Belépés
Patisszonos lecsó
... majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A patisszont ugyancsak apró kockákra. A fokhagymát megtörjük. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd a patisszont belekeverve megpuhítjuk. Ezután belekeverjük a paprikákat és fokhagymát. Puhulásuk után rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, esetleg ételízesítőt ha...
Zöldborsókrémleves retekkel
... gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tű...
Paradicsomleves pizzafűszerekk
... kivételével) 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, magjaikat eltávolítjuk, húsukat felaprózzuk. A vörös- és a fokhagymát megtisztítjuk. Az előbbit finomra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajban, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsompürét, egy perc múlva a paradicsomot (ha konzerv, levével együtt), az ételízesítőt, az oregánót és a csiliport. Felöntjük 1 liter v...
Zöldborsó krémleves retekkel
... vágjuk. A petrezselymet és a metélőhagymát leöblítjük, a petrezselyem levélkéit lecsipkedjük és felaprózzuk, a retekszemeket apróra felkockázzuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tűzön vajp...
Hagymás kelt lepény
... a kovásszal együtt, és az egészet jól eldolgozzuk. Kb. fél óráig pihentetjük a tésztát, ezalatt elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát hosszú, vékony csíkokra vágjuk, a zsíron megfonnyasztjuk egy kávéskanál sóval és kihűtjük. Hat egész tojást felverünk, egy pohár tejfölt, 2 púpos evőkanál lisztet, és a dinsztelt hagymát egy csipetnyi őrölt borssal összekeverjük. Közben a tésztán...
Currys csirkemell
... edényben, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt enyhén megpirítjuk a húst. Miután kiszedtük sózzuk és borsozzuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. A maradék zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a currypasztát, a rizst, az alaplét, a paradicsomot, a karfiolt és a mazsolát, majd lassan felforraljuk. Ezután mérsékelt lángon, l...
Töltött kenyérszeletek
... kissé
kivájjuk, az üreget olvasztott vajjal bekenjük. 180
fokra felmelegített sütoben 4-5 percig elosütjük a
kenyérszeleteket. Az apróra vágott hagymát 40g vajon
megfonnyasztjuk, rádobjuk a megtisztított, kockákra
vágott cukkinit, 5 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk,
majd egészen kicsire mérsékeljük a tüzet. Felütjük a
tojásokat, összekeverjük a...
Spanyol macesz-gombócleves
... Beletesszük a hasábokra vágott leveszöldséget, és puhára főzzük.
2. A gombóchoz a pászkát finomra törjük, a hagymát és a petrezselymet felaprózzuk. A hagymát 1 kk. libazsírban megfonnyasztjuk, a maradékot pedig habosra keverjük a tojással. Hozzáadjuk a petrezselymet, a hagymát, a pászkát, ízlés szerint sót és borsot, végül lefedjük, és fél órát pihentetjük.
3. A levest l...
Bakonyi jérce
... paradicsom, 3 db paprika, 2 dkg liszt, 1 dl étolaj, só.

1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, kevés hevített olajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és megfonnyasztjuk. Fűszerpaprikával meghintjük, és rátesszük a darabolt, megmosott csirkét. Kevés vizet aláöntünk, megsózzuk, és fedő alatt kis lángon pároljuk.
2. Mikor a hús majdnem megpuhult...
Ponty gombás-fűszeres mártássa
... Kivajazunk egy tűzálló tálat.

Elkészítés: A halat a tálba fektetjük, ráöntjük a vörösbort, lefedjük és a sütőben 20-25 perc alatt megpároljuk. Közben a maradék vajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát, és puhára pároljuk. Ha a gomba megpuhult, őrölt borssal ízesítjük, a liszttel meghintjük. A gombát felengedjük a hal párolólevével, beleszórjuk a petrezs...
Zöldséges-paradicsomos rakott
... néhány bóbita kivételével finomra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-fokra. Egy közepes méretű sütőedényt kikenünk vajjal/margarinnal.
2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, felét félreteszszük. A maradék hagymához adjuk a sárgarépát és a szárzellert, élénk tűzön 4-5 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, frissen reszelt szerecsendióval illat...
Karácsonyi leves receptek
... feljavításához 3 dkg vaj.
A csontokból a vegyes zöldséggel, fűszerekkel levest főzünk. A megtisztított gombát megmossuk, és finomra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az összevágott gombát, megsózzuk, meghintjük egy kevés törött borssal, és lepirítjuk. Ha a levét elfőtte, hozzákeverjük a lisztet, egy kissé tovább pirítjuk, majd felöntj...
Receptek
... sajt
kevés vaj


-Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymagerezdeket áttörjük, a vöröshagymát lereszeljük, majd a felolvasztott vajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és a húslével felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. A tűzről levéve tejföllel gazda...
Erdélyi zöldséges csorba
... petrezselyemgyökér, 1 karalábé, 10 dkg (kb. 1 dl) rizs, só, 1-1 ágacska friss tárkony, petrezselyem és lestyán, kész korpacibere.

