Belépés
Általános piskota
...
kevered, annál könnyebb lesz a tészta.A végén, hogy ossze
ne törjön, óvatosan keverd hozzá a tojások kemény habbá
vert fehérjét. Öntsd kivajazott, igen vékonyan
kilisztezett tepsibe, told előmelegitett, kozepesen meleg
sütőbe, lassú tüzön sárgulásig süsd.
Ha a tüpróbára még ragad, de a teteje túlsülne, papirral
takard le és alsó lángon süs...
Piskóta
... evőkanálnyi vízzel verj habot. A lisztet keverd el a sütőporral. A tojáshabhoz lassan keverd hozzá a cukrot és a tojások sárgáját, legvégül pedig a lisztet. A...
Gyümölcsös háromszög
... hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukor mennyiség felét, a fűszereket, citromhéjat, az egészből habot verünk. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, a tejet, puha masszává kavarjuk. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, a masszát megkenjük barackdzsemmel. A cukor másik felével, a tojásfehérjével habot verünk, beleszórjuk a vágott gyümölcsöket s egyenletesen ráhelyezzük a dzsemre. Lassú ...
Flódni
... a margarinnal pépesre pároljuk. A tejet felforraljuk, s az egyik felét a cukros mákra, másikat a cukrozott dióra öntjük.
A tésztát négy egyforma lapra kinyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe rétegezzük, minden lapot lekvárral megkenünk és a kihűlt töltelékkel megtöltjük. Először a mák-, utána az alma-, majd a diótöltelék következik. Előmelegített, forró sütőben kisütjük...
Piskóta 3
... hab felét a sárgájába - ezt óvatosan beleforgatod, majd jön a másik fele liszt,
ha azt is belekeverted, akkor a végén a maradék hab. Ezt atforgatod óvatosan, ma...
Szilvás pite
... margarin

az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és megfuttatjuk 7 dkg cukorral és liszttel, majd minden összetevőjét robottal összedolgozzuk cipóvá.
A tésztát kilisztezett tepsibe nyújtjuk...
A szilvákat félbe vágva, kimagozva szép egyenletesen rárakjuk a tészta tetejére, a fahéjjal,majd kristálycukorral megszórjuk a tetejét.
20-25 perc alatt meg...
Fahéjas almamorzsa
... liszt



ELKÉSZÍTÉS

Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a magházukat kiszedjük, a húsukat nem túl vékonyra felszeleteljük. Egyenletesen elosztjuk egy kivajazott, kilisztezett négyszögletes tepsi alján, és meghintjük 3 evőkanál fahéjas cukorral. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a hideg (hűtőből kivett), darabokra v...
Konyakos almatorta
... puha vajat, és beleöntjük a brandyt. Meghámozzuk, kimagozzuk az almát, egyforma kis kockákra vágjuk. Azonnal a tésztához adjuk, és óvatosan átkeverjük, majd magas falú, kivajazott, kilisztezett, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük. Vízszintesen megrázogatjuk a formát, hogy a tészta egyenletes vastagságban mindenhol jól kitöltse, majd meghintjük a maradék cukorral. Forró süt...
Narancsos sütemény mascarpone
... félbevágjuk, a magjait kiszedjük, majd robotgéppel pépesítjük. A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, aztán belekeverjük a sütőport, a mandulát, végül a narancspürét. Kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokra melegített sütőben 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e, majd kiszedjük a formából, és rácsra téve hűlni hagyju...
Sacher torta
... össze a lisztet a kakaóporral meg a sütőporral, és szórjuk bele a mandulát. Ezt a keveréket szitáljuk a tojásokhoz, végül a hab másik felét is adagoljuk a tésztához. Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntsük bele a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 fokon 45-50 percig süssük. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd vágjuk három lapra, és mindegyik réteget kenjünk meg baracklekv...
Karácsonyi kuglóf
... a citromhéjat, a többi lisztet és dolgozzátok jól össze.
Válasszátok ketté, a felébe dolgozzátok bele a kakaót. Konyharuhával letakarva hagyjátok megkelni.
Kivajazott, kilisztezett formába előbb a fehér, majd a fekete tésztát helyezzétek bele. Hagyjátok a formában is megkelni, majd kb. 200 fokon süssétek pirosra. Ha kihűlt, olajjal kikevert bevonó- masszával öntsétek n...
Tartós mézes
... vagdalt dió

