Belépés
Dominó
... fahéjat, és állandóan keverve rövid ideig melegítjük. Azután gyorsan és óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét, és hűlni hagyjuk. A kihűlt masszát porcukorral meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, kis téglalapokra vágjuk, megkenjük fehér mázzal, és kakaóból vagy olvasztott csokoládéból pontokat rakunk rá, hogy olyan legyen, mint a dominó. A porcukorra ráöntjük a forró vizet, és kever...
Húsvéti tojásgyűrűk
... a mazsolát, újra dagasztjuk, és 30 percig kelesztjük. Tíz egyforma darabra osztjuk a megkelt tésztát, és kb. 30 cm-es rollnikat formázunk belőlük. A rollnikat két részre választjuk, kisodorjuk, majd gyűrű alakúra összefonjuk. Mindegyik gyűrűbe egy-egy jól megtisztított nyers tojást teszünk (még festetlenül). A gyűrűket kivajazott nagy tepsibe tesszük, megszórjuk a mákkal és kevés ...
Mézes
... citrom héja lereszelve, 5-7 db tojás, 2 kávéskanál szódabikarbóna
Kemény tésztává dagasztjuk, majd pihenni hagyjuk fél...
Fonott pudingos kalács
... ha kihült hozzáadunk 1 Hera margarint (25 dkg-os csomagolású, krémhez való), 25 dkg porcukrot, 4 evőkanál kakaót és jól kikeverjük.
A megkelt tésztát 8 cipóra osztjuk, vékonyra...
Almás túrófánk
... cukorral és a citromlével a burgonyás almához adjuk. A tojásokat felverjük,...
Farsangi Fánk
... akkor már jó !
Félretesszük dupla kelesztésig !!!!

Környezetében ne legyen hideg, huzat stb.
Ha már megkelt , akkor kiboritjuk a deszkára és 2 cm. vastagságura kisodorjuk.
Fánk szaggatóval kiszaggatjuk és közepes melegségű olajban kisütjük.

Az olajunk ha nem elég forró akkor nagyon felszívja a fánk, ha túl forró akkor viszont nem tud megkelni...
Dió
... tojásfehérje,. 10 dkg dió, citromhéj, mazsola.
A tejben felfuttatott élesztőt a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket, felsodorjuk, és kb. 1,5 cm szélesre vágjuk. Margarinnal jól kikent tepsibe helyezzük, kicsit hézagosan.
200 fokon 20 percig sütjük.
Megjegyzés: Ha v...
Sajtos csiga-bigák
Hozzávalók:
Tészta:

25 dkg liszt
1/2ráma
1k.k. só
2k.k. sütőpor
Ebből 3 cipót készítünk.Majd kisodorjuk.

Elkészítés:
Krém:
1/2 ráma
15 dkg reszelt sajt
1k.k.só
1k.k. paprika
Ezzel megkenni,feltekerni.

Tanácsok:
Általában egy éjszakát hütőszekrénybe teszem,de nem muszáj.Vékony szele...
meggyes-mákos kalács
... a tejben, és megkelt élesztővel a lisztbe öntjük, összegyúrjuk és jól kidolgozzuk. A tésztát megszórjuk liszttel és meleg helyen megkelesztjük.
Liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, máktöltelékkel megkenjük, meggyel megszórjuk, jó szorosan összetekerjük és kikent tepsire tesszük.A tepsin még egy kicsit kelni hagyjuk, majd villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben ne re...
Édes sütemények bűntudat ....
... a gyúrás megkönnyítéséhez NEM használunk tejet v. vizet!!!!!) A tésztához keverhetünk reszelt citromhéjat, így még finibb! A jól összegyúrt tésztát kétfelé vesszük, nem túl vékonyra kisodorjuk, formára szaggatjuk.Előmelegített sütőben sütjük. Mivel barna a tészta nem igazán látható jól, hogy mikor van kész, ezért késsel meg szoktam emelgetni és ha már sötétedik az alja akkor ki le...
Tejszínes meggyes álom
... 3 kanál cukor, 750 ml tejföl, 3 tasak vaníliás cukor, 4 kanál fehér zselatin, 2 kanál vágott pisztácia.