1. A hagymát felaprítjuk, és olajon megfonnyasztjuk. A megtisztított, felaprózott sárgarépát, petrezselymet és karalábét a hagymához adjuk, és pár percig kevergetve pirítjuk.
2. A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük, és a zöldségekhez adjuk....
Sajttal töltött rántott .....
... oldalán kb. egyforma vastag legyen a burok, bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
Elég hamar megpirul, ne hagyjuk magára.
A szószhoz apróra vágjuk a hagymát, olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sózzuk-borsozzuk-ételízesítőzzük (ez lehet több is, én ennyiből csináltam).
Ha kicsit összefőtt (friss gomba ha megpuhult), és már nagyon le...
maceszgombóc 2007. január 28
... hagynma, egy csokor petrezselyem, 30 g libazsír, 1 tojás, só, bors.
Elkészítés: A pászkát finomra összetörjük, a hagymát és a petrezselymet összevágjuk. A hagymát kevés libazsíron megfonnyasztjuk, egy kis maradékot habosra verünk a tojásfehérjével. Hozzáadjuk a petrzselymet, a sárgáját a pászkát, a fűszereket, lefedjük, fél órát pihentetjük.
Forrdogáló (nem erősen) vízbe...
Csőben sült kemény tojás
... de önthető mártást kapunk. Levesszük a tűzről, és két tálkában egyenletesen elosztjuk. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.

Serpenyőben, forró olajban megfonnyasztjuk a hagymát, beletesszük a gombaszeleteket, 5 percig pároljuk, majd kiszedjük, és lecsöpögtetjük. Belekeverjük az egyik adag besamelbe, majd a sütőtálba kanalazzuk.

A tojásokat f...
Mediterrán étrend cukorbeteg..
... sózzuk, meghintjük 1 mokkáskanál frissen őrölt borssal és a finomra vágott petrezselyem felét, majd fedő alatt puhára pároljuk. Az olaj másik felében az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, beletesszük a gombát, és erős tűzön pirítjuk. Ha félig kész, hozzáadjuk a paradicsomot és a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, óvatosan összekeverjük és időnként rázogatva tovább pirí...
Diós fasírt paprikakörettel
... olaj, 1 babérlevél, 2 ek. borecet, 2 ek. méz.

1. A fasírthoz a zsemléket beáztatjuk a langyos tejbe. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, az előbbit finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 1 ek. forró olajban, hűlni hagyjuk. A petrezselymet és a bazsalikomot leöblítjük, a petrezselyem leveleit felaprózzuk. A diót néhány szép gerezd kivételével nagyobb darabokra vágjuk. A sütőb...
Dupla hagymaleves
... ,,egyszemélyes") rozsos cipó.

1. Megtisztítás után a fokhagymát összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük.
2. A vajat fazékban fölolvasztjuk, a kétféle hagymát 3-4 perc alatt megfonnyasztjuk rajta. Ezután megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, majd a levessel fölöntjük. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon 8-10 percig főzzük.|...
1 2 3 ...........35 36 .....52 53 .....69 70 71 
Címkék: hagymát meghámozzuk, patisszont ugyancsak, fokhagymát megtörjük, olajon megfonnyasztjuk, patisszont belekeverve, csokor petrezselyem, olajat felforrósítjuk, áttört fokhagymát, fokhagymát megtisztítjuk, előbbit finomra, perc múlva, metélőhagymát leöblítjük, petrezselyem levélkéit, retekszemeket apróra, kovásszal együtt, vöröshagymát hosszú, zsíron megfonnyasztjuk, kávéskanál sóval, pohár tejfölt, dinsztelt hagymát, csipetnyi őrölt, paradicsomot meghámozzuk, maradék zsiradékon, apróra vágott, üreget olvasztott, hasábokra vágott, pászkát finomra, petrezselymet felaprózzuk, maradékot pedig, finomra vágott, tűzálló tálat, tálba fektetjük, sütőben 20-25, maradék vajon, gomba megpuhult, liszttel meghintjük, gombát felengedjük, sütőt előmelegítjük, közepes méretű, maradék hagymához, vegyes zöldséggel, megtisztított gombát, összevágott gombát, kevés törött, levét elfőtte, kissé tovább, hagymákat megtisztítjuk, vöröshagymát lereszeljük, felolvasztott vajon, húslével felöntjük, hagymát felaprítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.