|
|
|
Hozzávalók (kb. 12 szelethez): 12-13 dkg vaj vagy margarin, 7-8 dkg tejes tortabevonó, 17-18 dkg csokoládés gabonapehely, 5 dkg darált mandula, 50 dkg málna, 36 g színtelen zselatin, 5 dl tejszín, 5 dl joghurt, 1 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom leve, 1,5 dl krémföl, a forma kikenéséhez olaj, a díszítéshez limett- vagy citromkarikák, citromfű és csokoládéforgác... |
|
|
|
|
|
|
|
Alapozás, púderezés egyszerre
A száraz bőrűeknek az alapozót, a zsíros típushoz tartozóknak inkább a púdert ajánlották eddig. Az alapozó nedvességgel tölti fel a bőrt, míg a púder magába szívja a fölösleges bőrzsírt. A legújabb készítmények a púder és az alapozó egyvelegei. Tartalmazzák a finom szerkezetű púder gömb-polimerjeit, amelyek összehúzzák a pórusokat, és eltünt... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (8 palacsintához):
100 g finomliszt, 2 tojás, egy csipet só, 2,5 dl tej, 1 ek. olaj, 1 ek. rum, 4 citromfű-/mentabóbita. A mártáshoz és a töltelékhez: 50 dkg eper, 10 + 5 dkg cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményítő, 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 0,5 dl rum.
1. A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel, lefedjük, 30 ... |
|
|
|
|
|
|
|
Puha és színes vonalak a szem körül
A szem festésekor nem annyira a színeken, mint inkább a szem vonalának kiemelésén van a hangsúly. Ezt elérhetjük selymesen puha végű szemceruzákkal, amelyeknek krémes az állaguk, így nem sértjük fel vele a szem körüli érzékeny bőrt, mégis precízen dolgozhatunk. Divat a szemhéjtus, ez ajánlott a bizonytalan kezűeknek is. A titok abban r... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Kb 4 csomag kakaós Be-be keksz, kis gömbölyű babapiskóta, vaníliás pudingpor, tej, rumaroma, ráma, porcukor, ét tortabevonó.
Elkészítés:
A kekszek felét lerakjuk egy tálcára. A pudingot megfőzzük (ált egy nagy tálcához 2 zacskóval főzök meg) kevesebb tejben, mint amennyit a zacskóján ír, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a rámát és a po... |
|
|
|
|
|
|
|
Krémes mézes
15 dkg cukorból 3 dkg zsírból 4 evő kanál lisztből 2 evő kanál mézből 1 egész tojásból gőz felett forrásig hevített sodót főzünk.45 dkg lisztbe 1 csapott evő kanál szódabikarbónát keverünk, hozzá vegyítjük a sodóhoz és fél óráig pihentetjük 4 cipóba osztva kinyútjuk késhát vastagra .Zsírozott lisztezet tepsibe sütjük vigyázzunk mert gyorsan sül.
Töltelé... |
|
|
|
|
|
|
|
Hatlapos
3 tojáshoz 10 dkg cukor 1 evő kanál zsírral 3 dkg szalagáréval habosra kavarjuk adunk hozzá ¼ liter tejet 60 dkg lisztet majd gyengén gyurjuk, ha kész 6 egyenlő részre osztjuk pihentetjük 1órát,majd kinyútjuk és sütjük gyenge tűznél .
Krém
10 dkg cukrot meg pirítunk ráöntünk 1/4liter vizet felfő és még 30dkg cukrot forralunk közzé míg felfő ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Szaggatott mézes
3 fél liter liszt 1 kévés kanál szódabikarbóna 2 ½ dl olvasztott méz diónyi vaj, fahéj szegfűszeg 2 tojás és tej az össze állításhoz, nyújtjuk, szaggatjuk és sütjük.
Mézes tészta öntve
5 tojássárgája 25 dkg cukor 5 dkg vaj 1 kanál kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehér... |
|
|
|
|
|
|
|
...6 személyre
HOZZÁVALÓK:
A tésztához
10 dkg liszt
7,5 dkg cukor
csipetnyi só
6 tojás
7,5 dkg vaj
1,5 dl tej
2 evőkanál vaníliáscukor
A szószhoz
1 ananász (darabolt, konzerv)
2,5 dl víz
20 dkg cukor
1 citrom
A tetejére
ananászkockák
mentalevél
... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
A piskótához:
7 db tojás,
7 evőkanál liszt,
7 evőkanál porcukor,
1 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál rum,
1 kg savanykás alma.
