|
|
|
... sajt, 5 dkg trappista sajt, 8 dl zöldségerőleves, 2 dl tejszín, 5 szelet toastkenyér, 3 evőkanál vaj vagy margarin, 2 evőkanál liszt, só, bors, a tepsi kikenéséhez margarin.
1. A lekapargatott, megmosott sárgarépát hasábokra, a pórét karikákra vágjuk. A levesben kb. 2 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
2. A vajat lábasban megforrósítjuk, meghintjük a liszttel... |
|
|
|
|
|
|
|
... szalonna
65 dkg vöröshagyma
2 szál sárgarépa
20 dkg zeller gumó
2 evőkan. olaj
néhány levél friss oreganó (szurokfű)
1 evőkan szemes bors
só, bors
A lekapargatott sárgarépát kisebb, a zellert nagyobb kockákra vágjuk. 2fej vöröshagymát megtisztítjuk és felnegyedeljük. A megmosott oldalast a zöldségekkel és a szemes borssal együtt fazék... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kikent tűzálló tálba rétegezzük. Közben megsózzuk, megborsozzuk. Leöntjük a tejszínnel, megszórjuk a sajt felével, és 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
2. A lekapargatott répát forrásban lévő sós vízben 5-6 perc alatt roppanósra pároljuk, majd leszűrjük. A felkockázott szalonnát serpenyőben ropogósra sütjük, majd papírtörlőre szedjük. A felaprított olaj... |
|
|
|
|
|
|
|
... köröskörül megpirítjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt 20 percig pároljuk. Közben többször megfordítjuk. Kiszedjük az edényből, és melegen tartjuk. A lekapargatott, megmosott sárgarépát hosszában félbevágjuk, és sós-cukros vízben megpároljuk. A megmosott, megtörölt csirkemellfilét kockákra, a csiperkegombát félbevágjuk. A megforrósított vajon v... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... csíkokra vágjuk. Sóval, borssal, késhegynyi őrölt gyömbérrel bedörzsöljük. Olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a húst és megpirítjuk. Végül hozzáadjuk, a lekapargatott, vékony csíkokra vágott sárgarépát. Leöntjük a borral, és fedő alatt megpároljuk. Majoránnával, tárkonylevéllel, tárkonyecettel ízesítjük, és további 5 percig pároljuk. Burgonyagombóccal va... |
|
|
|
|
|
|
|
... fehér bors,
a forma kikenéséhez margarin.
Elkészítés:
A konzerv csemegekukoricát lecsöpögtetjük, a megtisztított brokkolit és karfiolt megmossuk. A lekapargatott, megmosott sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A brokkolit és a karfiolt rózsákra szedve, forrásban lévő, sós vízben kb. 5 percig előfőzzük. Hozzáadjuk a sárgarépát, és további kb. 5 percig... |
|
|
|
|
|
|
|
... köröskörül megpirítjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt 20 percig pároljuk. Közben többször megfordítjuk. Kiszedjük az edényből, és melegen tartjuk. A lekapargatott, megmosott sárgarépát hosszában félbevágjuk, és sós-cukros vízben megpároljuk. A megmosott, megtörölt csirkemellfilét kockákra, a csiperkegombát félbevágjuk. A megforrósított vajon v... |
|
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez esetleg friss petrezselyemzöld.
