Belépés
Az almaecet égeti a zsírt
... válasszunk egy reggelit, egy ebédet és egy vacsorát, tízóraira és uzsonnára pedig valami könnyű harapnivalót.

Most pedig bemutatunk három zsírfalót:

Alma: Magas pektintartalma csökkenti a zsírfelszívódást a belekben, s ezzel egy időben gondoskodik arról, hogy a sejtekben már elraktározott zsírtartalék elégjen, azaz a test kezdje felhasználni tartalékait. Emel...
Alma
... héjában hordozza igaz erejét-tart-
ja helyesen a néphit.Bár a régi görögök azt
gondolták,hogy a "gyümölcsök királya"min-
dent meggyógyít,az almának elsősorban a
pektintartalma kiemelkedő,és ezt a gyü-
mölcs héjában találjuk.A pektin rendszeres
fogyasztása sikeresen akadályozza a várcukor-
szint hirtelen változását,erőteljes ingadozását,
így ...
Gyógyító alma
... rendkívül jótékonyan hat a belek mozgására nyers állapotban.

Serkenti az emésztést: Az alma savas tartalmával hozzásegít a gyomor és a belek mozgásának meggyorsításához, pektintartalma pedig segíti az anyagcserét, amihez hozzájárulnak a B-vitaminok is.

ĺzületi gyulladás: Az almának rendkívül magas a savtartalma. Almabor is készíthető belőle, de sokkal inkább ...
Alma
... ---Gyógyító alma ---

Vélhetőleg Közép-Nyugat-Ázsiából származik. A rómaiak már 2000 évvel ezelőtt 30 különböző almafajtát ismertek. Azóta - a keresztezéseknek köszönhetően -a méretben, formában, színben és ízben különböző fajták száma ezer fölé emelkedett...


Az almát jogosan sorolják a legértékesebb gyümölcsök közé. A 85% vízen kívül 12% gy...
A körte
... panaszokat. Jóvoltukból a lehetséges rákkeltő anyagok is felhígulnak, gyorsabban távoznak az emésztőcsatornából, így elejét vehetjük egy esetleges vastagbélrák kialakulásának. A körte pektintartalma megközelíti az almáét. A pektin gátolja a zsiradékok és a koleszterin felszívódását, ill. befolyásolja a koleszterin anyagcseréjét. Az érzékeny emésztőrendszerrel rendelkezők számára n...
Birs:a késő ősz ajándéka
... illatos.

Miért jó?
A szénhidráttartalma megegyezik az almáéval vagy a körtéével, C-vitamin tartalma meghaladja a 10 mg-ot százgrammonként. Gyümölcsféléink közül ennek a legmagasabb a pektintartalma, ezért a konzervipar fontos alapanyaga. Fanyar ízét a csersavtartalma okozza.Hogyan fogyasszuk?
Kősejtes állománya és összehúzó hatása miatt nyersen nem fogyasztjá...
késő ősz ajándéka.....
... illatos.

Miért jó?
A szénhidráttartalma megegyezik az almáéval vagy a körtéével, C-vitamin tartalma meghaladja a 10 mg-ot százgrammonként. Gyümölcsféléink közül ennek a legmagasabb a pektintartalma, ezért a konzervipar fontos alapanyaga. Fanyar ízét a csersavtartalma okozza.
Hogyan fogyasszuk?
Kősejtes állománya és összehúzó hatása miatt nyersen nem fogya...
A hónap gyümölcse: az alma
... levágni, számos értékes an...
A tél gyümölcse: a naspolya
... türelmet igényel. A héját a csészeleveleknél lehúzzuk, majd a gyümölcshúst kikanalazzuk, figyelve, hogy a magokat otthagyjuk. Cukorral, rövid főzéssel elkészíthető, mivel igen magas a pektintartalma.


A naspolya (Mespilus Germanica Royal, ill. Apyrena) valószínűleg Japánból származik. Európában először az 1700-as évek végén Párizsban jelent meg. Főkén Spanyolország...
Egészséges ételek ínyenceknek
... elsősorban alkati és idegi tényezők befolyásolják. Rendszeres gyümölcsfogyasztással azonban a veszélyeztetett személyeknél is csökkenthető ez a rizikófaktor, mivel a nyers gyümölcsök pektintartalma megköti, és az emésztőrendszerből eltávolítja a koleszterint, meggátolva ezzel a felszívódást. Ugyancsak csökkenti a koleszterinfelszívódást a nyers zöldség, illetve gyümölcs A- é...
Pár mondat az almáról
... leghatásosabb védelmét biztosítja. Stabilizálja többek között a vércukorszintet, a vérnyomást, erősíti a szívet és a vérkeringést, lendületben tartja az immunrendszert. A gyümölcshús pektintartalma csökkenti a koleszterinszintet, megköti a méreganyagokat, mint pl. ólom, higany, ezen kívül pedig segít gyomorbetegségek esetén is. Az alma káliumgazdagsága épp oly hatékonyan hat a ves...
Az almáról..............
... hasmenés ellen. Ezt a jótékony tulajdonságát magas pektin-tartalmának köszönheti, mely felnőttkorban is életfogytiglan képes jó kondícióban tartani az emésztőrendszert. Szintén magas pektintartalma miatt hatásos koleszterin elleni szer, ami nagyban csökkenti a leggyakoribb halálozási ok: a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Vitaminok

A legtöbb gyümöl...
Nagyon szeretem
... japán körték gyümölcse szilárd, mégis ropogós és lédús (85-86 %-a víz).
Kevesebb energiát tartalmaz, mint az alma vagy a körte. Ugyanakkor magas a cellulóz-, hemicelluóz- és pektintartalma, ezért táplálkozásbiológiai szempontból nagyon előnyös. Ízükkel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, zamatuk leginkább a sárgadinnyére, birsre és az ananászra emlékeztet.
Japánban a ...
Alma:
Ismerjük meg!

