Belépés
Sajtkrémleves pirítóssal
... sajt, 5 dkg trappista sajt, 8 dl zöldségerőleves, 2 dl tejszín, 5 szelet toastkenyér, 3 evőkanál vaj vagy margarin, 2 evőkanál liszt, só, bors, a tepsi kikenéséhez margarin.
1. A lekapargatott, megmosott sárgarépát hasábokra, a pórét karikákra vágjuk. A levesben kb. 2 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
2. A vajat lábasban megforrósítjuk, meghintjük a liszttel...
Piemontei hagymaleves
... szalonna
65 dkg vöröshagyma
2 szál sárgarépa
20 dkg zeller gumó
2 evőkan. olaj
néhány levél friss oreganó (szurokfű)
1 evőkan szemes bors
só, bors
A lekapargatott sárgarépát kisebb, a zellert nagyobb kockákra vágjuk. 2fej vöröshagymát megtisztítjuk és felnegyedeljük. A megmosott oldalast a zöldségekkel és a szemes borssal együtt fazék...
Marhasteak szerelmeseknek
... kikent tűzálló tálba rétegezzük. Közben megsózzuk, megborsozzuk. Leöntjük a tejszínnel, megszórjuk a sajt felével, és 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

2. A lekapargatott répát forrásban lévő sós vízben 5-6 perc alatt roppanósra pároljuk, majd leszűrjük. A felkockázott szalonnát serpenyőben ropogósra sütjük, majd papírtörlőre szedjük. A felaprított olaj...
Töltött uborka
... köröskörül megpirítjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt 20 percig pároljuk. Közben többször megfordítjuk. Kiszedjük az edényből, és melegen tartjuk. A lekapargatott, megmosott sárgarépát hosszában félbevágjuk, és sós-cukros vízben megpároljuk. A megmosott, megtörölt csirkemellfilét kockákra, a csiperkegombát félbevágjuk. A megforrósított vajon v...
Tyúkvetrece
... csíkokra vágjuk. Sóval, borssal, késhegynyi őrölt gyömbérrel bedörzsöljük. Olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a húst és megpirítjuk. Végül hozzáadjuk, a lekapargatott, vékony csíkokra vágott sárgarépát. Leöntjük a borral, és fedő alatt megpároljuk. Majoránnával, tárkonylevéllel, tárkonyecettel ízesítjük, és további 5 percig pároljuk. Burgonyagombóccal va...
Zöldséges rakottas kolbásszal
... fehér bors,
a forma kikenéséhez margarin.

Elkészítés:

A konzerv csemegekukoricát lecsöpögtetjük, a megtisztított brokkolit és karfiolt megmossuk. A lekapargatott, megmosott sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A brokkolit és a karfiolt rózsákra szedve, forrásban lévő, sós vízben kb. 5 percig előfőzzük. Hozzáadjuk a sárgarépát, és további kb. 5 percig...
Töltött uborka
... köröskörül megpirítjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt 20 percig pároljuk. Közben többször megfordítjuk. Kiszedjük az edényből, és melegen tartjuk. A lekapargatott, megmosott sárgarépát hosszában félbevágjuk, és sós-cukros vízben megpároljuk. A megmosott, megtörölt csirkemellfilét kockákra, a csiperkegombát félbevágjuk. A megforrósított vajon v...
Rizssaláta tojással
... díszítéshez esetleg friss petrezselyemzöld.
Elkészítés:  Az üveges zöldborsót lecsöpögtetjük. A tojásokat szokásos módon 10 perc alatt keményre főzzük. A rizst készre főzzük. A lekapargatott sárgarépát, vékony szeletekre vágjuk. A joghurtot a borecettel, a sóval, a curryval és a kristálycukorral elkeverjük. A főtt tojásokat meghámozzuk, majd félbevágjuk, vagy durvára feldara...
Vitaminsaláta
... olaj, só, fehér bors, csipetnyi cukor, a díszítéshez citrom
Elkészítés: A fejes és az endivíasalátát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és a leveleket nagyobb darabokra tépjük. A lekapargatott sárgarépát, megmossuk, majd vékony hasábokra vágjuk, vagy durvára lereszeljük. A joghurtot kikeverjük az olajjal, majd sóval, fehér borssal, csipetnyi cukorral ízesítjük. A zöldségeket ...
Töltött uborka
... köröskörül megpirítjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt 20 percig pároljuk. Közben többször megfordítjuk. Kiszedjük az edényből, és melegen tartjuk. A lekapargatott, megmosott sárgarépát hosszában félbevágjuk, és sós-cukros vízben megpároljuk. A megmosott, megtörölt csirkemellfilét kockákra, a csiperkegombát félbevágjuk. A megforrósított vajon v...
Tyúkvetrece
... csíkokra vágjuk. Sóval, borssal, késhegynyi őrölt gyömbérrel bedörzsöljük. Olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a húst és megpirítjuk. Végül hozzáadjuk, a lekapargatott, vékony csíkokra vágott sárgarépát. Leöntjük a borral, és fedő alatt megpároljuk. Majoránnával, tárkonylevéllel, tárkonyecettel ízesítjük, és további 5 percig pároljuk. Burgonyagombóccal va...
Pulykasült tarka zöldségekkel
... toljuk. 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 3-3 1 /2 órát sütjük. Időnként kevés vízzel meglocsoljuk. Közben a kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A lekapargatott zsenge sárgarépát, megmossuk és felszeleteljük. A megforrósított vajon vagy margarinon üvegesre pároljuk a kockákra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kelkáposztát és a sárgarépát. Sóval, bor...
Húsos palacsinta zöldségmártás
... pirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, az olasz fűszer keverékkel ízesítjük, majd kivesszük a serpenyőből. Az olajbogyó húsát cikkekben levágjuk a magról. A lekapargatott, megmosott sárgarépát feldaraboljuk, a pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zöldségeket kb. 2,5 dl vízben kis lángon, fedő alatt 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, 3 evőkanál ...
Rizssaláta tojással
... díszítéshez esetleg friss petrezselyemzöld.
Elkészítés:  Az üveges zöldborsót lecsöpögtetjük. A tojásokat szokásos módon 10 perc alatt keményre főzzük. A rizst készre főzzük. A lekapargatott sárgarépát, vékony szeletekre vágjuk. A joghurtot a borecettel, a sóval, a curryval és a kristálycukorral elkeverjük. A főtt tojásokat meghámozzuk, majd félbevágjuk, vagy durvára feldara...
Vitaminsaláta
... olaj, só, fehér bors, csipetnyi cukor, a díszítéshez citrom
Elkészítés: A fejes és az endivíasalátát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és a leveleket nagyobb darabokra tépjük. A lekapargatott sárgarépát, megmossuk, majd vékony hasábokra vágjuk, vagy durvára lereszeljük. A joghurtot kikeverjük az olajjal, majd sóval, fehér borssal, csipetnyi cukorral ízesítjük. A zöldségeket ...
Rozmaringos csirke..
... Tepsibe tesszük majd 200 fokon 20 percig sütjük. Közben a megtisztított burgonyákat négyfelé vágjuk és elrendezzük a csirke körül, sózzuk, borsozzuk majd újabb 30 percig sütjük. A lekapargatott sárgarépát ferdén felszeleteljük. A mogyoróhagymát megtisztítjuk. A megtisztított újhagymát feldaraboljuk. A rozmaring leveleit lecsípkedjük és feldaraboljuk. A citrom héját és levét a rozm...
Narancsos borjúsült
... kikent tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton kb. 1 órát sütjük. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, ha szükséges, félbevágjuk. A lekapargatott sárgarépát, apróra felkockázzuk. A megmosott narancsot héjastól cikkekre vágjuk. Két cikket a díszítéshez félreteszünk, a többit félbevágjuk. A hagymát a hús mellé dobjuk, néhány percig ...
Zöldséges rakottas kolbásszal
... reszelt szerecsendió, só, fehér bors, a forma kikenéséhez margarin

