|
|
|
... folyamat, bármely maggal hasonlóan járhatunk el. Veszünk egy üres befőttes üveget, beáztatjuk a babot, két három órára vagy egy éjszakára. Azután leöntjük róla a maradék vizet, és lefedjük egy gézzel, ráerősítünk egy körgumit. Három napon át reggel és este leöblítjük tiszta vízzel. Ügyeljünk arra, hogy alaposan csurgassuk le. Ha többet akarunk csíráztatni, legjobb, h... |
|
|
|
|
|
|
|
... adaghoz ezt használjuk.
A tejet egyszer felforraljuk, hagyjuk szobahőmérsékletűre hülni, aztán habverővel alaposan belekeverjük a kefirt, üvegekbe öntjük. Az üvegeket fóliával lefedjük és meleg (de nem túlságosan) helyre tesszük. A kefirkultúra gyorsan szaporodik és alakítja át a tejet kefirré így fél de inkább egy nap alatt el is készül. Ezt követően fogyasztható, é... |
|
|
|
|
|
|
|
... nyersanyagot,
majd kézzel vagy fakanállal óvatosan összedolgozzuk.
A mandarint/barackot legutoljára tegyük bele, nehogy összetörje... |
|
|
|
|
|
|
|
... Amikor langyosra hűlt hozzákeverjük az elkészített túróhoz. Ezután formába rakunk több rétegben túrót és gyümölcsöt (legalul és legfelül is túró... |
|
|
|
|
|
|
|
... befedjük az egész tálat. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük. Olívaolajas spray segítségével megkenjük a burgonyák tetejét. Óvatosan ráöntjük a barna sört, ezüst papírral lefedjük, majd betoljuk a sütőbe.
5.) A sütőt 150 fokra előmelegítjük, és a tálat 2 órán át lassan sütjük benne. Eztán kihúzzuk, levesszük a fedélként szolgáló ezüstpapírt, megszórjuk sa... |
|
|
|
|
|
|
|
... savanyú káposzta levelekkel. Erre nyers, felszeletelt lapockát helyezünk, végül beborítjuk a maradék aprókáposztával. Megsózzuk, meghintjük borssal, és 5 dl tejföllel leöntjük. Az edényt lefedjük, és forró sütőbe tesszük. Legalább 3 órán keresztül sütjük közepes lángon. Tálaláskor a tányéron megtejfölözzük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... tetejére
A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóval elkevert lisztet és felolvasztott vajat. Tortaformában megsütjük, amikor kész, tetejét kicsit belisztezzük, és lefedjük. Amikor kihűlt 4 lapot vágunk belőle, majd a krémmel megtöltjük, és bevonjuk.
Töltelék készítése: 5 dl tejszínt kikeverünk a kakaóval és a cukorral, felforraljuk, majd belekeve... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverékkel. Egy nem túl mély kerek vagy ovális alakú tál aljára franciasalátát terítünk. A töltött tojásokat egyenletesen elhelyezzük a tál szélén körben. A sonkát apró kockákra vágjuk, lefedjük vele a francia salátát a tál közepén.Tálalás előtt a tojásokat piros arannyal megszámozzuk 1-12-ig és a savanyúságból két mutatót készítünk-hogy a tálunk úgy nézzen ki, mint egy óra.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... bőrünk.
Száraz bőrűeknek ajánlható az uborkás-mézes pakolás. A meghámozott és lereszelt uborkát egy evőkanál mézzel összekeverjük. Az arcunkra kenjük, egy tiszta kendővel húsz percig lefedjük, majd ásványvízzel lemossuk. Zsíros bőr esetén tíz deka túrót alaposan elkeverünk két evőkanál mézzel és két evőkanál citromlével. Húsz percig hagyjuk hatni.
Bőrfrissítésre a követk... |
|
|
|
|
|
|
|
... hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Kibélelünk folpackkal egy kerek tálat. A túrós masszához keverjük a gyümölcsöt, majd a zselatint, és a formába öntjük. A tetejére babapiskótát teszünk. Lefedjük alufóliával és legalább 5 órát hűtőbe tesszük, majd a tetejére egy nagyobb lapos tányért szorítva hirtelen mozdulattal megfordítjuk. Lehúzzuk a folpackot, és már szeletelhetjük is. T... |
|
|
|
|
|
|
|
... borssal, és mindkét oldalát megkapatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gerezdekre szelt ha... |
|
|
|
|
|
|
|
... Lecsepegtetjük róla az olajat és vágott részével felfelé tepsibe helyezzük. Kanál végével kinyitjuk a hasítékot és beletöltjük a tölteléket. Hosszában vágott paprikával és paradicsom-szeletekkel lefedjük a padlizsánt. A félretett lével meglocsoljuk és 2-3 percig forró sütőben átsütjük. Megszórjuk petrezselyemmel és hidegen kínáljuk.
