Belépés
Mákos-pudingos tejbegríztorta
... magasabb falú porce...
Céklás lasagne
... rétegezzük. Felülre tésztalap jusson, ezt meghinthetjük petrezselyemmel, vagy megkenhetjük tejföllel, esetleg megszórhatjuk reszelt sajttal. 45 percig sütjük.



Megjegyzés:

Túró helyett használható juhtúró, mozzarella sajt vagy tofu is.

A receptet é...
A legjobb ételek savanyú káposztából - Nehéz lesz választani
... emésztőszervi- és a légúti betegségekre. A C-vitaminon kívül A- és B-vitaminban is gazdag, de kálium, kén, vas, klór, nátrium, foszfor, kalcium és jód is fellelhető benne.
Az alábbiakban a mindmegette.hu portálról választottuk ki az általunk legjobbnak ítélt három receptet.
Sült oldalas pirított káposztával és gancával

Hozzávalók kb. 5-6 személyre:
...
Sajtos-petrezselymes tojáskrém
... natúr krémsajttal és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítjük sóval, borssal és egy kis piros arannyal.

Pirítóssal vagy péksüteménnyel tálaljuk.



Megjegyzés:

A receptet és a fotót Torpilla1987 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu[...
Boros szilvakrémleves habgaluskával
... tojássárgájás keveréket és a vörösbort is. Forrásig kevergetjük, majd lehúzzuk a tűzről.

Hidegen tálaljuk a habgaluskákkal és a borba áztatot mazsolaszemekkel.



Megjegyzés:

Hasonló a madártejhez.

A receptet és a fotó...
Tepsiben sült csirke aszalt gyümölcsökkel töltve
... 150 fokosra előmelegített sütőbe (hőlégkeveréssel 160 fokon egy órára). Az idő elteltével (illata árulkodik), leveszem a fóliát, és ropogósra sütöm a csirkét.



Megjegyzés:

Ebben a melegben köretet nem is készítettem hozzá, a hűtőből kivett, frissen szelt para...
Hajtogatott sajtos pogácsa II.
... hajtogatáskor sajtot szórunk rá. Végül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tojással lekenjük, sajtot szórunk rá, kiszaggatjuk, és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.



Jó étvágyat!

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Sziszka72 küldte. Köszönjü...
Tejfölös-majonézes tésztasaláta
... a felkockázott uborkával és pritamin paprikával, valamint a felkarikázott virslivel.

Jól összeforgatjuk, kicsit hagyjuk, hogy az ízek öszeérjenek.



Megjegyzés:

Gazdagíthatjuk még főtt tojással, csemege uborkával vagy sajttal is....
Svédgomba saláta II.
... kakukkfűvel kedvelem.

Hagyjuk összeforrni. Közben kóstoljuk, hogy kell-e még ízesíteni, vagy megfelelő-e a gomba állaga. Hidegen, pékáruval fogyasztjuk.



Megjegyzés:

Nyáron ajánlatos gyorsan a pocakba termelni, mert gyorsan romló étel.
...
Versenyfutás az idővel, avagy vacsora 30 perc alatt
... nagyjából készen is állunk a félórás ételek elkészítéséhez. A fenti 5 pontban szereplő szempontok mindegyikének fontos szerepe van a konyhai alkotómunkában.


Segítséggel gyorsabban készül a vacsora

A praktikus konyha segít, hogy ne órákig keressünk dolgokat. Jó, ha a fű...
Finom falatok
... percet, néha ellenőrizzük, hogy elég szószos-e az állag, ha szükséges, adjunk hozzá kevé...
Parajos omlett
... a felve...
Ropogós croissant
... kelesztjük.

Tetejét tojássárgájával megkenjük, esetleg reszelt sajtot, köményt vagy szezámmagot szórunk rá. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.



Megjegyzés:

A receptet és a fotót Zsuzska22 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette...
Hagymaleves sajtos zsemlekockával
... csak ut...
Ínyenc marhafelsál kertész módon
... persze ...
Almás-gesztenyés piskótatekercs
... elkészíthetjük. Egy gáztepsi méretéhez 7 tojásból, 7 evőkanál cukorral, 6 evőkanál liszttel, 1 púpozott evőkanál kakaóval és fél csomag sütőporral készítsük.



Megjegyzés:

A receptet Tóth Rozália küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás...
Virslis *lábtörlő*
... előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a lábtörlőnket.

Sülés után kicsit kihűtjük, és friss zöldségekkel, ketchuppal, mustárral, majonézzel tálaljuk.



Jó étvágyat!

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Pszrita küldte. Köszönjük!...
Zöldbabsaláta feta sajttal
... hűtőbe tesszük. Kisebb tálba tesszük az öntet hozzávalóit, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A lehűlt salátát megöntözzük az öntettel, frissen tálaljuk.



Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 328 kcal
Megjegyzés:

Fotó: Kerekes...
Bakonyi sertéstokány III.
... pároljuk puhára.

Ha a hús és a gomba is megpuhult, habarjuk be a liszttel elkevert tejföllel. Ízlés szerint főtt tésztával vagy galuskával tálalhatjuk.

[ke...
Gombafasírt – melegen és hidegen
... Így lesz ugyanis tökéletes a kis fasírtok állaga. Az alapkeverék nem pépes, de nem is kell attól tartani, hogy a nagyobb darabokkal nehéz lesz majd dolgozni.


A finomra aprított gomba lepirítva, már csak kicsit hűlnie kell a további feldolgozásig


Az előzetesen lepiríto...
1 2 3 .......267 268 269 270 271 ....405 406 ...539 540 541 
Címkék: Tóth Rozália, legjobb ételek, légúti betegségekre, általunk legjobbnak, apróra vágott, fotót Torpilla1987, borba áztatot, melegben köretet, hűtőből kivett, fotót Sziszka72, felkockázott uborkával, felkarikázott virslivel, ízek öszeérjenek, gomba állaga, pocakba termelni, félórás ételek, konyhai alkotómunkában, praktikus konyha, fotót Zsuzska22, gáztepsi méretéhez, receptet Tóth, fotót Pszrita, öntet hozzávalóit, lehűlt salátát, liszttel elkevert, nagyobb darabokkal, finomra aprított, további feldolgozásig, előzetesen lepiríto, mazsolaszemekkel, szilvakrémleves, szilvakremleves, hőlégkeveréssel, tojássárgájával, petrezselyemmel, elkészítéséhez, zsemlekockával, habgaluskákkal, alkotómunkában, összeforgatjuk, receptgaleriak, tejbegríztorta, gazdagíthatjuk, elkészíthetjük, piskótatekercs, péksüteménnyel, gyümölcsökkel, meghinthetjük, megszórhatjuk, habgaluskaval, emésztőszervi, tojássárgájás, petrezselymes, előmelegített, zöldbabsaláta, habgaluskával, felkarikázott, hajtogatáskor, feldolgozásig, összekeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.