Belépés
Csak sex és más semmi!
... mielőtt ,,fejest ugranátok" az örömökbe! Ekkor viszont le kell mondanotok a tusfürdő és az egyéb tisztálkodó szerek használatáról, mivel ezek a kozmetikumok sokszor olyan bőrápoló olajokat tartalmaznak, melyek a testet ápolják ugyan, de az óvszer alapanyagát károsítják!
- Az első szeretkezés előtt mindenképpen gyakorolj egymagad! Ha nem megfelelő a méret, válassz m...
Higgy a szemednek!
... életviteli tényezőkön nyugszik. Az élelmiszereket az ajánlott fogyasztási gyakoriság szerint osztályozza. Napi bevitelre a gabonaféléket, gyümölcsöket, hüvelyeseket, zöldségféléket, növényi olajokat és tejtermékeket javasol. Heti gyakorisággal sorolja be a halat, húsokat, tojást és édességeket. Havonta ajánlja a vörös húsok étrendbe illesztését.

Szivárvány-étrend és ház...
10 Tipp cukorbetegeknek
... Fogyasszunk megfelelő zsiradékot
A túl sok zsír és a keményített zsiradékok a diabéteszt és az inzulinrezisztenciát súlyosbíthatják. Éppen ezért csak jó minőségű, hidegen sajtolt növényi olajokat használjunk. Sütéshez alkalmas az olíva- vagy a repceolaj, salátának a lenolaj vagy a napraforgóolaj. Kerüljük a telített zsírokat (pl. tejszín, sajt, kolbászfélék) és a transzzsírs...
Bibliai szakácskönyv
... olívaolaj vagy olajfa. Szinte az olívaolaj volt az egyetlen olyan zsiradékféle, amelyet főzéshez vagy testápoláshoz felhasználhattak.

A nők nagyon kedvelték az illatosított olajokat (Eszter 2, 12.).
Sámuel előbb Sault kente Izráel első királyává (Sámuel I. 9, 1-10. és 16.), amikor azonban Isten elfordult tőle, akkor Dávidot kente fel királlyá (Sámuel I. 1. 16.).|...
Karácsonyi illatok
...

A jellegzetes karácsonyi illatkavalkád elmaradhatatlan része az ünnepnek. Ha ügyesen keverjük az olajokat, ünnepi hangulatot varázsolhatunk otthonunkba, és az illatok egyéb jótékony hatásait is élvezhetjük.

A karácsonyt a jellegzetes illatkavalkád is kiemeli az ünnepek sorából. Forralt bor, fűszerekkel ízesített mézeskalács, friss citrusfélék, a cukorba márto...
Őszi immunerősítés...
... tartalmuk miatt.

Fogyasszunk minél több, lehetőleg friss fűszernövényt (ez télen is megoldható, hiszen akár a konyhaablakban termeszthetők), sovány húsokat, hidegen sajtolt olajokat, csírákat, teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket, aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat, hüvelyesekből készült leveseket, főzelékeket, pástétomokat.

A kinti hideg erősödésév...
Tibeti gyógynövények
... Tib.:
törzse lázas bélbajok, máj, epe és phlegma zavarai elleni porok alkatrésze (Gy).
7. Allium anisopodium

