|
|
|
... kemény habbá verjük.
10. Rásimítjuk a felfújt tetejére, visszatesszük a sütőbe, kicsit pirosra sütjük.
11. Langyosan tálaljuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütjük. Akkor jó, ha a közepébe szúrt tű nem ragacsos. Közvetlenül tálalás előtt porcukorral meghintjük. Ez a laktató édesség bármilyen főétel után kínálható.
Hozzávalók: Két személynek 2-3 alma, 3 szikkadt zsemle (vagy k... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tűzről, és a levest 5 percig pihentetjük. Belekeverjük a joghurtot, és megsózzuk, borsozzuk. A levesekre halmozzuk a tojást és a kaport, és forrón tálalj... |
|
|
|
|
|
|
|
...
2. A fogasfiléket megsózzuk és borsozzuk. A maradék olívaolajat felforrósítjuk, és ropogósra sütjük benne a halat. A tejszínes cukkinivel kín... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... hozzákeverjük a likőrt, néhány percig forraljuk, majd a gyümölcsre locsoljuk. Kevés eperkompótot kanalazunk a rizsre, a többit külön edénykében kínáljuk.
DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő
A málnalikőr más gyümölcsös desszertekhez, például az őszibarackos... |
|
|
|
|
|
|
|
... A megsült cukkinikat egy tányérra tesszük, és meglocsoljuk az elkészített citromos tahini szósszal. A korábban félretett paradicsomkockákkal díszítjük.
Megjegyzés
A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elk... |
|
|
|
|
|
|
|
... bükkösök mélyén, meleg és esős nyári, kora őszi hónapokban lehet vele találkozni, sokak talán nyulica vagy csirke-, illetve sárgagomba néven szeretik.
Eredet:
Ha a fenti linket megnyitjátok, akkor azt írja, hogy összetéveszthetetlen más gombával. Sajnos ez nem igaz, mert a világító ... |
|
|
|
|
|
|
|
... m
egpuhul.
2. A levesbe forgatjuk a kisebb darabokra tördelt fetát, azután botmixerrel krémesre törjük. A durvára vágott dióval megszórva... |
|
|
|
|
|
|
|
... levével, a sóval, a borssal és a felaprított mentával. Tálalásig a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A nyársakat ezzel, valamint a pitákkal tálaljuk.
KOCSIS BÁLINT
Mesterszakács, gasztronómiai tanácsadó és előadó
A fűszeres c... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk az áfonyát, a datolyaszirupot és a vaníliaaromát.
A fagyit pohárba vagy jégkrémformába tesszük. Majd a fagyasztóba rakjuk néhány órára.
Megjegyzés
A fagyit szinte mindenki szereti, de sajnos a boltokban kapható fagylaltok túl sok adalékanyagot tartalmazn... |
|
|
|
|
|
|
|
... percre.
A bulgurhoz hozzáadjuk a zöldségeket, és összekeverjük. A fetás paprikát a zöldséges bulgurra tesszük, és meglocsoljuk egy kis dresszinggel.
Megjegyzés
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint ... |
|
|
|
|
|
|
|
... mozzarellás-olajbogyós keverékkel. Tálra terítjük a rukolát, és meglocsoljuk a balzsamecet és az olívaolaj keverékével. A paradicsomot a salátaágyon tálaljuk.
CSEH JÁNOS
séf
A rukola és a bazsalikom kivételével minden hozzávaló e... |
|
|
|
|
|
|
|
... vörös- és fokhagymát, valamint a babérlevelet. Végül a bort aláöntjük, és időnként meglocsolva 200 fokon 30 percig, majd 170 fokon további 60 percig sütjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd óvatosan hozzákeverjük a masszához. Gofrisütőben barnára sütjük. Kakaóporral, édesítővel, diétás lekv... |
|
|
|
|
|
|
|
... további lisztetadunk hozzá.
Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd a pogácsává formázott fasírtokat mindkét oldalon aranyba... |
|
|
|
|
|
|
|
... előtt, kb. 20 perccel adjuk hozzá a gombócokat. Főzzük készre.
A levest kifőtt csigatésztával és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Ajánlom mindazoknak akik húsleves imádók. Ünnepekre de akár hétköznapokra kiváló és laktató leves.
Baloghné Kele Ju... |
|
|
|
|
|
|
|
...
3. Az egészet 160 fokos sütőben 35 percig sütjük. Az uborkát felaprítjuk, összekeverjük a paprikával, majd a húsra halmozzuk. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk. Friss tejszínhab vagy vaníliafagylalt ill... |
|
|
|
|
|
|
|
... sajtszószt ráöntjük, a tetejét pedig a reszelt sajttal megszórjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, betesszük az ételt és addi... |
|
|
|
|
|
|
|
... csíkokra. Adjuk ezt is a leveshez. Pirítsuk meg a kenyeret, és helyezzük rá a szardellát. Tálaljuk a levest a pirítóssal és a fe... |
|
|
|
|
|