Belépés
Feketeerdei meggytorta 2.
... cukor, fél rúd fahéj, 2 púpozott kávéskanál étkezési keményítő. A díszítéshez: háromnegyed liter tejszín, 6 dkg cukor, 6 cl cseresznyepálinka, 6 cl szirup, csokoládéreszelék vagy forgács, porcukor a beszóráshoz.
Elkészítés:
A vajat kis lábasban kis hőfokon megolvasztjuk. A tojássárgáját a cukorral forró vízfürdőben sűrű krémszerűvé verjük, majd kivesszük a vízfürdőből. A...
Flambírozott almáslepény
...
Hozzávalók:
27,5 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás, 1 kg savanykás alma, 2 db citrom, 5 dkg mogyoró, 1 dkg őrölt fahéj, 1 dkg vaníliás cukor, 5 g őrölt szegfűszeg, 8 dkg őszibarackíz, Calvados vagy jó minőségű konyak a flambírozáshoz.
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre felengedett vajat, a porcukro...
Gesztenyés őzgerinc
...
Hozzávalók:
A tésztához: 6 tojás, 15 dkg porcukor, 1 púpozott evőkanál kakaó, 18 dkg darált dió, csipetnyi fahéj. A krémhez: 25 dkg gesztenyemassza, 10 dkg margarin, 1 tojás, 3 evőkanál vaníliás porcukor.
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával, hozzáadjuk a kakaót, mellyel tovább keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verü...
Görög mézes sütemény
...
Hozzávalók:
20 dkg mandula, 2 evőkanál méz, 6 dkg cukor, 2 dkg őrölt fahéj, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál édes mandulaolaj, kevés porcukor.
Elkészítés:
A mandulát finomra őröljük, hozzáadjuk a cukrot, a mézet, vizet és fahéjat, simára keverjük. Mandulaolajjal megkent gyúródeszkára tesszük, diónyi golyócskákat formálunk belőle, lassú tűzön, olajjal kikent edényb...
Grapefruitos tészta
... mártáshoz ügyesen kapirgáld ki a grapefruitok húsát, persze a belső hártyákból se kerüljön bele egy darab sem. Törd össze villával vagy mindjárt turmixold össze az édesítőszerrel (ja, lehet porcukor is), melegítsd meg, az lesz a legjobb, ha kristálycukorral olvasztod össze, mert akkor kicsit karamellizálódik is, aztán keverd hozzá a tejfölt, szórj bele késhegynyi fahéjat, gyömbért...
Kindli, flódni
...
Hozzávalók:
Tészta: 75 dkg liszt, 37 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg porcukor, 5 db tojás sárgája, 1,5 dl fehérbor.
Alma töltelék: 1,2 kg alma, 1 evőkanál méz, kb. 4 dl fehérbor, 1 evőkanál cukor, 1 rúd fahéj, 2-3 szegfűszeg.
Mák töltelék: 30 dkg darált mák, 20 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1,5 dl fehérbor.
Dió töltelék: 30 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 5 dkg...
Kőttes (kelt) mákos kalács
...
Hozzávalók:
Tészta: 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 4 dkg élesztő, 4 evőkanál cukor, 20 dkg margarin, 5 tojássárgája, 6 dkg porcukor, 1 liter tej. Töltelék: 40 dkg darált mák, 1 dl tejföl, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál méz, 1 citrom héja, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg.
Elkészítés:
A lisztet megszitáljuk, langyos helyen egy tálban fél óráig állni hagyjuk. Ezalatt kis ...
Kókuszos kocka
... tésztához: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 csapott kávéskanál fahéj, 4 tojássárgája. A krémhez: 20 dkg margarin, 5 evőkanál porcukor, 1 dl rum, 30 dkg kókusz, 4 tojásfehérje habja A tészta kenéséhez: lekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, puha tésztát készítünk, két részre osztjuk, az egy...
Marianna torta
...
Hozzávalók:
1 tojás, 10 dkg margarin, késhegynyi szódabikarbóna, 40 dkg liszt, 25 dkg cukor, 2 evőkanál méz, fahéj, 6 dl tejszín, fél dl málnaszörp, 10 dkg porcukor, mandula eszencia, 1 vaníliás cukor, rum, 1 zselatin, 1 dl víz, 6 dl szénsavas üdítőital, 2 csomag vaníliás pudingpor.
Elkészítés:
A lisztből, 1 tojás, margarin, méz, 15 dkg cukor, fahéj, szódabi...
Mazsolás szeletek
...
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg porcukor, 10 dkg zsír, 1 evőkanál rum, késhegynyi őrölt fahéj, 4 tojás, 20 dkg kristálycukor,1 5 dkg mazsola, barackíz.
Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, és hozzágyúrjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a zsírt, a rumot meg a fahéjat. Tepsi nagyságúra nyújtjuk, és villával megszurkálva megsütjük...
Mákos-meggyes rácsos 1.
... mazsola, 3 evőkanál rum, 1/2 dl tej, 2 mokkacukor, 2 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 2 dl tejföl, 25 dkg darált mák, 20 dkg porcukor, 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj, 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg, 1 citrom héja, 1 nagy üveg kimagozott meggy (vagy reszelt alma).
Elkészítés:
A mazsolát forró vízzel leöblítj...
Márványos pudingszelet
... viz, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópór.
Puding: 1 csomag eper ízű pudingpor, 3,5 dl tej.
