|
|
|
... az ecetet, 3 ek. szójaszószt, a mézet és 2 ek. olajat. Beleforgatjuk a húst. A maradék felforrósított olajon megsütjük, kenegetve a maradék marináddal. Kiszedjük.
3. A visszamaradt olajban megpároljuk a paprikát, a hagymát és a brokkolit. Hozzáadjuk az ananászt és a mogyorót. Belekeverjük a rizst, a levest és a maradék szójaszószt. Beletesszük a húst, és a petrezselyemmel meg... |
|
|
|
|
|
|
|
... földimogyoró
Elkészítése:
A paprikákból kiszedjük a magot, és a hússal együtt apró kockákra vágjuk. A szójaszószt a húshoz keverjük, majd rövid ideig érleljük. Ezután forró olajban 10 másodpercig sütjük. A wokból kiöntjük az olajat, és egy cseppnyi maradék olajban továbbsütjük a paprikát a hússal. Alaposan összekeverjük, majd elzárjuk a lángot. Belekeverjük a... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... macesz
Hozzávalók: Személyenként 1 tojás, só, kb. 1 maceszlap.
A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.
Gazdag egytál
Hozzávalók: 1 csomag gyorsrizs, 20 dkg zöldbab, 1 kisfej karfiol, 1 csomó leveszöldség, 1/2 kg marhahús (de lehet sertés, pulyka vagy bárm... |
|
|
|
|
|
|
|
... kakukkfű
étolaj
A hagymát karikára, a paprikát laskára, a paradicsomot 8-rét vágjuk, a padlizsánt meghámozzuk és felszeleteljük. Olajban megsütjük a padlizsánt, kiszedjük és félretesszük. Megsütjük a paprikát, kiszedjük és félretesszük. Üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és az öszetört fokhagymát. Tepsiben... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... utána negyedórát, pihentetjük. - Lábasban bő olajat forrósítunk. - A forró olajba mártott evőkanállal " galuskát " szaggatunk - egyszerre csak 4-5 db-ot, mert sütés közben megnőnek. A forró olajban aranysárgára sütjük. (Ha az egyik fele megsült, a galuskák saját maguk megfordulnak.) - Vaníliás porcukorral meghintve, ízlés szerint pikáns lekvárral, gyümölcsöntettel melegen tálaljuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... vörös- vagy fehérbor
só
zsír vagy olaj
Elkészítése:
- káposztát vékonyra szeleteljük
- megsózzuk és kb. fél órát állni hagyjuk
- hagymát zsírban vagy olajban pirítjuk
- feleresztjük a hagymát ecettel és kevés vízzel, majd hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát
- fűszerezzük köménymaggal, sóval, cukorral
- fedő alatt puhára pároljuk a... |
|
|
|
|
|
|
|
... megpárolt gombát. Apróra vágott mandulában megforgatjuk a burgonyakrokettet és bő zsírban kisütjük.
Ezt adjuk köretnek és áfonyalekvárral tálaljuk.
Krumplihús - olajban sütve
Egy kilogramm tisztított nyerskrumplit sajtreszelőn lereszelünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kislábosban apróra vágott hagymát pirítunk, majd zsírjával együtt hozzáad... |
|
|
|
|
|
|
|
... rózsaszirommal gazdagítjuk.
A burgonyát megfőzzük, összetörjük, tojást, sót, borsot és szerecsendiót keverünk hozzá, golyókat formázunk belőle, szeletelt mandulába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
Babpasztás marhacsíkok
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg marhacomb
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
2 cikk fokhagyma
1 p... |
|
|
|
|
|
|
|
... porcukor
Az almákat meghámozzuk és 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kiszúrjuk belőlük a magházat. A karikákat rizslisztbe forgatjuk, majd sűrű rizslisztes palacsintatésztába forgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Lecsepegtetve még forrón beszórjuk vaníliás vagy fahéjas porcukorral és melegen tálaljuk.
Készíthetjük úgy is, hogy az almákat belereszeljük a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... csomó újhagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. másfél dl
olaj, só, ecet, őrölt bors ízlés szerint.
A megmosott és megtisztított gombát cikkekre vágjuk, majd egy kevés olajban
megpároljuk. A zöldbabot kb. 2 cm-es darabokra vágva sós vízben megfőzzük
(konzervet is használhatunk), és mindkettőt lehűtve tálba tesszük. A
meghámozott paradicsomot cikk... |
|
|
|
|
|
|
|
... zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evőkanál liszt, só.
Az apróra darabolt zöldséget a finomra vágott petrezselyemmel megpároljuk az olajban, meghintjük a liszttel, majd felengedjük vízzel. Beleadjuk a húst, majd puhára főzzük. Galuskával tálaljuk.
