Regisztráció  Belépés
Császármorzsa
... étcsokoládé.

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és fokozatosan a tejet, lisztet úgy, hogy sűrű csomómentes maszszát kapjunk. Lazán hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjét. Tepsibe simítjuk, megszórjuk a vágott dióval, mazsolával, és közepes lángon szép pirosra sütjük. Még melegen, kanál s...
Almás szelet
... reszelt alma,
10 dkg darált dió,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
40 dkg liszt.

A zsírt ...
Ribizlis sütemény
... majd kettévágjuk, és a következő krémmel töltjük meg: a tejből a búzadarával tejbedarát főzünk és kihűtjük. Közben habosra keverjük a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, hozzákeverjük a kihűlt darát, és a ribizlit. Alaposan kikeverjük, és ezzel töltjük meg a piskótát. A felső lapot bevonjuk citrommázzal, tetejére ribizlit szórunk. Még frissen bejelöljük a szeletek helyét...
Banános kenyér
... majd hozzáadjuk a tojásokat. A réteslisztet átszitáljuk az élesztővel és csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, és az egészet a vajas masszához szórjuk. Végül hozzákeverjük a banánokat meg a diót, beleöntjük az aromát, és simára dolgozzuk. Kivajazott formába simítjuk, és közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd rácsra borítjuk...
Bodzaszorbet
... félreteszünk a tálaláshoz, a többibôl a vízzel bodzateát készítünk. Belekeverjük a mézet, és hagyjuk kihűlni. Apróra vágjuk a mentaleveleket, a les...
Citromos sütemény
... cseresznye



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet az élesztőhöz szitáljuk. A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejszínt, a citrom levét és héját. Egyesével belekeverjük a tojásokat, majd a lisztet, a cukrot és a gyümölcsdarabokat is hozzáadjuk. Sima masszává...
Hidegtorta
... összekeverjük. A tortaformába kiszórunk egy csomag piskótát, és a massza felét ráöntjük. Rárakjuk a lecsepegtetet...
Csokis-narancsos fondü
... A narancskrémhez a kukoricalisztet fél dl narancslében simára keverjük. A maradék narancslét a mézzel és a narancshéjjal összekeverjük, fondüedényben megmelegítjük, majd apránként hozzákeverjük a feloldott lisztet. A likőrt is beleöntjük, és ezt is melegen tartjuk. Hosszú nyelű fondüvillákra tűzünk egy-egy darab gyümölcsöt, kekszet vagy brióst, és ízlés szerint váltogatva, a fondü...
Epercharlotte
... egyformán álljon.) 30 dkg epret kockákra vágunk. A tejszínt habbá verjük. Keverőtálban összekeverjük a krémsajtot, a vaníliaaromát, a mandulát és a zselatinos vizet, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt és az eperdarabkákat. A keveréket a piskótákkal kibélelt formába öntjük, és a maradék piskótával befedjük. Tányért és súlyt teszünk rá, majd 4 órára hűtőbe tesszük. Tálalótálra ...
Fehércsokoládés hab
... tejszín

A díszítéshez:
kakaó



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a cukor felét a tojássárgákkal habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a maradék cukrot. A kakaót és a lisztet a tojássárgájához keverjük, majd a két masszát óvatosan összevegyítjük. Kivajazott tepsibe simítjuk a tésztát, és közepes hőmérsékletű s...
Csirkés saláta
... leszűrjük a zöldbabot, az erős paprikát vékony karikákra vágjuk (aki nem szereti, hagyja ki!). A snidlinget leöblítjük, és karikákra vágjuk. A tésztát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Hozzákeverjük a húst, a zöldbabot, a paprikát és a snidlinget. A citromlevet elkeverjük az olajjal, és a szójaszósszal ízesítjük. Minden hozzávalót összekeverünk, ráöntjük az öntetet, és melegen t...
Currys csirkemell
... paradicsomot, a karfiolt és a mazsolát, majd lassan felforraljuk. Ezután mérsékelt lángon, lefedve és időnként megkeverve még 15 prcig főzzük. A csirkehúst visszatesszük a főzőedénybe és hozzákeverjük a borsót. Lefedjük, és ismét felforraljuk, majd kis lángon főzzük 10 percig, amíg a rizs megfő és a folyadékot magába szívja. Az edényt levesszük a tűzről, belekeverjük a joghurtot, ...
Gyümölcspuding
... tejszín
1,5 dl tej