8. Allium sativum- hagyma-féle, fokhagyma (Liliaceae); kéntartalmú illóolajokat, allünt, allicint,
vitaminokat, enzimeket, cukrot tartalmaz, eros szagú, csípos ízu, világszerte közkedvelt
ételízesíto, ókortól mindenütt népi gyógyszer és baboná...
Gyógynövények / Szakanyag -1
Szabó László Gy.
GYÓGYNÖVÉNYISMERET
(speciális kollégiumhoz alapok)
biológus és biológia tanár szakos hallgatóknak
(kiegészítő ajánlott ismeretek)
Tartalom
Általános rész
1. Gyógynövények tudományos és magyar neve, drogok gyógyszerészi neve
2. Etnobotanikai adatok, népi orvoslási tapasztalatok, herbáriumok
3. Növényi anyagcsere és kapcso...
Nagyheti gondolatok Tisztitől
... nagycsütörtök délelőttjén, a püspök papjaival ünnepélyes Szent misét mutat be, melyen megszenteli a keresztelésnél, bérmálásnál, betegek keneténél, és templomszentelésnél használatos szent olajokat és krizmát. A liturgia legszebb szertartása, igyekezzünk életünkben legalább egyszer részt venni rajta. A papság ezen a Szentmisén újjitja meg szenteléskor tett ígéretüket, hiszen ez a ...
A német konyha és étkezési szo
... a francia hatás érződik, más jellegű az itt készített borban párolt hús, mint a bajor Alpokban kedvelt szalonnával tűzdelt tejfölös szarvas.
A német konyha főzéshez vajat, növényi olajokat, vagy margarint használ és csak nagyon kevés sertészsírt. A bajor konyha az, amelyik nagyobb mértékben főz sertészsírral.
Kedvelt fűszerük a bors, a szerecsendió, a vadas ételekhez a m...
Mit etetnek velünk ?
... ZSÍRBAN OLDÓDÓ, VÖRÖS-BARNA PIGMENT.
BIXINNEL GYAKRAN SZÍNEZIK A REGGELIRE FOGYASZTOTT GABONAFÉLE-TERMÉKEKET, VAJAT, MARGARINT, SAJTOT, NÉMELY FŰSZEREKET, SALÁTA 'DRESSZING'-ET, NÖVÉNYI OLAJOKAT, DE RUHAANYAGOT ÉS BÚTOR-FÉNYESÍTŐT IS.
NORBIXINNEL FŐLEG SÜLT ÉTELEKET, FŰSZEROLDATOKAT, FAGYLALTOT, SALÁTA-'DRESSZING'-ET ÉS 'ÜDÍTŐKET' SZÍNEZNEK. EGY, ROUCOU NÉVEN FORGALMAZOT...
Lúgositás-savasodás
... váltanak ki. A zsírok egyértelműen savasító hatásúak, az olajok közül pedig lúgosító hatású az olívaolaj, a borágó olaj, a lenmagolaj, a ligetszépe olaj és a halolaj. Célszerű hidegen sajtolt olajokat használni, a sütés során felhasznált bármilyen jellegű olajat, pedig szigorúan csak egyszer felhasználni! A csonthéjas gyümölcsök és magvak, fűszerek azonban sokféle vitamint és főle...
❤ Egészséges "SZENTHÁROMSÁG" ❤
... vérnyomást, edzi a szívünket, tüdőnket, még az immunrendszerünk működését is javítja.

A mediterrán diéta alapja a sok zöldség, olíva olaj, hal, gyümölcs. Ez az étrend nagyon jó féle olajokat tartalmaz, amik megakadályozzák az érelmeszesedést, csökkentik a vércukor szintjét, vitaminokban és ásványi anyagokban igen gazdag, ugyanakkor a kalória tartalma nem magas.
...
Illóolaj: természetes vagy természetazonos?
... is tűnnek - a terápiában fontos alkotó anyagokból csak keveset tartalmaznak, és ezért általában egyáltalán nem, vagy csak csekély mértékben hatékonyak. Az aromaterápia ezeket az olajokat holtanyagoknak nevezi, ami immunrendszerünket inkább gyengíti, minthogy erősítené. Leginkább az allergiák hozzák kapcsolatba a természetazonos, szintetikus illatanyagokkal. A szintetikus a...
AZ EPEVEZETÉK és a MÁJ MEGTISZTITÁSA
... megszűnik az éles fájdalom, de az emésztési gondok nem, sőt!
A kúra lefolyása:
Egy erre szánt nyugodt nap reggelén reggelizzenek meg. A reggeli nem tartalmazhat:
- zsírokat, olajokat
- vajat margarint
- tejet, tejterméket
- húst, húsipari terméket
Ez megengedi az epeváladék sűrűsödését (koncentrációját) a májban. Az így keletkezett túlnyomás segí...
Egészség
... megszűnik az éles fájdalom, de az emésztési gondok nem, sőt!
A kúra lefolyása:
Egy erre szánt nyugodt nap reggelén reggelizzenek meg. A reggeli nem tartalmazhat:
- zsírokat, olajokat
- vajat margarint
- tejet, tejterméket
- húst, húsipari terméket
Ez megengedi az epeváladék sűrűsödését (koncentrációját) a májban. Az így keletkezett túlnyomás segí...
PH - érték meghatározása

