Belépés
Házi gofri csokiöntettel
... darabokra tört étcsokit tálba szórjuk. A tejszínt felforraljuk a cukorral, majd a csokoládéra öntjük, és simára keverjük. Ezzel meglocsol...
Pácolt sült mozzarella
... Grillezés előtt lecsepegtetjük a szeleteket, majd száraz serpenyőben vagy rostlapon magas hőfokon villámgyorsan megs...
Klasszikus grízgaluska leves
... szaggatunk a forró levesbe.
A levesben a galuskákat további kb. 5-10 percig főzzük, amíg a galuskák többszörösükre nőnek és megpuhulnak.



Megjegyzés

Szezontól függően további zöldségekkel gazdagíthatjuk a levest, pl.: karalábé, borsó, zöldbab, kelbimbó. Recept, s...
Csilis pirított tészta
... tésztát a wokba adagoljuk, és összeforgatjuk a zöldségekkel. Megpirítjuk, meglocsoljuk a szójaszósszal és a csiliszósszal, ö...
Kozáksapka (hólabda)
... csokoládét a margarinnal. Egy kiskanál segítségével szépen, egyenletesen rákenjük a sütik tetejére az olvasztott csokoládét. Tálalásig a hűtőbe tároljuk.



Megjegyzés

A tepsi mérete: 20cm x 36cm. A pogácsaszaggató átmérője: 4 cm. A megmaradt tésztából, hogy semmi ne menjen kárba, egy...
Babos zöldségleves
... levest, azután közepes lángon kb. 30 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a leszűrt babot, és ismét felfo...
Kolbászos bableves
... főzzük. A végén adjuk hozzá a kolbászt, és csipetkét vagy apró galuskát főzünk bele.

Tálalásnál tejfölt adhatunk mellé. Jó étvágyat kí...
Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban
... óvatosan kevergetve addig főzzük, hogy a szaft kellően besűrűsödjön. A gombás húsgolyókhoz köretnek készíthetünk tésztát, rizst, vagy akár krumplipürét is.

...
Vargabéles rumos mazsolával
... fokon kb. 40 percig sütjük. Kihűtés után a tésztát kockára vágjuk, megszórjuk porcukorral és vaníliás cukorral, valamint egy kevés tejfölt kanalazunk rá.



Megjegyzés

A vargabéles egy finom desszert, de akár főételnek is elmegy.
hobbychef

Forrás: Mindmegette.hu...
Kuszkusszal töltött lila hagyma
... kuszkuszos keverékkel. Végül a kalapokat visszatesszük, és a hagymákat a forró sütő középső részében felmelegítjük kb. 5 perc alatt. Melegen fogyasztjuk.

...
Krumplileves virslivel
... lerázott petrezselymet finomra aprítjuk. A virslit felkarikázzuk és adagonként elosztjuk a tányérokban. Végül rámerjük a levest, és ...
Klasszikus hentes tokány
... csemegeuborkát, és ezzel pároljuk további 5 percig. Köretként főtt rizst, tésztát, tarhonyát kínálhatunk. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.



Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu[/...
Aranygaluska vaníliasodóval
... lángon addig keverjük, főzzük, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).
A frissen kisült, de már nem forró aranygaluskát kínáljuk a vaníliasodóval.

...
Zöld fűszeres morzsás karfiol
... Szűrőlapáttal kiszedjük a karfiolrózsákat a főzővízből, és azonnal a zöld fűszeres morzsába forgatjuk őket. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.



KOCSIS BÁLINT
Mesterszakács, gasztronómiai tanácsadó és előadó

Készíts zsemlemorzsát házilag! Ehhez darálóg...
Marhagulyás csipetkével
... vágott petrezselymet is. Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is teszünk bele.

Egyet forralunk még raj...
Kolozsvári rakott káposzta
... előmelegített sütőben, 20 percig letakarva, majd 20 percig fedő nélkül sütjük. A tálaláskor a tetejére ízlés szerint kerü...
Csörögefánk gyorsan és egyszerűen
... tészta egyik csücskét áthúzzuk a lyukon. Közepes lángon világosbarnára sütjük, papírtörlőre szedjük,vaníliás porcukorral, házi baracklekvárral tálaljuk!



Megjegyzés

Nagyon finom omlós, érdemes kapásból dupla adagot sütni, mert nagyon gyorsan fogy!
ditti56

Forrás:...
Csicseriborsó burger
... pogácsákat formálunk belőle, melyeket egy forró grillserpenyőben szárazon kisütünk. A csicseriborsó-fasírtokat zsemlébe he...
Mert nekem sosem sikerül
KAKAÓPORBÓL FŐZÖTT MÁZ
Egy jól bevált házi recept szerint lassú tűzön olvassz fel állandó keverés mellett 10 dkg puha vajat 10 dkg porcukorral és 3 enyhén púpozott ek kakaóporral együtt. Szükség esetén max. 3 ek vízzel hígíthatod. Amikor már nem érezni a cukorszemcséket, öntsd a krémesen egynemű masszát a bevonan...
Sziciliai csirkeragu leves
... sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hozzáadjuk a tésztát is és addig főzzük, amíg al dente módra meg nem fő benne. Beleöntjük a babot, és összeforraljuk.

...
1 2 3 .......270 271 ....405 406 ..498 499 500 .539 540 541 
Címkék: Filep Kata, Tóth András, KOCSIS BÁLINT, KAKAÓPORBÓL FŐZÖTT MÁZ, tejszínt felforraljuk, csokoládéra öntjük, forró levesbe, galuskákat további, galuskák többszörösükre, wokba adagoljuk, kiskanál segítségével, sütik tetejére, olvasztott csokoládét, hűtőbe tároljuk, tepsi mérete, pogácsaszaggató átmérője, megmaradt tésztából, leszűrt babot, végén adjuk, szaft kellően, gombás húsgolyókhoz, tésztát kockára, kevés tejfölt, finom desszert, kalapokat visszatesszük, forró sütő, virslit felkarikázzuk, frissen kisült, zöld fűszeres, tetejére ízlés, forró grillserpenyőben, krémesen egynemű, grillserpenyőben, cukorszemcséket, baracklekvárral, pogácsaszaggató, karfiolrózsákat, vaníliasodóval, csemegeuborkát, többszörösükre, összeforgatjuk, lecsepegtetjük, világosbarnára, gombamártásban, gazdagíthatjuk, összeforraljuk, csokiöntettel, gasztronómiai, zsemlemorzsát, petrezselymet, csicseriborsó, előmelegített, pirospaprikát, szűrőlapáttal, csiliszósszal, felmelegítjük, visszatesszük, felkarikázzuk, villámgyorsan, szójaszósszal,
© 2013 TVN.HU Kft.