Zöldségleves
Hozzávalók: 1 kisebb fej káposzta, 2 liter cson... |
|
|
|
|
|
|
|
... esetén a paradicsomlé fél mokkáskanál paradicsompürével vagy paprikakrémmel is helyettesíthető. Ezután formáljunk belőle 2 cm vastag pogácsákat, forgassuk bele zsemlemorzsába, és forró olajban mindkét oldalát süssük pirosra. A sütést közepes lángon, fedő nélkül végezzük. Csak akkor forgassuk át, ha az alja már teljesen megsült, mert különben szétesik. Vigyázzunk rá, hogy ne égessü... |
|
|
|
|
|
|
|
... pirospaprika, kakukkfű, 1 babér, kevés só, egyéb fűszerek ízlés szerint (egyéb helyett én köményt használok, amitől különleges az íze).
A hússzeleteket előre jól befűszerezzük. Forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk, kiszedjük.
Az olajban üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, kakukkfűvel, babérral fűszerezzük.
Ha a paradicsom kissé ... |
|
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük. Annyi rizsliszttel dolgozzuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A masszát rizslisztezett deszkán 1 cm vastagságura kinyújtjuk, derelyevágóval négyzet alakúra vágjuk fel, és forró étolajban ropogósra sütjük. Rumos barackízzel ízesítjük.
Citrom fánk.
Hozzávalók: 3 egésztojás, 7 dkg kristálycukor, csípet só, 1 db citrom reszelt héja, 10 dkg rizsliszt, a t... |
|
|
|
|
|
|
|
... citromhéjat, és jól összedolgozzuk, majd kb. fél óráig pihentetjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes méretű szív alakú formával kiszaggatjuk. 180 C -ra melegített olajban kb.3 - 4 perc alatt aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk. Hidegen és melegen egyaránt kitűnő.
Betti gyümölcstorta
Hozzávalók: 4 db tojás, 20 dkg cukor, ... |
|
|
|
|
|
|
|
Receptek
Oz = ou = 28,34 gramm
Csésze (CUP) = 2-2,5 dl
Afaranege (Angol-francia)
3 tojás fehérjét 1/4 csésze cukorral keményre verjük. 4 nagy gombócot készítünk és forró vízben (170C) lassan megfőzzük. Cukorból, vízből karamellt főzünk. 6 fél őszibarackot összeturmixolunk kis cukorral, vaníliával, 1 csésze joghurttal, kevés Quantroval.
A barackos massza tet... |
|
|
|
|
|
|
|
... valamint a struffoli, ami a mi bejglinkhez hasonlít leginkább. A tojás, a cukor, a liszt, a citrom-, és narancshéj, valamint kevés alkohol felhasználásával készült tésztát nudliként forró olajban kisütik, majd leöntik egy narancsból, citromból, cukorból és mézből készült sziruppal. A végén kandírozott gyümölcsökkel is megszórják.
Az egyéb karácsonyi olasz csemegékhez tartozi... |
|
|
|
|
|
|
|
... fájdalom.
- Minden nap többszöri hideg vizes lábfürdő, ajánlott
- Reggelire csak tejet, estére csak kamillateát fogyasszunk
- Meleg sót helyezzünk homlokunkra
- Szárított, olajban áztatott ibolyával kell kenegetni
- 1 dl sósborszeszben 10 szem törött kendermagot 3 napig állni hagynunk, leszűrjük, 1 pohár tejbe 3 cseppet teszünk, naponta fogyasztjuk
- ... |
|
|
|
|
|
|
|
... leves, főzelék. Leves ízesítésére legjobb fűszerek a pl. szerecsendió, koriandermag, gyömbér, curry, ha pürésítve adjuk köretként, akkor rozmaring illik hozzá. Sárga, tölcséres virágai olajban kisütve ízletes csemegének számítanak, fogyasztásuk legfőképpen a mediterrán országokban terjedt el. A sütőtök felhasználható még sütemények alkotórészeként és főzhető belőle lekvár is, kevé... |
|
|
|
|
|
|
|
... fájdalom.
- Minden nap többszöri hidegvizes lábfürdő, ajánlott
- Reggelire csak tejet, estére csak kamillateát fogyasszunk
- Meleg sót helyezzünk homlokunkra
- Szárított, olajban áztatott ibolyával kell kenegetni
- 1 dl sósborszeszben 10 szem törött kendermagot 3 napig állni hagynunk, leszűrjük, 1 pohár tejbe 3 cseppet teszünk, naponta fogyasztjuk
- f... |
|
|
|
|
|