Belépés
Penne all arrabbiata ( alaprecept )
... csilit, a felaprított bazsalikomot, az oregánót, végül pedig a barna-cukrot.
15 percig főzzük, majd hozzákever...
Ekler fánk túrókrémmel töltve
... töltjük, és a fánkok alsó részének üregébe töltjük. Ráhelyezzük a felső részeket, és a fánkokat megszórjuk porcukorral. A narancsot külön kínáljuk hozzá.



Megjegyzés

Karamellizált narancs nélkül is nagyon finom tea vagy kávé mellé.
MME

Forrás: Mindmegette.hu...
Sajtos tócsni maradék krumplipüréből
... halmokat szaggatunk bele a masszából.
A palacsinták mindkét oldalát kb. 3 perc al...
Francia hagymaleves egyszerűen
... Hozzáadjuk a leveskockát, tejföllel sűrítjük és összeforraljuk.
Melegen, pirított zsemlekockáv...
Ananászos pulykamell rizzsel
... beleforgatjuk az ananászt, és még 5 percig főzzük.
A rizst a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzz...
Almás levél
... sütőpapírral bélelt tepsire, és vékonyan lekenjük tojással.
Kb. 200 fokon szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.



Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk.
kgizike

Forrás: Mindm...
Rántott sajt paradicsomos bundában
... hevítsük fel a zsiradékot, és süssük benne pirosra a sajtszeletek mindkét oldalát. A frissen kisült sajtot zöldségsalátá...
Sajtos krumplileves
... végül hozzáadjuk a felkockázott sajtot.
Fedő alatt - néha megkeverve - kb. 25 percig főzzük, majd botmixerre...
Aszalt barackkal töltött sertésborda sült édesburgonyával,
... A pecsenyelevet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és kis adagokban hozzáadjuk a kockára vágott vajat. A húshoz és a mártásos burgonyához kínáljuk.



CSEH JÁNOS
séf

Ha magasabb hőmérsékleten sütjük a húst, 35-40 perc alatt elkészül.

Forrás...
Svéd fahéjas csiga (Kanelbulle)
... csigákat megkenjük a félretett 2 ek tojással, megszórjuk jégcukorral, és az előmelegített sütő középső részében aranyb...
Zöldséges pirított tészta
... fokhagymát wokban a felhevített wok olajon megpirítjuk. Enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a tészt...
Farsangi fánk egyszerűen
... Először fedő alatt kis lángon sütöm, majd megforgatom, és nagy lángon, de fedő nélkül sütöm. Így lesz szép szalagos a fánk. Porcukorral és lekvárral kínálom!



Megjegyzés:
Nálunk nagyon bevált!!!

A receptet és a fotót Bercédesz küldte. Köszönjük!...
Túrófánk egyszerűen
... cukrot.

A jól összegyúrt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd forró olajban világossárgára sütjük.



Megjegyzés:
A receptet Czégény Gyuláné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Fo...
Eckler fánk
... lecsorgatjuk olvasztott csokoládéval. A másik variáció: a felső szeleteket lemártjuk az olvasztott csokoládéba, és ha a csokoládé megdermedt ráhelyezzük a krémre.



Megjegyzés:
Ez a süti a kedvencem!

A receptet és a fotót Stssy küldte. Köszönjük!

...
Tízperces fánk II.
... lisztet. Kávéskanállal nem túl forró olajba szaggatjuk. Amikor megsültek, kiszedjük és lecsepegtetjük. Lekvárt, kakaós vagy fahéjas porcukrot kínálunk mellé.



Megjegyzés:
Nagyon gyorsan elkészül, és nem drága. Én mindig dupla adagot készítek, mert hamar elfogy...
Gyors fánk
... sütőpor

Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és kanállal forró olajba szaggatjuk. Az olajból kivéve megszórjuk vaníliás cukorral.



Megjegyzés:
A receptet Ildikó, a fotót Panka7 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu...
Forgácsfánk (Csöröge)
... átfordítom az egyik sarkát. 2-3 ujjnyi olajban kisütöm. Vaníliás porcukorral vékonyan meghintve tálalom. Kínálhatok mellé lekvárt is. Jó étvágyat kívánok!



Megjegyzés:
A receptet és a fotót Sashalmi Tibor küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu[/b...
A fánk
... termés, és kövérre hízzanak a háziállatok. Az Északi-középhegység falvaiban húst, pogácsát, friss töpörtyűt, kolbászt és káposztát kínálnak farsang idején.


Lekvárral isteni a szalagos fánk!

A bőséges kínálatban persze országszerte megjelennek az édességek, és sehol sem hiá...
Szalagos fánk sárgabarcklekvárral
... felszívja.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd lekvárral kínáljuk. Én saját készítésű házi sárgabaracklekv...
Fánksütés lépésről lépésre!
... bonyolult. Pedig nem az. A szalagtól sem kell megijedni, csak egy apró trükk, és fehér masni díszeleg a csodás, aranybarna, ropogós süteményünk derekán.


Ilyen szép szalagos lesz!


A kezdő háziasszonyok nem szívesen fognak "bonyolult" ételek, kelt tészták készítésébe....
1 2 3 .......270 271 ....405 406 ..499 500 501 .539 540 541 
Címkék: CSEH JÁNOS, Czégény Gyuláné, Sashalmi Tibor, felaprított bazsalikomot, fánkok alsó, felső részeket, fánkokat megszórjuk, narancsot külön, palacsinták mindkét, csomagolásán megadott, sütőből kivéve, tepsiben hagyjuk, sajtszeletek mindkét, frissen kisült, felkockázott sajtot, pecsenyelevet felforraljuk, kockára vágott, mártásos burgonyához, előmelegített sütő, fotót Bercédesz, receptet Czégény, másik variáció, felső szeleteket, olvasztott csokoládéba, csokoládé megdermedt, fotót Stssy, tálban összekeverjük, olajból kivéve, receptet Ildikó, fotót Panka7, egyik sarkát, fotót Sashalmi, szalagos fánk, bőséges kínálatban, apró trükk, kezdő háziasszonyok, édesburgonyával, sárgabaracklekv, összeforraljuk, világossárgára, receptgaleriak, krumplipüréből, lecsepegtetjük, hőmérsékleten, előmelegített, háziasszonyok, kávéskanállal, összekeverjük, pecsenyelevet, sargabarackos, zöldségsalátá, karamellizált, beleforgatjuk, csokoládéval, krumplileves, felforraljuk, felkockázott, csomagolásán, zsemlekockáv, bazsalikomot,
© 2013 TVN.HU Kft.