|
|
|
... hagymát vékony karikára szeljük, gyűrűire szedjük - de finomra is apríthatjuk. A paprikát kicsumázzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A majonézt a joghurttal simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, mustárral, citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Curryvel és finomra aprított petrezselyemmel fűszerezzük, és az előkészített anyagokat óvatosan beleforgatjuk.
Salátalevélre ha... |
|
|
|
|
|
|
|
... megfelelő mennyiségű édesítőszer, só, őrölt fehérbors.
Elkészítése:
A héjában főzött burgonyát meghámozzuk, kihűtjük és vékony karikákra vágjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. Az ugyancsak karikára szelt lilahagymát 15 percre citromlébe áztatjuk. Közben a tojássárgáját picit megsózzuk, ezután folytonos kevergetés mellett az olajat cseppenként hozzákeverve alap... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... szerecsendióval, és forró
vajban ropogós pirosra sütjük. A zsemlék alját megkenjük
mustárral, megszórjuk reszelt hagymával és sárgarépával,
ráfektetjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... törjük, a másik felét beáztatjuk, kicsavarjuk, a vajat a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk az áztatott maceszt, a finomra vágott zöldpetrezselymet, a gyömbért. Meg-sózzuk, megborsozzuk. Végül hozzátesszük a kemény habbá vert tojásfehérjét, és a maceszmorzsát.
Megnedvesített kézzel apró gombócokat formálunk a masszából, és ugyancsak a forrásban levő levesbe főzzük.|... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... mélyebb tálba helyezzük el szép sorban, és a következő hagy-masalátával öntjük le:
A mustárt elkeverjük az ecettel és annyi vízzel, hogy ne... |
|
|
|
|
|
|
|
... apróra.
Ezután felaprítjuk a hagymát, és zsírban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vesét, és gyorsan lepirítjuk, míg le... |
|
|
|
|
|
|
|
... só.
A húst apró kockákra vágjuk és feltesszük főni 1 liter vízben. Ha forr, leszedjük a habját és az apró koc-kákra vágott vegyes zöldséget, és a zöldpaprikát hozzátéve megsózzuk, megborsozzuk, majd lefedve, szép lassan puhára főzzük.
A megmosott és leszűrt rizst a 8 deka zsíron jól átforrósítjuk. Ha sárgulni kezd, hozzáadjuk a finomra vagdalt zöldpetrezselymet és beleke... |
|
|
|
|
|
|
|
... kivágjuk.
A töltelékhez a zsömlét apró kockákra vágjuk, beáztatjuk tejbe. A hagymát finomra vágva 3 deka zsíron megpirítjuk a megtisztított, megmosott és kockára vágott gombával, megsózzuk, megborsozzuk, beletesz-szük a megvagdalt zöldpetrezselymet. Ha kihűlt, hozzákeverjük előbb a 2 egész tojást, majd az áztatott zsömlét betöltjük a dagadó nyílásába, és bevarrjuk.
Megsó... |
|
|
|
|
|
|
|
... krumpli tűzforró maradjon, tovább melegítjük, miközben beledolgozzuk a tejes zöldségmasszát. Így sűrű de krémes masszát kapunk - ha szükséges, még tejjel hígíthatjuk. Jól megsózzuk, megborsozzuk. Tálaljuk jó sok vajjal, és leöblíthetjük íróval - ha igazi jó fajtát tudunk szerezni.
Mogyoróhagyma. 1 csomag (6-8), a külső zöld, nem fonnyadt vagy sérült részekkel együtt apr... |
|
|
|
|
|
|
|
... rakjuk, és közepesen forró sütőben (kb. 35 perc alatt) pirosra sütjük.
3. Közben a konzerv ananászt egy kevés lével meg a földarabolt ... |
|
|
|
|
|
|
|
... meghinteni.
