|
|
|
... tojássárgája 1 csom. Sütőpor
A lisztet a sütőporral össze keverjük majd a zsírral fel morzsoljuk.
Közzé keverjük a cukrot a tojássárgáját majd 2 dl tejet öntünk hozzá jól
Kidolgozzuk , három lapot sütünk gyenge tűznél
Töltelék:
A három lap közül egyet fel morzsolunk porrá erre öntünk 1,5 dl tejet 15 dkg vajat
3 evő kanál kakaóport 15 dkg cukrot... |
|
|
|
|
|
|
|
... hájat 1 óra hosszat hideg vízben áztatjuk, majd vízból kivéve lehártyázzuk, ledaráljuk. 10 dg liszttel átgyúrjuk, majd félretesszük. A többi hozzávalóból rugalmas tésztát észítünk, jól kidolgozzuk. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes hájat, feltekerjük. Fél óra múlva kinyújtjuk, most már alulról lefelé, fentről lefelé és oldalról befelé hajtjuk össze. Ezt félóránként még kétszer megism... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... őrölt fahéj
tetejére teszés szerint meggy, vagy darabos dió vagy bármilyen gyümölcs.
A 2 tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alkatrészt, és jól kidolgozzuk.
A tepsit kivajazva kilisztezve megtöltjük a híg állagu tésztával.
A tetejére pl: ha meggyet rakunk , kimagozzuk, és ha lisztbe forgatjuk, akkor nem fog lesüllyedni a tészta al... |
|
|
|
|
|
|
|
... eperpuding.
Elkészités:
a 25 dkg cukrot az egyik rámával a 4 tojássárgájával , vaniliáscukorral kikavarjuk hozzáadjuk a másfél dl tejet a 40 dkg lisztet és a sütőport.
A tésztát kidolgozzuk a felét tepsibe öntjük a másik felébe 2 kanál kakaóport 2 kanál tejet keverünk és rásimitjuk az előzőtésztára és bőven megszórjuk magvazott meggyel és meg... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Pehelykönnyű túróspite
Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg vajjal, hozzáadunk 3 dl tejben megfutattot élesztőt 30 dkg lisztet és alaposan kidolgozzuk.
Kétrészre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.
Áttört 75 dkg túrót simára keverünk 25 dkg p.cukorral, 1 cs. vaniliáscukorral, hozzáadunk 10 dkg mazsolát, egy citrom reszelt héj... |
|
|
|
|
|
|
|
... Addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Hűlni hagyjuk.
2. lépés: lereszeljük a sajtot.
3. lépés: Ha kihűlt a massza, beleütünk 3 tojást, nagyon simává kidolgozzuk, végül belekeverjük a reszelt sajtot. Vizes kézzel vagy vízbe mártott kanállal, diónyi gömböket szaggatunk belőle. Lisztezett-zsírozott tepsibe rakjuk, kicsit távol egymástól, mert sütés k... |
|
|
|
|
|
|
|
... kislábasba öntünk, beletesszük a cukrot meg a csokit, és kislángon összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a mézet, levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejszínt. Villával vagy habverővel jól kidolgozzuk, majd kislángon sűrűre, hólyagosra főzzük. Olajjal megkent márvány- vagy kőlapra öntjük, és kihűtjük. Amikor teljesen kihűlt, kockákra vágjuk.
Variáció
Kávés cso... |
|
|
|
|
|
|
|
... kézzel vagy robotgéppel meggyúrjuk, majd a maradék tojásokat is hozzáadva még egyszer átgyúrjuk. Lefedjük, és 30 percig szobahőmérsékleten kelesztjük. A margarint is hozzáadva újra kidolgozzuk a tésztát. Kivajazott hosszúkás formába öntjük a tésztát, úgy, hogy a széléig feljöjjön. Meleg sütőben megsütjük, lefedjük, 12 óráig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd a formából kiborít... |
|
|
|
|
|
|
|
... tesszük, és 6 órát állni hagyjuk, hogy minden leve lecsöpögjön. Kipattintható tortaformát vajjal megkent zsírpapírral kibélelünk, széleit vajjal kikenjük. A tésztalaphoz robotgéppel kidolgozzuk a lisztet, a vajat, a tojássárgáját, a cukrot és csipetnyi sót. Ezt az előkészített formába simítjuk, és közepesen meleg sütőben megsütjük. A töltelékhez a narancsot megsikáljuk, szárazra t... |
|
|
|
|
|
|
|
... piskóta
ELKÉSZÍTÉS
Az átszitált lisztet a sóval, a puha vajjal, a tojással és a cukorral összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk a tésztát, és golyót formálunk belőle. Meleg helyen 2 órát kelesztjük. Közben a rizst pár percre forró sós vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A tejet a kettévágott vaníliáv... |
|
|
|
|
|
|
|
... mélyedést csinálunk, ide öntjük az élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, közben apránként beleöntjük a tejet. Ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk.