Elkészítés: Az üveges zöldborsót lecsöpögtetjük. A tojásokat szokásos módon 10 perc alatt keményre főzzük. A rizst készre főzzük. A lekapargatott sárgarépát, vékony szeletekre vágjuk. A joghurtot a borecettel, a sóval, a curryval és a kristálycukorral elkeverjük. A főtt tojásokat meghámozzuk, majd félbevágjuk, vagy durvára feldara... |
|
|
|
|
|
|
|
... olaj, só, fehér bors, csipetnyi cukor, a díszítéshez citrom
Elkészítés: A fejes és az endivíasalátát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és a leveleket nagyobb darabokra tépjük. A lekapargatott sárgarépát, megmossuk, majd vékony hasábokra vágjuk, vagy durvára lereszeljük. A joghurtot kikeverjük az olajjal, majd sóval, fehér borssal, csipetnyi cukorral ízesítjük. A zöldségeket ... |
|
|
|
|
|
|
|
... köröskörül megpirítjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt 20 percig pároljuk. Közben többször megfordítjuk. Kiszedjük az edényből, és melegen tartjuk. A lekapargatott, megmosott sárgarépát hosszában félbevágjuk, és sós-cukros vízben megpároljuk. A megmosott, megtörölt csirkemellfilét kockákra, a csiperkegombát félbevágjuk. A megforrósított vajon v... |
|
|
|
|
|
|
|
... csíkokra vágjuk. Sóval, borssal, késhegynyi őrölt gyömbérrel bedörzsöljük. Olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a húst és megpirítjuk. Végül hozzáadjuk, a lekapargatott, vékony csíkokra vágott sárgarépát. Leöntjük a borral, és fedő alatt megpároljuk. Majoránnával, tárkonylevéllel, tárkonyecettel ízesítjük, és további 5 percig pároljuk. Burgonyagombóccal va... |
|
|
|
|
|
|
|
... toljuk. 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 3-3 1 /2 órát sütjük. Időnként kevés vízzel meglocsoljuk. Közben a kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A lekapargatott zsenge sárgarépát, megmossuk és felszeleteljük. A megforrósított vajon vagy margarinon üvegesre pároljuk a kockákra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kelkáposztát és a sárgarépát. Sóval, bor... |
|
|
|
|
|
|
|
... pirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, az olasz fűszer keverékkel ízesítjük, majd kivesszük a serpenyőből. Az olajbogyó húsát cikkekben levágjuk a magról. A lekapargatott, megmosott sárgarépát feldaraboljuk, a pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zöldségeket kb. 2,5 dl vízben kis lángon, fedő alatt 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, 3 evőkanál ... |
|
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez esetleg friss petrezselyemzöld.
Elkészítés: Az üveges zöldborsót lecsöpögtetjük. A tojásokat szokásos módon 10 perc alatt keményre főzzük. A rizst készre főzzük. A lekapargatott sárgarépát, vékony szeletekre vágjuk. A joghurtot a borecettel, a sóval, a curryval és a kristálycukorral elkeverjük. A főtt tojásokat meghámozzuk, majd félbevágjuk, vagy durvára feldara... |
|
|
|
|
|
|
|
... olaj, só, fehér bors, csipetnyi cukor, a díszítéshez citrom
Elkészítés: A fejes és az endivíasalátát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és a leveleket nagyobb darabokra tépjük. A lekapargatott sárgarépát, megmossuk, majd vékony hasábokra vágjuk, vagy durvára lereszeljük. A joghurtot kikeverjük az olajjal, majd sóval, fehér borssal, csipetnyi cukorral ízesítjük. A zöldségeket ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Tepsibe tesszük majd 200 fokon 20 percig sütjük. Közben a megtisztított burgonyákat négyfelé vágjuk és elrendezzük a csirke körül, sózzuk, borsozzuk majd újabb 30 percig sütjük. A lekapargatott sárgarépát ferdén felszeleteljük. A mogyoróhagymát megtisztítjuk. A megtisztított újhagymát feldaraboljuk. A rozmaring leveleit lecsípkedjük és feldaraboljuk. A citrom héját és levét a rozm... |
|
|
|
|
|
|
|
... kikent tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton kb. 1 órát sütjük. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, ha szükséges, félbevágjuk. A lekapargatott sárgarépát, apróra felkockázzuk. A megmosott narancsot héjastól cikkekre vágjuk. Két cikket a díszítéshez félreteszünk, a többit félbevágjuk. A hagymát a hús mellé dobjuk, néhány percig ... |
|
|
|
|
|
|
|
... reszelt szerecsendió, só, fehér bors, a forma kikenéséhez margarin
Elkészítés: A konzerv csemegekukoricát lecsöpögtetjük, a megtisztított brokkolit és karfiolt megmossuk. A lekapargatott, megmosott sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A brokkolit és a karfiolt rózsákra szedve, forrásban lévő, sós vízben kb. 5 percig előfőzzük. Hozzáadjuk a sárgarépát, és további kb. 5 per... |
|
|
|
|
|
|
|
... kikent tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton kb. 1 órát sütjük. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, ha szükséges, félbevágjuk. A lekapargatott sárgarépát, apróra felkockázzuk. A megmosott narancsot héjastól cikkekre vágjuk. Két cikket a díszítéshez félreteszünk, a többit félbevágjuk. A hagymát a hús mellé dobjuk, néhány percig ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vékonyra szeletelve
1 dl fehérborecet
1 evőkanál cukor
1 evőkanál dijoni mustár
fél csokor aprított petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A lekapargatott, megtisztított burgonyákat sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük. Míg fő a krumpli, a szalonnát csíkokra vágjuk, és egy teflonserpenyőben ropogósra sütjük. Az öntethez a fehérborecet... |
|
|
|
|
|