|
|
|
... hozzávalókat.
A rebarbarát megszórjuk az egy evőkanál liszttel, átkeverjük, hogy mindenhol érje a liszt és óvatosan hozzáadjuk a masszához.
A margarinnal vastagon kikent muffinformát 3/4-részig megtöltjük, majd előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Ha megsültek a muffinok rácsra tesszük őket és hűlni hagyjuk.
Közben a fél citrom levét kikeverjük a ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vajjal, a tejföllel és a tejjel. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és a tésztát simára kidolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük.
A muffinformát sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ea (gázsütő 3. fokozat)
A formákat a tésztával kétharmadig töltjük, majd áfonyaszemeket nyomunk bele.
20-25 percig (tűprób... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék,
20 dkg müzli,
40 dkg magozott aszalt szilva,
vaj (a formák kikenéséhez),
3 dl étolaj.
Elkészítés:
2 egész muffinformát használunk, melyből 24 db muffint kapunk. Az egész tojásokat és a 40 dkg barnacukrot habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntünk 3 dl étolajat és 4 dl vörösbort.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... a tejjel fakanállal összedolgozzuk, amíg a tészta kellemesen könnyű lesz, és elválik az edény falától. Rövid ideig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kiskanálnyi tésztát a muffinformák aljára teszünk, és a tésztára helyezünk 2-2 mini csokitojást. Utána háromnegyedig megtöltjük a formákat a tésztánkkal. 14-15 percig sütjük, amíg halvány pírt nem kap. Legalább fél órát ha... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... vaníliáscukrot és a tejet. Egy másik tálban a lisztet a sütőporral elkeverem, majd ezt is a tojásos cucchoz adom. Pár laza mozdulattal összevegyítem, ne ke... |
|
|
|
|
|
|
|
Répás muffin
Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 alma
2 evőkanál liszt
30 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
1 zacskó sütőpor
Elkészítés:
A répát és az almát meghámozom, majd egy tálba reszelem. Fokozatosan hozzákeverem a lisztet, a cukrot, a sütőport,... |
|
|
|
|
|
|
|
... fűszerkeverék
2 tojás
1 evőkanál méz
fél dl tej
Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeve... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál darált dió
2 evőkanál zsemlemorzsa
édesítőszer
Elkészítés:
Úgy kell összekeverni, mintha piskóta lenne. A felfújt formákat (annak hiányában a muffinforma is megteszi) 3/4-ig töltjük. Beletesszük egy tepsibe a formákat, félig töltjük vízzel, és 3/4 óráig kis lángon gőzöljük a sütőben. Nagyon finom "pihe-puha bárányfelhő" a kész sütemény, le... |
|
|
|
|
|
|
|
... tálban keverd össze a tojást, az olajat és a tejet, majd öntsd a száraz hozzávalókhoz. Fakanállal keverd össze, néhány laza mozdulattal. Nem kell a tésztát teljesen sim... |
|
|
|
|
|
|
|
... Porcukor
Előkészítés:
A narancsot megmossuk, sárga héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, és kikenünk vele egy 12 darabos muffinformát. A maradék vajat félretesszük. A cukrot, a lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport, a mogyorót és egy csipet sót összekeverünk. A tojásokat felve... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 teáskanál őrölt fahéj
2 tojás
fél dl tej
Előkészítés:
A vajat megolvasztjuk, és kikenjük vele a muffinformát. A maradék vajat hagyjuk kihűlni. Az almát meghámozzuk, húsát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Összekeverjük a cukrot a liszttel, a sütőporral, 1 te... |
|
|
|
|
|
|
|
... diót, 1 csipet sót, 1/2 kk. fahéjat, egy marék mazsolát. Keverd össze és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd meg.
Tipp:
Elronthatatlan és egyszerű, ha van muffinformád, tovább variálható.
Nálunk volt már sima, kókuszos, kakaós, kakós-meggyes, epres, és diákcsemegés változata is.
Ha kedvet kaptál és nincs alaptésztád, akkor készíthetsz ma... |
|
|
|
|
|
|
|
... kakaópor, 2 kiskanál fahéj.
Verd fel a tojást a kristálycukorral, keverd bele a kakaóport, a sütőporral összeszitált lisztet, és öntsd fel tejjel. Kevés margarinnal kend ki a muffinformát, a maradékot pedig keverd bele a tésztába. A gyümölcsöket szedd ketté, vedd ki a magjukat, és egy-egy fél szilvát tegyél a muffinok közepére. A tetejére szórj egy kevés fahéjat, és hel... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkv vaj, ugyanennyi cukor, 25 dkg liszt, 2 teáskanál őrölt fahéj, fél csomag sütőpor, 2 tojás, fél dl tej és 3 db alma (jó savanyú).
Nem variálom túl a leírást:kivajazzuk a muffinformát, majd először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd belekeverjük az apróra vágott almát. A tojást felverjük, mehet bele a tej és a vaj, majd az egészet óvatosan a lisztes keverékhez... |
|
|
|
|
|
|
|
... tésztát a formákba kanalazzuk, kb. kétharmad részig, mert megnő sütés közben.
200 fokos előmelegített sütőben 30-40 perc alatt sül meg.
Tanácsok:
A formába én papír-muffinformát teszek, hogy ne kelljen annyit olajozgatni meg mosogatni.
Alma kelyett bármit bele lehet rakni. Meggyet, barackot, vagy akár csokit, diót. Én tulajdonképpen alapreceptnek haszná... |
|
|
|
|
|
|
|
A legfontosabb hozzávaló a muffinforma!
És attól függően hány darabos, és mennyit akarunk csinálni reggelire annyi tojás kell.
Elkészítés : a formát kibéleled sonkával, baconszalonnával vagy ami szimpatikus.. Mehet bele apró paprika, paradicsom, hagyma, ráöntjük a tojást, pici reszelt sajt a tetejére és kész.
Melegített sütőbe tolod és kb 10 perc alatt... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaníliás cukorral és a vajjal. A csokit tördeld apróra, és keve... |
|
|
|
|
|
|
|
...
(gyümölcs)
(vaníliafagylalt)
A csokoládét a vajjal olvaszd fel vízfürdőn, majd hűtsd kézmelegre. Keverd hozzá a cukrot és a tojásokat, majd lassan szitáld bele a lisztet. 4 muffinformát vékonyan vajazz és lisztezz ki, töltsd bele a masszát és 200 °C-on süsd 8-9 percig. (Akkor jó, ha kívül megsült, de belül még folyik.) Borítsd tányérra és vaníliafagylalttal,... |
|
|
|
|
|
|
|
... méz
fél dl tej
Elkészítése:
Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Elkészítés: A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel.... |
|
|
|
|
|
|
|
Tudják, honnan ered az ádámcsutka megnevezés? Állítólag Ádám ősapánk, lelkiismeret-furdalásában vagy kapkodásában, félrenyelte az utolsó darabot ama tiltott gyümölcsből.
Ez a falat díszeleg azóta is minden fájdalomban született, kenyerét vérrel-verejtékkel kereső férfi gigáján, örök emlékeztetőül, hogy milyen következményekkel járhat a helytelen táplálkozás. Jó kis mese, ugye?... |
|
|
|
|
|