Elkészítése:

A sütőt 225 C-fokra melegítjük. A tésztát kisodorjuk, és a sütőbe teszszük. 15 percig sütjük és a tésztát hagyjuk kihűlni. A cseresznyét kimagozzuk, néhányat félre teszünk, a többit megszórjuk cukorral. A tejfölt vaníliás cukrot teszünk és fel...
Almás pite
... őrölt fahéjat teszünk hozzá.Ezt puhára pároljuk,addig,amíg az almáról el nem fő a leve.Közben folyamatosan keverjük.
Ha az alma kihűlt,a tésztát kettévesszük,lisztezett deszkán kisodorjuk.
Beletesszük a tepsibe,rátesszük az almát,aztán a tészta másik felével lefedjük. Két tojássárgájával megkenjük. Villával megszúrkáljuk,nehogy megrepedjen. Ha szép pirosra sült,készen va...
mézes receptek Orsitól
... dkg lisztet, 2 csapott mokkáskanál szódabikarbónát meg 2, 5 dl olvasztott mézet. Egy elég lágy tészta kerekedik ki ebből, amit egy éjszakára (de lehet tovább is) hűtőbe teszünk, másnap kisodorjuk, szaggatjuk, sütjük. Ha puszedli lesz belőle, kis golyókat formázunk, majd, ha kisült, a 3 tojás fehérjéből és 17 dkg porcukorból gőz felett készült mázba forgatjuk, gyúródeszkán hagyjuk ...
Magos kifli / kenyérsütőben
... élesztő
4,5 dl tej vagy víz akár vegyesen is

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejben.
Kenyérsütőben ...
Gyors szilvás gombóc
... lisztet. Ezt addig keverjük, míg a tészta elsimul. A tűzről levéve, langyosra hűtjük, és belekeverünk egyenként 2 egész tojást. A nyújtódeszkát meglisztezzük, és azon hosszú rúd alakban kisodorjuk, és felvágjuk 24 egyenlő részre. Lisztezzük be tenyerünket, és olyan laposra formázzuk, hogy egy szilvát beburkoljon. A szilva magját előzőleg eltávolítjuk, és a mag helyére késhegynyi f...
Magos kifli
... élesztő
4,5 dl tej vagy víz akár vegyesen is

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejben.
Kenyérsütőbe...
Szegények kalácsa
... mák,
cukrozott darált dió, reszelt citromhéj, mazsola

Elkészítés:

A lisztet,margarint,sót, élesztőt összegyurjuk. Két cipóra osztjuk, nem túl vékonyra kisodorjuk.
A tésztát tetszőleges izű lekvárral megkenjük, vékonyan és rátesszük a tölteléket és feltekerjük. Egy tojást felverünk és azzal megkenjük. Előmelegitett sütőben kb. 20-25 percig sü...
Húsvéti receptek
... összegyúrjuk. Ezután a tésztát fél óráig olyan helyen pihentetjük, ahol a hőmérséklet nagyjából 25 Celsius-fokos. A szépen megkelt tésztát 10 dekás darabokra osztjuk, egyenként rúd alak*ra kisodorjuk, majd a két végét megfogva, egy laza, lengető mozdulattal összesodorjuk, és ügyességünktől függően úgy bújtatjuk át a végeket egymáson, hogy amikor kisült, minden briós közepén egy hí...
Fonott kalács
... dagasztjuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és három egyforma darabra vágjuk. Ezeket egyesével kisodorjuk, majd a szálakat összefonjuk, egy kikent tepsire tesszük, tojással megkenjük, és még fél órát kelesztjük.
Ezután ujra bekenjük tojással, és közepes hőfokra előmelegítet...
Lazac pongyolában
... kihagyva. Ezt megkenjük a felvert tojással. A rizses keverék tetejére helyezzük a lazacszeleteket és a tárkonyt, borral és a maradék olvasztott vajjal megcsepegtetjük. A maradék tésztát kisodorjuk akkorára, hogy bőségesen betakarja az alapot a töltelékkel. Ráhelyezzük a töltelék tetejére. A sarkakat levágjuk tartaléknak. A széleket óvatosan betűrjük az alap alá. Az egészet bőven b...
1 2 3 ....16 17 ..25 26 ..32 33 34 
Címkék: Farsangi Fánk, kihűlt masszát, porcukorra ráöntjük, forró vizet, megkelt tésztát, gyűrűket kivajazott, burgonyás almához, tojásokat felverjük, tejben felfuttatott, éjszakát hütőszekrénybe, lisztbe öntjük, tésztát megszórjuk, kicsit kelni, gyúrás megkönnyítéséhez, tésztához keverhetünk, alja akkor, tésztát kisodorjuk, sütőbe teszszük, tésztát hagyjuk, cseresznyét kimagozzuk, többit megszórjuk, tejfölt vaníliás, alma kihűlt, tésztát kettévesszük, tészta másik, elég lágy, élesztőt felfuttatjuk, tészta elsimul, tűzről levéve, nyújtódeszkát meglisztezzük, szilvát beburkoljon, szilva magját, tésztát tetszőleges, tojást felverünk, hőmérséklet nagyjából, szépen megkelt, végeket egymáson, szálakat összefonjuk, kikent tepsire, felvert tojással, rizses keverék, maradék olvasztott, maradék tésztát, töltelék tetejére, sarkakat levágjuk, széleket óvatosan, egészet bőven, megkönnyítéséhez, szódabikarbónát, tojássárgájával, megcsepegtetjük, lazacszeleteket, ügyességünktől, szódabikarbóna, máktöltelékkel, összedolgozzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.