A rózsafélék családjába tartozó almafa minden kontinensen megtalálható, több mint hétezer fajtáját ismerik. Leginkább a mérsékelt éghajlati övben termesztik, Európából a világtermelés fele származik. Magyarországon Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye a leghíresebb almatermelő vidék, de egy-egy almafa majd minden szőlős- és házi kertben megtalálható. A stat...
Birs:
... illatos.

Miért jó?
A szénhidráttartalma megegyezik az almáéval vagy a körtéével, C-vitamin tartalma meghaladja a 10 mg-ot százgrammonként. Gyümölcsféléink közül ennek a legmagasabb a pektintartalma, ezért a konzervipar fontos alapanyaga. Fanyar ízét a csersavtartalma okozza.

Hogyan fogyasszuk?

Kősejtes állománya és összehúzó hatása miatt nyers...
Naspolya:
... és az almafélék közül is kiemelkedő mennyiségű, 12 mg C-vitamint tartalmaz száz grammonként. Éretten a nyersen való fogyasztása mellett lekvár főzésre is alkalmas, mivel magas a pektintartalma. Tartalmaz még vasat és kalciumot, emellett jelentős mennyiségű cserzőanyagot is. A vastartalma miatt fogyasztása vérzékenyeknek kifejezetten ajánlott és ezen kívül még csonterősítő hatása i...
Szeder:
... Nógrád megyében vannak nagyobb szeder-termőterületek.

Miért jó?

A szeder tápanyagtartalma nagyon hasonlít a málnáéhoz, de szénhidrát- és növény rost- illetve pektintartalma nagyobb, C-vitamin- és gyümölcssav-tartalma pedig valamivel alacsonyabb. A legnagyobb különbség íz-, aroma- és színanyagaiban van, dúskál az antioxidáns flavonoidokban.
100 g gyümölcs...
Csicseriborsó:
... Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkentjen, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulása is.
Kutatások igazolják, hogy pektintartalma miatt csökkenti az étkezések utáni gyors vércukorszint-emelkedést, ezért a cukorbetegek számára is közkedvelt növény. Fokozott fehérjetartalmának köszönhetően gyakran fogyasztják spor...
Fekete szeder
... ismerték fogínyvédő hatását, állatok fekélyeinek kezelésére is használták.

A szeder tápanyagtartalma nagyon hasonlít a málnáéhoz, de szénhidrát- és növényi rost-, illetve pektintartalma nagyobb, C-vitamin- és gyümölcssavtartalma pedig valamivel alacsonyabb. A legnagyobb különbség íz-, aroma- és színanyagaiban van, dúskál az antioxidáns flavonoidokban.

Az ásvá...
Fogyj, miközben eszel!........
... nem vezet elhízáshoz sem.

Alma
Az almasav lúgosító hatása és a gyümölcshúsban lévő anyagok serkentik az anyagcserét, így a zsírok jobban lebomlanak. Magas pektintartalma miatt sokáig nem leszünk éhesek. Kalória alig van benne, együk bátran!

Bab, borsó
A hüvelyes növények, vagyis a bab, a lencse, a borsó komplex szénhidrátokat tarta...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: Vélhetőleg Közép-Nyugat-Ázsiából, Mespilus Germanica Royal, Főkén Spanyolország, Magyarországon Szabolcs-Szatmár-Bereg, almaecet égeti, hónap gyümölcse, időben gondoskodik, test kezdje, régi görögök, almának elsősorban, pektin rendszeres, belek mozgására, alma savas, belek mozgásának, almának rendkívül, keresztezéseknek köszönhetően, almát jogosan, legértékesebb gyümölcsök, lehetséges rákkeltő, esetleges vastagbélrák, körte pektintartalma, pektin gátolja, koleszterin felszívódását, koleszterin anyagcseréjét, almáéval vagy, konzervipar fontos, csersavtartalma okozza, csészeleveleknél lehúzzuk, gyümölcshúst kikanalazzuk, magokat otthagyjuk, 1700-as évek, veszélyeztetett személyeknél, nyers gyümölcsök, nyers zöldség, gyümölcshús pektintartalma, alma káliumgazdagsága, jótékony tulajdonságát, leggyakoribb halálozási, legtöbb gyümöl, alma vagy, ananászra emlékeztet, rózsafélék családjába, mérsékelt éghajlati, világtermelés fele, leghíresebb almatermelő, almafélék közül, nyersen való,
© 2013 TVN.HU Kft.