|
|
|
... magasabb falú porce... |
|
|
|
|
|
|
|
... rétegezzük. Felülre tésztalap jusson, ezt meghinthetjük petrezselyemmel, vagy megkenhetjük tejföllel, esetleg megszórhatjuk reszelt sajttal. 45 percig sütjük.
Megjegyzés:
Túró helyett használható juhtúró, mozzarella sajt vagy tofu is.
A receptet é... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... emésztőszervi- és a légúti betegségekre. A C-vitaminon kívül A- és B-vitaminban is gazdag, de kálium, kén, vas, klór, nátrium, foszfor, kalcium és jód is fellelhető benne.
Az alábbiakban a mindmegette.hu portálról választottuk ki az általunk legjobbnak ítélt három receptet.
Sült oldalas pirított káposztával és gancával
Hozzávalók kb. 5-6 személyre:
... |
|
|
|
|
|
|
|
... natúr krémsajttal és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítjük sóval, borssal és egy kis piros arannyal.
Pirítóssal vagy péksüteménnyel tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Torpilla1987 küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu[... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tojássárgájás keveréket és a vörösbort is. Forrásig kevergetjük, majd lehúzzuk a tűzről.
Hidegen tálaljuk a habgaluskákkal és a borba áztatot mazsolaszemekkel.
Megjegyzés:
Hasonló a madártejhez.
A receptet és a fotó... |
|
|
|
|
|
|
|
... 150 fokosra előmelegített sütőbe (hőlégkeveréssel 160 fokon egy órára). Az idő elteltével (illata árulkodik), leveszem a fóliát, és ropogósra sütöm a csirkét.
Megjegyzés:
Ebben a melegben köretet nem is készítettem hozzá, a hűtőből kivett, frissen szelt para... |
|
|
|
|
|
|
|
... hajtogatáskor sajtot szórunk rá. Végül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tojással lekenjük, sajtot szórunk rá, kiszaggatjuk, és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Sziszka72 küldte. Köszönjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... a felkockázott uborkával és pritamin paprikával, valamint a felkarikázott virslivel.
Jól összeforgatjuk, kicsit hagyjuk, hogy az ízek öszeérjenek.
Megjegyzés:
Gazdagíthatjuk még főtt tojással, csemege uborkával vagy sajttal is.... |
|
|
|
|
|
|
|
... kakukkfűvel kedvelem.
Hagyjuk összeforrni. Közben kóstoljuk, hogy kell-e még ízesíteni, vagy megfelelő-e a gomba állaga. Hidegen, pékáruval fogyasztjuk.
Megjegyzés:
Nyáron ajánlatos gyorsan a pocakba termelni, mert gyorsan romló étel.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... nagyjából készen is állunk a félórás ételek elkészítéséhez. A fenti 5 pontban szereplő szempontok mindegyikének fontos szerepe van a konyhai alkotómunkában.
Segítséggel gyorsabban készül a vacsora
A praktikus konyha segít, hogy ne órákig keressünk dolgokat. Jó, ha a fű... |
|
|
|
|
|
|
|
... percet, néha ellenőrizzük, hogy elég szószos-e az állag, ha szükséges, adjunk hozzá kevé... |
|
|
|
|
|
|
|
... kelesztjük.
Tetejét tojássárgájával megkenjük, esetleg reszelt sajtot, köményt vagy szezámmagot szórunk rá. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Zsuzska22 küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette... |
|
|
|
|
|
|
|
... elkészíthetjük. Egy gáztepsi méretéhez 7 tojásból, 7 evőkanál cukorral, 6 evőkanál liszttel, 1 púpozott evőkanál kakaóval és fél csomag sütőporral készítsük.
Megjegyzés:
A receptet Tóth Rozália küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás... |
|
|
|
|
|
|
|
... előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a lábtörlőnket.
Sülés után kicsit kihűtjük, és friss zöldségekkel, ketchuppal, mustárral, majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Pszrita küldte. Köszönjük!... |
|
|
|
|
|
|
|
... hűtőbe tesszük. Kisebb tálba tesszük az öntet hozzávalóit, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A lehűlt salátát megöntözzük az öntettel, frissen tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 328 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Kerekes... |
|
|
|
|
|
|
|
... pároljuk puhára.
Ha a hús és a gomba is megpuhult, habarjuk be a liszttel elkevert tejföllel. Ízlés szerint főtt tésztával vagy galuskával tálalhatjuk.
[ke... |
|
|
|
|
|
|
|
... Így lesz ugyanis tökéletes a kis fasírtok állaga. Az alapkeverék nem pépes, de nem is kell attól tartani, hogy a nagyobb darabokkal nehéz lesz majd dolgozni.
A finomra aprított gomba lepirítva, már csak kicsit hűlnie kell a további feldolgozásig
Az előzetesen lepiríto... |
|
|
|
|
|