|
|
|
... só
Lehetőleg a tűzhely közelében, meleg helyen dolgozzunk! Az élesztőt belemorzsoljuk 0,5 deci langyos vízbe, és hozzáadunk 1 evőkanál lisztet.Meleg helyen langyos lábassal letakarva 15-20 percig kelesztjük a kovászt,míg fel nem fut.Az átszitált langyos lisztet tálba öntjük, és jól összekeverjük a sóval.Közepébe mélyedést vájunk,és beleöntjük a kovászt.Először 10 újjal ... |
|
|
|
|
|
|
|
... fruktózzal és az olvasztott margarinnal. A tejben megfuttatjuk az élesztőt, a lisztet a masszához öntjük, végül beletesszük a futtatott élesztőt. Ekkor keverjük bele a reszelt citromhéjat is. kelesztjük, szaggatjuk, sütjük.
Fitness keksz (2)
25dkg tk liszt, 1/2 dl olíva olaj, 2db tojássárgája, 10dkg fruktóz, 1 kk. szódabikarbóna, 1,5dl joghurt, csipet sóA ho... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... (2)
Hozzávalók: 60 dkg tk. vagy Graham liszt, 5 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, pici só, 1 ek fruktóz vagy édesítő, 4 dl tej. Élesztőt megfuttatjuk, a többi hozzávalóval összekeverjük. Kelesztjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk. 5 dkg light Delmát felolvasztunk, ennek felével megkenjük a kinyújtott tésztát. 3-4 ek fruktózt (v édesítőt) összekeverünk 3 ek cukrozatlan kakaóv... |
|
|
|
|
|
|
|
... tökmag�
Elkészítés:
: A tejfölt meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk az olajat, sót, lisztet, és összedolgozzu...k, majd letakarva duplájára kelesztjük.Közben az apró kockára, vagy vékonyra szelt szalonnából kisütjük a zsírt, és hozzáadjuk az ugyanígy felszelt sonkát, majd a vékony szeletekre vágott hagymát. A hagym... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... elkeverjük a langyos liszttel.
Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a megmaradt langyos tejet, és félkemény tésztát dagasztunk. Jól kidolgozzuk, azután liszttel meghintve háromszorosára kelesztjük. A megkelt tésztából kis cipókat formálunk, nyújtódeszkára tesszük, és 15 percig még kelni hagyjuk.
Ezután a kb. öklömnyi nagyságú cipókat laposra húzzuk, és forró olajban min... |
|
|
|
|
|
|
|
... osztjuk és gombócokat formálunk belőle. Kivajazott tepsire, vagy pizzasütő kőre helyezzük. A tetejüket megkenjük vízzel és megszórjuk a vegyes m... |
|
|
|
|
|
|
|
Egy kedves, volt kolléganőnk Szakácskönyvét osztom meg veletek a Bevezetőjével együtt.
Fogadjátok, olvassátok szeretettel
A szakácskönyvben az Ajánlás és Bevezető után, az alábbi receptek találhatók:
Levesek
... |
|
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
|
|
|
|
|
|
|
... vajat belekeverjük, majd az így kapott sűrű ,,palacsintatésztába" ="margin: 10px;" a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük. Konyharuhával letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. A tarkedli- (tükörtojás-) sütőt olajjal kikenjük, közepes lángon megforrósítjuk, majd a tésztából egy-egy bő evőkanálnyit a sütő mélyedéseibe töltünk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... válik a csontról. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és sós vízben megfőzzük. A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne az élesztőt, majd belekeverjük a cukrot és a 100g lisztet. 5 percig kelesztjük. A burgonyát leszűrjük, összetörjük, összegyúrjuk a maradék liszttel, a két tojás sárgájával és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd konyharuhával... |
|
|
|
|
|
|
|
... haja leve 1 fél sütőpor. Csokoládéval bevonjuk.
VÍZBE KELT
50 dgr liszt 25 dgr zsir összemorzsoljuk 3 tojássárgája 3 evőkanál cukor 3 dgr élsztő 2 dl tej. Hideg vizbe kelesztjük.
