|
|
|
... fejtetőre állítjuk, majd visszafordítva szárazdunsztba tesszük, és abban hagyjuk min. 24 órát dunsztolódni, majd felcímkézhetjük, és a végleges helyére tesszük.
Megjegyzés
Sok éve már mindent hűtőtáskában dunsztolok, jó módszernek tartom, nem kell tortúrázni a dunszt... |
|
|
|
|
|
|
|
...............
A hagyma gyógyereje
˛/arisztotela/
Egyetlen hagyma meggyógyíthat 5 egészségügyi problémát. Mutatjuk ezeket!
A hagymát imádjuk, egyrészt mert nagy... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... fűszereket, felforraljuk, és mehet bele a tészta is. A tésztát 6-10 percig főzzük. Időnként keverjük meg. Ha túl sűrű lett, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... forgatjuk. Megsózzuk és megborsozzuk a gombákat, majd megtöltjük a hússal. Sült baconnel díszítjük, és meglocsoljuk egy kevés tejföllel. Párolt rizs illik hozzá.
CSEH JÁNOS
séf
A túl sok kakukkfűtől gyógyszer ízű lesz az étel. A töltött gombába és mellé i... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... Végül beleforgatjuk a zabpelyhet is.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe evőkanállal halmokat adagolunk, és 170 fokon kb. 12 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Ha a massza túl hígnak bizonyul, tegyünk hozzá még zabpelyhet.
Csilla
Forrás: Mindmegette... |
|
|
|
|
|
|
|
... roppanósabb, de aki puhábban szereti, hamarabb is hozzáteheti.
Az előfőzött rizst is hozzákevertem, és még 2 kanál olívaolajjal is megöntöztem.
Hagytam, hogy az ízek összeérjenek, és friss borsot őröltem a lecsómra.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... szalicilt teszünk minden egyes üvegben az eper tetejére, majd lezárjuk az üvegeket. Száraz dunsztba (párnák közé vagy hűtőtáskába) tesszük 1 napra a befőtteket.
Decemberben, az első hóeséskor nyitjuk ki az első üveget.
Morzsálós Mirza
Forrás: Mindmegette.hu... |
|
|
|
|
|
|
|
... tűzről levesszük. A cseresznyepálinkát csak ezután keverjük bele. Az elkészült lekvárt azonnal jól zárh... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzáöntjük a pálinkát. A forró lekvárt az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, pár percre fejtetőre ál... |
|
|
|
|
|
|
|
... konyakot vagy a narancslikőrt, és azonnal a tiszta üvegekbe szedjük. Alaposan lezárjuk. Az üvegeket 5 percre fejtető... |
|
|
|
|
|
|
|
... 2 dl vörösborral elkeverjük, és tálalásig jégbe hűtjük.
Végül 4 csészébe töltjük és a habgaluskákkal meg 10 dkg eperrel díszítve kínál... |
|
|
|
|
|
|
|
... vágott petrezselyemmel.
Tálaláskor 1-1 combot a tányérra helyezünk, mellé rakjuk krumplit és a sült hagymát, paradicsomszeletekkel díszítjük.
Megjegyzés
Megjelent az újkrumpli. Ezt ki kellett próbálni. Egy egyszerű és gyors étel került az a... |
|
|
|
|
|
|
|
... aromával és a mézzel, a kemény habbá vert tejszínt óvatosan hozzáforgatjuk. A krémet a poharak 3/4 részéig töltjük, majd a megmaradt szamócával tálaljuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... olajban megsütjük, kb. 3-3 perc alatt mindegyik oldalán.
Salátával és/vagy pitakenyérrel tá... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
20 dkg csirkemáj
40 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 db tv paprika
2 db paradicsom
étolaj
őrölt feketebors... |
|
|
|
|
|
|
|
...
3. Tálalás előtt a levest felmelegítjük. A tejfölt összekeverjük a kefirrel, és a tányérba mert levesbe teszünk belőle. Mentalevéllel ... |
|
|
|
|
|
|
|
... forraljuk, hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott epret, és 10 másodpercig főzzük. Ezt is a raguhoz adjuk, majd a tésztával összeforgatjuk. Forrón tálaljuk.
CSEH JÁNOS
séf
A spárga alját törjük le ott, ahol h... |
|
|
|
|
|
|
|
... hogy megdermedjen.
3. A pürét, az epret és a krémet desszertes poharakba rétegezzük. Tálaláskor teszünk mindegyik pohár... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A zöldségeket kivesszük egy csipesszel, majd egy evőkanál főzőlével és ízlés szerint majonézzel meglocsoljuk.... |
|
|
|
|
|
|
|
... palackokba töltjük. Fóliával lezárjuk a tetejüket, majd kupakokat csavarunk rájuk.
A sötét pincében hónapokig eláll, még pár hete is ittunk belőle.
Megjegyzés
Tavaly végre a spanyolviaszt is feltaláltuk a szörp palackozásakor, a szörpkészítés során k... |
|
|
|
|
|