Belépés
Currys tojássaláta
... hagymát vékony karikára szeljük, gyűrűire szedjük - de finomra is apríthatjuk. A paprikát kicsumázzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A majonézt a joghurttal simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, mustárral, citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Curryvel és finomra aprított petrezselyemmel fűszerezzük, és az előkészített anyagokat óvatosan beleforgatjuk.
Salátalevélre ha...
Majonézes burgonya
... megfelelő mennyiségű édesítőszer, só, őrölt fehérbors.

Elkészítése:

A héjában főzött burgonyát meghámozzuk, kihűtjük és vékony karikákra vágjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. Az ugyancsak karikára szelt lilahagymát 15 percre citromlébe áztatjuk. Közben a tojássárgáját picit megsózzuk, ezután folytonos kevergetés mellett az olajat cseppenként hozzákeverve alap...
Szabó úr kendvenc vacsorája
... szerecsendióval, és forró
vajban ropogós pirosra sütjük. A zsemlék alját megkenjük
mustárral, megszórjuk reszelt hagymával és sárgarépával,
ráfektetjü...
Maceszgombóc
... törjük, a másik felét beáztatjuk, kicsavarjuk, a vajat a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk az áztatott maceszt, a finomra vágott zöldpetrezselymet, a gyömbért. Meg-sózzuk, megborsozzuk. Végül hozzátesszük a kemény habbá vert tojásfehérjét, és a maceszmorzsát.
Megnedvesített kézzel apró gombócokat formálunk a masszából, és ugyancsak a forrásban levő levesbe főzzük.|...
Párizsi - hagymával
... mélyebb tálba helyezzük el szép sorban, és a következő hagy-masalátával öntjük le:
A mustárt elkeverjük az ecettel és annyi vízzel, hogy ne...
Vese, velővel
... apróra.
Ezután felaprítjuk a hagymát, és zsírban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vesét, és gyorsan lepirítjuk, míg le...
Zöldséges rizses hús
... só.
A húst apró kockákra vágjuk és feltesszük főni 1 liter vízben. Ha forr, leszedjük a habját és az apró koc-kákra vágott vegyes zöldséget, és a zöldpaprikát hozzátéve megsózzuk, megborsozzuk, majd lefedve, szép lassan puhára főzzük.
A megmosott és leszűrt rizst a 8 deka zsíron jól átforrósítjuk. Ha sárgulni kezd, hozzáadjuk a finomra vagdalt zöldpetrezselymet és beleke...
Töltött sertésdagadó
... kivágjuk.
A töltelékhez a zsömlét apró kockákra vágjuk, beáztatjuk tejbe. A hagymát finomra vágva 3 deka zsíron megpirítjuk a megtisztított, megmosott és kockára vágott gombával, megsózzuk, megborsozzuk, beletesz-szük a megvagdalt zöldpetrezselymet. Ha kihűlt, hozzákeverjük előbb a 2 egész tojást, majd az áztatott zsömlét betöltjük a dagadó nyílásába, és bevarrjuk.
Megsó...
Champ
... krumpli tűzforró maradjon, tovább melegítjük, miközben beledolgozzuk a tejes zöldségmasszát. Így sűrű de krémes masszát kapunk - ha szükséges, még tejjel hígíthatjuk. Jól megsózzuk, megborsozzuk. Tálaljuk jó sok vajjal, és leöblíthetjük íróval - ha igazi jó fajtát tudunk szerezni.

Mogyoróhagyma. 1 csomag (6-8), a külső zöld, nem fonnyadt vagy sérült részekkel együtt apr...
Argentin csirkecomb
... rakjuk, és közepesen forró sütőben (kb. 35 perc alatt) pirosra sütjük.
3. Közben a konzerv ananászt egy kevés lével meg a földarabolt ...
Pulykapaprikás
... meghinteni.