3.
A tésztát hólyagosra kidolgozzuk (10-15 perc). Kivajazott tálban, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
4.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és hosszú csíkokat formálunk belőlük.
5.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa
Elkészftése:
Lisztet tálba tesszük leöntjük 1 liter forróvízzel, melybe zsírt és sót teszünk. Jól elkeverjük, hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a tojást, ezzel kidolgozzuk, kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, mindegyikre egy darab barackot teszünk, gombócokat formálunk, sós vízben kifózzük. Zsírban piritott zsemlemorzsával hintjük le. (Adhatunk hozzá barack... |
|
|
|
|
|
|
|
... Gerbeaud esetében is.
A lisztet, a vajat és a cukrot eldörzsöljük a két tenyerünk között, majd a korábban langyos tejben feloldott élesztővel, tojássárgával, csipetnyi sóval jól kidolgozzuk, és a szerint daraboljuk fel, hogy mit akarunk készíteni belőle, majd hűtőbe tesszük. Ha pozsonyi kiflit, akkor 3 dekagrammos tésztagolyókat formázunk, ha bejglit, akkor annyi kis cipót, a... |
|
|
|
|
|
|
|
... hátán világosra megsütjük. (Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön-180°C- kb. 10-12 perc.)
Elkészítjük a krémet. A liszthez apránként hozzáadjuk a tejet, csomómentesre kidolgozzuk és gőz felett sűrűre főzzük, hűlés közben időnként megkeverjük hogy ne ráncosodjon meg a teteje. Közben a margarint, a cukrot, a vaníliáscukrot és a tojást habosra kikeverjük és kanalan... |
|
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük. Az áfonyát megmossuk, majd lecsöpögtetjük.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vajjal, a tejföllel és a tejjel. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és a tésztát simára kidolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük.
A muffinformát sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ea (gázsütő 3. fokozat)
A formákat a tésztával kétharmadig töltjük, ma... |
|
|
|
|
|
|
|
... lisztbe belekeverjük a langyos tej felével megkelesztett/elkevert élesztőt, a csipet sót,1 egész tojást és egynek a sárgáját, valamint a maradék tejjel elkevert kristálycukrot. Jól kidolgozzuk, míg hólyagokat vet, hozzáadjuk az olvasztott margarint és a mazsolát.
Meglisztezzük a tetejét és kb. 20-25 percig meleg helyen kelesztjük. A tésztát készíthetjük Dr. Oetker Kelttészta ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Rákóczi Ferenc így szólt Esze Tamáshoz: ,,Nézze, Esze úr, nekünk itt nem az a dolgunk, hogy a jobbágycsapatok élén betörjünk Magyarországra, hanem az, hogy köz- és emberjogilag kidolgozzuk, majd eurokonformmá tegyük szerződésünket, amelyben szabadsága kivívására biztatjuk a magyar nemzetet. Tapodtat se mozduljunk tehát Brezán várából, hanem készüljünk a választásokra." ... |
|
|
|
|
|
|
|
... fél órára beáztatjuk. A lisztből elveszünk 10 dekányit, és a maradékot összedolgozzuk a tejföllel, a tojással, az ecettel, a cukorral, 1 kávéskanál sóval és kb. 4 dl vízzel. Simára kidolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük.
Elkészítés: A hájat ledaráljuk. A maradék lisztet átszitáljuk, a hájjal összedolgozzuk, és hidegre tesszük. A tejfölös tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a lis... |
|
|
|
|
|
|
|
... Következtetünk a várható eseményekre vagy bizonyos személyek várható viselkedésére. A megváltozott helyzet helyes kiértékelése adja a megoldást az új helyzethez való alkalmazkodásunkra. Kidolgozzuk azokat a viselkedési stratégiákat, ami az alkalmazkodásunknak megfelel. Mindezekben nem kis szerepet játszik az egyén kreativitása és intelligenciája. Az intelligencia maga is élő és a... |
|
|
|
|
|
|
|
... veszunk.
A gyorspacolassal keszitett termekeket csak feltesszuk foni, es meg az sem biztos,hogy nem kell megsoznunk a fozolevet)
Kozben a lisztet atszitaljuk, es alaposan kidolgozzuk a teszta tobbi hozzavalojaval.
Konyharuhaval letakarjuk,langyos helyen,amig a tarja fo es hul,pihentetjuk.
A kenyertesztat ujjnyi vastagra nyujtjuk, es a lecsepegtetett,szarazra to... |
|
|
|
|
|