|
|
|
... pár percig sütjük.
A tükörtojást rárakjuk a lepényre,megszórjuka maradék kecskesajttal és zöldfűszerekkel.Az olívabogyó-pástétommal kínáljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzés
A Chefbag ajánlásával.
Figyelem! A... |
|
|
|
|
|
|
|
... vékony karikára, a füstölt nyelvet kis kockára, és keverjük a tejföllel és az almapürével együtt a levesbe, forraljuk pár perc alatt össze, és tálalhatjuk is.
Megjegyzés
Ha nincs friss tormánk, használhatunk ecetes tormát is. Igazi pikáns le... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... elősütött hússzeleteket egy tűzálló tálba tesszük, ráhalmozzuk a hagymát és alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, 35 perc alatt készre sütjük.
Receptvideó:
Csonka Enikő
Forrás: Mind... |
|
|
|
|
|
|
|
... hűtőbe tesszük.
A maradék eperpürét porcukorral édesítjük. A tortát kivesszük a formából, felszeleteljük, tejszínhabbal és epersze... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... egyszer: tészta+szósz+gorgonzola.
4. 200 fokon süssük addig, amíg a teteje kissé megpirul. Az én süt... |
|
|
|
|
|
|
|
... egyet. Ha szükséges, ismét sózzuk meg. Végül belefacsarjuk a citrom levét. Egy kevés, frissen aprított tárkonnyal megszórva tálaljuk. Friss kenyér ... |
|
|
|
|
|
|
|
... összenyomkodjuk, amíg megfelelő krémes állagú nem lesz.
Tálaláskor a csirkemelleket 4 részbe vágjuk, így szépen el tudjuk rendezni a tányéron.
Jó étvágyat!
Megjegyzés
A Chefbag ajánlásával.
Figyelem! A fűszerek adagjai r... |
|
|
|
|
|
|
|
... derelyevágóval recés csíkokat a megmaradt omlós tésztából. Kenjük át a felvert tojással, és süssük 180 fokon 15-20 percig, míg a teteje aranysárga nem lesz.
DUSHA CSENGE
Cukrász- és gasztroblogger
A tölteléket elkészíthetjük egy nappal koráb... |
|
|
|
|
|
|
|
... répát, a brokkolit és egy kevés vizet, majd kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Megsózzuk és megborsozzuk.
A polentát a párolt zöldséggel kínáljuk.
Megjegyzés
A polentát meglocsolhatod olívaolajjal is ha szereted - én mindent meglocsolok olívával... |
|
|
|
|
|
|
|
... << Intelligens krémes, az okos süti
Ez egy másik recept, ez talán egyszerűbb >> ... |
|
|
|
|
|
|
|
... rántást néhány evőkanál levessel simára keverjük, majd besűrítjük vele az egészet. További 20 percig főzzük, sózzuk és borsozzuk, végül majoránnával... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt, víz és tejföl elegyéből habarást készítünk, és felöntjük vele a halat. Így főzzük még 3-5 percet, és tálaljuk a túrós csuszával és a szalonnapörccel.
Megjegyzés
A tavalyi karácsonyig minden évben pontyhalászlét és rántott halat készít... |
|
|
|
|
|
|
|
... vagy más eszközzel hullámosítjuk. 18 szeletet kijelölünk, és mindegyik közepébe 1-1 habrózsát nyomunk a megmaradt tejszínből. Csokiresz... |
|
|
|
|
|
|
|
... megmaradt burgonyával befedjük, és meglocsoljuk a tejszínes keverékkel. A felkockázott hagymával meghintjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő
Friss salátával önálló étel, illetve könnyű húsok,... |
|
|
|
|
|
|
|
... cseppents kevés forró lekvárt porcelántányérra, amennyiben megdermed, a lekvárt beletöltheted az üvegekbe. Ha nem, főzd addig, amíg megfelelő állagú lesz.
4. Hab nélkül tartósabb
A dzsem forrásakor keletkező habot habszedőkanállal távolítsd el! Ez azért fon... |
|
|
|
|
|
|
|
... lángon további 5 percig főzzük.
Félretesszük és hagyjuk hűlni 5-10 percig. Egy jól zárható üvegbe töltjük, fejjel lefelé, hűtőben tároljuk.
Megjegyzés
Körülbelül két hétig fogyasztható. Egészségükre! Bármilyen más gyümölccsel... |
|
|
|
|
|
|
|
... teljesen feloldódik.
Végül merjük bele az előzőleg sterilizált üvegekbe, zárjuk le a tetejüket, és szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni.
Megjegyzés
Dzsemesítő nélkül is megfőzhetjük az eperlekvárt, de akkor elég hosszú ideig kell kever... |
|
|
|
|
|
|
|
... epret erős tűzön, gyakran kevergetve sűrűre főzzük.
Forrón üvegekbe töltjük, lekötjük, száraz dunsztba tesszük, és hagyjuk
kihűlni.
Megjegyzés
Főzés közben óvatosan kevergessük, hogy a szemek ne törjenek össze. Tartósítószer nélkül is eláll, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... rácsavarom, 5 percre fejtetőre állítom, majd szárazdunsztba (hűtőtáskát használok) teszem, és abban hagyom 24 órát dunsztolódni, mielőtt végleges helyére kerül.
Megjegyzés
Felbontás után a hűtőben célszerű tárolni, mert tartósító nélkül normál hőmérsékleten hamarab... |
|
|
|
|
|
|
|
... forraljuk.
3.) Forrón üvegekbe kanalazzuk, lezárjuk, és legalább 5 percre minden üveget a feje tetejére állítjuk, maj... |
|
|
|
|
|