Regisztráció  Belépés
Császármorzsa
Hozzávalók 4 személyre:

1 tojás, 5 dg margarin, 5 evőkanál cukor, csipet só, 35 dg liszt, 10 dg darabolt dió, 5 dg mazsola, tej, 4 dl tejszín, 10 dg étcsokoládé.

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és fokozatosan a tejet, lisztet úgy, hogy sűrű csomómentes maszszát kapjunk. Lazán hoz...
Padlizsánsaláta
Hozzávalók 4 személyre:

2 db padlizsán, 3 evőkanál olívaolaj, 1 pohár joghurt, fél citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss korianderlevél, só, darált bors.

Elkészítése:

Fél centi vastagságú szeletekre szeleteljük a padlizsánt. Szórjuk meg sóval és darált borssal, majd kenjük meg mindkét oldalát olívaolajjal. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt,...
Sajtos spárgatorta
Hozzávalók a tésztához:

15 dkg búzaliszt, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt eidami sajt, csipetnyi só. A töltelékhez: 5 db tojás, 2 dl tej, 10 dkg reszelt eidami sajt, 1 csokor zöldspárga, só, kevéske reszelt szerecsendió.

Elkészítése:

Tegyük a lisztet egy keverőtálba, vágjuk bele a hideg vajat, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is. ĺzesítsük csipetnyi sóv...
Ropogós csirke
Hozzávalók a polentához: 20 dkg kukoricadara, 1 csipetnyi só, 2 evőkanál olívaolaj, kevés darált feketebors. A csirkéhez: 2 db egész bőrös csirkemell, 1 doboz koktélparadicsom, 2 szál rozmaring, 4 gerezd fokhagyma, só, darált feketebors, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt.

Elkészítése:

Vágjuk négyfelé a csirkemelleket, hagyjuk rajta bőrüket...
Kovászos uborka
... az uborkákra fektetjük. A sót másfél liter vízbe szórjuk, felforraljuk, majd a kenyéren át az uborkára szűrjük. Egy tányérral befedjük, és két-három napra napos helyre állítjuk.
Hozzávalók: 1kg fürtös uborka, 2 nagy csokor kapor, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 szelet kenyér, 2 evőkanál só
Tippek trükkök: Ha beborul az ég, akkor sem kell kétségbe esnünk, az uborkával teli üveget...
Borjúhús mézes mártással
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg borjúhús, 1 dl olívaolaj, 2 db citrom, só, bors. A mártáshoz: 2 dl húslé, 2 dl tejszín, só, bors, 1 kávéskanál apróra vágott citromfű, 1 citrom kicsavart leve és reszelt héja, 2 evőkanál méz, 1 kávéskanál durvára tört rózsabors. A sűrítéshez: 1 evőkanál étkezési, keményítő 3 dkg vajjal kikeverve.

Elkészítése: A citromot vékony ka...
Sörtésztában sült finomságok
Hozzávalók 4 személyre:

olyan zöldség, amilyet általában rántani szoktunk (gomba, tök, karfiol, patisszon, padlizsán, brokkoli, stb.), olaj a sütéshez, 50 deka zöldséghez számítva 1 tojás, 10 dkg liszt, egy üveg sör.

Elkészítése: A zöldséget tetszés szerint sós vízben előfőzhetjük; a karfiolnál, laskagombánál és a brokkolinál feltétlenül tegyük ezt meg. Közben...
És Isten megteremté a férfit..
... elővette a Humorérzék nevű sót ,s dolgozni kezdett a női agyvelőn.Sajna közben megkezdődőtt a meccs a tévében,s teljesen elvonta a figyelmét a munkájáról.Miáltall egy kicsit túladagolta a hozzávalókat.S miközben mi nők,benneteket gyámolítunk,táplálunk és gondozunk,hogy ama egyetlen funkciótoknakmegfelelhessetek,ti komlexusaitokat kompenzálni próbálván minket cikiztek."

...
Sajtos-túrós pogácsa
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztő, kevés cukor, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 15 dkg vaj, 15 dkg juhtúró, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors és currypor; a tészta tetejére: 1/2 dl tej.
Elkészítés:
A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a vajat szétm...
Szójás rakott kel
Hozzávalók 4 személyre:

1 fej kínai kel (de lehet rendes kelkáposzta is), fél zacskó szója, 1 fej hagyma, kis olaj, pár kanál vegeta, só, másfél marék rizs, pirospaprika, ízlés szerint tejföl.

Elkészítése:

A szóját beáztatjuk ételízesítős vízbe. Közben a hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Ha a szója már jól megszívta magát, leöntjük...
Burgonyafánk húsok mellé
Hozzávalók:

20 dkg burgonya, 12 dkg liszt, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 3 evőkanál tej, 3 dkg vaj, só, olaj.

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal....
Finom gyümölcskenyér
Hozzávalók:

12,5 dkg teljes búzaliszt, 2,5 dkg margarin, fél dl tej, 1 tojássárgája, 2 dkg méz, 1 dkg élesztő, 30 dkg aszalt gyümölcs (szilva, mazsola, alma, körte, narancshéj), 2,5 dkg dió, 2,5 dkg mogyoró, fahéj, szegfűszeg, gyömbér.