A tojásokat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a langyosított mézet, a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Fél óra alatt habosra keverjük, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és tetejét megszórjuk dióval.
A sütőt 240 C-ra hevítjük és beletesszük a tepsit. Amikor a tészta felemelkedett, 180 C-ra visszavesszük a hőt, és készre sütjük. ...
Mézeskalács
... felülete. A tésztából egy kisebb darabot vágunk, és alaposan lisztezett deszkán két-három milliméter vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és vékonyan kizsírozott, kilisztezett tepsibe rakjuk. (Ha egy nagyobb kést teszünk alá, átemelésnél nem deformálódik.) Közepesen forró sütőben sütjük, de nagyon vigyázzunk, hogy meg ne égjen, mert igen hirtelen megsül. A süt...
Orosz krémtorta
... tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként a lisztet is hozzáadjuk.
Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab. Ezután egy 23 cm átmérőjű, kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába töltjük. Fontos, hogy a közepéről a tortakarika felé habkártyával ,,fölhúzzuk" a masszát, csak így sül egyformán.
Előmelegített sütőben, a ...
Karácsonyi édességek
... reszelt citromhéj, szegfűszeg, fahéj, esetleg ánizs.
A bábozás előtti nap estéjén célszerű összeállítani a tésztát, s be kell tenni a hűtőszekrénybe (akkor majd nem ragad). A kilisztezett gyúródeszkán a vékonyra kinyújtott tetszés szerint szaggathatók süteményformákkal, vagy vághatók előrajzolt kartonpapírok mentén a különböző figurák. A csillagokra, báránykákra, szívecskékr...
Karácsonyi mézes
... tojással, őrölt fahéjjal, őrölt szegfűszeggel és a szódabikarbónával elvegyített liszttel jól kikeverjük. Kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és különböző formákkal kiszaggatjuk. Kizsírozott, kilisztezett sütőlapra helyezzük. Két-három tojásfehérjét gőz fölött 30 dkg porcukorral felverünk, s nyomózsákba téve a nyers mézes formák szélét ,,körberajzoljuk" vele. Forró sütőben...
Diós torta
... 20 percig keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, és jól összekeverjük. A tojásfehérjéből habot verünk, és a darált dióval a tésztához vegyítjük.
Kikent, kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben lassan megsütjük.
A krémhez a tejet, lisztet, vaníliás cukrot és tojássárgáját jól elkeverjük, és gőz fölött sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, időnként ...
Ananászos piskóta
... végén a két keveréket összeöntöm (hasonlóan a muffin tésztákhoz).
Szoktam bele kis citromhéjat is reszelni.
Szóval öszekeverem, és kész a tészta.
Ezt kivajazott, kilisztezett sütőformába teszem, majd rászórom az ananászt.
160 fokos sütőben kb. 30-40 percet sütöm.


Az ananász persze helyettesíthető bármilyen tetszés szerinti gyümölccsel. ...
Kuglóf kezdőknek
... majd fokozatosan hozzáadagoljuk az olajat, a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjék felvert habját. A kész massza 2/3-át kizsírozott, kilisztezett kuglófformába öntjük, a maradék 1/3-hoz hozzáadjuk az egy kanál kakaót, és keverőlapáttal a sárga tésztához adagoljuk.
Megjegyzés: Mi a szerkesztőségben megkóstoltuk, aztán nem tudtunk ...
Habcsókos túrótorta
... kristálycukor





A tésztához az alapanyagokat gyorsan összegyúrom, majd hűtőbe teszem pihenni legalább 30 percre. A tésztával kibélelek egy kivajazott, kilisztezett piteformát, és félig megsütöm.


A töltelékhez összekeverek mindent egy tálban, a szilvalekvár kivételével. Mikor már a tészta sült kb. 15 percet, beleöntöm a tölteléke...
1 2 3 ............42 43 ......64 65 ......84 85 86 
Címkék: tojások kemény, teteje túlsülne, lisztet keverd, tojáshabhoz lassan, tojások sárgáját, tojás sárgáját, cukor mennyiség, egészből habot, masszát megkenjük, cukor másik, tojásfehérjével habot, vágott gyümölcsöket, margarinnal pépesre, tejet felforraljuk, egyik felét, cukros mákra, cukrozott dióra, tésztát négy, kihűlt töltelékkel, diótöltelék következik, másik fele, meglangyosított tejbe, tésztát kilisztezett, szilvákat félbe, tészta tetejére, almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, maradék cukorral, tésztához adjuk, tészta egyenletes, magjait kiszedjük, cukorral fehéredésig, keveréket szitáljuk, tésztát hagyjuk, többi lisztet, felébe dolgozzátok, fekete tésztát, cukrot habosra, langyosított mézet, tészta felemelkedett, kisebb darabot, nagyobb kést, tortakarika felé, bábozás előtti, kilisztezett gyúródeszkán, vékonyra kinyújtott, különböző figurák, szódabikarbónával elvegyített, nyers mézes, sütőporral elkevert, tojásfehérjéből habot, darált dióval, tésztához vegyítjük, muffin tésztákhoz,
© 2013 TVN.HU Kft.