|
|
|
... darabokra tört étcsokit tálba szórjuk. A tejszínt felforraljuk a cukorral, majd a csokoládéra öntjük, és simára keverjük. Ezzel meglocsol... |
|
|
|
|
|
|
|
... Grillezés előtt lecsepegtetjük a szeleteket, majd száraz serpenyőben vagy rostlapon magas hőfokon villámgyorsan megs... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... szaggatunk a forró levesbe.
A levesben a galuskákat további kb. 5-10 percig főzzük, amíg a galuskák többszörösükre nőnek és megpuhulnak.
Megjegyzés
Szezontól függően további zöldségekkel gazdagíthatjuk a levest, pl.: karalábé, borsó, zöldbab, kelbimbó. Recept, s... |
|
|
|
|
|
|
|
... tésztát a wokba adagoljuk, és összeforgatjuk a zöldségekkel. Megpirítjuk, meglocsoljuk a szójaszósszal és a csiliszósszal, ö... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... csokoládét a margarinnal. Egy kiskanál segítségével szépen, egyenletesen rákenjük a sütik tetejére az olvasztott csokoládét. Tálalásig a hűtőbe tároljuk.
Megjegyzés
A tepsi mérete: 20cm x 36cm. A pogácsaszaggató átmérője: 4 cm. A megmaradt tésztából, hogy semmi ne menjen kárba, egy... |
|
|
|
|
|
|
|
... levest, azután közepes lángon kb. 30 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a leszűrt babot, és ismét felfo... |
|
|
|
|
|
|
|
... főzzük. A végén adjuk hozzá a kolbászt, és csipetkét vagy apró galuskát főzünk bele.
Tálalásnál tejfölt adhatunk mellé. Jó étvágyat kí... |
|
|
|
|
|
|
|
... óvatosan kevergetve addig főzzük, hogy a szaft kellően besűrűsödjön. A gombás húsgolyókhoz köretnek készíthetünk tésztát, rizst, vagy akár krumplipürét is.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokon kb. 40 percig sütjük. Kihűtés után a tésztát kockára vágjuk, megszórjuk porcukorral és vaníliás cukorral, valamint egy kevés tejfölt kanalazunk rá.
Megjegyzés
A vargabéles egy finom desszert, de akár főételnek is elmegy.
hobbychef
Forrás: Mindmegette.hu... |
|
|
|
|
|
|
|
... kuszkuszos keverékkel. Végül a kalapokat visszatesszük, és a hagymákat a forró sütő középső részében felmelegítjük kb. 5 perc alatt. Melegen fogyasztjuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... lerázott petrezselymet finomra aprítjuk. A virslit felkarikázzuk és adagonként elosztjuk a tányérokban. Végül rámerjük a levest, és ... |
|
|
|
|
|
|
|
... csemegeuborkát, és ezzel pároljuk további 5 percig. Köretként főtt rizst, tésztát, tarhonyát kínálhatunk. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.
Megjegyzés
Recept és foodstyling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME
Forrás: Mindmegette.hu[/... |
|
|
|
|
|
|
|
... lángon addig keverjük, főzzük, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).
A frissen kisült, de már nem forró aranygaluskát kínáljuk a vaníliasodóval.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... Szűrőlapáttal kiszedjük a karfiolrózsákat a főzővízből, és azonnal a zöld fűszeres morzsába forgatjuk őket. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
KOCSIS BÁLINT
Mesterszakács, gasztronómiai tanácsadó és előadó
Készíts zsemlemorzsát házilag! Ehhez darálóg... |
|
|
|
|
|
|
|
... vágott petrezselymet is. Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is teszünk bele.
Egyet forralunk még raj... |
|
|
|
|
|
|
|
... előmelegített sütőben, 20 percig letakarva, majd 20 percig fedő nélkül sütjük. A tálaláskor a tetejére ízlés szerint kerü... |
|
|
|
|
|
|
|
... tészta egyik csücskét áthúzzuk a lyukon. Közepes lángon világosbarnára sütjük, papírtörlőre szedjük,vaníliás porcukorral, házi baracklekvárral tálaljuk!
Megjegyzés
Nagyon finom omlós, érdemes kapásból dupla adagot sütni, mert nagyon gyorsan fogy!
ditti56
Forrás:... |
|
|
|
|
|
|
|
... pogácsákat formálunk belőle, melyeket egy forró grillserpenyőben szárazon kisütünk. A csicseriborsó-fasírtokat zsemlébe he... |
|
|
|
|
|
|
|
KAKAÓPORBÓL FŐZÖTT MÁZ
Egy jól bevált házi recept szerint lassú tűzön olvassz fel állandó keverés mellett 10 dkg puha vajat 10 dkg porcukorral és 3 enyhén púpozott ek kakaóporral együtt. Szükség esetén max. 3 ek vízzel hígíthatod. Amikor már nem érezni a cukorszemcséket, öntsd a krémesen egynemű masszát a bevonan... |
|
|
|
|
|
|
|
... sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hozzáadjuk a tésztát is és addig főzzük, amíg al dente módra meg nem fő benne. Beleöntjük a babot, és összeforraljuk.
... |
|
|
|
|
|