Belépés
Kati szelet
... tojássárgája 1 csom. Sütőpor
A lisztet a sütőporral össze keverjük majd a zsírral fel morzsoljuk.
Közzé keverjük a cukrot a tojássárgáját majd 2 dl tejet öntünk hozzá jól
Kidolgozzuk , három lapot sütünk gyenge tűznél

Töltelék:
A három lap közül egyet fel morzsolunk porrá erre öntünk 1,5 dl tejet 15 dkg vajat
3 evő kanál kakaóport 15 dkg cukrot...
Hájas alaptészta
... hájat 1 óra hosszat hideg vízben áztatjuk, majd vízból kivéve lehártyázzuk, ledaráljuk. 10 dg liszttel átgyúrjuk, majd félretesszük. A többi hozzávalóból rugalmas tésztát észítünk, jól kidolgozzuk. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes hájat, feltekerjük. Fél óra múlva kinyújtjuk, most már alulról lefelé, fentről lefelé és oldalról befelé hajtjuk össze. Ezt félóránként még kétszer megism...
Bögre tészta
... őrölt fahéj
tetejére teszés szerint meggy, vagy darabos dió vagy bármilyen gyümölcs.

A 2 tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alkatrészt, és jól kidolgozzuk.
A tepsit kivajazva kilisztezve megtöltjük a híg állagu tésztával.
A tetejére pl: ha meggyet rakunk , kimagozzuk, és ha lisztbe forgatjuk, akkor nem fog lesüllyedni a tészta al...
Dunahullám
... eperpuding.

Elkészités:
a 25 dkg cukrot az egyik rámával a 4 tojássárgájával , vaniliáscukorral kikavarjuk hozzáadjuk a másfél dl tejet a 40 dkg lisztet és a sütőport.
A tésztát kidolgozzuk a felét tepsibe öntjük a másik felébe 2 kanál kakaóport 2 kanál tejet keverünk és rásimitjuk az előzőtésztára és bőven megszórjuk magvazott meggyel és meg...
Pehelykönnyű túróspite
Pehelykönnyű túróspite

Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg vajjal, hozzáadunk 3 dl tejben megfutattot élesztőt 30 dkg lisztet és alaposan kidolgozzuk.
Kétrészre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.

Áttört 75 dkg túrót simára keverünk 25 dkg p.cukorral, 1 cs. vaniliáscukorral, hozzáadunk 10 dkg mazsolát, egy citrom reszelt héj...
pogi
... Addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Hűlni hagyjuk.

2. lépés: lereszeljük a sajtot.

3. lépés: Ha kihűlt a massza, beleütünk 3 tojást, nagyon simává kidolgozzuk, végül belekeverjük a reszelt sajtot. Vizes kézzel vagy vízbe mártott kanállal, diónyi gömböket szaggatunk belőle. Lisztezett-zsírozott tepsibe rakjuk, kicsit távol egymástól, mert sütés k...
Karamelles csoki
... kislábasba öntünk, beletesszük a cukrot meg a csokit, és kislángon összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a mézet, levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejszínt. Villával vagy habverővel jól kidolgozzuk, majd kislángon sűrűre, hólyagosra főzzük. Olajjal megkent márvány- vagy kőlapra öntjük, és kihűtjük. Amikor teljesen kihűlt, kockákra vágjuk.


Variáció

Kávés cso...
Narancskenyér
... kézzel vagy robotgéppel meggyúrjuk, majd a maradék tojásokat is hozzáadva még egyszer átgyúrjuk. Lefedjük, és 30 percig szobahőmérsékleten kelesztjük. A margarint is hozzáadva újra kidolgozzuk a tésztát. Kivajazott hosszúkás formába öntjük a tésztát, úgy, hogy a széléig feljöjjön. Meleg sütőben megsütjük, lefedjük, 12 óráig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd a formából kiborít...
Narancsos sajttorta
... tesszük, és 6 órát állni hagyjuk, hogy minden leve lecsöpögjön. Kipattintható tortaformát vajjal megkent zsírpapírral kibélelünk, széleit vajjal kikenjük. A tésztalaphoz robotgéppel kidolgozzuk a lisztet, a vajat, a tojássárgáját, a cukrot és csipetnyi sót. Ezt az előkészített formába simítjuk, és közepesen meleg sütőben megsütjük. A töltelékhez a narancsot megsikáljuk, szárazra t...
Rizstorta
... piskóta



ELKÉSZÍTÉS

Az átszitált lisztet a sóval, a puha vajjal, a tojással és a cukorral összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk a tésztát, és golyót formálunk belőle. Meleg helyen 2 órát kelesztjük. Közben a rizst pár percre forró sós vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A tejet a kettévágott vaníliáv...
Sajtos fonott kalács
... mélyedést csinálunk, ide öntjük az élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, közben apránként beleöntjük a tejet. Ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk.

3.
A tésztát hólyagosra kidolgozzuk (10-15 perc). Kivajazott tálban, meleg helyen 1 órát kelesztjük.

4.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és hosszú csíkokat formálunk belőlük.