Elkészítése:

Az élesztőt a tejjel és egy kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott, de nem f...
Patisszonos lecsó
Hozzávalók:

1 db közepes patisszon, 4 db közepes paradicsom, 3 db paprika, 1 nagy fej hagyma, 1 pár virsli, 2 evőkanál olívaolaj, 5-6 karika csípős zöldpaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, bors, só.

Elkészítése:

A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A csípős zöldpaprikát megmossuk, felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, kic...
Joghurtos málnatorta
Hozzávalók (kb. 12 szelethez): 12-13 dkg vaj vagy margarin, 7-8 dkg tejes tortabevonó, 17-18 dkg csokoládés gabonapehely, 5 dkg darált mandula, 50 dkg málna, 36 g színtelen zselatin, 5 dl tejszín, 5 dl joghurt, 1 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom leve, 1,5 dl krémföl, a forma kikenéséhez olaj, a díszítéshez limett- vagy citromkarikák, citromfű és csokoládéforgác...
Kolbászos csirkenyársak
Hozzávalók (4 személyre): 8 felső csirkecomb, só, bors, 150 g lángolt kolbász, egy ágacska rozmaring, 2-3 szál kakukkfű, 8-10 zsályalevél, 15-20 citromfűlevél, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. olaj, 1,5 dl félszáraz fehérbor.
1. A felső combokat a bőr nélküli, belső oldalukon hosszában felvágjuk, kiemeljük belőlük a csontot, kissé kiverjük, besózzuk őket. A kolbászt héjának lehúzása ...
Csirkés rétes
...
Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta, 2 db csirkemell filé, 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika, 2-3 evőkanál olívaolaj, 6-8 levél bazsalikom, só, darált bors, 1 ág kakukkfű.

Elkészítése:

Mossuk meg jól a paprikákat, majd forró sütőben addig süssük, míg a bőre barnulni kezd. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, majd amikor...
Zöldborsókrémleves retekkel
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, két csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, bele...
Uborkás burgonyasaláta
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg nem szétfövő burgonya, 1 kis kígyóuborka, egy csomó hónapos retek, 1 közepes fej lila hagyma, egy csokor metélőhagyma, 6 evőkanál fűszerecet, 1 teáskanál kristálycukor, 4 evőkanál olaj, só, őrölt bors, a díszítéshez salátalevelek.
1. A burgonyát héjában (kb. 20 perc alatt) megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk.
2. A hosszába...
Sült csirke sajtmártással
Hozzávalók (4 személyre): 1 konyhakész csirke, 1 ek. pulykafűszersó, 2 ek. olaj, 1 nagy fej hagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, 100 g gouda/trappista/eidami sajt, 100 g füstölt sajt (karaván, oázis), 30 g vaj/margarin, 3 ek. liszt, 3 dl húsleves (kockából), 1 dl tejföl, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, néhány fodros salátalevél, 1 szelet pir...
Sajtkrémleves pirítóssal
Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg sárgarépa, 25 dkg póréhagyma, 25 dkg brie vagy camembert sajt, 5 dkg trappista sajt, 8 dl zöldségerőleves, 2 dl tejszín, 5 szelet toastkenyér, 3 evőkanál vaj vagy margarin, 2 evőkanál liszt, só, bors, a tepsi kikenéséhez margarin.
1. A lekapargatott, megmosott sárgarépát hasábokra, a pórét karikákra vágjuk. A levesben kb. 2 percig főzzük, majd ...
1 2 3 ..2730 2731 ..4096 4097 .5460 5461 5462 
Címkék: tojások sárgáját, olvasztott margarint, nagy serpenyőt, hideg vajat, reszelt sajtot, uborkákra fektetjük, uborkára szűrjük, tányérral befedjük, uborkával teli, citromot vékony, zöldséget tetszés, brokkolinál feltétlenül, kicsit túladagolta, tészta tetejére, langyos tejben, vajat szétm, szóját beáztatjuk, hagymát apróra, burgonyát meghámozzuk, élesztőt langyos, lisztet összegyúrjuk, puha vajjal, élesztős folyadékkal, kevés cukorral, paradicsomot leforrázzuk, csípős zöldpaprikát, paprikát megmossuk, forma kikenéséhez, díszítéshez limett-, ágacska rozmaring, felső combokat, kolbászt héjának, bőre barnulni, csokor petrezselyem, olajat felforrósítjuk, áttört fokhagymát, csomó hónapos, csokor metélőhagyma, díszítéshez salátalevelek, burgonyát héjában, tepsi kikenéséhez, pórét karikákra, burgonyanyomóval, koktélparadicsom, megfonnyasztjuk, zöldségerőleves, komlexusaitokat, padlizsánsaláta, csokoládéforgác, pulykafűszersó, burgonyasaláta, gyümölcskenyér, felforrósítjuk, csirkemelleket, korianderlevél,
© 2013 TVN.HU Kft.