|
|
|
... csilit, a felaprított bazsalikomot, az oregánót, végül pedig a barna-cukrot.
15 percig főzzük, majd hozzákever... |
|
|
|
|
|
|
|
... töltjük, és a fánkok alsó részének üregébe töltjük. Ráhelyezzük a felső részeket, és a fánkokat megszórjuk porcukorral. A narancsot külön kínáljuk hozzá.
Megjegyzés
Karamellizált narancs nélkül is nagyon finom tea vagy kávé mellé.
MME
Forrás: Mindmegette.hu... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... halmokat szaggatunk bele a masszából.
A palacsinták mindkét oldalát kb. 3 perc al... |
|
|
|
|
|
|
|
... Hozzáadjuk a leveskockát, tejföllel sűrítjük és összeforraljuk.
Melegen, pirított zsemlekockáv... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... beleforgatjuk az ananászt, és még 5 percig főzzük.
A rizst a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzz... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőpapírral bélelt tepsire, és vékonyan lekenjük tojással.
Kb. 200 fokon szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk.
kgizike
Forrás: Mindm... |
|
|
|
|
|
|
|
... hevítsük fel a zsiradékot, és süssük benne pirosra a sajtszeletek mindkét oldalát. A frissen kisült sajtot zöldségsalátá... |
|
|
|
|
|
|
|
... végül hozzáadjuk a felkockázott sajtot.
Fedő alatt - néha megkeverve - kb. 25 percig főzzük, majd botmixerre... |
|
|
|
|
|
|
|
... A pecsenyelevet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és kis adagokban hozzáadjuk a kockára vágott vajat. A húshoz és a mártásos burgonyához kínáljuk.
CSEH JÁNOS
séf
Ha magasabb hőmérsékleten sütjük a húst, 35-40 perc alatt elkészül.
Forrás... |
|
|
|
|
|
|
|
... csigákat megkenjük a félretett 2 ek tojással, megszórjuk jégcukorral, és az előmelegített sütő középső részében aranyb... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát wokban a felhevített wok olajon megpirítjuk. Enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a tészt... |
|
|
|
|
|
|
|
... Először fedő alatt kis lángon sütöm, majd megforgatom, és nagy lángon, de fedő nélkül sütöm. Így lesz szép szalagos a fánk. Porcukorral és lekvárral kínálom!
Megjegyzés:
Nálunk nagyon bevált!!!
A receptet és a fotót Bercédesz küldte. Köszönjük!... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukrot.
A jól összegyúrt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd forró olajban világossárgára sütjük.
Megjegyzés:
A receptet Czégény Gyuláné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Fo... |
|
|
|
|
|
|
|
... lecsorgatjuk olvasztott csokoládéval. A másik variáció: a felső szeleteket lemártjuk az olvasztott csokoládéba, és ha a csokoládé megdermedt ráhelyezzük a krémre.
Megjegyzés:
Ez a süti a kedvencem!
A receptet és a fotót Stssy küldte. Köszönjük!
... |
|
|
|
|
|
|
|
... lisztet. Kávéskanállal nem túl forró olajba szaggatjuk. Amikor megsültek, kiszedjük és lecsepegtetjük. Lekvárt, kakaós vagy fahéjas porcukrot kínálunk mellé.
Megjegyzés:
Nagyon gyorsan elkészül, és nem drága. Én mindig dupla adagot készítek, mert hamar elfogy... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőpor
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és kanállal forró olajba szaggatjuk. Az olajból kivéve megszórjuk vaníliás cukorral.
Megjegyzés:
A receptet Ildikó, a fotót Panka7 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu... |
|
|
|
|
|
|
|
... átfordítom az egyik sarkát. 2-3 ujjnyi olajban kisütöm. Vaníliás porcukorral vékonyan meghintve tálalom. Kínálhatok mellé lekvárt is. Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Sashalmi Tibor küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu[/b... |
|
|
|
|
|
|
|
... termés, és kövérre hízzanak a háziállatok. Az Északi-középhegység falvaiban húst, pogácsát, friss töpörtyűt, kolbászt és káposztát kínálnak farsang idején.
Lekvárral isteni a szalagos fánk!
A bőséges kínálatban persze országszerte megjelennek az édességek, és sehol sem hiá... |
|
|
|
|
|
|
|
... felszívja.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd lekvárral kínáljuk. Én saját készítésű házi sárgabaracklekv... |
|
|
|
|
|
|
|
... bonyolult. Pedig nem az. A szalagtól sem kell megijedni, csak egy apró trükk, és fehér masni díszeleg a csodás, aranybarna, ropogós süteményünk derekán.
Ilyen szép szalagos lesz!
A kezdő háziasszonyok nem szívesen fognak "bonyolult" ételek, kelt tészták készítésébe.... |
|
|
|
|
|