérlevél 1 tk morzsolt kakukkfű fél tk apróra vágott, friss rozmaring 4 gerezd fokhagyma, zúzott, csak összelapítjuk

A konfitálás annyi...
Fõételek
... aljába teríts el egy réteg puliszkát, arra szórj sült szalonnakockákat, majd (jól kinyomkodott) savanyú káposztát, ekkor megint jöhet egy réteg puliszka, azt kend meg juhtúróval, majd puliszkával folytatva kezdheted elölről a rétegezést. Zárásnak puliszkát használj. Tedd előmelegített sütőbe, s jól süsd át.

Ropogós pataki szajbling rákfarokkal

Hozzávalók (4 ...
Sertéshúsos ételek
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a...
Gombapaprikás puliszkával
GOMBAPAPRIKÁS PULISZKÁVAL

Hozzávalók:

50-60 dkg gomba (vargánya, rókagomba, csiperke, amilyenhez sikerül hozzájutni)
1 nagy fej hagyma
1 evőkanál zsír
Só, pirospaprika
Liszt
Tejföl.

Elkészítés:
A gombát folyó vízben megmossuk (nem áztatjuk!).
Ha csiperke, vagy vargánya gombából készítjük, akkor a gombát vékony s...
debreceni "felső ezer"
... megfejtésre várt az Ökör vetrece pilicsával (tejfeles szlonnás marharagu, paprikás krumplis tésztával) vagy a Disznó gernye kemencében sűlve, maligával és vajas fiszjával (bőrös...
Csango rostelyos puliszkaval
Csángó rostélyos puliszkával recept
Kategória:
Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet rostélyos,
1 kis fej vöröshagyma,
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem,
l nagyobb szem érett paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma,
1 kis gumó zeller,
2 evőkanál liszt,
3 evőkanál sertészsír,
10 dkg. füstölt szalonna,
1 kiskanál ...
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
Harcsa receptek
... Halászlé kockát és felforraljuk. Hozzáadjuk a leszűrt konzerveket, a paprikát, a paradicsomot és készre főzzük. Petrezselymes burgonyával körítjük.

Mustáros harcsa juhtúrós puliszkával
Hozzávalók 4 személyre:

4 afrikai harcsafilé (kb. 1 kg)
2 evőkanál mustár
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál étolaj
4 gerezd fokhagyma
só ...
Rakott puliszka
... vastagon megkenek margarinnal. 2 ujjnyi
puliszkát öntök a tepsi aljára, a puliszkára tetszés szerinti
mennyiségű sütni való, szeletelt kolbászt rakok. Ezt befedem 3 ujjnyi puliszkával, majd legalább 1 ujjnyi tejföllel. Utána megsózom, megszórom reszelt sajttal, és a maradék puliszkát ráteszem. Egy leveseskanállal 4 mélyedést készítek a puliszkában, és mindegyik mélyedésb...
Ciorba de peste pescatoreasca
... és apróra vágott leostyánnal fűszerezzük.Nyáron tehetünk bele egy -két paradicsomot.Ha nincs elegendő kövér halunk, tölthetünk a levesbe kevés olajat.

M...
Fokhagymás csirke
... beleszórju...
Erdélyi tokány
... körös-körül megpirítjuk. Sóval...
Böndő / Előételek /
... gyomrot, bevarr...
Hagymatokány
... vágott hagymá...
Lecsós csirketokány juhtúrós..
Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé
10 dkg füstölt szalonna
1 nagyobb vöröshagyma
30-30 dkg paprika és paradicsom (vagy üveges lecsó)

pirospaprika

A puliszkához:

30 dkg kukoricadara
15 dkg juhtúró
2 dl tejföl

Elkészítés:

A szal...
Ormánsági töltött felsál
... vágott füstölt szalonnát üvegesre sütjük, belepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, apróra vágott gombát és az apróra vágott zöldpaprikát. Fűszerezzük, majd összekeverjük a megfőtt puliszkával.
A kivert és gyengén megsózott hátszínszeletre tesszük, egyenletesen eligazítjuk, majd összetekerjük. Az így kapott hústekercset alufóliába göngyöljük úgy, hogy a végei is zártak legy...
Juhtúrós rakott puliszka.
... egyharmadát (ne hagyjuk kihűlni, mert akkor alakíthatatlanná válik), erre tesszük a juhtúrós massza felét, majd a h...
Juhtúrós rakott puliszka
... kihûlni, mert akkor alakíthatatlanná válik), erre tesszük a
juhtúrós massza felét, majd a hagyma felét. Újra puliszka kö...
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Wass Albert, Magyar Recepttár, Nemzeti Emlékparkban, Nemzeti Emlékparkhoz, SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK, GOMBAPAPRIKÁS PULISZKÁVAL, Barangolás Nagy-Magyarországon, kerítés mellet, ember gereblyézte, elszáradt füvet, konfitálás annyi, réteg puliszkát, réteg puliszka, erősen sózott, túlontúl sötét, gombát folyó, gombát vékony, leszűrt konzerveket, tepsi aljára, puliszkára tetszés, maradék puliszkát, levesbe kevés, apróra vágott, megfőtt puliszkával, juhtúrós massza, hagyma felét, alakíthatatlanná, szalonnakockákat, hátszínszeletre, tartalomjegyzék, leveseskanállal, csirkemellfilé, paradicsompüré, magyarországon, előmelegített, gombapaprikás, összelapítjuk, petrezselymes, pescatoreasca, összekeverjük, összetekerjük, hazátlanoknak, képgalériában, zöldpaprikát, szilvamártás, emlékparkhoz, egyenletesen, emlékparkban, vöröshagymát, kinyomkodott, petrezselyem, hagymatokány, frissítésére, paradicsomot, pirospaprika, előkészítése, sertéshúsból, felforraljuk, belepirítjuk, csirketokány, kukoricadara, hústekercset, puliszkával,
© 2013 TVN.HU Kft.