5.
...
Barackos gombóc
... zsemlemorzsa

Elkészftése:

Lisztet tálba tesszük leöntjük 1 liter forróvízzel, melybe zsírt és sót teszünk. Jól elkeverjük, hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a tojást, ezzel kidolgozzuk, kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, mindegyikre egy darab barackot teszünk, gombócokat formálunk, sós vízben kifózzük. Zsírban piritott zsemlemorzsával hintjük le. (Adhatunk hozzá barack...
Pozsonyi kifli és diós, mákos
... Gerbeaud esetében is.
A lisztet, a vajat és a cukrot eldörzsöljük a két tenyerünk között, majd a korábban langyos tejben feloldott élesztővel, tojássárgával, csipetnyi sóval jól kidolgozzuk, és a szerint daraboljuk fel, hogy mit akarunk készíteni belőle, majd hűtőbe tesszük. Ha pozsonyi kiflit, akkor 3 dekagrammos tésztagolyókat formázunk, ha bejglit, akkor annyi kis cipót, a...
Mézes-béles
... hátán világosra megsütjük. (Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön-180°C- kb. 10-12 perc.)
Elkészítjük a krémet. A liszthez apránként hozzáadjuk a tejet, csomómentesre kidolgozzuk és gőz felett sűrűre főzzük, hűlés közben időnként megkeverjük hogy ne ráncosodjon meg a teteje. Közben a margarint, a cukrot, a vaníliáscukrot és a tojást habosra kikeverjük és kanalan...
Túrós muffin+Zabpelyhes-áfonyá
... összekeverjük. Az áfonyát megmossuk, majd lecsöpögtetjük.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vajjal, a tejföllel és a tejjel. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és a tésztát simára kidolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük.
A muffinformát sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ea (gázsütő 3. fokozat)
A formákat a tésztával kétharmadig töltjük, ma...
Karácsonyi édességek
... lisztbe belekeverjük a langyos tej felével megkelesztett/elkevert élesztőt, a csipet sót,1 egész tojást és egynek a sárgáját, valamint a maradék tejjel elkevert kristálycukrot. Jól kidolgozzuk, míg hólyagokat vet, hozzáadjuk az olvasztott margarint és a mazsolát.
Meglisztezzük a tetejét és kb. 20-25 percig meleg helyen kelesztjük. A tésztát készíthetjük Dr. Oetker Kelttészta ...
Vezessen a nép!
... Rákóczi Ferenc így szólt Esze Tamáshoz: ,,Nézze, Esze úr, nekünk itt nem az a dolgunk, hogy a jobbágycsapatok élén betörjünk Magyarországra, hanem az, hogy köz- és emberjogilag kidolgozzuk, majd eurokonformmá tegyük szerződésünket, amelyben szabadsága kivívására biztatjuk a magyar nemzetet. Tapodtat se mozduljunk tehát Brezán várából, hanem készüljünk a választásokra." ...
szerelmeslevél
... fél órára beáztatjuk. A lisztből elveszünk 10 dekányit, és a maradékot összedolgozzuk a tejföllel, a tojással, az ecettel, a cukorral, 1 kávéskanál sóval és kb. 4 dl vízzel. Simára kidolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük.
Elkészítés: A hájat ledaráljuk. A maradék lisztet átszitáljuk, a hájjal összedolgozzuk, és hidegre tesszük. A tejfölös tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a lis...
Lelkivilágunk (tanulmány)
... Következtetünk a várható eseményekre vagy bizonyos személyek várható viselkedésére. A megváltozott helyzet helyes kiértékelése adja a megoldást az új helyzethez való alkalmazkodásunkra. Kidolgozzuk azokat a viselkedési stratégiákat, ami az alkalmazkodásunknak megfelel. Mindezekben nem kis szerepet játszik az egyén kreativitása és intelligenciája. Az intelligencia maga is élő és a...
Husveti receptek
... veszunk.
A gyorspacolassal keszitett termekeket csak feltesszuk foni, es meg az sem biztos,hogy nem kell megsoznunk a fozolevet)
Kozben a lisztet atszitaljuk, es alaposan kidolgozzuk a teszta tobbi hozzavalojaval.
Konyharuhaval letakarjuk,langyos helyen,amig a tarja fo es hul,pihentetjuk.
A kenyertesztat ujjnyi vastagra nyujtjuk, es a lecsepegtetett,szarazra to...
1 2 3 .............41 42 ......61 62 ......81 82 83 
Címkék: Oetker Kelttészta, Rákóczi Ferenc, Esze Tamáshoz, sütőporral össze, tojássárgáját majd, többi hozzávalóból, lisztes hájat, cukorral habosra, többi alkatrészt, tepsit kivajazva, egyik rámával, tésztát kidolgozzuk, másik felébe, egyiket kinyújtjuk, citrom reszelt, edény falától, reszelt sajtot, maradék tojásokat, széléig feljöjjön, formából kiborít, tésztalaphoz robotgéppel, előkészített formába, narancsot megsikáljuk, átszitált lisztet, puha vajjal, cukorral összegyúrjuk, langyos tejben, kettévágott vaníliáv, tésztát hólyagosra, tésztát három, darab barackot, cukrot eldörzsöljük, korábban langyos, szerint daraboljuk, liszthez apránként, tojást habosra, áfonyát megmossuk, tojásokat habosra, lisztes keveréket, tésztát simára, muffinformát sütőpapírral, sütőt előmelegítjük, tésztával kétharmadig, maradék tejjel, olvasztott margarint, tésztát készíthetjük, jobbágycsapatok élén, magyar nemzetet, lisztből elveszünk, maradékot összedolgozzuk, hájat ledaráljuk, maradék lisztet, hájjal összedolgozzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.