Belépés
Eperdzsem tartósítószer nélkül
... fejtetőre állítjuk, majd visszafordítva szárazdunsztba tesszük, és abban hagyjuk min. 24 órát dunsztolódni, majd felcímkézhetjük, és a végleges helyére tesszük.



Megjegyzés

Sok éve már mindent hűtőtáskában dunsztolok, jó módszernek tartom, nem kell tortúrázni a dunszt...
A hagyma gyógyereje
...............

A hagyma gyógyereje
˛/arisztotela/

Egyetlen hagyma meggyógyíthat 5 egészségügyi problémát. Mutatjuk ezeket!

A hagymát imádjuk, egyrészt mert nagy...
Egyszerű paradicsomleves
... fűszereket, felforraljuk, és mehet bele a tészta is. A tésztát 6-10 percig főzzük. Időnként keverjük meg. Ha túl sűrű lett, ...
Hússal töltött gomba
... forgatjuk. Megsózzuk és megborsozzuk a gombákat, majd megtöltjük a hússal. Sült baconnel díszítjük, és meglocsoljuk egy kevés tejföllel. Párolt rizs illik hozzá.



CSEH JÁNOS
séf

A túl sok kakukkfűtől gyógyszer ízű lesz az étel. A töltött gombába és mellé i...
Kakaós zabtallérok
... Végül beleforgatjuk a zabpelyhet is.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe evőkanállal halmokat adagolunk, és 170 fokon kb. 12 perc alatt készre sütjük.



Megjegyzés

Ha a massza túl hígnak bizonyul, tegyünk hozzá még zabpelyhet.
Csilla

Forrás: Mindmegette...
Gyuvecs, a balkáni lecsó
... roppanósabb, de aki puhábban szereti, hamarabb is hozzáteheti.

Az előfőzött rizst is hozzákevertem, és még 2 kanál olívaolajjal is megöntöztem.



Hagytam, hogy az ízek összeérjenek, és friss borsot őröltem a lecsómra.

...
Eperlekvár - Mirza mama módra
... szalicilt teszünk minden egyes üvegben az eper tetejére, majd lezárjuk az üvegeket. Száraz dunsztba (párnák közé vagy hűtőtáskába) tesszük 1 napra a befőtteket.



Decemberben, az első hóeséskor nyitjuk ki az első üveget.

Morzsálós Mirza

Forrás: Mindmegette.hu...
Ananászos eperlekvár
... tűzről levesszük. A cseresznyepálinkát csak ezután keverjük bele. Az elkészült lekvárt azonnal jól zárh...
Eperlekvár
... hozzáöntjük a pálinkát. A forró lekvárt az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, pár percre fejtetőre ál...
Konyakos eperlekvár
... konyakot vagy a narancslikőrt, és azonnal a tiszta üvegekbe szedjük. Alaposan lezárjuk. Az üvegeket 5 percre fejtető...
Gazdag eperleves
... 2 dl vörösborral elkeverjük, és tálalásig jégbe hűtjük.

Végül 4 csészébe töltjük és a habgaluskákkal meg 10 dkg eperrel díszítve kínál...
Sült csirkecombok petrezselymes újkrumplival
... vágott petrezselyemmel.
Tálaláskor 1-1 combot a tányérra helyezünk, mellé rakjuk krumplit és a sült hagymát, paradicsomszeletekkel díszítjük.



Megjegyzés

Megjelent az újkrumpli. Ezt ki kellett próbálni. Egy egyszerű és gyors étel került az a...
Szamócás pohárkrém
... aromával és a mézzel, a kemény habbá vert tejszínt óvatosan hozzáforgatjuk. A krémet a poharak 3/4 részéig töltjük, majd a megmaradt szamócával tálaljuk...
Babfasírt (vegán)
... olajban megsütjük, kb. 3-3 perc alatt mindegyik oldalán.

Salátával és/vagy pitakenyérrel tá...
Budapest ragu


HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
20 dkg csirkemáj
40 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 db tv paprika
2 db paradicsom
étolaj
őrölt feketebors...
Borsóleves mentával
...
3. Tálalás előtt a levest felmelegítjük. A tejfölt összekeverjük a kefirrel, és a tányérba mert levesbe teszünk belőle. Mentalevéllel ...
Spárgás-csirkés tészta eperrel
... forraljuk, hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott epret, és 10 másodpercig főzzük. Ezt is a raguhoz adjuk, majd a tésztával összeforgatjuk. Forrón tálaljuk.



CSEH JÁNOS
séf

A spárga alját törjük le ott, ahol h...
Egyszerű epres pohárdesszert
... hogy megdermedjen.

3. A pürét, az epret és a krémet desszertes poharakba rétegezzük. Tálaláskor teszünk mindegyik pohár...
Fehérborban párolt zöldségek kapribogyós majonézzel
...
A zöldségeket kivesszük egy csipesszel, majd egy evőkanál főzőlével és ízlés szerint majonézzel meglocsoljuk....
Házilag készített bodzaszörp
... palackokba töltjük. Fóliával lezárjuk a tetejüket, majd kupakokat csavarunk rájuk.

A sötét pincében hónapokig eláll, még pár hete is ittunk belőle.



Megjegyzés

Tavaly végre a spanyolviaszt is feltaláltuk a szörp palackozásakor, a szörpkészítés során k...
1 2 3 .......270 271 ...396 397 398 405 406 ...539 540 541 
Címkék: CSEH JÁNOS, Morzsálós Mirza, hagyma gyógyereje, balkáni lecsó, végleges helyére, hagymát imádjuk, tésztát 6-10, kevés tejföllel, töltött gombába, előfőzött rizst, ízek összeérjenek, eper tetejére, első hóeséskor, első üveget, elkészült lekvárt, forró lekvárt, előkészített üvegekbe, tiszta üvegekbe, tányérra helyezünk, sült hagymát, kemény habbá, megmaradt szamócával, levest felmelegítjük, tejfölt összekeverjük, tányérba mert, raguhoz adjuk, tésztával összeforgatjuk, spárga alját, krémet desszertes, zöldségeket kivesszük, evőkanál főzőlével, sötét pincében, szörp palackozásakor, szörpkészítés során, paradicsomleves, felcímkézhetjük, petrezselyemmel, csirkecsikokkal, szárazdunsztba, habgaluskákkal, hozzáforgatjuk, palackozásakor, összeforgatjuk, visszafordítva, tartósítószer, pohárdesszert, petrezselymes, beleforgatjuk, narancslikőrt, mentalevéllel, spanyolviaszt, nvlkmrnftkywg, felmelegítjük, összekeverjük, szörpkészítés, megtisztított, hozzákevertem, meggyógyíthat, zoldspargaval, pitakenyérrel, meglocsoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.