PH -érték meghatározásának - mérésének leírása
Lúgosításról, savtalanításról, a savasító jellegű és lúgosító jellegű ételekről és italokról, mozgás és légzéstechnikáról, kellő mennyiségű folyadék fogyasztásról szóló leírások során egyre többször halljuk és értjük ezen tényezőknek a jelentőségét, a megelőzés lehetőségei között, ...
AZ EPEVEZETÉK és a MÁJ MEGTISZTITÁSA
... megszűnik az éles fájdalom, de az emésztési gondok nem, sőt!
A kúra lefolyása:
Egy erre szánt nyugodt nap reggelén reggelizzenek meg. A reggeli nem tartalmazhat:
- zsírokat, olajokat
- vajat margarint
- tejet, tejterméket
- húst, húsipari terméket
Ez megengedi az epeváladék sűrűsödését (koncentrációját) a májban. Az így keletkezett túlnyomás segí...
Tíz tipp cukorbetegeknek
... megfelelő zsiradékot

A túl sok zsír és a keményített zsiradékok a diabéteszt és az inzulinrezisztenciát súlyosbíthatják. Éppen ezért csak jó minőségű, hidegen sajtolt növényi olajokat használjunk. Sütéshez alkalmas az olíva- vagy a repceolaj, salátának a lenolaj vagy a napraforgóolaj. Kerüljük a telített zsírokat (pl. tejszín, sajt, kolbászfélék) és a transzzsírsavakat ...
Jó tudni - az egészségünkért
... zöldségekben igen sok a K-vitamin, de a brokkoliban, a kelbimbóban, a kelkáposztában is nagy mennyiségben találjuk meg. Felszívódásához nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségben fogyasszunk olajokat, például olívaolajat vagy repceolajat, mert ezekben tud a legjobban oldódni ez az anyag.

Kiknek nem ajánlott szedni K Vitamint?

Véralvadás gátló gyógyszereket sz...
1 2 
Címkék: Sámuel, Szabó László Gy, ZSÍRBAN OLDÓDÓ, VÖRÖS-BARNA PIGMENT, BIXINNEL GYAKRAN SZÍNEZIK REGGELIRE FOGYASZTOTT GABONAFÉLE-TERMÉKEKET, NÉMELY FŰSZEREKET, NÖVÉNYI OLAJOKAT, RUHAANYAGOT ÉS BÚTOR-FÉNYESÍTŐT IS, NORBIXINNEL FŐLEG SÜLT ÉTELEKET, ROUCOU NÉVEN FORGALMAZOT, német konyha, egyéb tisztálkodó, kozmetikumok sokszor, testet ápolják, óvszer alapanyagát, ajánlott fogyasztási, vörös húsok, keményített zsiradékok, olíva- vagy, lenolaj vagy, telített zsírokat, olívaolaj volt, egyetlen olyan, illatosított olajokat, jellegzetes karácsonyi, illatok egyéb, jellegzetes illatkavalkád, ünnepek sorából, cukorba márto, konyhaablakban termeszthetők, kinti hideg, püspök papjaival, liturgia legszebb, papság ezen, francia hatás, bajor Alpokban, bajor konyha, vadas ételekhez, zsírok egyértelműen, olajok közül, borágó olaj, ligetszépe olaj, sütés során, csonthéjas gyümölcsök, immunrendszerünk működését, mediterrán diéta, étrend nagyon, vércukor szintjét, kalória tartalma, terápiában fontos, aromaterápia ezeket,
© 2013 TVN.HU Kft.