CITROM SZELET
4 tojás fehérjébe amit habbá verünk bele adunk 12 dgr cukrot 1 citrom lereszelt héját 8 dgr lisztet végül langyosán 3 dgr olvasztott margarint kizsirozot... |
|
|
|
|
|
|
|
... langyos. Ezért a sütemény összes hozzávalóját egyszerre készítsük az asztalra! A lisztet szitáljuk át, akkor jó levegős lesz. A már bedagasztott tésztát cipóvá formáljuk, és a duplájára kelesztjük (kb. 1-1 óra 20 perc).
A töltelékhez a tejet felforraljuk. A tűzhelyről levéve belevegyítjük a darált mákot, mandulát, kristálycukrot, vaníliás cukrot és kevés kivételével a piszt... |
|
|
|
|
|
|
|
... fele lehet füstölt
- 15 dkg vaj
- só - picike, ízlés szerint
Lisztet elmorzsoljuk a vajjal + sütőpor + só + tejföllel elkevert tojássárgája = összegyúrjuk, kb. 1 órát kelesztjük.
Közben kikeverjük a puha vajat és összekeverjük a reszelt sajttal.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A megkelt tésztát - 2 részben - vékonyra nyújtjuk, megkenjük a sajtk... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Tészta: Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki,hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesztjük. Lisztes kézzel 10-15 golyót formálunk belőle, ezeket 15 percig pihentetjük (ragadós lesz a tészta). A golyókat jól belisztezve 1/2 cm vastagra, pita nagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral b... |
|
|
|
|
|
|
|
ALBÁN SZELET
14 e.k. tejben felfuttatunk 1 dkg szalakálit.
6 tojás sárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral, 1 rámával. Hozzákeverjük a már kihűlt szalakális tejet, 30 dkg lisztet, végül a tojások felvert habját.
3 részre osztjuk, az egyik részbe kakaót, a másik részbe puncspudingot teszünk. 3 részbe sütjük.
Krém:
3 dl tej, 3 dkg liszt sű... |
|
|
|
|
|
|
|
... paradicsomlé.
A tészta: A hozzávalókból közepes keménységű tésztát gyúrunk, fél órán át kelesztjük, 3 részre osztjuk, még 15 percig pihentetjük. 3 kerek tepsit vékonyan kiolajozunk, majd a kinyújtott tésztát a tepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük. Ezalatt elkészítjük ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojás sárgáját, 2 evőkanál olajat, 5 evőkanál porcukrot,60 dkg lisztet, és annyi langyos tejet, hogy dagasztható, gyúrható tésztát kapjunk. Megdagasztjuk, majd egy órán át meleg helyen kelesztjük.Utána kb. 1 cm vastagra sodorjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, és rátesszük a tölteléket: 6 evőkanál kakaót 6 evőkanál cukorral. Óvatosan összetekerjük, majd késsel kb. 1,5 cm-es dar... |
|
|
|
|
|
|
|
... paradicsomlé.
A tészta: A hozzávalókból közepes keménységű tésztát gyúrunk, fél órán át kelesztjük, 3 részre osztjuk, még 15 percig pihentetjük. 3 kerek tepsit vékonyan kiolajozunk, majd a kinyújtott tésztát a tepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük. Ezalatt elkészítjük a fel... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőpor, élesztő, só, tejföl.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... tészta,hólyagos nem lesz.Belehet fogni otthon a férfi munkaerőt dagasztani)Miután ez megvan,kelni hagyjuk a tésztát(k.b.2 szeresére)Ha megkelt a tésztánk,akkor 8 cipót formálunk belőle és újra kelesztjük.miután ezekkel megvagyunk egyenként kinyújtjuk a tésztát köralakra, megkenjük a pizzakrémmel és szórunk rá sajtot,sonkát,majd 8 cikkre vágjuk és kiflit formálunk belőle.Előmelegít... |
|
|
|
|
|