Krémhez:
20 dkg rama margarin,
20 dkg porcukor,
2 és fél dl tej,
1 csomag vaníliás puding.
Mázhoz:
1 tábla Katica tej- vagy étcsokoládé tortabe... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
11 dkg lágy, sózatlan teavaj,
17 dkg barna cukor,
13 dkg méz,
2 db tojás,
9 dkg korpás búzaliszt,
1 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
8 dkg natúr (nem cukrozott) kókuszreszelék,
6 dkg apróra metélt dió (pekándió),
8 dkg előfőzött zab (vagy rizs),
1,9 liter zsírszegény fagyasztott vaníliás j... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
25 dkg mascarpone, 25 dkg babapiskóta, 4 tojássárgája, 3 tojásfehérje, 8 dkg finom kristálycukor, 0,6 dl tej, 3,5 dl hideg feketekávé, 1 evőkanál kakaópor
Tűzálló tálban habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral. Ha könnyű és krémes, hozzáadjuk a tejet és kikeverjük. A tálat forrásban lévő víz fölé helyezzük, és gőz fölött addig keverjük, amíg a... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
15 dkg cukor
15 dkg liszt
fél kávéskanál élesztőpor
fél kávéskanál szódabikarbóna
2 banán
7,5 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál vaníliaaroma
5 dkg dió (darált)
5 dkg mandula (őrölt)
csipetnyi só
A díszítéshez:
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet, az élesztőt és a szód... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
30 dkg étcsokoládé
40 dkg liszt
1 tasak élesztőpor
22,5 dkg vaj
20 dkg barna cukor
18 dkg cukor
2 tojás
1 kávéskanál vaníliaaroma
1 kávéskanál só
ELKÉSZÍTÉS
A csokit kis darabokra tördeljük. A lisztet és az élesztőt tálba szitáljuk. A puha vajat a kristálycukorral és a barna cukorra... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 12 szelethez:
4 tojás, 7-8 dkg + 4 evőkanál kristálycukor, 2 tojássárgája, 2-3 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, 21 g színtelen zselatin, negyed liter almalé, negyed liter almabor, egy csokor citromfű, 5 dl tejszín, a díszítéshez párolt almaszeletek, citromfű és natúr (nem sózott) pisztácia, sütőpapír, porcukor.
1. A tojásokat szétválasztjuk. Robot... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
12,5 dkg csokoládé
10 dkg vaj
2 evőkanál narancslikőr
3 tojás
8 dkg cukor
5 dkg liszt
ELKÉSZÍTÉS
A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat meg a likőrt, és sima krémmé keverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, és a krémhez adjuk, majd beleszi... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
10 dkg gesztenye (mirelit, massza)
1 dl tej
5 dkg vaj
4 nagy tojás
25 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál rum
1 tasak vaníliáscukor
5 cl erős kávé
A díszítéshez:
tejszínhab
ELKÉSZÍTÉS
A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felolvasztjuk, villával összetörjük, ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1,5 dl tejszín
1,25 dl tej
50 dkg cseresznye
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliáscukor
fél citrom (leve)
ELKÉSZÍTÉS
A tejet és a tejszínt jól lehűtjük A kimagozott cseresznyét a porcukorral, a vaníliáscukorral és a citromlével pürésítjük. A tejet és a tejszínt összekeverjük, elektromos habverővel krém... |
|
|
|
|
|
|
|
Pikáns szendvicstorta
Hozzávalók:
14 dkg lágy vaj,
4 evőkanál majonéz,
1 evőkanál kissé csípős mustár,
néhány csepp worcesterszósz,
15 dkg füstölt tarja,
15 dkg főtt sonka,
2 csemegeuborka,
3 paradicsom,
4 evőkanál apróra vágott snidling,
só és bors,
0,5 kg fehér szendvicskenyér,
20 dkg krémsajt,
30 dkg szé... |
|
|
|
|
|
|
|
Csukott szendvicsek
Hozzávalók:
4 zsemle,
10 dkg krémsajt,
2 tojás,
2 dl tej,
3-4 evokanál liszt,
2 evokanál reszelt sajt,
1 kis fej vöröshagyma,
só,
törött bors,
olaj a sütéshez.
A zsemléket keresztben (lapjában) vékony szeletekre
vágjuk. Egy tojást a krémsajttal kikeverünk, majd
hozzáadjuk a megtisz... |
|
|
|
|
|