|
|
|
Hozzávalók:
5 db tojás
10 dkg liszt
10 dkg porcukor
3 dl növényi tejszín
1 üveg magozott meggybefőtt
10 dkg Rama
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
5 tojássárgát kikeversz 10 dkg margarinnal és 15 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral . Utána belekevered a 10 dkg lisztet, amibe előz... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 ek pudingpor (vaníliás)
1 l tej
0.5 dl rum
12 dkg porcukor
6 db tojás
0.5 rúd vanília
Elkészítés:
A tejet a vaníliarúddal felforraljuk és lassú forrásban tartjuk. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjéket 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A forró tejbe mártott evőkanállal, nagy galuskákat szaggat... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Túrós őzgerinc nektarinnal recept
hozzávalók 6 főre
4 dl tej
3 ek étkezési zselatin
25 dkg túró
1 vaj(10 dkg)
10-15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
kb 3 db {nektarin}
elkészítés
2 dl tejet, 3 ek étkezési zselatint felfőzünk, majd félretesszük kicsit hűlni.
2 dl tejet, 25 dkg túrót kikeverünk, a túróhoz lassan adago... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A gyúrt tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
3 tojássárgája
kevés tej
A piskótához:
2 tojás
20 dkg porcukor
1 dl étolaj
2 dl tej
20 dkg liszt
2 ev... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek átszitált liszt
6 ek cukor
1 kh sütőpor
2 dl növényi tejszín
10 dkg áfonya
1 db narancs
3 ek porcukor
Elkészítés:
6 tojásos piskótalapot sütünk, hagyományos módon. Elkészítjük a tölteléket: A tejszínt habbá verjük, belereszeljük a narancshéjat, hozzáadjuk az áfonyát és a porcuk... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
60 dkg liszt (és amennyit még felvesz a gyúrásnál)
15 dkg porcukor
1,5 evőkanál fagyos zsír
1 tojás
1 tojás sárgája
2 teáskanál szalalkáli
1 dl tej
a tészta kenéséhez:
1 tojás fehérje
a szóráshoz:
cukrozott őrölt dió
A lisztet a cukorral, a ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg liszt (a tésztához)
1 csomag sütőpor (a tésztához)
40 dkg Rama (a tésztához)
2 db tojás sárgája (a tésztához+ 3 db a krémhez)
20 dkg porcukor (a tésztához+10 dkg a krémhez)
1 dl 20%-os tejföl (a krémhez)
50 dkg tehéntúró (a krémhez)
1 doboz barack (a krémhez)
1 db citrom héja (reszelt, a krémhez)
1... |
|
|
|
|
|
|
|
... 2-3 evőkanál cukor,fél citrom reszelt héja, csipet só.
A tésztára: 1 üveg házi meggybefőtt lecsöpögtetve,
10 dkg dió durvára vágva, 3-4 evőkanál kristálycukor.
Porcukor a megsült kelt meggyes szórásához.
Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk az élesztőt felfutni. A lisztet egy tá... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
0.5 kg keksz
10 dkg kókuszreszelék
4 ek kakaó
0.5 kocka margarin (olvasztva)
10 dkg porcukor
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, golyókat formálunk belőle és kókuszban megforgatjuk. Fogyasztás előtt 1 órát hűtőben pihentetjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
500 g rétesliszt
2 ek porcukor
1 cl tojás
10 g sütőpor
1 csipet só
1 csomag élesztő
250 ml tej
1 dl étolaj
20 dkg darált dió
20 dkg kristálycukor
150 ml tej
20 dkg mák
20 dkg kristálycukor
6 g vaníliás cukor
150 dl tej
1 db tojás
Elkészítés:
A la... |
|
|
|
|
|
|
|
... kg liszt
2 tojássárgája
1 tojás
30 gramm élesztő
2 dl tej
50 gramm vaj
50 gramm cukor
egy csipet só
2 evőkanál rum
1 liter olaj
porcukor
lekvár
A szobahőmérsékletű alapanyagokból kelt tésztát dagasztok. Hagyom a kétszeresére kelni, majd óvatosan ujjnyi vastagságúra nyújtom. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszag... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db citrom (leve és héja )
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
3 dl tej
40 dkg liszt
5 egész tojás
30 dkg alma (kockázott)
Elkészítés:
1. lépés: 20 dkg ramat, 25 dkg porcukorral habosra keverni. 2. lépés: 40 dkg lisztet, 1 cs. sütőporral elkeverni. 5... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csipet sütőpor
1 db tojás
1 ek étolaj
1 dkg élesztő
1 dl tej
15 dkg darált dió
2 ek porcukor
20 dkg margarin
35 dkg liszt
Elkészítés:
Lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A tejben felolvasztjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, és a többi hozzávalóval ... |
|
|
|
|
|
|
|
... 26cm-es kapcsos tortaforma,sütőpapír a kibéleléshez
25 db előzetesen kisütött palacsinta
1 cs babapiskóta /14db/
kávé,tej
rum /30ml elegendő/
porcukor
1 cs vaníliás cukor
A krémekhez:
1 cs vaníliás pudingpor
1 cs csokis pudingpor
fél-fél liter tej a felfőzéshez és
3-3 k cukor... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg mazsola
1 kg csokoládé
10 dkg porcukor
3 dl rum
3 csomag vaníliás cukor
10 dkg kakaópor
Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk a rumba, lepje el a rum. Én a rumba még teszek egy jamaikai rumaromát, hogy intenzívebb legyen az íze. Minél tovább áll a rumban, annál finomabb, be kell hogy szívja a rumot. Lehe... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
Krém
2 csomag habfixáló
0,5 l tejszín
kocka alakú háztartási keksz
rum
kávé
10 dkg tejcsoki
25 dkg porcukor
25 dkg Rama
6 dl tej
2 csomag vaníliás puding
7 tojássárgája
csokireszelék
Tészta
1 csomag sütőpor
4 evőkanál liszt
15 dkg darált dió
20 dkg cukor
7 tojásfehérje
Elk... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
Tészta
4 db tojás
4 púpos evőkanál porcukor
2 evőkanál liszt
1 cs. csokoládés puding
1/3 sütőpor
Krém
1 üveg meggybefőtt
2 cs. vaníliás puding
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
fahéj
2 dl tejszínhab
Elkészítés
A tésztához a 4 tojásfehérjét kemény habbá verem, közben beleteszem a 4 púpos evők... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejföl
3 evőkanál kristálycukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
A tésztához
1 db tojás
egy csipetnyi Dr. Oetker Sütőpor
20 dkg finomliszt
8 dkg porcukor
10 dkg Rama
Elkészítés
1.A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a Ramát. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük ... |
|
|
|
|
|
|
|
...hozzávalók :
30 dkg liszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl
1 ek citromlé
csipet só
sűrű szilvalekvár
porcukor
elkészítés:
A lekvár és a porcukor kivételével a többi alkatrészt összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, kockázzuk, beleteszünk egy kanál szilvalekvárt, és a két csücskét összecsípjük.
F... |
|
|
|
|
|
|
|
... tej
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg Rama
2 tojássárgája
0,5 dl tejföl
2 evőkanál rum
csipetnyi só
a sütéshez olaj
porcukor a szóráshoz
sárgabarack, vagy áfonyalekvár a kínáláshoz
Elkészítés
1.A lisztet eldolgozzuk a tejben feloldott élesztővel és a többi hozzávalóval, majd fél órát... |
|
|
|
|
|