|
|
|
Ma esett az eso rendesen.
Henrik rosszul volt az este hanyt virslit vacsiztunk bekajalhatott belole.Aztan ma reggel evett jol kenyeret aztan ebednel megint hanyt paradicsom leves volt makaronival.Vacsiztunk kesobb azota jol van nem volt tobb hanyasa.
Trine szerint ez undiroto igy az ebedet abba is hagyta nemm volt kedve enni tovabb.
Holnap mennek oviba.En itthon lesz... |
|
|
|
|
|
|
|
... mintha soha, senki nem ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kóstolgatás teljes idejére, tehát belementem."
Íme az értékelő lapok a versenyről:
Curry # 1: Manoj Maniac Mobster-Monster Curry-je
1. BÍRÓ: Kicsit túl sok paradicsom. Nagyszerű zamat.
2. BÍRÓ: Kellemes, sima paradicsom íz. Nagyon enyhe.
FRANK: Jesszusom, mi a pokol volt ez? Ezzel le lehetne szedni a megszáradt festéket az úttestről. Két ... |
|
|
|
|
|
|
|
... halat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eloszor a repulon, aztan tegnap a partyn. Nem rossz. Ja es imadjak ha
minden chillis. Nekem negyon eros.
Ami meg furi volt, hogy kb akkor paradicsomot esznek, mint egy malna.
Eleg kicsike.
Ha lesz ra idom lefotozom a lakast kivulrol. Igazi angol sorhaz.
Delutan 3-ra megyek Brandonert a suliba aztan delutan az... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db közepes patisszon, 4 db közepes paradicsom, 3 db paprika, 1 nagy fej hagyma, 1 pár virsli, 2 evőkanál olívaolaj, 5-6 karika csípős zöldpaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, bors, só.
Elkészítése:
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A csípős zöldpaprikát megmossuk, felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, kic... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg újburgonya, 30 dkg szeletelt bacon, 4 paradicsom, 2 szál újhagyma, 3 ek. olívaolaj, 1 ek. vágott petrezselyem.
1. Kiterítjük a szalonnaszeleteket egy alufóliára, ráterítjük a szeletelt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben 30 percig sütjük.
2. A paradicsom héját eltávol... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg pisztráng, 4 db burgonya, 2 dl tejföl, 1 ek. petrezselyem, 1 ek. metélőhagyma, 1 ek. kapor, 2 ek. bazsalikom, 1 ek. kapribogyó, 4 db fekete olívabogyó, 1 db paradicsom, 1 tk. szemes zöld bors, 3 db citrom, 60 g fűszervaj, 2 ek. repceolaj, só, bors, alufólia.
Elkészítése:
A burgonyákat alaposan megmossuk, megszárítjuk és alufóliába... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
6 pár csípős kolbász, 4 vastag szelet húsos szalonna, 2 vöröshagyma, 4-4 zöld és piros húsú paprika, 16 apró paradicsom, 8-10 szelet friss házikenyér, mustár, ecetes torma.
Elkészítése:
A csípős kolbászt sűrűn bevagdaljuk, a szalonnából kakastaréjokat vágunk. A megtisztított hagymákat vastagabb cikkekre, a paprikákat hosszúkás szeletekre... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg friss / 1 doboz hámozott paradicsom (40 dkg), 1 közepes fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 1 ek. paradicsompüré, 1 ek. zöldséges ételízesítő, fél kk. szárított oregánó, 1-2 csipet csilipor, só, bors, 1 tasak (125 g) mozzarellagyöngy, 12-16 szem fekete olívabogyó, 50 g pácolt, nyers sonka vékony szeletben, egy dús szál bazsalikom... |
|
|
|
|
|
|
|
... felolvasztjuk, megkenegetjük vele a kolbászoka... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 l halalaplé, 3 evőkanál paradicsompüré, erőspaprika-krém, a levesbe: 40 dkg pontyfilé csíkokra vágva, besózva, arasznyi póréhagyma karikákra vágva, fél zeller tisztítva, gyufaszálnyi csíkokra vágva, 8 dkg gyufametélt, citromlé.
Elkészítése:
Az alaplevet felforraljuk, a paradicsompürét belekeverjük, és 10 percig főzzük. Leszűrjük, az er... |
|
|
|
|
|
|
|
... tetszik esetleg nekik, akkor majd készítenek maguknak kaját!!
- Annyira lökött vagy!!! Gyere, akkor készítsünk enni valamit!!
Felálltunk és lesétáltunk a konyhába, vágtunk fel paradicsomot, hagymát (mondjuk annyira náluk ez nem szokás, mint nálunk, de hátha..) meg paprikát és rátettük egy nagy tányérra (jajjj azt nem is mondtam a konyhát is ők rendezték be egyedül mégho... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya.
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesít... |
|
|
|
|
|
|
|
Pincepörkölt vörösborral
Hozzávalók:
2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika,
köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl
vörösbor, 1 kg burgonya.
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon
megfuttatjuk. A tűzről le... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
100 g csiperkegomba, egy csokor újhagyma, egy csokor kapor, 200 g paradicsom, 400 g pulykamell, 2 ek. olaj, só, bors, 2 dl tyúkhúsleves (kockából), 2 ek. étkezési keményítő, 400 g makaróni (csőtészta), 2 ek. olívaolaj, 4-12 olívabogyó.
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A gombát vékony szeletekre, a hagymát karikákra, a kaprot (néhány szél ki... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
8 közepes, kemény paradicsom, só, őrölt fehér bors, fél citrom, 3 ek. olívaolaj, 100 g kígyóuborka, egy csokor újhagyma, 2 dús szál bazsalikom, 100 g gépsonka, 100 g trappista/Pannónia sajt, néhány salátalevél.
1. A paradicsomokat megmossuk, kalapkájukat levágjuk (félretesszük a díszítéshez), belsejüket karalábévájóval/kiskanállal kivájjuk, enyh... |
|
|
|
|
|
|
|
... származnak, és a dolog egyre nehezebb lesz, hiszen ők hivatalosan keresztények, és a régi dolgokat túlhaladottnak érzik. A világtojás azonban feltűnően sok helyen megjelenik ezeken a paradicsomi szigeteken.
Hawaiin úgy tudták, szigeteik abból a tojásból keletkeztek, amelyet egy istenség helyezett el az ősvizeken.
A Salamon-szigetek és Rapanui (Húsvét-szigetek... |
|
|
|
|
|
|
|
Két rántott hús meg egy paradicsom megy a sivatagban.Egyszercsak szembejön velük egy román erre a paradicsom elkezd az ellenkező irányba futni előle mondja a két rántotthúsnak: Fussatok mert ez mindjárt felfal titeket mire a két hús megszólal: Minek fussunk ez minden úgyse ismer.... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
500 g marhahús, zsír, hagyma, fokhagyma, 2 édesnemes paprika, kömény, burgonya, zöldpaprika, paradicsom, só.
Elkészítése:
Alaposan megmossuk a húst, kis kockákra felvágjuk. Lábasban a zsíron megpirítjuk a hagymát, paprikával meghintjük, átpirítjuk benne a húst, hozzáadjuk a fokhagymát, a köménymagot, a sót. Keverjük össze, öntsünk rá v... |
|
|
|
|
|