Bácskai gombás rizs
Hozzá... |
|
|
|
|
|
|
|
... megsózunk, és mustárral pácolunk, egy teflon tepsibe terítünk. Megszórjuk jól aszalt szilvával és annyi szeletelt almával, amennyi jól beborítja, majd kis olivaolajat is öntünk rá. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben puhára pároljuk. A mustártól és a gyümölcsöktől nem szárad ki, és egy nagyon pikáns ízt kap a máj.
Finomfőzelék (8 hónapos kortól)
... |
|
|
|
|
|
|
|
... a tetejéről a zsírt lekanalazzuk, majd a húst kiemeljük belőle. A sárgarépát megtisztítjuk, gyufaszálnyi csíkokra metéljük és az olajon megfuttatjuk. Utána 1dl füstölt levet alá öntünk, lefedjük, kis lángon 5 percig pároljuk. Ezalatt az uborkát is csíkokra vágjuk, a répához adjuk, a babérlevéllel fűszerezzük, megborsozzuk, és kb. 1 liter füstölt lével felöntve felforraljuk. A zsem... |
|
|
|
|
|
|
|
... máz hozzávalóit összekeverjük, a sütőt beizzítjuk 220 fokra.
A hús alól minden zsiradékot kiöntünk, majd visszapakoljuk a szeleteket a bőrös felükkel felfelé. Lekenjük őket a mázzal, lefedjük és a sütőbe dugjuk 20 percre, majd 5 percig fedő nélkül pirítjuk.
A húsokat kiszedjük az edényből, a visszamaradó pörcöt pedig frissen facsart narancslével kapatjuk fel. Addig kav... |
|
|
|
|
|
|
|
... lapot nyújtok belőle,az egyiket zsírozott,lisztezett tepsibe rakom.Ráöntöm a 6 tojásfehérjéből,20 dkg porcukorból,20 dkg kókuszreszelék hozzáadásával vert masszát.
A másik lappal lefedjük,és megsütjük.(kb. 20-25 pec) Teljesen hagyjuk kihülni.
Krém:-6 tojássárgája
-3 ek. liszt
-3 dl tej
-... |
|
|
|
|
|
|
|
... csavarni és jól kikeverni és a margarinos cucal összekeverni. Első sor sima szelet a krém fele erre jön, utána a lekváros lapot teszük erre a másik fele krém jön és úgy azzal az utolsó lapot lefedjük tetejét lecukrozni másnap szeleteljük.
CITROM SZELET
40 dgr liszt 13 dgr zsír 10 dgr cukor 1 tojássárgája 1 sütőpor tejföllel összegyúrjuk és kétszer 2 lapot lekvárra... |
|
|
|
|
|
|
|
... tökéletesen akarjuk megfőzni a spárgát, elég csokorba kötve sós vízzel telt befőttes üvegbe helyezni, majd az üveget egy vizet tartalmazó lábasba állítani és forralni. Amennyiben alufóliával lefedjük az edény száját, megőrizhetjük a spárga lágyságát. A kereskedelemben kapható magas és keskeny spárgafőző edény.
Spárga leves
Hozzávalók:... |
|
|
|
|
|
|
|
... teáskanálnyi füvet leforrázunk 2,5 dl forrásban lévő
vízzel. Lehetőleg üveg vagy porcelán kannában, mert fémmel érintkezve
megváltozik a gyógynövényteák hatóanyag-összetétele. Lefedjük negyed
órára, hogy ne párologjanak el az illóolajok. Negyed óra múlva
leszűrjük műanyag szűrőn, hogy ne ázzanak ki további nem kívánt
hatóanyagok. A kívánt hőmérsékletre hűl... |
|
|
|
|
|
|
|
... szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd pár csepp olajon hirtelen megsütjük. Kivajazott jénaiba fektetjük. Rátesszük a sonkát, az aszalt szilvát, egy kis csík sajtot, majd a maradék mellel lefedjük. Ezután a besamelt készítjük el. Az 5 dkg vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Sóval, borssal ízesítjük. Majd óvatosan belekeverjük a tejet, és fo... |
|
|
|
|
|