A pulykacombot megmossuk, szárazra itatjuk, lefejtjük a csontjáról, nagyobb darabokra vágjuk. A vörös- és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a húst besózzuk, megborsozzuk. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a húst, és mindkét oldalát elősütjük; utána kivesszük. A visszamaradt zsiradékban a hagymát aranybarnára pirítjuk, megszórju... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd kivesszük, és melegen tartjuk. Az összes gombát visszatesszük a serpenyőbe. Hozzáadjuk az újhagymát, a paradicsomot és a kakukkfüvet, majd rövid ideig együtt sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és a szósszal felöntjük. Belekeverjük a tejfölt és a petrezselyemzöldet, felforraljuk, majd kb. 2 percig főzzük. Végül az ételsűrítővel besűrítjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűsze... |
|
|
|
|
|
|
|
... tűzálló tálra egy-más mellé fektetjük. Egy evőkanál olajon, aranysárgára pirítunk egy evőkanál finomra vágott vörös-hagymát. hozzáadunk 30-40 deka apróra vágott gombát, megsózzuk. megborsozzuk, és addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve simára keverjük két, tejben áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlével, egy kisdoboznyi sertésmáj-krémmel és egy nyer... |
|
|
|
|
|
|
|
... tűzálló tálra egy-más mellé fektetjük. Egy evőkanál olajon, aranysárgára pirítunk egy evőkanál finomra vágott vörös-hagymát. hozzáadunk 30-40 deka apróra vágott gombát, megsózzuk. megborsozzuk, és addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve simára keverjük két, tejben áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlével, egy kisdoboznyi sertésmáj-krémmel és egy nyer... |
|
|
|
|
|
|
|
...
tárkony
rozmaring
kakukkfű
-Elkészítés:
A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, húsukat óvatosan kivájjuk, belsejüket megsózzuk, megborsozzuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk az olívaolajjal, belehelyezzük a paradicsomokat.
2 paradicsom húsát tálba tesszük, és hozzáadjuk a lecsepegtetett, apróra vágott mozzarellát.... |
|
|
|
|
|
|
|
... olaj.
1. A zöldségeket megtisztítjuk, és egyenlő csíkokra vagy kockákra vágjuk. A vékony csíkokra vágott fokhagymával és a fölszeletelt citrommal összeforgatjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel, zellerzölddel, a gyömbérrel meg a majoránnával fűszerezzük.
2. Az olajjal meglocsoljuk, tűzálló tálba szórjuk, és lefödve, sütőben, közepes lán... |
|
|
|
|
|
|
|
... sárgarépa, zöldpaprika, cukkini, póréhagyma, padlizsán, 50 dkg rizs, Vegeta, 30 dkg angolzöldség.
Elkészítése:
A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük. A zöldségeket hosszú csíkokra vágjuk, megtöltjük vele a hússzeleteket, amelyeket azután összetekerünk és öszszetűzünk. Forró olívaolajon a hústekercsek minden oldal... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál citromlé.
A kihűlt és meghámozott burgonyát közepes kockák... |
|
|
|
|
|
|
|
... a tojások megkenésére szánt tojást. Megdaráljuk a tepertőt.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 35 X 25 cm nagyságúra), és megkenjük a darált töpörtyűvel. Enyhén megborsozzuk. A tésztát a hosszabb oldala mentén harmadokra osztjuk, és először a bal, majd a jobb oldalt hajtjuk a középsőre. Ezután alulról fölfelé haladva a tésztát félbe hajtjuk. VIGYÁZZUNK, HOGY A T... |
|
|
|
|
|
|
|
... Közben a szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján vöröshagymával és fokhagymával zsemlyeszínű rántást készítünk, és ezzel besűrítjük a káposzta levét. Végül tejfölt adunk hozzá, megborsozzuk, kisült szalonnát teszünk bele, és az egészet jól összeforraljuk.
Diós-káposztás nokedli
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 12 dkg darált dió (vagy mandula), só, ... |
|
|
|
|
|