Máz: 1 kis pohár (2 dl) tejföl, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál porcukor, csipetnyi fahéj és vaj a tepsi kikenéséhez.
Elkészítés:
Összeállítjuk a tésztát a hozzávalókból - a kakaópor kivételével. Kettéosztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót. ...
Mézes-bábos Karácsonyra
...
Hozzávalók:
1 kg liszt, 1/2 kg porcukor, 6 tojás, 20 dkg méz, késhegynyi szódabikarbóna, ízlés szerint: reszelt citromhéj, szegfuszeg, fahéj, esetleg ánizs.
Elkészítés:
A bábozás előtti nap estéjén célszerű összeállítani a tésztát, s be kell tenni a hűtőszekrénybe (akkor majd nem ragad). A meglisztezett gyúródeszkán a vékonyra kinyújtott tetszés szerint szag...
Mikulástorta
...
Hozzávalók:
A diós piskótához: 6 tojás, 6-6 evőkanál porcukor és liszt, fél tasak sütőpor, 10 dkg darált dió, reszelt citromhéj, fahéj. A diókrémhez, díszítéshez: 20-20 dkg vaj és porcukor, 15-15 dkg darált dió és durvára vágott dió, rumaroma, 1 piros marcipánrúd.
Elkészítés:
A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporra...
Nagymama cseresznyetortája
... nem jó hozzá ), 25 dkg margarin vagy vaj, 35 dkg liszt, 4 db tojás sárgája, 1 mokkáskanál só.
Töltelék: 1 kg cseresznye, 5 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj,
Díszítés: porcukor
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, finomra reszeljük, tálba töltjük. Annyi (kb. 5 dl ) vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd 15 percig pihentetjük.
Utána leszűr...
Nyári pite
...
Hozzávalók:
18 dkg porcukor, 14 dkg liszt, 10 dkg margarin, 3 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, fél tasak sütőpor, 20 dkg idénygyümölcs, 1 kávéskanál őrölt fahéj.
Elkészítés:
A tojásokat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a sütőporral elkevert lisztet és a fahéjat, végül beleszórjuk a gyümölcsöt. Kivajazott, lisztezett tortaformá...
Olcsó süti
...
Hozzávalók:
3 egész tojás, 20 dkg porcukor, 10 dkg zsír, 20 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 5 evőkanál szilvalekvár, 9 kanál víz, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom héja, 1 kávéskanál fahéj.
Elkészítés:
A hozzáfalókat összedolgozzuk, a tetejére vagdalt diót szórunk, és lassú tűznél sütjük.
...
Puha mézes
...
Hozzávalók:
6 egész tojás, 25 dkg porcukor, 1-1 kávéskanál őrölt fahéj és szegfűszeg, 2 dl tej, 2 dl langyos méz, 35 dkg liszt, 1 csapott evőkanál szódabikarbóna.
Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel kikavarjuk, hozzáadjuk a tejet, és a langyos mézet. A liszttel kevert szódabikarbónát a masszához adjuk, majd a tojások f...
Régi magyar béles
...
Hozzávalók:
4 csomag réteslap, 50 dkg dió, 50 dkg porcukor, 15 dkg mazsola, 4 dkg vaj, 5 cl rum, 1 dl tejszín, 1 citrom héja, 1 késhegynyi őrölt fahéj és szerecsendió-virág.
Elkészítés:
A darált diót elkeverjük a porcukorral, beletesszük a megmosott, rumba áztatott mazsolát, és őrölt szerecsendió-virággal, fahéjjal és apróra vágott citromhéjjal ízesítjük. Ez...
Reszelt almás süti
...
Hozzávalók:
6-7 db alma (reszelve), 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 1 db tojás, 2-3 kávéskanál fahéj.
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, hozzákeverjük a reszelt almát és a többi anyagot. Előmelegített sütőben, kivajazott, lisztezett tepsiben 25-30 percig sütjük. Amíg a tészta sül, 1 evőkanál vízben jól felfőzzük a követk...
1 2 3 ......643 644 645 655 656 ...982 983 ....1309 1310 1311 
Címkék: Mézes-bábos Karácsonyra, cukorral forró, keverőtálba szitáljuk, tojások sárgáját, cukor kétharmadával, tojások fehérjéből, mandulát finomra, grapefruitok húsát, belső hártyákból, lisztet megszitáljuk, tészta kenéséhez, tészta hozzávalóit, mazsolát forró, tepsi kikenéséhez, kakaópor kivételével, egyik felébe, bábozás előtti, meglisztezett gyúródeszkán, vékonyra kinyújtott, diós piskótához, lisztet összekeverjük, burgonyát meghámozzuk, porcukorral kikeverjük, olvasztott margarint, sütőporral elkevert, hozzáfalókat összedolgozzuk, tetejére vagdalt, szegfűszeggel kikavarjuk, langyos mézet, liszttel kevert, masszához adjuk, darált diót, margarint felolvasztjuk, reszelt almát, többi anyagot, kristálycukorral, karamellizálódik, szódabikarbónát, gesztenyemassza, szódabikarbóna, hűtőszekrénybe, összedolgozzuk, mandulaolajjal, flambírozáshoz, édesítőszerrel, tojássárgáját, szegfűszeggel, megolvasztjuk, kristálycukor, összeállítjuk, idénygyümölcs, gyúródeszkára, kétharmadával, hozzávalókból, összekeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.