Elkészítés: A konzerv csemegekukoricát lecsöpögtetjük, a megtisztított brokkolit és karfiolt megmossuk. A lekapargatott, megmosott sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A brokkolit és a karfiolt rózsákra szedve, forrásban lévő, sós vízben kb. 5 percig előfőzzük. Hozzáadjuk a sárgarépát, és további kb. 5 per...
Narancsos borjúsült
... kikent tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton kb. 1 órát sütjük. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, ha szükséges, félbevágjuk. A lekapargatott sárgarépát, apróra felkockázzuk. A megmosott narancsot héjastól cikkekre vágjuk. Két cikket a díszítéshez félreteszünk, a többit félbevágjuk. A hagymát a hús mellé dobjuk, néhány percig ...
SALÁTA AJÁNLAT a MAI NAPRA:
... vékonyra szeletelve
1 dl fehérborecet
1 evőkanál cukor
1 evőkanál dijoni mustár
fél csokor aprított petrezselyem
só, bors

Elkészítés:

A lekapargatott, megtisztított burgonyákat sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük. Míg fő a krumpli, a szalonnát csíkokra vágjuk, és egy teflonserpenyőben ropogósra sütjük. Az öntethez a fehérborecet...
1 2 
Címkék: SALÁTA AJÁNLAT, tepsi kikenéséhez, pórét karikákra, vajat lábasban, lekapargatott sárgarépát, zellert nagyobb, megmosott oldalast, szemes borssal, sajt felével, lekapargatott répát, felkockázott szalonnát, felaprított olaj, csiperkegombát félbevágjuk, megforrósított vajon, kockára vágott, forma kikenéséhez, konzerv csemegekukoricát, megtisztított brokkolit, karfiolt rózsákra, üveges zöldborsót, tojásokat szokásos, rizst készre, kristálycukorral elkeverjük, főtt tojásokat, díszítéshez citrom, endivíasalátát megtisztítjuk, leveleket nagyobb, joghurtot kikeverjük, kelkáposztát megtisztítjuk, lekapargatott zsenge, kockákra vágott, olasz fűszer, olajbogyó húsát, pórét megtisztítjuk, megtisztított burgonyákat, csirke körül, mogyoróhagymát megtisztítjuk, megtisztított újhagymát, rozmaring leveleit, citrom héját, vöröshagymát megtisztítjuk, megmosott narancsot, díszítéshez félreteszünk, többit félbevágjuk, szalonnát csíkokra, teflonserpenyőben ropogósra, csemegekukoricát, petrezselyemzöld,
© 2013 TVN.HU Kft.