|
|
|
... Ica
177. Kup Ica
178. Kúr Tamás
179. Kur Valentin
180. Külö Nóra
181. Lajos On Dóra
182. Lapos Elemér
183. Le Bugyi Bedákó
184. Légy Ottó
185. Lekv Áron
186. Leo Kádia
187. Lev Elek
188. Link Viktória
189. Locsoló K. Anna
190. Lopez de Futasztán
191. Ma Laci
192. Major Anna
193. Mangal Ica
19... |
|
|
|
|
|
|
|
... Ica
177. Kup Ica
178. Kúr Tamás
179. Kur Valentin
180. Külö Nóra
181. Lajos On Dóra
182. Lapos Elemér
183. Le Bugyi Bedákó
184. Légy Ottó
185. Lekv Áron
186. Leo Kádia
187. Lev Elek
188. Link Viktória
189. Locsoló K. Anna
190. Lopez de Futasztán
191. Ma Laci
192. Major Anna
193. Mangal Ica
19... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... Ica
177. Kup Ica
178. Kúr Tamás
179. Kur Valentin
180. Külö Nóra
181. Lajos On Dóra
182. Lapos Elemér
183. Le Bugyi Bedákó
184. Légy Ottó
185. Lekv Áron
186. Leo Kádia
187. Lev Elek
188. Link Viktória
189. Locsoló K. Anna
190. Lopez de Futasztán
191. Ma Laci
192. Major Anna
193. Mangal Ica
19... |
|
|
|
|
|
|
|
* 2 kg sárgabarack (előkészítve, csak a gyümölcshús)
* 500 g narancs (előkészítve)
* 500 g grapefruit (előkészítve)
* 2 késhegynyi őrölt fahéj
* 2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
* 900 g cukor
* 2 cs Haas Quittin 3:1 zse... |
|
|
|
|
|
|
|
|
* 4 kg kajszibarack
* 1,6-2 kg kristálycukor
* 1-2 citrom frissen facsart leve
* 1 késhegynyi tartósító (pl. szalicil )
elkészítés
1. A kajszibarackot lobogó vízzel leforrázzuk, hagyjuk kicsit állni, és lehúzzuk a héját, magját eltá... |
|
|
|
|
|
|
|
... kajszibarack
* 1,6-2 kg kristálycukor
* 1-2 citrom frissen facsart leve
* 1 késhegynyi tartósító (pl. szalicil )
elkészítés
1. A kajszibarackot lobogó vízzel leforrázzuk, hagyjuk kicsit állni, és lehúzzuk a héját, magját eltávolítjuk.
2. A... |
|
|
|
|
|
|
|
...
* 2 kg érett, fekete bodzabogyó
* 1,6 kg cukor
* 2 ek citromsav
* csipet szalicil
elkészítés
1. A bodzabogyókat leszemezzük, villát végighúzzuk a szárán, így egyszerűbb. Jól átmossuk.
2. Fém edénybe elkezdjük főzni a cukor... |
|
|
|
|
|
|
|
... Ica
177. Kup Ica
178. Kúr Tamás
179. Kur Valentin
180. Külö Nóra
181. Lajos On Dóra
182. Lapos Elemér
183. Le Bugyi Bedákó
184. Légy Ottó
185. Lekv Áron
186. Leo Kádia
187. Lev Elek
188. Link Viktória
189. Locsoló K. Anna
190. Lopez de Futasztán
191. Ma Laci
192. Major Anna
193. Mangal Ica
19... |
|
|
|
|
|
|
|
Szilvalekvár: szívünk, lelkünk, meg a fakanál. (egy bölcs idős asszony)
A türelem keserű, de gyümölcse édes. (Jean-Jacques Rousseau)
... |
|
|
|
|
|
|
|
... csipkebogyó
* 60 birsalma
* 50 dkg szőlő
* 15 dkg kökény
* 15 dkg galagonya
* 70 dkg cukor
* víz
elkészítés
1. A tetszés szerint összeállított arányú gyümölcsöket alaposan megmossuk, a birsalmát kimagozzuk, a bogyókat nagyjából lecsumá... |
|
|
|
|
|
|
|
hozzávalók
* 1 kg meggy
* 50 dkg cseresznye
* 50 dkg ribizli
* 50-60 dkg cukor
elkészítés
1. A gyümölcsöket alaposan megmossuk.
2. A ribizlit lecsumázzuk, a meggyet és a cseresznyét kimagozzuk.
3. Lábasban egy kics... |
|
|
|
|
|
|
|
hozzávalók 1 főre
2 kg érett, fekete bodzabogyó
1,6 kg cukor
2 ek citromsav
csipet szalicil
elkészítés
A bodzabogyókat leszemezzük, villát végighúzzuk a szárán, így egyszerűbb. Jól átmossuk.
Fém edénybe elkezdjük főzni a cukorral, majd hozzáadj... |
|
|
|
|
|
|
|
... alma
2,5 bögre liszt ( 35 dkg )
2 tojàs
2 evőkanàl cukor
1 csomag vaníliàs cukor
1 csomag sütőpor
olaj ( sütéshez )
porcukor+ fahéj tetetejére
lekvà ( bàrmilyen ìzű )
Elkészìtés:
Az almàkat nyersen, hàmozzuk meg , nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A levét kifacsarjuk.
Ezutàn... |
|
|
|
|
|
|
|
Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt hirdet az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a 2016. augusztus 19-28. között megrendezésre kerülő XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás keretén belül.
ITT... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg bodza bogyó (tisztítva mérve)
löttyintésnyi (házi) vanília esszencia
cukor, vagy egyéb édesítőszer, ízlés szerint
lekvárzselésítő (pektin)
pár csepp frissen facsart citromlé
sterilizált lekváros üvegek
Vad bodzából is készítettem már, de a termesztett fajtából sokkal finomabb lett a végeredmény. A bodzabogyókat leszedegetem ... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor,mazsola,reszelt citrom hèj.
6-7 szem nagyobb alma le reszelve,levét kicsavarva,cukorral fahéjjal ízesítve.
Az összegyúrt tèsztát 4felé osztjuk.
Az első lapot megkenjük szilva lekvárral.erre kerül a mák töltelék.
Màsodik lapra ismét szilva lekvàr,erre jön a dió.
A harmadik lapra kerül az alma.
A negyedik lappal befedjük.
... |
|
|
|
|
|