Belépés
A kovász készítése kenyérsütéshez
... A kovászt az emberiség évezredek óta ismeri és használja a kenyértészta lazítására. A háztartásokban nagy becsben tartották, és különböző formákban tárolták. Egyes vidékeken szárították, és így őriztek több kis kovász kupacot is, másutt csak a kenyérsütés maradékát őrizték meg kovásznak a következő sütésig. A lisztből és vízből álló kovászban az állás során erjedés indul meg, a...
Érdekesség
...
Amikor még nem hizlalt a kenyér sem és örömünnep volt sütni a kemencében, mikor mi gyerekek ettük a friss forró kenyeret és semmi bajunk nem volt tőle. Amikor még nem adalékanyagok halmaza volt a kenyér, hanem rendes liszt volt benne. Amikor még olyan életünk, hogy mozoghattunk, annyit, hogy egy deka felesleg se legyen. Pedig ahhoz a jó kis friss kenyérhez simán benyomtuk a s...
1 
Címkék: kovász készítése, emberiség évezredek, kenyértészta lazítására, háztartásokban nagy, kenyérsütés maradékát, következő sütésig, állás során, friss forró, deka felesleg, kenyérsütéshez, háztartásokban, adalékanyagok, mozoghattunk, kenyértészta, kenyérsütés, szárították, érdekesség, kemencében, lazítására, formákban, különböző, tartották, maradékát, örömünnep, kovászban, kovásznak, kenyérhez, vidékeken, következő, használja, készítése, benyomtuk, emberiség, évezredek, lisztből, felesleg, tárolták, kenyeret, gyerekek, őrizték, kovászt, sütésig, életünk, hizlalt, halmaza, erjedés, becsben, kupacot, őriztek, kenyér, ismeri, amikor, annyit, kovász, bajunk, legyen, vízből, rendes, másutt, ettük, semmi, ahhoz, liszt, forró, egyes, benne, friss, állás, olyan, hanem, során,
© 2013 TVN.HU Kft.