ELKÉSZÍTÉS

A gyümölcskenyér-szeleteket vajjal megkenjük, és egy kivajazott kerek tortaformába lerakjuk. A tojásokat felverj...
Gyömbéres körte csokihabbal
... tejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét, a tojássárgáját, habosra keverjük, és hűlni hagyjuk. Felverjük a tojásfehérjéket, és apránként hozzákeverjük a porcukrot. Állandóan kevergetve a tojáshabba forgatjuk a csokikrémet meg a whiskyt, és két órára hűvös helyre tesszük. Minden tányérra egy-egy körtét teszünk, leöntjük a gyömbérsziruppal...
Húsvéti tojástorta 2.
... mézeskalácsfűszert. 2 evőkanálnyit a gyümölcsökre szórunk belőle. A vajat puhára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük, amíg egynemű, könnyű krémet kapunk, fokozatosan hozzákeverjük a 2 felvert tojást, végül a mézet. Belevegyítjük az aszalt gyümölcsös keveréket, és addig keverjük, amíg tömör masszát nem kapunk. A felét a kivajazott és sütőpapírral kibélelt, kb. 18 cm...
Illatos gofri
... vaj
2 tojássárgája
30 dkg cukor
csipetnyi só
vaníliadarabka vagy őrölt fahéj
fél dl tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a tojássárgákat, majd a cukrot, a sót és ízlés szerint fűszert. A tejszínt is hozzáadjuk, végül beledolgozzuk a lisztet, és sima, fényes tésztát gyúrunk belőle. (Ha szükséges, hogy puh...
Jeges cseresznyekrém
... porcukorral, a vaníliáscukorral és a citromlével pürésítjük. A tejet és a tejszínt összekeverjük, elektromos habverővel krémes, de kemény habbá verjük, majd fakanállal kis adagonként hozzákeverjük a cseresznyepürét. Elsimítjuk a tetejét, folpackkal letakarjuk, és 3 órára a fagyasztóba tesszük. Tálaláskor 2 evőkanállal gombócokat szedünk belőle a tányérokra.


Variác...
Pikáns szendvicstorta
... szendvicskenyér,
20 dkg krémsajt,
30 dkg szétmorzsolt tehéntúró,
5 dkg zsemlemorzsa


A vajat habosra keverjük, a majonézt, mustárt és a
worcesterszószt egymás után hozzákeverjük. A húst az
uborkát és a két paradicsomot apróra vágjuk. A vajkrémet
három részre osztjuk. Az elsőt a tarjával és a
snidlinggel, a másodikat a sonkával és ...
Burgonyás szendvics
... tojásos tejet
összekeverjük a burgonyával. A masszát sóval, borssal,
szerecsendióvirággal megízesítjük, és a tisztított,
zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Ezután hozzákeverjük az
olvasztott, de már kihult vajat. A szendvicskenyereket a
sütoben, sütolapon (vagy grillsütoben) mindkét oldalán
megpirítjuk. Jó vastagon rákenjük a burgonyás...
Töltött tök
... karikákból ki-szedjük a tök magházát. Kizsírozott tepsibe tesszük egymás mellé, és a következőképpen töltjük meg:
A vöröshagymát apróra vágjuk, zsírban világos zsömleszínűre pirítjuk, hozzákeverjük a darált húst, az áztatott és kicsavart zsömlét, a tojásokat, a borsot, majoránnát és a sót.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a tökkarikákat, amelyek alá 1 deci vizet öntünk, sü...
1 2 3 .......195 196 ....293 294 ....390 391 392 
Címkék: tojások sárgáját, olvasztott margarint, keményre vert, vágott dióval, következő krémmel, búzadarával tejbedarát, vaníliás cukorral, kihűlt darát, felső lapot, szeletek helyét, réteslisztet átszitáljuk, teljes kiőrlésű, vajas masszához, formában hagyjuk, vízzel bodzateát, élesztőhöz szitáljuk, cukrozott gyümölcsöket, citrom héját, levét kinyomjuk, cukorral habosra, citrom levét, tortaformába kiszórunk, csomag piskótát, massza felét, maradék narancslét, narancshéjjal összekeverjük, feloldott lisztet, tejszínt habbá, zselatinos vizet, piskótákkal kibélelt, maradék piskótával, cukor felét, tojássárgákkal habosra, tojásfehérjét kemény, maradék cukrot, tojássárgájához keverjük, erős paprikát, snidlinget leöblítjük, tésztát leszűrjük, citromlevet elkeverjük, szójaszósszal ízesítjük, csirkehúst visszatesszük, rizs megfő, folyadékot magába, edényt levesszük, kivajazott kerek, tojásokat felverj, darabokra tördelt, tojáshabba forgatjuk, gyümölcsökre szórunk, vajat puhára, aszalt gyümölcsös, vajat megolvasztjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.