A pulykacombot megmossuk, szárazra itatjuk, lefejtjük a csontjáról, nagyobb darabokra vágjuk. A vörös- és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a húst besózzuk, megborsozzuk. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a húst, és mindkét oldalát elősütjük; utána kivesszük. A visszamaradt zsiradékban a hagymát aranybarnára pirítjuk, megszórju...
Vegyes gombatál ...
... majd kivesszük, és melegen tartjuk. Az összes gombát visszatesszük a serpenyőbe. Hozzáadjuk az újhagymát, a paradicsomot és a kakukkfüvet, majd rövid ideig együtt sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és a szósszal felöntjük. Belekeverjük a tejfölt és a petrezselyemzöldet, felforraljuk, majd kb. 2 percig főzzük. Végül az ételsűrítővel besűrítjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűsze...
Karácsonyi ételreceptek
... tűzálló tálra egy-más mellé fektetjük. Egy evőkanál olajon, aranysárgára pirítunk egy evőkanál finomra vágott vörös-hagymát. hozzáadunk 30-40 deka apróra vágott gombát, megsózzuk. megborsozzuk, és addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve simára keverjük két, tejben áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlével, egy kisdoboznyi sertésmáj-krémmel és egy nyer...
Karácsonyi ételek
... tűzálló tálra egy-más mellé fektetjük. Egy evőkanál olajon, aranysárgára pirítunk egy evőkanál finomra vágott vörös-hagymát. hozzáadunk 30-40 deka apróra vágott gombát, megsózzuk. megborsozzuk, és addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve simára keverjük két, tejben áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlével, egy kisdoboznyi sertésmáj-krémmel és egy nyer...
Receptek
...
tárkony
rozmaring
kakukkfű


-Elkészítés:

A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, húsukat óvatosan kivájjuk, belsejüket megsózzuk, megborsozzuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk az olívaolajjal, belehelyezzük a paradicsomokat.
2 paradicsom húsát tálba tesszük, és hozzáadjuk a lecsepegtetett, apróra vágott mozzarellát....
Zöldségtál
... olaj.

1. A zöldségeket megtisztítjuk, és egyenlő csíkokra vagy kockákra vágjuk. A vékony csíkokra vágott fokhagymával és a fölszeletelt citrommal összeforgatjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel, zellerzölddel, a gyömbérrel meg a majoránnával fűszerezzük.
2. Az olajjal meglocsoljuk, tűzálló tálba szórjuk, és lefödve, sütőben, közepes lán...
Pulykamell vágott zöldséggel
... sárgarépa, zöldpaprika, cukkini, póréhagyma, padlizsán, 50 dkg rizs, Vegeta, 30 dkg angolzöldség.

Elkészítése:

A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük. A zöldségeket hosszú csíkokra vágjuk, megtöltjük vele a hússzeleteket, amelyeket azután összetekerünk és öszszetűzünk. Forró olívaolajon a hústekercsek minden oldal...
Zöldbabos burgonyasaláta
... evőkanál citromlé.
A kihűlt és meghámozott burgonyát közepes kockák...
A töpörtyűkészítés titkai
... a tojások megkenésére szánt tojást. Megdaráljuk a tepertőt.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 35 X 25 cm nagyságúra), és megkenjük a darált töpörtyűvel. Enyhén megborsozzuk. A tésztát a hosszabb oldala mentén harmadokra osztjuk, és először a bal, majd a jobb oldalt hajtjuk a középsőre. Ezután alulról fölfelé haladva a tésztát félbe hajtjuk. VIGYÁZZUNK, HOGY A T...
Mire jó a káposzta?
... Közben a szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján vöröshagymával és fokhagymával zsemlyeszínű rántást készítünk, és ezzel besűrítjük a káposzta levét. Végül tejfölt adunk hozzá, megborsozzuk, kisült szalonnát teszünk bele, és az egészet jól összeforraljuk.

Diós-káposztás nokedli

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 12 dkg darált dió (vagy mandula), só, ...
1 2 3 ........53 54 .....80 81 ....105 106 107 
Címkék: HOGY, töpörtyűkészítés titkai, paprikát kicsumázzuk, joghurttal simára, előkészített anyagokat, héjában főzött, ugyancsak karikára, tojássárgáját picit, olajat cseppenként, zsemlék alját, másik felét, tojássárgájával habosra, áztatott maceszt, finomra vágott, kemény habbá, forrásban levő, következő hagy-masalátával, mustárt elkeverjük, húst apró, apró koc-kákra, zöldpaprikát hozzátéve, finomra vagdalt, zsömlét apró, hagymát finomra, megvagdalt zöldpetrezselymet, áztatott zsömlét, dagadó nyílásába, tejes zöldségmasszát, külső zöld, konzerv ananászt, kevés lével, pulykacombot megmossuk, fokhagymát megtisztítjuk, húst besózzuk, nagy serpenyőben, visszamaradt zsiradékban, hagymát aranybarnára, összes gombát, szósszal felöntjük, ételsűrítővel besűrítjük, evőkanál olajon, evőkanál finomra, tűzről levéve, kisdoboznyi sertésmáj-krémmel, megmosott paradicsomok, zöldségeket megtisztítjuk, vékony csíkokra, fölszeletelt citrommal, fölaprított petrezselyemmel, majoránnával fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.